Jump to content

F.C.Barcelona


Mile1

Recommended Posts

Loš početak Barce. Vidjelo se u ovoj utakmici da je Rafinja stvarno neprovjerena roba, Levandovski je bio mnogo sebičan u želji da ga zabije po svaku cijenu, a i nazire se Xavi kao još uvijek zelen trener. Izmjene su bile šablonske, ni igra nije imponovala - nije isto prijateljska i zvanična utakmica, trebaće još uigravanja ekipe. Neko će reći da im se nije dalo, da su imali šansi, ali nisu to bile baš one prave 100% šanse. A mogli su ga na kraju i primiti.

Očekujem od Barce još ovakvih kikseva. Bojim se da će Real uzeti titulu i ove godine.

Link to comment
Share on other sites

Xavi, prije svega, bi trebao da definise startnu postavu. Tesko ce biti uspostaviti neki sistem igre koji ce biti prepoznatljiv i ucinkovit ako se ne bude uigrala nekakva osnova stratnih 11. Vezni red je protiv Raya bio prilicno los. To mora da se popravi jer Barcina igra da bi bila ona prava mora da ide kroz sredinu a onda se tako otvara i vise prostora na bocnim pozicijama a tu treba da bekovi i krilni napadaci onda djeluju, imali bi vise prostora. Protiv Raya se vecinom svodilo na to da su akcije zapocinjane preko bocnih pozicija a to tesko da je moglo imati ucinka u smislu pravih akcija.

 

Dakle, mora se raditi na tome da vezni red bude taj koji diktira tempo i diriguje igrom.

 

Ali, i dalje je tu nerijeseno pitanje De Jonga koji kada je usao u igru je bio vjerovatno najbolji na terenu od igraca Barce. Bas je odlicno probijao kroz sredinu i jedini je prolazio sa loptom izmedju linija protivnickog tima.

 

Otvorilo je pitanje i desnog beka. Araujo moze da zatvori tu poziciji mozda dva puta u sezoni kada su startni igraci na toj poziciji nedostupni ali nikako to nije rjesenje za igru Barce kakvu Xavi zeli. Sergi Roberto neka je produzio ugovor kao igrac koji ce popuniti ekipu ali on nema sta da trazi na toj poziciji. Dugo je odsustvovao sa terena ali i dalje mu je igra katastrofalno sablonska, bukvualno svako na stadionu zna sta ce on odigrati i prije nekog sto primi loptu. Uglavnom, na Desta se ne racuna definitivno nakon prirpema i uzurbano se trazi novi desni bek, a nemam pojma ko bi mogao biti meta. Realno, Dest se nije nametnuo a itekako je imao sansu jer je kod Koemana bio starter i igrao puno utakmica. Bez obzira sto je Barca tada bila losa u svim segmentima, kako problematicna uprava kluba tako i stanje u samoj ekipi, ali mogao je on individualno da iskoci s obzirom na vrijeme provedeno na terenu.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mr clutch said:

Imo, Fati je precenjen igrač, još jedan nahajpovan igrač samo zato što je iz Barsine škole. 

Griješiš dušu. Fati je bio zvijer u najavi, ali imao je baš tešku povredu. To ostavi psihološke posljedice. Pitanje je da li će se ikad vratiti na staro.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Proigrala i Barselona. Ali, nije da i sudije nisu malko pogurale (utisak je da je Sosijedadu poništen regularan gol kod 1-1). Ali zato Ansu Fati, fantastična partija za samo pola sata igre. Ključni igrač u slamanju Sosijedadovog otpora. Dve asistencije (i to kakve) i gol.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je u redu jer je ponisten gol Sociedada. Le Normand je bio u ofsajdu, isao je na loptu a loptu je promasio za nekoliko centimetara. Rekao bih da je sigurno uticao na reakciju Ter Stegena jer se po pokretu Le Normanda ocekivao drugaciji udarac ka golu i zbog toga je dosudjen ofsajd.

 

Ulazak Fatija i Raphinhe, i prelazak Dembela na lijevo krilo se pokazalo kao prilicno dobra odluka. Dembele na desnom krilu je bio izrazito los juce, to je bila jedna od onih njegovih najgorih utakmica kada ne moze nista da uradi kako treba, nema ni sut a ni prodor po toj strani. Ovamo na lijevom krilu mu se otvorilo vise prostora. To je ono sto mislim da je kljuc za igru Barce, mora se ovarati taj prostor na krilnim pozicijama, tesko da moze Dembele sa sredine terena probijati nekoliko linija protivnickog tima.

Link to comment
Share on other sites

I ja mislim da gol opravdano nije priznat (iz opisanog razloga). Medjutim,na 1:1 je Ter Stegen fantasticno odbranio udarac Silve..tu je mec mogao da se prelomi na drugu stranu.

