Jump to content

FK Crvena zvezda 2020/21


Don Dusko

Recommended Posts

2 hours ago, Don Juan said:

 

Interesanto je, međutim, da se ne priča da je Ebisilo, koji se ovde često pominje, više igrao u našoj ligi nego Čaušić, ne nešto mnogo, ali je igrao više.

 

Pa igrao je više zato što je igrao bolje od Čaušića. Čaušić je utabao put za Ivanića, pozicija igrača kojeg zaboraviš da je u igri. Jeste bilo nezadovoljstvo kad je zavlačio i na kraju otišao u Tulu, ali je bilo još veće zadovoljstvo kad je naša uprava godinu dana kasnije isplatila milion evra za njega, koji igra na poziciji gde smo imali 3 bolja igrača: Krstičića, Jovančića koji je tada tek došao i igra odlično i Jovičića koji je slabiji tehnički ali barem ima jednu izraženu, pozitivnu karakteristiku za razliku od Čauša kojem to može biti samo mogućnost stelta. Uprava je isto uradila i sa Ivanićem, dovela igrača koji nas je odbio 10 puta, samo da bi došao i igrao najgori fudbal u karijeri.

 

Ebesilio je očigledno bio talentovaniji od mnogih igrača koji su igrali tada, a i sada. Asistencija u Parizu za Marina je potez koji Ivanić ni na PESu ne može da odigra, a  Ali čoveku je život baš krenuo stranputicom i to se više nego odrazilo na karijeru, kao što bi se odrazilo na bilo koju drugu karijeru. Na kraju krajeva, Ebesilio nas nije mnogo ni koštao, došao je za 600, a otišao za 500 hiljada. 100 hiljada i plata za Pariz, otvaranje Suduve, uz 2 gola i 8 asistencija u ligi je bolji transfer od 80% koje smo pravili posle njega.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Don Juan said:

 

Evo da odgovorim obojici, pošto i onako isto pišete

Čaušića je Zvezda jurila pre nego što je došao Milojević. Ovde na forumu, kod pojedinih forumaša, je bio bes na Božovića kada je prešao kod njega u Rusiju, a ne u Zvezdu. Doveden je kasnije i nije se pokazao i ostao je samo jednu sezonu koliko se sećam. Nije se pokazao, i to je to, mada mora se reći da nije igrao na poziciji koja mu je prirodna, ali to je druga priča.

Ovde se od Čaušiča pravi fama da je igrač koji je do Zvezde i posle Zvezde igrao u amaterskim klubovima, pa je eto Milojević ga protiv svih pravila ubacio u tim, što opet nije tačno.

Interesanto je, međutim, da se ne priča da je Ebisilo, koji se ovde često pominje, više igrao u našoj ligi nego Čaušić, ne nešto mnogo, ali je igrao više. Sa druge strane ako uporedimo karijere posle Zvezde, Ebisilio je posle Zvezde odigrao svega 4 meča u jako slabom klubu iz Japana, dok je Čaušić manje više standardan u Rusiji, ne nekom sada super jakom klubu, ali solidnom klubu iz Rusije. To što sada je neko nekome simpatičan, a neko ne, to je sasvim druga priča i nema veze sa Milojevićem.

 

Najveća Milojevićeva greška je Veljko Simić, sve ostalo i većina drugih igrača su igrali taman koliko su zaslužili, s tim što kao što sam rekao da rotacija koju je Milojević forsirao je takođe greška.

 

Ево да одговорим теби и осталим који су или навијачки заслијепљени или немају појма о фудбалу.

Сјашите више са поређењем Чаушићеве Русије и Ебисилијевог Јапана! Прво причамо о сезони док су били код нас и како су се одувијек гурали балвани на уштрб фудбалера. Вјерујте својим очима и мозгу, а мој рацио каже да је Ебисилио био фудбалер а Чаушић, као и Симић и остале које помињете то нису и ту се сва прича завршава.

Пошто очекујем даље спиновање ево вам и пластични примјер.

Комшијски Предраг Спасић је био сировина који је био јак као коњ и упоран са јако мало фудбалског у ногама. Он је 1990. заиграо ни мање нивише него за мадридски Реал. Да би Реал закрпио одбрану неко га је препоручио људи се зезнули и на крају завршио у најгорем тиму Реала.

