Jump to content

FK Partizan 2020/21


Barkley#34

Recommended Posts

Sadik je na poslednjim utakmicama baš počeo da zalama i odigrava sa puno više osećaja nego pre. Kad mu uspe kao večeras onda to veoma lepo izgleda.

 

Gledao samo drugo, a kad sam pročitao kako je izgledalo prvih 15 minuta shvatio sam da nemam želju da gledam taj horor. Preživesmo nekako gostovanje i pljusak, ne bunim se ali dugoročno neće valjati.

 

Stojković mi se dopao i na onih 10-15 minuta u poslednjoj pripremnoj, baš je osvežavajuć bio za tim večeras. 

 

Možda sam pacer ali mislim da Šćekić ima osećaj za igru i sasvim fine kretnje, ali je za plakati koliko ne ume s loptom i kako se muči čak i kod najjednostavnijeg dodavanja. Kao tuđom nogom da odigrava/šutira. Zato je jedino siguran kad je vraća.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Jbt, prestaću da čitam vesti o FKP na portalima. Prvo za Natha pišu da ne igra zbog viška kg, pa sad on to demantuje. Na drugoj strani, mondo pominje mogući povratak Ninkovića, pa čak i Ožegovića. 

 

Aman. 

 

Kad spojiš našu upravu i burek novinare, možeš samo čir da dobiješ.

Link to comment
Share on other sites

Na ovako sniženom nivou očekivanja, meni je OK ovo što mi igramo. Ako već nema overall kvaliteta kakvom se nadam, makar ne igramo neki smarački i negledljiv fudbal i naše utakmice mi uglavnom drže pažnju.

 

Surdulica očigledno nije ekipa koja može da se zaključa kao neke druge ekipe koje nam konstantno prave probleme, pa je to olakšalo posao, ali recimo drugo poluvreme je vrlo pristojno odigrano sa naše strane, dosta šansi, lopta vrlo često u protivničkih 16, dva gola, bez velikih gluposti u odbrani, prilično dobro. Iskoristiću ovo i za nastavak anti - Suma kampanje, proigrasmo čim je izašao (iskusno sam se pravio mrtav onomad kad dade i namesti gol :classic_biggrin:). 

 

Bilo je i nekih ohrabrujućih detalja. Na primer, ova situacija:

 

 

Na snimku se ne vidi početak akcije, koji je i bitniji, kada su naši igrači kretnjom otvorili prostor, pravovremeno je otišla lopta ka Asanu, a ovaj posle prosledio Sadiku. Ništa epohalno, ali lep primer kako se prilično jednostavno može otvoriti rupa u protivničkoj zoni.

 

Pojedinačno, Sadik već vidno odskače kvalitetom. Stojković je doneo dozu konkretnosti u napadu. Odbrana je bila horor na početku, i to ne samo poslednja linija, opšta je neodgovornost što se tiče odbrane. Vitas je imao ono skandalozno dodavanje koje im je otvorilo 1 na 1 situaciju, užas. Kad smo kod njega, kako smo mi uopšte došli u situaciju da nam on izvodi slobodnjak na 25 m od gola? OK, on iz igre može da šutne iz daljine a da lopta ne ode preko plota, ali wtf? Što se golmana tiče, meni nije tako problematičan, onih par "plivanja" su pre svega rezultat neuigranosti sa odbranom, inače mi u globalu nije loš. On je juče imao tih par plivanja na centaršuteve, jednom mu je lopta malo iskliznula iz ruke, ali se ispravio, odbranio 1 na 1 situaciju...to ti je otprilike i Stojketov prosečan učinak u domaćem prvenstvu. Tako da mislim da je dobra ideja što je golman iskrišćen za jedno u21 mesto, tu bar za sada nismo na gubitku.

 

Korneri me i dalje mnogo nerviraju, veća je verovatnoća da protivnik otvori opasnu kontru nego da mi nešto uradimo posle kornera.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Arsenije Pesic said:

Iskoristiću ovo i za nastavak anti - Suma kampanje, proigrasmo čim je izašao (iskusno sam se pravio mrtav onomad kad dade i namesti gol :classic_biggrin:). 

Mislim da je zbog njegove nestalnosti i mušičavosti veoma opasno osloniti se samo na njega u kreaciji napada, bez mogućnosti korekcije od strane Natha. Natho je stabilniji, lider, ume da mu podvikne, kao i da sam reši utakmicu. Sumu bi bilo idealno kombinovati na tom mestu iza napadača, da igra po 30-45 minuta, posebno kada padne ritam u 2. pol. Tada je najopasniji. 

