Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

Krasotica od igre. Ne pamtim da smo bolje igrali ni sa Piksijem, Dejom, Mijatom... 

 

Napad nema sta pominjati - osim Zivkovica, koji zaista treba da ustupi mesto Radonjicu. Jedina prednost je malo angazovanija igra u odbrani Zivkovica. Mada je kiksirao 😄 Mitar, Dusan, Kostic, Tadic, Radonjic. 

 

Sredina, ne znas koga da stavis - SMS, Lukic, odlican mali Ilic... Gudelj kad se vrati. 

 

Pozadi, mi sa Pavlovicem, Milenkovicem i Erakovicem imamo trio centralnih bekova za narednih 10 godina. To kad se uigra, niko nece moci da ih prodje, mozda lopta samo i to visoki centarsut u gol-aut. Erakovic je tu najmanje iskusan pa nam trenutno i treba nekad neki Mitrovic ili Veljkovic/Babic, ali verujem da ce ovaj trio vrlo brzo da se ustali i da cemo nastaviti da igramo moderno u 3-5-2 formaciji. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ilić odličan. Nije se osetio izostanak Sergeja. I pozadi smo bili dobri, osim one šanse u prvom minutu, sve smo zatvorili. Nije ni Gudelj falio, možda je čak i bolje izgledalo bez njega. Napred neverovatan potencijal, mogli smo 4-5 komada da im damo. 

 

Ništa, ako sad nešto više ne uradimo na SP, nećemo nikad... Momentum je tu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

VMS, rekfleksi macke i fokus tokom cele utakmice.

Pavlovic, beskompromisno komandovao odbranom svih 90 minuta.

Ilic, sjajno povezao redove, novi SMS u najavi (vise ne i u najavi, vec skora realnost).

Vlahovic, pritisak, trcanje i voljni momenat zasluzeno krunisani golom za vodjstvo u najboljem momentu utakmice.

 

To su po meni bili kljucni igraci veceras.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ovaj tim je stvoren za 3-5-2 formaciju sa Mitrom i Vlahovičem u spici Ja sam to odavno tvrdio .i nakon slabijeg poluvremena sa Portugalom .Bravo za Piksija što je to prepoznao i pokazao kojone. Sjajna igra naših i zaslužena pobjeda. Osim uvodnih minuta i nešto bolje igre domaćina suverena igra naših u preostalom delu utakmice .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oduševio me Pavlović, pojeo ih je da li u odbrani ili na centru, dečko nije normalan. Moram da pohvalim i Stefana Mitrovića ovog puta, odigrao je prilično dobro. I Ilića naravno, ono što sam se nadao obistinilo se. Prva baš jaka utakmica sa ovom minutažom i ovako da odigra. Kada skupi još malo iskustva i rutine može biti odličan igrač. Lukić je baš napredovao, može lagano da igra ovu CM poziciju igra i u odbrani, dobro pokriva, i sa loptom dobar odlično.

Na kraju Piksi skroz nadigrao Solbakena. Non stop smo bili na lopti, i u periodima kada smo napadali i igrali presing i kada smo se branili i samo pokrivali prostor. Non stop je bio neko tu da pomogne i da izbaci tu loptu, i to često odlično bez nekih bunar pasova.  

 

Najbolje odigrana utakmica za kraj u ovoj Ligi nacija. Svaka čast:thumbsup:

Edited by dzoneee
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ivan Ilić doktorski. Ličio je na Matića iz najboljih dana. Za moj ukus i poimanje fudbalske igre možda i bolje, jer ne carini loptu po nepotrebnom.

 

Bilo je komentara na Živkovića tokom utakmice, ali meni nije bio toliko sporan. Bori se maksimalno, trči kao navijen. Dobro prepoznaje situacije kad je neki igrač u problemu, pa krene u presing. A daleko je od neke fudbalske neznalice. Možda je Radonjić stvarno opasniji ofanzivac, ali meni je ta podela 60/30 izmedju njih dvojice idealna. Ovaj prvi da odradi posao u prvih sat vremena igre, a Radonjić da napravi pometju za kraj sa svojom brzinom, kad protivnik malo padne.

 

Za Pavlovića je ionako stvoren konsenzus da je odigrao fantastično. Ne samo u odbrani, nego ne paniči sa loptom u nogama, i fino zna da se ubaci kroz sredinu napred ponekad.

 

I da, obožavam Mitra i Vlahovića što nemaju taj centarforski diva mentalitet, nego su spremni da preoru teren ako treba

Edited by L' Imperatore
  • Like 10
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Piksi je od vas u godinu dana napravio ozbiljnu reprezentaciju. Mogli bi bit opasni na SP ako ga ne krenu pred prvenstvo "savjetovat" i "predlagat" rješenja neka. Portugal, Švedska, Norveška... s tim da su zadnje 2 odrađene rutinski. Nisu Brazil ili Španjolska, ali prije godinu bi ovo glatko izgubili. Ili dobili jednu i pukli na ključnoj. Već sam pisao da mi se čini da je glavna stvar koju je napravio da im je usadio vjeru da mogu, izliječio malodušnost, i poslao 541 taktike u 3pm. Pokušavate igrat kakav god rezultat bio. I to od prve utakmice. Sjećam se pri 0:2 u Bg protiv Portugala da se derao i inzistirao na igri i podizanju zadnje linije. Lik je car.

  • Like 20
  • Love 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...