Мало послије тога наш бековски пар из Барија Радиновић и Маровић потписали су након освајања Ушкета ни мање ни више него за Дагерфорс и Норчепинг у Шведској!? Тај наш бековски пар је био за Спалета авангарда у фудбалском смислу поготово јер смо за то вријеме играли модеран фудбал са озбиљном транзицијом у којој су итекако учествовали и бекови.

Да ли је и за кога а да се сјећа ових времена један Спасић био бољи од Душка или Марета? Немојте се спрдати сами са собом...

Пустите идеализовање клинцима (за њих је то нормално), гледајте својим очима шта видите на терену и користите своју главу. Вукановића могу да гурају 55 менаџера и медија али у Атини када је сјебао Марина и на дербију кад се није знао отворити је довољно да видиш да је фудбалски тупаџија. Спиновати могу за Милуновића колико хоће али ко хоће да види тешко је некога преварити да не види да је исти спор за модерног штопера и на свакој јачој утакмици марише лактовима јер и сам зна да је криза. Примјера је данас још много али да не дужим са набрајањима превише их је. Исто и обрнуто, ето среће да се заломе још неки Ебисилио и Кафу код нас са тренером који би и ако имају неких проблема покушао исте ријешити да извуче од њих што више фудбала за екипу, јер таквих је у српском фудбалу мањка већ одавно.

Фудбал није нуклеарна физика па да је потребно озбиљно образовање да видиш да ли неко зна фудбала или не...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Helmet said:

Ja i ti ne pricamo o istoj stvari. Ja kazem da je Milojevic zenit dostigao u prvoj sezoni, posle je usledio pad koji je trajao do njegovom "smekerskog" odlaska. Ti pricas o rezultatima, a ja o timu, kvalitetu igre, stanju u klubu generalno. Milojeviceva zaostavstina je i danas vidljiva, nw mozemo da oteramo skart koji je on talozio sa upravom koja naravno snosi jos veci deo krivice od njega. Govoris o drugoj LS, a kako smo dosli do nje, neverovatnom kolicinom srece u Kopenhahenu, sramotnim bunkerom na prepunoj Marakani protiv takve sile kao YB. Dekadentan fudbal koji je igrao tera publiku sa stadiona, kako objasnjavas posetu na utakmicama, kako to da niko nece da dolazi da gleda "zatvaranje" utakmice protiv Javora na Marakani.

Ne znam koje si ti godiste, ali Zvezda nije postala veliki klub razmisljajuci na takav nacin, mi se nismo branili protiv mnogo kacih ekipa, niti smo se zadovoljavali sa 1:0 protiv Osijeka recimo, Zvezda ima najvise navijaca zato sto se neko u tadasnjoj upravi, pocev od legendarnog Obradovica setio da pored rezultata, Zvezda mora da igra lepo i napadacki. Nemoj samo da pricas o drugim vremenima i da ispaljujes slicne floskule, eto Slavia iz Praga jos manji budzet je imala, slobodno pusti neki njihovu utakmicu, mozda ces videti da slobodno moze da se predje na protivnicku polovinu i odigra nesto, bez obzira sto jw sa druge strane Mesi i kompanija.

Jos jedna stvar, Ebisilio jw sklonjen relativno brzo, a mi nw znamo ni zasto, da je on forsiran 20% koliko dunsteri Causic i Simic
Danas bi mozda jos bio fudbaler. Pa taj Causic nam je godinu dana kidao zivce kao i Simic, pa ga ovaj nije klupirao nego mu je bio standardan, i nezamenjiv u LS sto je van svake pameti jer nas je unistavao na svakoj.

Da rezimiram o cemu govorim. Ako neko smatra da Zvezda treba da bude klub koji treba da slavi ulazak u LS kao novi rodjendan i da svi budemo srecni kada primimo kada 5 komada od Totenhema onda ok, Milojevic je legenda kluba.

