Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

1 minute ago, Accuphase said:

Ma jeste iliti "How yes no", ima sutra svi da utrče da se učlane u sns, ukoliko već nisu...

Zajebi više sa Vučićem i sa ovakvim upisima. Imaš politiku gore, pa uživaj. Svaki post na fudbalu ti je o politici, odmori malo.

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Perkos2 said:

savez bi svakako trebalo da od para koje ce dobiti od FIFA barem 20% usmeri na premije za igrače i stručni štab.

Šta ti je? Bagra u savezu noćas neće spavati nego će praviti kombinacije za skretanje najvećeg dela od Fifinih desetak miliona evra.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Don Juan said:

Da. RTS ima prava.

 

Ne znam dal je to dobro ili lose, jer RTS ima uzasan koncept prenosa velikih sportskih dogadjaja. Ja poslednjih 15 godina sva fudbalska prvenstva gledam na HRT. Mnogo profesionalnije rade, dosta msterijala, emisija... No, sad mozda nije vreme za razgovor o tome, vec za slavlje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nekako se vratilo i Piksiju za neke od nesreća u fudbalskoj karijeri, a iako je sam bio šampion.
Posebno mi je drago što je vodja ove reprezentacije jedan Dušan Tadić.
Počevši od fakta, koji je i nebitan ali i mnogo leep, da nije igrač ni Zvezde ni Partizana.
Do toga da je Dušan Tadiš jedan od tih pravih fudbalskih majstora koji umiru, dying breed. U vreme kada se u fudbalu savršeno dosadno rasporedjuju kvaliteti, pa su oni najbolji po nekom pravilu u odredjeenom broju klubova, on je u Ajaxu.
Otišao je u najcarskiji i najlepši klub u Evropi. U klub koji ja prava istinska muza fudbala i svega ono što treba da bude fudbal. Klub koji je prepoznao kakav je majstor Tadić i odbacio je svaku priču da sa takvim igračima je teško uspeti danas, da je majstorsttvo tercijalna stvar u fudbalu. Data mu je četkica da slika renesansu Ajax-a, vodio je mlade igrače Ajaxa, koji su prikazivali igru, ali i pravili rezultate, koji su jedna od retkih svetlih tačaka this very momet day and age fudbala.

Neću da padnem pod utisak euforije u toj meri da mislim da naša reprezentacija ima dosta kvaliteta. Istini u lice, verovatno nikad nismo imali manje kvaliteta. Bilo je onih trenutaka kada su selektori bili Savićević i svakakvi, pa su dres nosili svakakvi. Ali tad smo imali kvalitetne igrače, i igrače u jakim klubovima sa bitnim rolama.
Sada toga nema. Sada imamo Tadića koji je dying breed tipi igrača, imamo Milenkovića koji se neko vreme muči da probije led i udje u ligu veoma ozbiljnih igrača. Imamo SMS-a, za kojeg niko izuzev u Laciju ne znaju kakav jee igrač i koliko može.S
SMS je noćna mora za uklopiti u tim. Imamo Vlahovića, koji može da bude baaaaaš ozbiljan igrač, ali još je rano da pričamo tako nešto, mora da potvrdi barem ovaj nivo. Imamo Pavlovića koji isto može da bude zanimljiv igrač. Mitrović je carina, ali da se ne lažemo, dokazano igrač maltene za championship.
Ostali igrači su ili rezervistti u kakvim takvim klubovima, ili pak igrači ne baš mnogo velikih klubova.
Ali Tadić je uspeo da oslika renesansu i sa takvim igračima. Jer je ponovo bio u nekoj priči koja ima nekog smisla, gde su dobri momci, koji znaju šta žele.
Za razliku od prethodnih generacija, sada su svi momcii tu humble, znaju koliko mogu, znaju šta da ne glume itd.


Fudbal u poslednjih n godina nema nikakav narativ. Za nn godina će se ovo razdobolje poprilično brzo skip-ovati prilikom neke retrospekcije.
Tadić je tu kao neki tračak romantizma u ovoj eri.