Tacno,Fati je bio covek preokreta..evo jos jednog argumenta da mozda @mr clutchbar malkice pocne da ga gleda drugim ocima..decko je pravi talenat i velika je steta sto su povrede usporile njegov razvoj.. Barca je pretrpana kvalitetnim pojedincima..neke akcije u drugom poluvremenu su bile bukvalno kao sa video igrica. Neverovatna tehnika kod svakog igraca..to je taj Barcin stil oduvek - svaki igrac mora biti tehniko..nema tu slabe karike sto se tice baratanja loptom. Pojedinacno pucaju od talenta;na Xaviju je da sada od njih napravi masineriju koja melje..utiska sam da jos nisu "kliknuli" kao tim.. A i kako bi,kad jos uvek nisu resili kadrovska pitanja? Kounde jos nije registrovan (ako to ne ucine do kraja pr.roka on automatski postaje slobodan igrac). Za to je potreban novac kojej ce pokusati dobiti serijom prodaja..Depay navodno od Juventusa ne dobija zeljenu platu..

Kad vec pisem o tome..zasto ne razmisle o prodaji De Jonga?
Ozbiljna suma je u opticaju,a iako im je bitan sraf,nisam siguran da je i nezamenljiv. Gledam ga sinoc..opet (po ko zna koji put) iz njegove poznate,neosnovane arogancije,kao jedan od poslednjih igraca lagano gubi loptu,staje i blene u sudiju,dok ide pas ka Isaku koji pogadja. Nesporno je da Frenki zna fudbala,da je dinamican veznjak koji odlicno kontrolise tempo,odlicne tehnike,ali ima i nedostataka na drugoj strani..verujem da ni Xaviju i Laporti nije lako da odluce sta sa njim..sta dobijaju njegovom prodajom,to je jasno.. verovatno kalkulisu sta bi njome izgubili..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kounde ce vjerovatno biti registrovan a nece biti potrebna prodaja Aube ili Memphisa da bi se to ostvarilo. Ali svejedno su sanse da ova dvojica napuste klub samo sto ce se za transfer Memphisa u ovom slucaju traziti odredjena suma novca jer nema potrebe da se ubrzano trazi njegov odlazak samo da bi se oslobodio prostor na budzetu vezano za plate.

 

Izgleda da sada ima zainteresovanih strana za Memphisa jer su neki od klubova ostali bez napadaca a kraj transfer roka je blizu. Sociedad je zainteresovan jer im je otisao Isaak za ogroman novac tako da se sada ocekuje da uloze novac na toj poziciji napadaca. Navodno je i United zainteresovan ali njima je prioritet Antony iz Ajaxa.

 

Sto se tice Aube, Chelsea je za sada najozibljini ali ako se otegnu pregovori jos malo onda mozda i odustanu.

 

Barci bi trebalo da bude prioritet desni bek.

Link to comment
Share on other sites

Danas bi mogao biti vazan dan za transfere u Barci. Auba i Pjanic imaju ponude, Memphis i Dest valjda nemaju nista konkretno za sada ali kraj prelaznog roka je blizu tako da se sve brzo desava.

 

Navodno, trenutno je Meunier najozbiljnija opcija za desnog beka a trebalo bi se da se i zavrsi transfer Marcos Alonsa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ne znam kolike su sanse (verovatno minimalne) za povratak,ali Barci bi Messi i sa 36.godina (u)radio veci posao nego sto rade igraci iz trenutnog sastava. Nisu to samo golovi,efikasnost.. On je neprevazidjen i kao ideolog fudbalske igre. Njegove ideje na terenu su genijalne. Igrac koji trpa,ali i kreira,spaja linije tima..

Edited by Drug Crni
Dopuna posta
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Barsa se lepo "vratila" u zivot nakon poraza u El Classicu. Dve lagane,rezultatski ubedljive i po igri uverljive pobede protiv solidnih timova Viljareala i Bilbaa. Ostaje Xaviju taj problem "velikih" meceva koje jos ne uspeva da resi ove sezone,jer u njima ima ravno nula pobeda.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@OgX stvarno je imao vrhunsku karijeru ali moram reci da sto se tice njegoovih kvaliteta, oni su oduvijek bili upitni za taj najvisi nivo fudbala. 

Kao neko ko je navijac Utd, imao sam prilike da gledam Pikea u dresu Utd i tu apsolutno nije bilo niceg vrhunskog, cak je Evans izgledao kao svetska klasa pored njega. 

 

Mora se reci da je upao u najbolju Barsu i Spaniju ikada, da mu je u pocetku u Barsi Pujol cuvao ledja a onda i Maskerano dok kad je on trebao biti vodja, vidjelo smo kako se to zavrsava prethodnih godina. Ipak mora mu se odati priznanje da je itekako pametan pa je tako od starta vukao pricu Katalonija i antiMadridista💪 te se dodvorio navijacima. 

 

Ne kazem da je bio teska rupa od igraca ali ni izbliza tako dobar kao sto ga neki predstavljaju. 