Ako neko smatra, da jw prirodno da Zvezda igra LS i da tamo ima ambiciju da pobedi svakog na Marakani, ako nista da pokusa borbom i agresivnoscu umanjiti jaz u kvalitetu. Pa ako primimo 5 da me nije sramota, jer smo pokusali.
Nw znam za tebe , ja bih ipak sebe svrstao u ovu drugu grupu

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 



BOLD 1: Budi malo realan, taj Kopenhagen je imao sudijsku protekciju u oba meča. Prvi na Marakani u prvom poluvremenu Zeki oprošten čist drugi žuti, kasnije je mogao da se svira i penal nad Benom, tamo oprošten penal koji je bio u prvom ili drugom minutu nad Ivanićem. Sad ne valja ni način ulaska u LŠ, čuj sramotno smo se branili. Da Ben nije postigao autogol, ona druga utakmica je čisto rutiniranje i primer iz udžbenika kako se igraju velike utakmice na rezultat. I u prvoj bi dobili da Boaći nije napravio glup penal jer je Žander/Rodić blejao na pola terena i nije se vratio  Eto imao si paralelu lepršavog Grofovog fudbala u kvalifikacijama, pa smo svi videli kako smo prošli, a Miloje je upravo njegov tim nasledio, tj. dobar deo tog tima.

 


BOLD 2: Ja ne znam šta očekuješ, sa ovakvim stanjem u srpskom fudbalu i ovakvim muljanjem ovih iz uprave, treba da se slavi svaki ulazak u LŠ, sve preko toga je bonus. Eto videćeš da li će neko u skorije vreme uspeti da ponovo Milojev uspeh, pa ćes onda možda više ceniti šta je uradio za klub.

 

Zaključak: Jedino to ne mogu da razumem kod navijača Zvezde... komšije Stanojevića uzdižu u nebesa gde ima jednu LŠ sa 0 bodova u mnogo slabijoj grupi od naše 2 i ima jedno opasno blamiranje protiv Šamroka. Isto tako i izvan terena ima mrlju kad je snimljen da peva "kurva umire". Na stranu sve to, dobar je trener, ali nijedan navijač Partizana ne pljuje po njemu i ne nipodaštava uspehe, jedino većina Zvezdaša posle 6 meseci i kakvih sve uspeha u Evropi maže g*vnima Milojevića.

Edited by Boaće
  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Константин said:

 

Комшијски Предраг Спасић је био сировина који је био јак као коњ и упоран са јако мало фудбалског у ногама.

.. a pored njega Vujadin sa istim karakteristikama. 🤪 

Izdvojih samo ovo, ali je ceo post odličan!  👍

 

Btw, pozdrav braćo cigani, družili smo se i 'vamo i tamo.. nekad.. negde   🍻

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Boaće said:

 

 

Zaključak: Jedino to ne mogu da razumem kod navijača Zvezde... komšije Stanojevića uzdižu u nebesa gde ima jednu LŠ sa 0 bodova u mnogo slabijoj grupi od naše 2 i ima jedno opasno blamiranje protiv Šamroka. Isto tako i izvan terena ima mrlju kad je snimljen da peva "kurva umire". Na stranu sve to, dobar je trener, ali nijedan navijač Partizana ne pljuje po njemu i ne nipodaštava uspehe, jedino većina Zvezdaša posle 6 meseci i kakvih sve uspeha u Evropi maže g*vnima Milojevića.

I hvala Bogu da imamo više standarde od njih inače nikada ne bismo uspeli da se izdignemo iz balkanskog čemera i budemo to što jesmo, najveći klub Balkana. Ako je nekome u redu da se ne osvoji nijedan bod, onda je to samo po sebi tužno i jasno definiše ambicije i nivo tog kluba i tih i takvih navijača. Milojeviću svaka čast za sve uspehe i svako dobro u nastavku karijere, ali je dokazao da nema kapacitet za naredni nivo i da ne zaslužuje specijalan tretman kod navijača koje zanima fudbal. Da je bio uspešniji u derbijima i da je dobio Olimpijakos, onda bi to svakako bila druga priča.

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Dzistrou said:

Milojeviću svaka čast za sve uspehe i svako dobro u nastavku karijere, ali je dokazao da nema kapacitet za naredni nivo i da ne zaslužuje specijalan tretman kod navijača koje zanima fudbal. Da je bio uspešniji u derbijima i da je dobio Olimpijakos, onda bi to svakako bila druga priča.

 

Ne bi bila druga prica, barem za mene. 