  • Like 2
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, AgroLaki said:

Ono sto je zanimljivo, u prošlosti, kad god smo primili rani gol, ako je protivnik iz ove grupe jačih, obično nam do kraja utakmice proširi klip na treću specijalu, a sada smo uspeli da prevaziđemo krizu i nije bilo predaje do kraja...

 

Тако је то када су на клупи били батађористи. Постави се (најчешће) 4-2-3-1 а ли онај дефанзивно орјентисан у којима пола екипе не прелази центар и онда чекају неку срећу. У принципу се ништа не питаш ти него противник, колико је квалитетан и расположен.

Са Пиксијем је Србија напокон сахранила тог фудбалског диносауруса.

 

9 hours ago, Bugl Khan said:

Drago mi zbog Piksija isto. Prije nego je postao izbornik je rekao da bi Srbiju sigurno odveo u Katar. Prije neki dan kaže da Portugalci ne lete, da kakav eventualni odlazak, to se mora. Osvježenje u moru floskula i alibi izjava. Odlično je izgledala Srbija u 3 od 4 poluvremena protiv Portugala i oba puta se vratila iz minusa. A isti igrači koji su se blamirali protiv Škota i sličnih dok on nije došao.

 

Све што си набројао је суштина.

Link to comment
Share on other sites

Čestitam komšije!

 

Tekmu nažalost nisam gledao ali ću prvom prilikom odgledati snimku. Mogu misliti koliko je frustrirajuće bilo biti navijač srpske nogometne repke evo sad već dugi niz godina ali konačno ste posloženi kako treba a kvalitetu ste uvijek i imali. Ovo je baš velika pobjeda, iskreno mislim i veća od one koju ste ostvarili na SP protiv Njemačke, pogotovo kad ste ih, po statistici barem, izdominirali. Najviše mi je drago zbog kolege Džoneta, vidi se da je istinski zaljubljenik u reprezentaciju (mislim da je većinu svojih postova napisao baš na ovoj temi) a još i nije klupski obojen koliko sam primijetio, izumiruća vrsta, definitivno, meni se to jako sviđa :classic_smile:  I prije početka kvalifikacija sam vjerovao da imate šanse za direktni prolaz (pisao sam o tome), a kad je krenulo vidjelo se da igrate kao preporođeni. Piksiju svaka čast, očito je da je pravi čovjek na pravom mjestu. Posebno mi je drago zbog Mitrovića, nema ljepše i bolje nagrade i satisfakcije nakon onog što mu se dogodilo protiv Škotske. Nikad ne "navijam" da se susretnemo ali ako baš moramo, možda bi to bilo najbolje tamo negdje u dalekoj pustinji u prosincu (decembru) :classic_biggrin:

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Piksi ne podleze pritiscima oko sastava i toga ko ce biti pozivan, takav je lik i takav je utisak ostavio.

25 minutes ago, McLeod said:

Ne postoji teoretska sansa da ga iko minira sad. On je u ovom trenutku jaci i od Djokovica i od Jokica po statusu.

Dobra slika avatara, cuveni Mustafa iz meni omiljene igre iz rane mladosti... 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Perkos2 said:

Vec vidim kampanju da moraju da igraju katai i zdjelar

Zasto samo oni?

 

Mogli bi dusebriznici da predloze bekovski par snova/kosmara   Gobeljic-Miletic.Taman fale "klasicni bekovi",kako je sinoc ustvrdio Gojko Andrijasevic  posle utakmice.

Edited by badenac
Greska u kucanju
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, McLeod said:

Ne postoji teoretska sansa da ga iko minira sad. On je u ovom trenutku jaci i od Djokovica i od Jokica po statusu.

 

Pored svih uspeha kosarkasa, vaterpola, tenisera, fudbal je i dan danas broj jedan sport ovde, pogotovo van Beograda ili ostalih vecih gradova. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...