Jump to content

FK Partizan 2020/21


Barkley#34

Recommended Posts

Mi imamo tri fudbalski pismena igrača, Natho, Suma, Asano (možda Banjak, ali samo možda, još nema dovoljno podataka).

Sadik sa svojom sebičnošću očigledno želi da se "pokaže" i uvali negde drugde do jeseni.

Fića je u izlogu za prodaju, zato je uvek u 11, a i on jadan to zna pa čuva noge od bilo kakve povrede.

Zdjelar igra najbolje što zna. Ne zna mnogo, ali se bar trudi i igra na gornjoj granici svog znanja.

Ostatak tima bi i na strugari bacili u drva za loženje pošto ni za građevinsku građu nisu.

Ako već mora da se igra sa dva zadnja vezna (a mora, objasnio @Barkley#34), zašto ne igra 4-2-2-2, gde bi u treća "dva" igrali Natho i Suma, a Asano bio drugi špic uz Sadika, s tim da bi širio i levo i desno i pravio prostor? Kondicije i odgovornosti za to ima, Japanac je to.

Ali gde da uvežbaš tu postavu kad jedan stranac mora da tribine u Linglong ligi, a dva klinca u prvi tim?

A treći "zadnji vezni" u hijerarhiji Lola. Brrrr.....

A i trener bi morao da bude fleksibilniji u formacijama, umesto da bude živi dokaz viceva o Bosancima (molim Moderaciju da oprosti).

Sve u svemu, u Evropi nam se piše isto kao prošle godine. Prolaz u grupe LE na neko individualno ludilo, a onda... "samo da su izdržali još 15 minuta..."

Možda me iznenade i dovedu još neko pojačanje do grupa LE, ali to može biti samo domaći igrač, a ja stvarno ne znam koji (u stvari znam, piše se već ovde o takvim "pojačanjima", mogu sam da kažem "ne daj Bože!").

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Barkley#34 said:

 Šćekić je presekao ili usporio više od deset njihovih napada za tih 35-40 minuta koje sam pažljivo pratio. Nema nam sreće s njim i loptom, ali sam se pomirio s tim. 

Odlično drugo poluvrijeme, ne vidim zašto je to problem napisati. Odradio je sve što je zadatak jednog 'destruktivca' pa i više od toga. Bukvalno bez greške.

 

 

 

 

 

 

Zadovoljan sam drugim poluvremenom, nisam zadovoljan što ih nismo napali odmah na početku tekme. Mislim, u tom slučaju i da napraviš kiks imaš vremena da ga ispraviš ... ovako imali smo sreće sa penalom na početku poluvremena, da ga nije bilo  panika i nervoza bi odradile svoje. Ukazivala mi se Petržalka na poluvremenu :classic_smile:

Nije mi jasno stvarno, favorit si dolaze ti nekvi 'livadići' i ti zazireš od njih kao da su ne znam ko. Ebeš takvo razmišljanje.

 

 

 

Smije li se napisati da je Bibras odigrao ispod prosjeka, da ne kažem loše? Gomila pogrešnih dodavanja, baš netipično za njega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spacer.png

Edited by Ne sam Safete
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U jednom trenutku na pocetku drugog poluvremena smo vrsili visok presing, oni se pogubili, nisu mogli loptu da iznesu. Ali kratko je to trajalo.
Definitivno imamo problem kad smo favoriti i treba da napadamo. Ne mogu da verujem da trener za godinu i po dana nije mogao da nadje nacin da to resi - bilo taktikom ili novim igracima. Mi ako ne damo gol na vreme to moze biti pogubno po nas.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Stiletto said:

Sadik sa svojom sebičnošću očigledno želi da se "pokaže" i uvali negde drugde do jeseni.

Ne slažem se s ovim. Drastično se promenio i odigrava u dosta prilika. Problem je što je često odsečen pa mora da burgija sam.

 

2 hours ago, Stiletto said:

zašto ne igra 4-2-2-2, gde bi u treća "dva" igrali Natho i Suma, a Asano bio drugi špic uz Sadika, s tim da bi širio i levo i desno i pravio prostor? Kondicije i odgovornosti za to ima, Japanac je to.

Bojim se da Asano mora da pokriva stranu zbog defanzive a dešava se da on i Sadik menjaju mesta. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Barkley#34 said:

Posle onog što sam sinoć video još više sam ubeđen da nam je to jedino izvodljivo do imamo rizike iza njih. Šćekić je presekao ili usporio više od deset njihovih napada za tih 35-40 minuta koje sam pažljivo pratio. Nema nam sreće s njim i loptom, ali sam se pomirio s tim. 