 

Ja Milojevica nikad necu vredjati, to bi bilo suludo. Uz sve mane, on je za 2 i po godine igrao 3 puta grupe u Evropi, jednom prezimio, 12/12 u eliminacionim utakmicama. Doneo je Zvezdi kao niko u poslednjih 30 godina, i za to mu hvala do neba.

 

S druge strane, njegov fudbal je ruzan, prosto receno, iako donosi rezultate. Mnogo puta je receno da smo najlepsi fudbal smo igrali za vreme njegove prve sezone. Posle toga su, malo po malo, stizali Causici, Simici i Vukanovici, prokurcili se gardisti, a odlazili Krsticic i Kanga... Marin mu nije bio potreban, nije znao sta da radi sa njim. Tu se jos nadovezuje i Mita Tantuz i njegovo Search ---> Foreign Players ---> Free Agents ---> Enter kupovanje igraca.

 

Licno meni preizimljavanje protiv Olimpijakosa i bolji rezultati u derbijima ne bi nista promenili. 

Edited by Železničko gnomče
slovce
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Barkley#34 said:

Naravno, proleće u LE, ulasci u LŠ i titule su ništa, ali da je pobeđivao neambiciozni mali klub iz komšiluka, e to bi već bila druga priča. :lol_2:

Teska je ciganska muka, mada sve je i do one srpske koliko ljudi, toliko cudi.

Svakako da sa obe strane ima istine,ali niti je Miloje sam bog otac svog posla, niti je sisoje i budala koji nije znao sta radi.

Nista nije crno ili belo, al tesko nam je sredinu pogoditi.

Ja sam siguran da njegove rezultate u Jevropi nece niko dostici, makar imao i kvalitetnije timove i bolje uslove rada, sto takodje nije lako dostizno pored svih uticaja i mesetarenja u klubu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Константин said:

 

 

Totalno mašiš poentu sa ovim i objašnjavaš sa nekim stvarima koje nemaju veze.

Čaušić nije otišao u svetskog velikana, otišao je prosečan tim iz Ruske lige, ali igra tamo. Ebisilio je pored sjajnog background-a koji ima, tehnike koje ima, igrački propao, pa sada i nema klub. Propao je svojom krivicom i nema tu Milojević nikakve veze. To njegovo prodanje je krenulo i pre Zvezde, a u Zvezdi se suočavao sa hiljadu problema, i kilaža i još nešto van terena.

To je samo odgovor na pitanje, zašto Ebisilio nije igrao kako je mogao u Zvezdi i zašto nije pružio ono za šta je na kraju krajeva doveden od strane Milojevića. Super bi bilo da je priča drugačija i što se tiče njega i što se tiče Kafua, ali nije i to je to. Razlog zašto Ebisilio nije igrao, svakako nije Čaušić, a to je poenta cele priče.

To Spasić, Marović, Radinović, nema veze sa vezom.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Don Juan said:

Totalno mašiš poentu sa ovim i objašnjavaš sa nekim stvarima koje nemaju veze.

Čaušić nije otišao u svetskog velikana, otišao je prosečan tim iz Ruske lige, ali igra tamo. Ebisilio je pored sjajnog background-a koji ima, tehnike koje ima, igrački propao, pa sada i nema klub. Propao je svojom krivicom i nema tu Milojević nikakve veze. To njegovo prodanje je krenulo i pre Zvezde, a u Zvezdi se suočavao sa hiljadu problema, i kilaža i još nešto van terena.

To je samo odgovor na pitanje, zašto Ebisilio nije igrao kako je mogao u Zvezdi i zašto nije pružio ono za šta je na kraju krajeva doveden od strane Milojevića. Super bi bilo da je priča drugačija i što se tiče njega i što se tiče Kafua, ali nije i to je to. Razlog zašto Ebisilio nije igrao, svakako nije Čaušić, a to je poenta cele priče.

To Spasić, Marović, Radinović, nema veze sa vezom.

 

Или не читаш па лупаш или једноставно ти (а не то) немаш везе са везом. Нема треће.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Dzistrou said:

I hvala Bogu da imamo više standarde od njih inače nikada ne bismo uspeli da se izdignemo iz balkanskog čemera i budemo to što jesmo, najveći klub Balkana. Ako je nekome u redu da se ne osvoji nijedan bod, onda je to samo po sebi tužno i jasno definiše ambicije i nivo tog kluba i tih i takvih navijača. Milojeviću svaka čast za sve uspehe i svako dobro u nastavku karijere, ali je dokazao da nema kapacitet za naredni nivo i da ne zaslužuje specijalan tretman kod navijača koje zanima fudbal. Da je bio uspešniji u derbijima i da je dobio Olimpijakos, onda bi to svakako bila druga priča.


