Jump to content

FK Crvena zvezda 2020/21


Don Dusko

Recommended Posts

8 minutes ago, Martin Mystere said:

Sad kad je Deki video ko šta može, na čelu sa klincima, može komotno i mirne duše još malo da odmori Jovanču, Gobelju i Vukanovića za meč protiv Slovenaca/Jermena...

Ne boj se...nece.. 😄

Resice se Gavre koliko do kraja meseca...

0 evra + 20% od sledece prodaje + plivajuci zamajac za Masin porse...

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Tunji Awojobi said:

 

Hvala ti za ovo boldovano.

 

Moj prvi post se odnosio upravo na taj kompleks velicine i razmazenost navijaca Zvezde koji su zaglavljeni u 92-oj. 

 

Mi odavno vise nismo gigant sa istoka nego prosecan istocnoevropski klub. Sto pre to prihvatimo, blize cemo biti da jednog dana ponovo mozemo ponovo da postanemo gigant, ili, realnije, neki nivo Plzena ili Slavije prethodnih sezona. 

 

Kakve su to price da je nama ispod casti da igramo na rezultat? Nije nam bilo ispod casti ni 79. sa Brankom Stankovicem, ni 91. u finalu sa Ljupkom, a posebno nam nije ispod casti sada. Nije ispod casti Atletiku, Borusiji, nije ispod casti Interu, Mancesteru i Realu pod Murunjom, a nama jeste? Malo samosvesti nam ne bi bilo na odmet. 

 

Sve najbolje. 

 

 

 

 

Много тога ти није јасно.

Прво тешко могу да будем заглављен у '92. ако у 49.години пратим све утакмице. Пратим генерално фудбал и пратио сам све вријеме како се развија. Бункери су свакако прошлост а богами и дефанзивни фудбал гдје је јасно да у задњем неком периоду доминирају екипе који играју прави фудбал због којег људи долазе на стадион. Баш си добар примјер навео са Мурињом јер му каријера баш тако иде.

Моје мишљење о Љупку је познато, али иако није било сјајно одиграо је једино финале јајарски, о Амбасадору да не причам јер је човјек тренер из лиге СФРЈ а то је сада лига петице лагано за ову сада домаћицу. Па опет нисмо гледали јајарење у домаћој лиги, играо се фудбал и увијек смо гајили играче потеза, мајсторе фудбала. Пошто смо то пренијели и на Европу зато смо постали велики, тј. највећи на Балкану. Колико задње 2 године има мечева из ове одвратне домаће лиге да се можемо похвалити наступом?

Нико никада није тражио да играмо офанзивно против ПСЖ или Бајерна али мора се нешто фудбалски видјети на терену и у великом поразу. Ево рецимо меч против Ливерпула је супер био припремљен, дефанзивно али одиграли у кост мало нам се посрећило са Павковом и исписана још једна страница историје, нема везе што знамо да би се тешко поновило из 10 мечева. Дакле мијешаш бабе и жабе поготово помињући озбиљне европске клубове...

 

Иначе данашњи наступ и приступ против Вождовца је оно што ја очекујем сваки меч ма шта мислио о домаћици и противницима из ове лиге. Ето среће да буде континуитета па да се може похвалити. Кад из великог рада дође игра а из игре резултат, е то је права ствар за клуб.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, 29.05.1991 said:

Ako Gavrića uvaljaju negde za bednih 2-3M to će biti zločin neviđenih razmera.

 

Pa ne mogu da ga da prodaju za vise.

 

Na osnovu cega ce da ga prodaju? Zato sto je dao neke golove u mecu u kojem je jedan tim dobio drugog 5:0 ili 6:0?

Link to comment
Share on other sites

Sto se tice Stankovic/Milojevic debate - Milojevic je imao i neke prolaze gde mu je tim bio zestoki autsajder.

 

Bio je ispred Kelna i Bate Borisova, prosao je Krasnodar, Copenhagen i RB Salzburg. Koga briga sto je uspeo stalno da jedva prolazi Suduve, Spartakse i Helsinkije? Da je samo to uspevao sigurno ne bi bio upamcen kao uspesan trener.

 

Stankovic tek treba da igra sa jakim ekipama, ako se budemo plasirali u LE. TSC, Cukaricki, Vozdovac, kad dodju da igraju fudbal i sa malo dostojanstva mogu da se racunaju kao uspesi. Necu ni da pricam sta ako se opet ponovi situacija da ne mozes da dobijes Partizan, a protiv ostalih imas 10/10 - ne treba ti dijagnoza stanja, sam si je postavio.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, 29.05.1991 said:

Ako Gavrića uvaljaju negde za bednih 2-3M to će biti zločin neviđenih razmera.

