Jump to content

KK Partizan 20/21


uvrnuto

Recommended Posts

8 minutes ago, Alek The Great said:
42 minutes ago, zemljoradnik said:
Autoritet se stiče znanjem.

Apsolutno pogresno. Ne rodi se covek sa znanjem. Autoritet se gradi disciplinom i karakterom. Postoje ljudi koji nemaju tu harizmu da ikada budu autoritativni.

Nisam ni rekao da je rođen sa znanjem, nego da autoritet koji je potreban u timu ima trener koji zna svoj posao. Vlado dok ( ako ) nauči svoj  sadašnji posao proći mnogo vremena.   

Link to comment
Share on other sites

Pa to sto je trener-pocetnik ne znaci da sad treba da ga napusava neki igrac. Sama njegova funkcija trenera mu namece autoritet. Pored toga, naravno da mora da ima razumevanja i da zna da se taj autoritet nikako ne stice samo uterivanjem straha.
Ne mogu da kazem nista vise od ovoga jer i ne znam stvarnu situaciju. Sumnjam da ce iko izaci u javnost sa ovim.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Alek The Great said:

Pa to sto je trener-pocetnik ne znaci da sad treba da ga napusava neki igrac. Sama njegova funkcija trenera mu namece autoritet. Pored toga, naravno da mora da ima razumevanja i da zna da se taj autoritet nikako ne stice samo uterivanjem straha.
Ne mogu da kazem nista vise od ovoga jer i ne znam stvarnu situaciju. Sumnjam da ce iko izaci u javnost sa ovim.

 Ne znam stvarnu situaciju.  Ovo je suština, i sem nekih tračeva nećemo vrv saznati šta se zapravo dogodilo. Naravno da igrač ne sme da napušava trenera, nego nikoga iz kluba.

Link to comment
Share on other sites

Zemljoradnik je u pravu. Razlikuju se autoritet zvanja autoritet znanja (s tim da to znanje obuhvata i karakter i još svašta nešto, ne samo nabubano iz knjige).

 

Harizma je nešto drugo u odnosu na autoritet. Možeš da imaš autoritet i da bude izgrađen na realnim osnovama (a ne na onom znaš ti ko sam ja), a da nemaš harizmu, a dešava se i obrnuto.

 

U konkretnoj situaciji, moguće je da ima do onog o čemu je pričao Laki, da teško ide prelaz od zezanja sa igračima iz uloge pomoćnog trenera do pozicije glavnog kouča. Opet, nije Vlado juče postao glavni trener, prošli su oni i neki pripremni period, trebalo je ranije seći i rešiti ove stvari, ako su pojedini igrači nemogući za saradnju.

 

Mada, rekao bih da i tu mora da postoji podloga u znanju i karakteru, koji obuhvata odgovornost i disciplinu. Žoc naravno nije najbolji primer za upoređivanje jer je unikat, ali on je ipak direktno iz patika uskočio u odelo da vodi dojučerašnje saigrače, koji su ga ipak poštovali (ok, imao je i profu iza sebe, ali opet). Pričalo se da je on i dok je bio igrač stalno nešto zapisivao, pratio, pričao sa trenerima i da su svi očekivali da će on poći tim putem. Videlo se da ima to u sebi.

 

Na kraju krajeva, koliko puta u raznim firmama zaposleni napreduje do pozicije nekog šefa ili direktora, pa stekne poštovanje kolega sa kojima je npr. zajedno bio pripravnik. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vlado je trener i ima pravo da odlučuje.  O metodama rada i momentima primjene istih bi se dalo diskutovati. Ali tek pošto se ne zanemare principi, osnove, a oni su ti da trener odlučuje. I u tom smislu podrška. 

Rezultati njemu treba da sude a ne neki opšti utisak na osnovu par utakmica, gestukulacija igrača i odsustva galame od strane trenera, pa i kažnjavanja igrača. 

Što se tiče  "struke" tu bi se dalo diskutovati i mislim da u ovom momentu preovladava mišljenje o čudnim rotacijama, odbranbenim postavkama, napadački setovima i odsustvu inih, nedostaju krugova za Uroša tj Pejdza i slično. Ali tu ga neznanje ne opravdava što bi se reklo u jednoj drugoj disciplini.

Uzorak je zasad mali.

Puna podrška u grotlu Kazanja!

Link to comment
Share on other sites

Autoritet se stice na vise nacina, a samo jedan deo je autoritet koji se stice pozicijom (trenera u odnosu na igraca). Ako je to jedini izvor autoriteta onda nije najsrecnije resenje. 

 

Taj autoritet moze mora da bude nadogradjen kroz pokazivanje znanja, strucnosti, donosenja pravih odluka u pravo vreme, dok harizma i karijera koju je imao kao igrac mogu da budu samo bonus. 

 

E kad se sve ovo sklopi, i pozicija, i dokazano znanje/strucnost pa jos prstohvat harizme da to zacini (a karijera svakako nije bila losa, daleko od toga), onda se moze reci da je uspostavio pravi autoritet. 