Naravno da treba standardi da budu viši, ali da li je to realno sa ovakvim poslovanjem? Ljudi kao da su zaspali u 90-tim, pa sve ispod polufinala ili finala je neuspeh. Ne znam šta ljudi očekuju, sa Milunovićem i Tomaneom da budemo prvi ili drugi u grupi LŠ sa više od 10 bodova? Mi smo sa Milojevićem bili na dobrom putu da postepeno rastemo, nakon 3 sjajne godine ništa nismo iskoristili. Igrački kadar užasan, dugovi i dalje tu, deca se prodaju na prvu ponudu... Jedino što je dobro je sređivanje stadiona i evropski koeficijent. Budimo iskreni, da li bi većina ove godine bila zadovoljna i sa Ligom Evrope?

 

53 minutes ago, Železničko gnomče said:

 

Ne bi bila druga prica, barem za mene. 

 

Ja Milojevica nikad necu vredjati, to bi bilo suludo. Uz sve mane, on je za 2 i po godine igrao 3 puta grupe u Evropi, jednom prezimio, 12/12 u eliminacionim utakmicama. Doneo je Zvezdi kao niko u poslednjih 30 godina, i za to mu hvala do neba.

 

S druge strane, njegov fudbal je ruzan, prosto receno, iako donosi rezultate. Mnogo puta je receno da smo najlepsi fudbal smo igrali za vreme njegove prve sezone. Posle toga su, malo po malo, stizali Causici, Simici i Vukanovici, prokurcili se gardisti, a odlazili Krsticic i Kanga... Marin mu nije bio potreban, nije znao sta da radi sa njim. Tu se jos nadovezuje i Mita Tantuz i njegovo Search ---> Foreign Players ---> Free Agents ---> Enter kupovanje igraca.

 

Licno meni preizimljavanje protiv Olimpijakosa i bolji rezultati u derbijima ne bi nista promenili. 


Jedino se ovde ne slažem sa tobom, za 2 sezone u LŠ Marin je imao 1 postignut gol i 5 asistencija. On je opravdao poverenje jer je bukvalno doveden kad smo ušli u LŠ. I u kvalifikacijama je bio dobar, gol protiv Suduve, asistencija za Jovančiča protiv Helsinkija u gostima, asistencija Boaćiju protiv Kopenhagena, asistencija Degeneku protiv Jang Bojsa, a uživali smo u njegovim majstorijama i u domaćoj ligi, imao je neverovatne poteze i golove. Vremenom se izgubila ideja o tome kako treba da igramo, tako da je i Marin pružao lošije partije.

Edited by Boaće
Link to comment
Share on other sites

Nije Zvezdu izbacio Olimpijakos iz Volosa pa da se to dozivi kao neuspeh. Oli je na putu do LS nadigrao i porazio Plzen, Basaksehir i Krasnodar, a posle grupne faze i Arsenal iz LE

Edited by Doktor
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Boaće said:

Jedino se ovde ne slažem sa tobom, za 2 sezone u LŠ Marin je imao 1 postignut gol i 5 asistencija. On je opravdao poverenje jer je bukvalno doveden kad smo ušli u LŠ. I u kvalifikacijama je bio dobar, gol protiv Suduve, asistencija za Jovančiča protiv Helsinkija u gostima, asistencija Boaćiju protiv Kopenhagena, asistencija Degeneku protiv Jang Bojsa, a uživali smo u njegovim majstorijama i u domaćoj ligi, imao je neverovatne poteze i golove. Vremenom se izgubila ideja o tome kako treba da igramo, tako da je i Marin pružao lošije partije.

 

Ne mislim ja da je to greska Marina, nego Milojevica. Zapravo ne ni greska, ali nije za dzabe Marin dovodio u pitanje taktiku.