 

Na konto ove price da je pametan, ovo je jos jedan dokaz toga jer navijaci mu zele vidjeti ledja vec skoro 2 godine a gnijev je postao jos veci ljetos kad se saznalo oko iznosa koji mu se duguje. Sada on, kao neko ko ce 100% biti u prici za predsjednika Barse, povlaci potez tako sto se povlaci i ostavlja na stolu ogromnu zaradu kao poene za buducnost. Pominje se cak i cifra od oko 30 miliona mada mislim da je to znatno manje ali dobro, sigurno da su stari prevaratni iz uprave i on dogovorili nesto isood zita.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Slazem se da bi los utisak na karijeru Piquea mogle ostaviti poslednje dvije ili tri sezone s obzirom na njegovu formu u tom periodu. Mnogo toga se desavalo u zivotu Pique poslednjih godina i fudbal mu izgleda nije bio medju prvim prioritetima. Tu se neki poslovni angazmani a i nekako nakon svih uspjeha sa Barcom i reprezentacijom je doslo do zasicenja i nezainteresovanosti. To je mozda u redu da se tako odvija samo je trebalo to u skladu sa tim i posmatrati a ne praviti se da je Pique i dalje posvecen treninzima i mislima ka fudbalu kao ranije. Ali da sada ne ponavljam opet sve koliko je bilo rasulo u klubu po pitanju treninga i ponasanja uprave po pitanju ugovora sa igracima koji nisu ni blizu nivoa na kojem su nekada bili. Dovoljno je samo pogledati pojedine izjave bivsih igraca Barce koji govore da su treninzi Barce bili bez intenziteta, da se sto prije gledalo da se trening formalno obavi. Sve se to moglo vidjeti na Piqueu, i sta je tu je, nije ni prvi ni poslednji koji je izgubio motiv u fudbalu za najvisi nivo nakon velikih trofeja, ali takvom igracu ne dajes ugovor kakav malo ko ima u svijetu fudbala.

 

Iskreno mislim da je bio dobar za tip igre kakav je Barci tada trebao, pricam o Pique koji je bio odlicno fizicki spreman i motivisan. Naravno da se moze gledati sta bi bilo da nije bilo Puyola ili Mascherana, medjutim ja ih posmatram kao tandem sto bi cesto trebalo i raditi kada se radi o stoperima. Bili su kompatibilni i to je bilo najbitnije. Na slicnu temu se moze navesti npr. Vidic i postaviti pitanje kakav bi on bio da nije bilo Ferdinanda itd. To meni nema smisla raditi ali cisto povlacim paralelu. Pique u Unitedu je bio jako mlad a i kao takav se i vratio u Barcu i onda tek stekao ozbiljiju minutazu. Tako da ne bih mogao o njegovim igrama u Unitedu nesto ozbilnije reci jer nije igrao puno a nije ni mogao jer je tek bio na samom startu karijere kao clan prvog tima.

Link to comment
Share on other sites

Pique u primeu je bio apsolutno vrhunski stoper bez ijedne mane u igri. Problem je sto ga ljudi posmatraju kroz zadnjih par godina karijere gdje je postao rupetina epskih razmjera i sto nikad nije bio lider poput Ramosa il Puyola. Tehnicki uz Ramosa najjaci stoper u zadnjih 15 godina. Odvratan mi je ko malo koji igrac al smijesno je pricati da je upitan za najvisi nivo fudbala.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, DJORDJE said:

Nije bio klasa Bekenbauera, ali je bio deo tima koji je uzeo sve moguce, sto na klubskom nivou, sto na nacionalnom. Vrlo "prljav igrac", u najboljoj tradiciji spanskih defanzivaca, kao sto je bio Jose Camacho.

Bio je dobar stoper ali precijenjen. Onaj tip stopera koji je brutalan kao no2 i sjajno se uklapao sa drugima pa tako sa Pujolom, Maskeranom a u Spaniji prvo sa Pujolom a onda Ramosom. Kao sto rekoh, kad je trebalo da bude no1, to su bili takvi kiksevi ali koji u pocetku nisu toliko kostali Barsu zbog izrazitog kvaliteta naprijed ( u LS itekako je bilo situacija ) dok posle raspada MSN tria i odlaska Inieste i Xavija vidnelo se kolika je kiksara.

 

Jedan od najboljih stopera '10tih svakako ali meni su ispred Ramos, Pepe, Silva, Kjelini a on mi je tu sa Boatengom, Humelsom.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kao sto se pisalo na topiki,Xavi ima problema sa jakim protivnicima,ali mora se reci kako je za slabije ekipe ipak nasao recepturu;nije fer da mu se to oduzima. Barca ove sezone sa ovakvim rivalima izlazi manje vise lagano na kraj.
U tom procesu se gradi i dobar pobednicki mentalitet. Sinocnja pobeda je jak primer toga. Gostovanje veoma neugodnoj Osasuni,vruc teren u Pamploni..rano primljeni gol, ostali su bez najboljeg igraca i strelca oko 30'..i uspeli su kompletno da okrenu utakmicu. Svaka cast,tako se to radi.

Bice tu i kikseva,gubice se bodovi,ali gubice ih i Real. Prvi put u ovoj sezoni sam dobio osecaj da bi Barca mogla da uzme titulu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...