 

26 minutes ago, goldberg said:

 

Pa ne mogu da ga da prodaju za vise.

 

Na osnovu cega ce da ga prodaju? Zato sto je dao neke golove u mecu u kojem je jedan tim dobio drugog 5:0 ili 6:0?

 

11 minutes ago, Dzistrou said:

Ako pogledaju jače utakmice na kojima je igrao, tih 2-3M će biti premija. Mlada repka izvisila za EP, derbiji bez pobede, eliminacija u Evropi. Bukvalno nula važnih utakmica na kojima je imao direktan učinak.

 

To je nas problem - sto prodajemo igrace ne za onoliko za koliko znamo/verujemo da vrede (klince iz nase skole, znas ih u broj krvnih zrnaca) nego za ono koliko neko tamo trziste u tom momentu misli da vrede. I prodamo ih po sistemu "daj sta das". Umesto da probamo da ih izguramo malo vise, da imaju realnu sansu da se pokazu. 

 

Nema sanse da bi to u nasoj ligi uticalo na rezultat - da u svakoj ovakvoj utakmici kao danas imas 1 ili 2 mlada igraca iz svoje skole (ili one koje si doveo mlade). 

 

Partizan to daleko bolje radi. Dinamo Zagreb da i ne pominjemo... 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, pavijan2 said:

Kako vreme prolazi, sve više stručnjaka na forumu objašnjava kako se Zvezda nije ni kvalifikovala za Ligu šampiona već je tamo upala pitaj qrac kako. I tako 2x uzastopno. Aman ljudi dosta više.

 

Glupost. Nas je samo protiv Salcburga usralo, ali eto sest meseci ranije smo zasluzili da prodjemo protiv CSKA pa se to nije desilo, to je fudbal. Sa svima ostalima u kvalifikacijama smo bili ili egal ili bolji. 

 

Jbg, mi stvarno dobro igramo u prvenstvu. Atraktivno, dosta lepih golova, napadacki. Ipak gorak ukus ostaje zbog jacih utakmica. Btw, Gavric pokazao kakav je majstor, decko mora da ostane u Zvezdi bar jos godinu dana. 

 

Ali zato Njegos, koliko je on nebitan igrac na terenu. Ako vec neko od te dece mora da se uvalja, neka uvaljaju njega, svakako su ga gurali i u LS, guraju ga u reprezentaciju, valjda mogu nekog da prevare. 

Edited by Markoss
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, 12Laki said:

Okej ne volim ga ali Ivanic igra korektno ovaj pocetak sezone.

 

Ocima ne  mogu da ga gledam, ali treba reci da igra vrlo dobro i verovatno moze da podigne jos koju nijansu gore. Ali opet sam pri stavu da to moze na 8, a kao krilo jednostavno uvek ce biti los protiv ozbiljnih rivala.

 

Ozbiljan zlocin ne igranje Nikolica na Kipru pre Jovancica. Mozda je to i prelomilo utakmicu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobar mec, mada i solidna sklanjalica da se smiri zvezdaska javnost posle Omonije

 

Golman Vozdovca bukvalno kod tri pogodka stoji na 10 metara od gola. Odbrana isto suplja, svaki iole pristojan tim ne bi dopustio da Nikolic, Ivanic i Gavric onako sutiraju, ili da Rodic primi loptu u kroz cro kazneni kod prvog gola

  • Like 2
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Ruby Rhod (koji lebdi) said:

Izjava Ivanica posle meca: "Posvetio bih ovaj gol bratu @Perkos2 koji je verovao u mene vise nego Nugi u Denver, cak i kada su me svi otpisali..." 🙂

Ja samo iz igračkog iskustva mogu da posle par utakmica vidim ko zna fudbala a ko ne, Ivanic zna ali mu je upitan karakter( laloška flegma) dok sam na primer Njegoša provalio da je prevara od igrača još u vreme kad se pisalo da vredi 5 miliona. Blizu te priče je i Pankov ali ajde da mu dam još malo kredita. Kad vec pomenuh Njegoša ja da sam u strucnom stabu insistirao bih da igra na štoperu. Tu bi vec mozda i mogao da postane solidan igrač. No ipak najvise sto me zanima je da li ce naš veliki zvezdaš Dejan Deki Stanković biti dovoljno jak i hrabar da nam kaže ko mu je sastavljao tim za Omoniju. Ne mora ni kap krvi da daje samo da bude iskeren prema navijacima kluba koji kako kaže najviše voli.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