 

Marin je radio sve sto je do njega, ne moze on da bude kriv kad mu Vukanovic u kontri udje u putanju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites







 
Zaključak: Jedino to ne mogu da razumem kod navijača Zvezde... komšije Stanojevića uzdižu u nebesa gde ima jednu LŠ sa 0 bodova u mnogo slabijoj grupi od naše 2 i ima jedno opasno blamiranje protiv Šamroka. Isto tako i izvan terena ima mrlju kad je snimljen da peva "kurva umire". Na stranu sve to, dobar je trener, ali nijedan navijač Partizana ne pljuje po njemu i ne nipodaštava uspehe, jedino većina Zvezdaša posle 6 meseci i kakvih sve uspeha u Evropi maže g*vnima Milojevića.


Vidi, mogli bi ja i ti da se dopisujemo do sutra, jednostavno imamo razlicite filozofije shvatanja fudbala i samog kluba.

Ovo sto si ti napisao je tacno i zbog te razlike smo mi postali prvaci Evrope, a komsije slave nula bodova u prosecnoj grupi.

Slicna je razlika izmedju nas dvojice, ja iskreno ne bih da slavim ulazak u grupu nego da to postane realnost kao i pobede nad najbogatijim ekipama Evrope, Zvezda ima imfrastrukturu za to, samo treba da ima kadar kakav je imala 91, ne igracki vec rukovodeci.


Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Константин said:

 

Или не читаш па лупаш или једноставно ти (а не то) немаш везе са везом. Нема треће.

Dogovoreno.

ja sam budala što ulazim u konverzaciju sa svakim. Piši šta hoćeš.

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Boaće said:


Naravno da treba standardi da budu viši, ali da li je to realno sa ovakvim poslovanjem? Ljudi kao da su zaspali u 90-tim, pa sve ispod polufinala ili finala je neuspeh. Ne znam šta ljudi očekuju, sa Milunovićem i Tomaneom da budemo prvi ili drugi u grupi LŠ sa više od 10 bodova? Mi smo sa Milojevićem bili na dobrom putu da postepeno rastemo, nakon 3 sjajne godine ništa nismo iskoristili. Igrački kadar užasan, dugovi i dalje tu, deca se prodaju na prvu ponudu... Jedino što je dobro je sređivanje stadiona i evropski koeficijent. Budimo iskreni, da li bi većina ove godine bila zadovoljna i sa Ligom Evrope?

 


 

Ja sam napisao post iz ugla navijača kojeg zanima fudbal. Klub posluje tradicionalno loše i pogrešno i tu nema naročite razlike u odnosu na Spasojevića, Den Tanu ili Lukića. Razlika je samo u količini novca koja se lapa, a koja je posledica najpre dobrih rezultata i novca od UEFA do kojih se došlo u prvoj polovini Milojevićevog mandata, tokom kojeg nisam imao nikakvih zamerki na njegov rad. Dakle, uprkos lošem poslovanju i mnogim lošim kadrovskim rešenjima, stečenim i dovedenim, on je dobro radio tokom prve godine. Kiksevi su krenuli nakon prve LŠ. 

 

Malo o pojačanjima koje si spomenuo. Milunović je nakon karijere u BATE i nekoliko utakmica u reprezentaciji delovao kao legitimno pojačanje, a trener takodje snosi odgovornost zbog toga što nije napredovao ili makar održao isti nivo. Što se Tomanea tiče, on je u klub došao kao mačka u džaku i sigurno je pokazao više od očekivanog, makar u smislu profesionalizma i održavanja kondicije, ako se uporedi sa konkurencijom u napadu (Pavkov i Boaći).

 

Slažem se da Zvezda ne može uvek da bude prva ili druga u najjačoj konkurenciji, ali mora da koristi svaku priliku koja joj se ukaže (Olimpijakos) i da potvrdjuje uspehe u inostranstvu dominacijom u domaćem prvenstvu i kupu. Umesto toga, glavni igrač ekipe se sakrio od izvodjenja penala u odlučujućoj utakmici u LŠ, a u derbijima smo imali krajnje mlak pristup sa gomilom nelogičnih kadrovskih promena u poslednji čas. 