 

22 hours ago, Arsenije Pesic said:

Što se golmana tiče, meni nije tako problematičan, onih par "plivanja" su pre svega rezultat neuigranosti sa odbranom, inače mi u globalu nije loš. On je juče imao tih par plivanja na centaršuteve, jednom mu je lopta malo iskliznula iz ruke, ali se ispravio, odbranio 1 na 1 situaciju...to ti je otprilike i Stojketov prosečan učinak u domaćem prvenstvu. Tako da mislim da je dobra ideja što je golman iskrišćen za jedno u21 mesto, tu bar za sada nismo na gubitku.

Imam teoriju da mladi golmani ne bi trebalo da brane u Partizanu (i Zvezdi), jer je to kontraproduktivno za njih. Što se mene tiče, Popović je za sada ok i dajem mu najveću podršku od svih u timu, jer je bukvalno iskorišćen zbog bonusa. Pritom, ubačen je u vatru uz tragičnu odbranu i generalno neodgovoran stav prema defanzivi, kao što kažeš. Da stvar bude gora, na klupi imamo veterana sklonog povredama i kiksevima i klinca od 17 godina. Mudro. :ajme:

 

22 hours ago, Arsenije Pesic said:

Na snimku se ne vidi početak akcije, koji je i bitniji, kada su naši igrači kretnjom otvorili prostor, pravovremeno je otišla lopta ka Asanu, a ovaj posle prosledio Sadiku. Ništa epohalno, ali lep primer kako se prilično jednostavno može otvoriti rupa u protivničkoj zoni.

Asano, koliko ne zna da prođe jedan na jedan i još svašta nešto, toliko ume da odigra iz prve, brzo i na malom prostoru. Prošle godine su on, Suma i Natho nekoliko puta razmenili po par pasova ispred 16 i na trenutak je delovalo kao prizor iz ozbiljnih klubova i liga. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ono što je pozitivno je što već dve utakmice nismo primili gol. Sad, da li je to samo zbog toga što smo imali loše protivnike ili je stvarno odbrana nešto napredovala...Ovako, na prvu loptu, odbrana i dalje ne uliva sigurnost. Banjak je tek stigao i nije uigran ali deluje da dobro kapira igru, iako je imao greške. Vitas je pogubljen. Novi par bekova mi deluje OK. Prave neku razliku napred i umeju da upute centaršut. Što se tiče Šćekića, kao što reče Barkli, on očigledno ima tu neko svoje mesto i znači kao osigurač Zdjelaru pogotovo što Zdjelar ima taj pas unapred i može da deluje ofanzivnije ali se ne usuđuje na to kada je sam pozadi. Koliko god mi mislili da možemo da igramo potpuno ofanzivno u našoj ligi, sa jednim zadnjim veznim u vidu Zdjelara realnost nas demantuje jer ostali vezni ne pomažu previše u odbrani, pa kad na to još dodaš pogubljene štopere dobiješ onaj naš cirkus iz Novog Pazara. Ono što mi je bilo fascinantno u tim prvim kolima, pa i prošle sezone, je taj stav našeg tima da se kao prebace svi na protivničku polovinu i pokušaju da igraju nešto ultra ofanzivno a sa mišlju da valjda protivnik neće nijednom pokušati da nas napadne i da će nas pustiti da igramo viktorije pred njihovim golom. Onda kada krene neka kontra, iz tri pasa nas rešavaju i već su pred našim golom...

 

Situaciju sa Nathom treba što pre rešiti. Suma i on su potrebni. Obojica. Mali Stojković mi se baš sviđa, ono malo što sam video. Da li je to samo trenutni bljesak ili stvarno ima kvalitet da bude u prvih 11..videćemo...Sadik je na vrhuncu..lopta mu se lepi za nogu, pravovremeni driblinzi..kada je u elementu, uživanje je gledati ga.

 

Da zaključim - poraz kao poraz od NP nije strašan, ukoliko su se izvukle neke pouke i sredile neke stvari u timu. To je 1 poraz na 3 gostovanja koja smo imali. Nama je za početak bitno da više ne gubimo bodove kod kuće, kao što smo umeli prethodnih sezona.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Alek The Great said:

Izgleda da Miralem ostaje do kraja meseca da odigra to finale kupa. Iskreno se nadam da posle toga potpisuje na 2-3 godine i zavrsava karijeru kod nas. Valjalo bi videti i sta planira Fejsa.

 

Produžio ugovor do '22 sa YB.

Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...