 

Filip je kriminalan od početka sezone bez obzira na iznuđene penale. Što kaže Kuper, Suma nije bio spreman za više i nismo imali puno izbora. Ja bih možda rizikovao sa Denisom umesto njega na poluvremenu, ali lako je meni da pričam.

Šćepan je primetno napredovao i to sad još i liči na nešto... čak i sa loptom, osim što n'ume da da loptu ispred igrača nego uvek iza i svaki pas unapred pročitaju i oni sa tribina pa tri igrača krenu da preseku.

Filip MORA da igra, posebno ove stresne utakmice. Od njega će živimo narednih godina.

Nisam znao priču za Denisa, mislio da je neki naš klinac. Baš bih voleo da ga vidim na nekoj utakmici kao startera.

Što se bekova tiče, očajan Savin potez da ih hladi... U panici su sada i greše više nego inače. U napadu ništa nisu ni znali ali greše pozadi što je katastrofa u najavi.

Svideo mi se ovaj njihov slovenac štoper, dovesti ga odmah.

Link to comment
Share on other sites

@dekifisher a da ipak vratimo Lutovca i Brežu? :classic_biggrin:

 

Naravno da Filip mora da igra, samo što deluje da su ga uspavali sigurno mesto u 11 i uloga zlatne koke. Mora da se razmrda, sve teže prolazi odbranu i sve manje je borben.

 

Denisa bih ubacivao baš ovim tempom, malo po malo pa sve duže. Žao mi je što nismo sinoć imali opušteniji rezultat pa da odigra bar 20-25 minuta i u Evropi. Značilo bi za naredna kola.

Link to comment
Share on other sites

Jedna od najgorih utakmica od kada je Savo trener.

 

Iz nekog razloga krenuli smo kilavo i sporo i tako je bilo do kraja.

 

Pa da krenem da pljujem:

 

- Totalna neodgovornost igrača sredine terena u odbrani. Trčkara se nazad, uopšte se ne prati kretanje protivničkih igrača u i oko 16, prisustvo u odbrani je samo reda radi i lopta samo slučajno može da im dođe u noge. Zdjelar, Stevanović, Natho su sinoć bili tipični primerci. Asano je odgovorniji od njih, ali bez sistema igre u odbrani nije ni on od prevelike koristi, jer mu često ostane ogroman prostor koji treba da pokrije pozadi. Jedini defanzivno koristan igrač sredine terena je Šćekić. Ovu našu slabost domaće ekipe već odavno koriste i zbog toga često primamo golove. Sinoć nismo zato što ovi numeju i zato što je poslednja linija odbrane odigrala dobro, u srazmeri 60% Banjak i 40% ostala trojica;

 

- Najprecizniji pas Uroševića na meču prošao je 2 m od igrača kojem je upućen;

 

- Poslednjih 10 minuta, umesto da držimo posed i mirno privodimo utakmicu kraju, mi ne možemo da se sastavimo s loptom iako su na terenu i Natho i Suma i Sadik i da ne nabrajam ostale, jebeno neverovatno. I još ulazimo u neku paniku i pravimo prekide, dajući im jedinu moguću priliku da nam ugroze gol. Zbog toga sam posebno popizdeo i žao mi je što nije imao ko da ih izviždi;

 

- Bilo je nekoliko dobrih akcija, tek da podsete šta ova ekipa može i koliko je sinoć odigrala ispod svakog nivoa.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Otisao Ivanovic u Olimpiju, da tamo vuce zadnjicu po terenu. Da se ne ljubimo...
Apsolutno ti ova nije na mestu. Djole je nekarakteristican igrac, solidne tehnike i mislim da, za razliku od nekih, ima kvalitet za Partizan. Jedan od retkih koji u ovoj ekipi moze da prodje jedan na jedan protivnickog igraca i koji ima dobar udarac. Da mali Stevanovic nije "zlatna koka" igrao bi pre njega. Dosao je za vreme Djukica, posle je i Bata bio kratko, sad Milosevic ima svoje adute. Decko se jednostavno nije snasao, uklopio. Vrlo lako moze da se desi da izdominira tamo.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Situacija je takva da jedan od dovjca Suma Natho visi za domaćicu. Trenutno Suma deluje bolje u poziciji iza napadača i to je to. Prošle 2 je igrao Natho, igraće i kvalifikacije.

Ne vidim šta je sporno kad već ne može da bude u 18 za danas da mu se izađe u susret da ode dan ranije.

Pretpostavljam da će oporavkom Lazara i Asano ući u rotaciju za odmor za domaćicu, pa će Natho/Suma igrati redovnije.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...