 

Mi smo imali dobru priliku da rastemo, ali plaćamo cenu očajnog skautinga, slabog trenerskog rada i ograničene trenerske vizije. Koliko god da je bilo kombinacija sa raznim Zemunima, Surdulicama i dovodjenja Simića, Vukanovića, Vidića i ostalih mediokriteta, uvek je postojala opcija da se probere kadar, lepo trenira i gradi igra, pa makar i sa nekim od njih na terenu. A što se tiče prodaje mladih igrača, nemam ništa protiv iste dokle god igrači koji umesto njih dobijaju priliku ispunjavaju na terenu stroge zahteve zalaganja i profesionalizma. Ne smatram da je naročita tragedija što ih prodajemo, jer ne postoji naš mladi igrač koji može da napravi razliku i pruži neki doprinos u Evropi koja nam je glavni izvor finansijske stabilnosti. Mladi igrači su šansa za brzu i laku zaradu i ja ne znam zbog čega se toliko drami povodom toga. Jedan Kanga u fudbalskom smislu vredi koliko i pet Gavrića, jedan Degenek vredi koliko pet Erakovića, manite me romantičarskih naklapanja o Zvezdinoj deci i nekom vanserijskom talentu. Pogledajte samo kakvi fudbalski duduci već decenijama rade po tim omladinskim školama, pa izvedite sami zaključak o kvalitetu krajnjeg proizvoda. Nakanta ih Totenhem u omladinskoj Ligi Šampiona, ja ovde čitam o bajke o tim klincima. Osim toga, ne može niko da me ubedi da je kvalitet Superlige dovoljan da od tih i takvih klinaca napravimo igrače koji prave razliku. Najbolja strategija je graditi ekipu oko relativno mladih igrača povratnika sa solidnim internacionalnim iskustvom i stranaca sa finansijski prihvatljivih tržišta, a da se budžet puni novcem od UEFA i transfera mladih igrača. Naravno, sve pod pretpostavkom da na klupi nemamo ziheraše ili sujetne trenere početnike.   

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Doktor said:

Nije Zvezdu izbacio Olimpijakos iz Volosa pa da se to dozivi kao neuspeh. Oli je na putu do LS nadigrao i porazio Plzen, Basaksehir i Krasnodar, a posle grupne faze i Arsenal iz LE

 

Naravno da je neuspeh i možda je tebi ok da razmišljaš na takav način, ali nijedan igrač, niti funkcioner našeg kluba ne bi smeo da deli tvoj stav. Taj Olimpijakos je jedan eksperiment bogatih vlasnika koji o fudbalu znaju manje od kosmonautike, a o kosmonautici nemaju pojma. Veštački projekat kojem je prirodno mesto fenjer.  

Link to comment
Share on other sites

Стари форум је свједок да је огромна већина ових који истичу успјехе у Европи задње 3 године, уствари причала како се тамо не може ући без 50М буџета, Сасуоло је био гигант гдје је само питање колико ће нас натрпати, а тек Лудогорец за њих су играла митска бића.

Успут једно митско биће је и онај што даде један од најљепших голова на Маракани задњих 20 година, али ето код нас је то исти онај који нема појма.:classic_laugh:

Толико они сви имају појма о фудбалу...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Barkley#34 said:

Cenim da si pomešao sezone.

 

Nisam pomesao, nego nisam pazljivo procitao ono sto si napisao (procitao "proslih sezona", a pise "prosle sezone").

 

Izvinjavam se.

 

Sto se tice prosle sezone, to je tako jer se nisu dovodili igraci koji su poznati - pa je bilo brdo promasaja (Van La Para, Jander, Canas, Tomane, Garcia). Sve sto su uradili ove sezone je da im se otvorilo pa su mogli da vrate neke igrace koji su vec igrali kod nas.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Barkley#34 said:

Suština je ista - bila bi druga priča da je uradio ono isto što je već postigao - proleće u LE. Mislim...

 

Naravno da nije ista, druga stvar je što ti kao navijač Partizana ne umeš da razmišljaš dalje od plasmana ili proleća, a ja da ti objašnjavam dalje nemam nameru. Sportski pozdrav. 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Barkley#34 said:

Možda i ne umem, ali umem da vidim da je tebi i dalje vrh dobiti nas takve.

 

Više sreće drugi put, možda ti Deki ostvari taj san.

 

Meni je vrh da dobijamo svakoga i to nema veze sa imenom protivničkog kluba, niti iluzijama njihovih navijača o sopstvenom značaju. A moji snovi uz Zvezdu se i dalje vrlo često ostvaruju. Sportski pozdrav.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...