 

Ukoliko se dobije u Kazanju i bez Tomasa, delovace odstranjivanje kao dobra odluka i onda je skolovanje Tomasa uspelo, inace moze biti zeznuto - mac sa dve ostrice je u pitanju. 

Link to comment
Share on other sites

Ma apsolutno nemam nikakav info. Ovo o autoritetu govorim iz sopstvenog iskustva. Jednom je jedan trener (sada slobodan)[emoji16]rekao: "Jedan igrac ne cini tim, ali jedan moze da ga unisti".
Trener mi nit smrdi nit mirise, ali sam misljenja da ne treba zuriti sa njegovom smenom s obzirom da je vodio tim tek na 4 zvanicne utakmice. Nama je cilj za pocetak uci u 4 u oba takmicenja. Sezona tek pocela. Sacekati kraj godine, tada ce se zavrsiti prva faza EC i pola Aba, pa mu suditi. I tada ne treba suditi samo po rezultatima vec i po igri i ima li njegova ideja perspektivu.
Najlakse je sad dati mu otkaz. I onda dodje novi trener koji bi se, u slucaju losih rezultata, sigurno vadio kako nije selektirao tim i tako moze u nedogled. Treneri se smenjuju, niko odgovoran.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Just now, Son_of_a_gun said:

 

Ima i onaj treći i takođe se rimuje...

 

Koji treci? 🙂 Ima jos stilova gradjenja autoriteta, nisam siguran koliko su efikasni... 

 

Dranja?

 

 

 

Fajtanja?

 

 

 

Davljenja (jbg ovaj se ne rimuje)?

 

 

Link to comment
Share on other sites

@autoritet - iako se mahom sagledavaju samo pozitivne strane, moze biti i jako zeznuto kad pomocni trener postane trener, a nasledi skoro kompletan tim. Npr. ako se Japanac postavljao kao drugar prema igracima dok je Trinkeri vodio (a sad je u old school fazonu cvrste ruke), ili ako je Trinkeri 'gazio' Japanca, igraci nece dobro reagovati... Pri tome, deluje mi da igracka hijerarhija nije dobro postavljena, ne zna se ko je vodja igraca van terena (Gorda bi morao da prihvati svoju ulogu na terenu i van njega na pravi nacin, a i Novica malo da skoluje ostatak ekipe). Na koncu, koj ce vam djavo Danga nije mi jasno... Najbolje ste delovali sa skroz drugacijim tipom igraca na trojci, al je to trajalo kratko prosle sezone...

Link to comment
Share on other sites

Imamo tim koji je za samo 10 minuta razbucao Veneciju i kojem je 5-6 minuta bilo dovoljno da prejaše -8 do +6 protiv suterski ever-inspirisane Buducnosti.

 

Bila bi zaista steta ako igraci ne skapiraju da tim ima ogroman potencijal koji nece biti iskoriscen ni 50% ako sebi daju za pravo da ruse trenerov autoritet i time nesvesno ruse i atmsoferu.

 

S druge strane, svakako je moguce da su tokom leta shvatili i sada vec kolektivno odlucili da sa Vladom taj potencijal svakako nece dostici. Jako zajebana situacija. Ljudski faktor medjuodnosa svakako odlucuje o sudbini rezultata tima.

 

I naravno, ljigavi predsednik sa svojim agendama. Zbog cega je narocito vazno da igraci ostanu ujedinjeni. Ako ne sa trenerom, makar izmedju sebe.

Edited by Alex_Serbia
Link to comment
Share on other sites

A zasto je predsednik ljigav? Ja politiku ne pratim, ako je clan sns-a verujem vam. Nisam ni cuo za njega dok nije preuzeo KKP. Ali ispada da su po vama svi politicari ljige. Ja mu sudim samo na osnovu dosadasnjeg rada u klubu. A taj rad mi govori da on nije los. Jeste da smo uzeli neke mizerne trofeje, ali da li je zaista moglo bolje za ove 3 godine. Nije kao da smo imali najkvalitetniji tim. Ono sto je ocigledno da se sada vise placaju igraci, pravi se koliko-toliko konkurentan tim. Verovatno su odredjeni novci obezbedjeni i preko politickih veza. Toga ne bi bilo da je npr neki bivsi sportski radnik/legenda kluba na njegovom mestu.
Da li pravi greske? Verovatno da. Pa niko nije nepogresiv. Ali uglavnom daje korektne i odmerene izjave.
Sto se tice finansija tu je ista prica kao kod svih - pravo stanje ce se saznati tek kada dodje neko novi. Ove cifre sto se pominju u javnosti su bolje nego pre 4-5 godina.
U sustini ja sam zadovoljan da KKP samo postoji, da igra i da ga gledam. Naravno da mi je draze kada se borimo za trofeje.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, ranzo said:

Ustaj stokoooo ❤

spacer.png


E, sad kreće sezona! 😄

Sanjao sam da sam išao bajsom iz Novog Sada na tekmu u Beograd, jer nisam imao nikakvo drugo prevozno sredstvo. I na kraju dođem iako je drug odustao na pola puta, međutim utakmica otkazana zbog korone... 😄

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...