Jump to content

VN 70. Godišnjice F1 2020. (7.-9. avgust)


Alen13ASC

Recommended Posts

Predlog muzike uz čitanje uvodne teme

 

01-F1-logo.png

 

02-VN-Logo-RSD.png

 

03-Logo-VN-2-RSD.png

 

04-O-stazi-II-RSD.png

 

Prva ikad trka se održala u Francuskoj 1894, kasnije je bilo puno verzija prvenstava i pravila. Svi znamo da ime formula proizlazi iz skupa pravila koja zajedno čine formulu koju svi moraju poštovati koji učestvuju. 1946. u Turinu je održana prva utrka F1 po novom setu pravila, ali posle toga bilo je puno nesuglasica oko GP organizatora pa je konačno donešena odluka o novom setu pravila te je 1950 na Silverstonu rođen svetski šampionat Formule 1.

 

s01.png

 

s02.png

 

s03.png

 

s04.png

 

s05.png

 

s06.png

 

s07.png

 

s08.png

 

s09.png

 

s10.png

 

s11.png

 

s12.png

 

s13.png

 

s14.png

 

s15.png

 

s16.png

 

s17.png

 

05-Mapa-Staze-V-RSD.png

 

ZONE AKCIJA

 

Krivine 6-8/Bruklens, Lufild i Vudkut

 

2020- Noris pretiče Rikjarda

 

 

Krivina 10/Megets

 

2020- Udes Kvjata

 

 

Krivine 16 i 17/Vale

 

2020- Gazli pretiče Fetela

 

 

Ovaj put Pireli donosi različite smeše guma za drugi dabl heder, te stoga vozači će imati C2, C3 i C4.

 

06-Alokacija-Guma-II.png

 

Botasovo puknuće gume mu je znatno ugrozile bilo kakve šanse za titulu u borbi protiv Hamiltona, jednostavno Luis vozi maestralno i na tempu ga Botas ne može dobiti a da stvar bude gora po finca za vrat mu diše Ferštapen non stop. Sredina poretka je veoma uzbudljiva ove godine. Mercedes je pomeo sve i imaju skoro duplo više bodova u odnosu na drugoplasirani Red Bul.

 

07-poredak-tablica-II-RSD.png

 

Ono što gledamo u sredini poretka je zaista ono što spašava današnju F1. Nažalost sve je to uzrok pada Ferarija nakon onog fijaska s PJ ali i odličnog tempa Renoa, Meklarena i Rejsing Pointa. Svi ti faktori utiču na to da svedočimo uzbudljivim borbama. Recimo niko nebi ni pomislio da će Meklaren trenutno biti P3 a Noris P4 na tabelama, a ako se uzme činjenica da F1 dolazi na novo/stare lokacije (Imola, Portimao, Muđelo, Nurburgring te možda spoljni ring Sakira) sve je moguće da će faktori iznenađenja te pristupi brzog privikavanja na novim uslovima prevagnuti nekako.

 

09-Vremenska-prognoza-RSD.png

 

Ali otom potom, čeka nas druga utrka u Silverstonu. F1 slavi jubilej, nažalost pademija Kovid-19 je doprinela da imamo dve utrke na dve staze ali lepa je gesta da se jubilej slavi na mestu gde je sve službeno počelo.

 

Dugoročna prognoza kaže slične uslove kao i na prvoj trci stim da bi petak mogao biti jako vruć, a za ostale dane predviđa se opet delimično oblačno.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

A ta pista generalno nije normalna, imaš ludu sekciju pa druga stranica trougla čisto spavanje pri 300kmč pa V krivina pa treća strana trougla i opet spavanjac i onda momenat "kad će više ta šikana" pa kad dođe krene generalno ludilo. Posebno negde na sredini onog ludila gde ima jedna krivina gde se penješ i nalaziš slepo teme.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Formula 1’s official tyre supplier Pirelli has concluded its investigation into the punctures which occured in Sunday’s British Grand Prix and confirmed it will press ahead with plans to bring softer tyres for this weekend’s second race at Silverstone.

 

https://www.racefans.net/2020/08/04/pirelli-investigation-reveals-highest-forces-ever-contributed-to-silverstone-punctures/

Link to comment
Share on other sites

Quote

Sergio Perez can return to drive for for Racing Point this weekend if he tests negative for Covid-19. The team confirmed Public Health England has advised them Perez has completed his quarantine period following his positive test last week.

 

Link to comment
Share on other sites

Totalno glupa kazna... Reakcija RP-a koji ce voziti iste delove i na ovoj trci, jer ce ih samo dodatno finansijski kaznjavati je totalna sprdnja.

 

Ako su krivi, treba im oduzeti SVE poene do sada osvojene a koje pripadaju timu, vozacima ostaviti. Plus, finansijski ih kazniti, 1mil minimum, lepa i simbolicna cifra.

Posto je kazna stigla pred FP1, dozvoliti im da voze sa istim delovima ovu trku ali da samo vozaci osvajaju poene. 

Od sledece trke, moraju voziti regularne delove, inspekcija pred pocetak vikenda i tokom vikenda - ako nisu u skladu sa pravilima, bice diskvalifikovani sa vikenda i dodatno novcano kaznjeni - ovo ponavljati tokom cele sezone. Isao bih cak toliko drasticno da ih iskljucim iz celog sampionata ako jos jednom posle ovog vikenda koriste te delove. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Hertzog said:

Kazna je sprdnja najobicnija, u fazonu eto da ih kaznimo simbolicno

 

Generalno su odluke FIA-e za kazne vrlo cudne:

  • Ferrari prosle godine je samo morao da ukloni sporne sisteme, bez dalje kazne 😉
  • McLaren je za onu spijunazu kaznjen sa 100miliona... 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ovo je nova guma, zute i bele su vozili proslog vikenda i poznaju ih.

A i trebace im za trku. U kvalifikacijama ce biti kao i do sada - vozice se crvene u Q3 i vozice ih pre toga svako ko nije siguran da moze da prodje dalje bez njih. Svakako se startuje na gumama na kojima je vozen Q2 tako da u Q3 mogu da cepaju do mile volje.

 

 

Re: kazna za RP - verovatno je politicki motivisana odluka, ne zele da se zamere Strulovicu starijem jer je uleteo s velikom lovom a ni da isprepadaju Aston Martin za dogodine. Inace smesna kazna.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...