na ovom nivou (u to računam i ove Omonie, Celja), dovoljno je da na teren izvedeš 11 pravih fudbalera. Ne moraš da izmišljaš toplu vodu i sastavljaš neke komplikovane strategije. Samo ih izvedeš na teren i baciš im loptu. Oni če se več sporazumeti, jer pričaju istim jezikom. I to je bilo jako očigledno juče protiv Voždovca. Toliko lepih poteza, fantastičnih golova, utrčavanja, protoka lopte... Isto ovako bi to izgledalo i na Kipru, da je Deki imao muda da izvede ovaj sastav. Ej, jedan Željko Gavrić sjedi na klupi dok igra Aleksa Vukanović. Pa dali je uopšte tim ljudima jasno koliko se sramote takvim odlukama?

 

Iako sam bio sasvim ravnodušan posle ispada od Omonio, opet bi voleo da ovaj tim prođe u LE, jer u njemu ima fudbala, kada mu se dozvoli da ga igra. I ako postoji mogučnost da tako nešto gledam u grupnoj fazi, (uz daj bože pun stadion (teško)) ja bih to jako voleo da pogledam.

Edited by Neme
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Knipex said:

Nikolić im je prodao nekoliko fora kao da u Voždovcu ne igraju iskusni prvoligaški igrači nego kadeti. Valjda ne očekuju da neko ima takav vic u glavi i u sekundi napravi potez koji stvori prednost i izbaci iz igre nekoliko igrača.

Uz sve to je uzorao teren, zatvarao je sve nazad, a stizao i u napad, čak je radio i dupliranje na krilu iz sredine. U jednom trenutku se zatekao na poziciji levog beka i uspeo da interveniše i izbaci loptu u aut. Odavno se pričalo za njega da je fizički spreman, odnosno daleko spremniji od ostatka ekipe. Napokon ga koristimo na pravoj poziciji i on konstantno isporučuje.

Edited by Liska Manjina
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Selektor said:

Ocima ne  mogu da ga gledam, ali treba reci da igra vrlo dobro i verovatno moze da podigne jos koju nijansu gore. Ali opet sam pri stavu da to moze na 8, a kao krilo jednostavno uvek ce biti los protiv ozbiljnih rivala.

 

 

Samo jos da nauci kada treba da sutne a kada da bocne loptu i prebaci golmana (kad mu golman istrci). 

Videh ga ove sezone par puta 1na1 sa golmanom koje nije resio nikako... a mogao je vrlo lako da ga prebaci.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, vepar said:

Dobar mec, mada i solidna sklanjalica da se smiri zvezdaska javnost posle Omonije

 

Golman Vozdovca bukvalno kod tri pogodka stoji na 10 metara od gola. Odbrana isto suplja, svaki iole pristojan tim ne bi dopustio da Nikolic, Ivanic i Gavric onako sutiraju, ili da Rodic primi loptu u kroz cro kazneni kod prvog gola

 

Vidis, to ko ti je lajkovao dovoljno govori o tome kakav si upis postavio. Nista ne moram da dodam.

  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Kaže mondo da Miloje odvodi Bena. Iskreno ja sam očekivao odlaske najboljih posle poraza od Omonije jer one dunstere naravno da niko neće. Ovo mi je ok samo ako se biralo izmedju njega i Gavre. U stvari nije mi ok samo mi je manje loše.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Godzo said:

Kaže mondo da Miloje odvodi Bena. Iskreno ja sam očekivao odlaske najboljih posle poraza od Omonije jer one dunstere naravno da niko neće. Ovo mi je ok samo ako se biralo izmedju njega i Gavre. U stvari nije mi ok samo mi je manje loše.

 

Baš bi se iznenadio kad bi ta dva transfera isključivala jedan drugog. Pre če biti da još nema dogovora između menađera, terze i mrkele kako če da podele pokradene pare od Gavrićevog transfera, nego nešto drugo.

Edited by L' Imperatore
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, L' Imperatore said:

 

Baš bi se iznenadio kad bi ta dva transfera isključivala jedan drugog. Pre če biti da još nema dogovora između menađera, terze i mrkele kako če da podele pokradene pare od Gavrićevog transfera, nego nešto drugo.

A ima i do toga da se stoka navikla na Ligu Sampiona i neki minimum od 25 do 30 miliona evra, pa sad sa ovom eventualnom crkavicom iz LE ni u javnu kucu ne mogu da odu. Sad slede izgovori kako je ovo skupa ekipa i mora da se nadoknadi ovaj nepredvidjena rupa u budzetu.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...