Jump to content

VN Stajerske 2020, 12. jul


Radoye

Recommended Posts

Sve u svemu, ako bih se pravio da nisam tifosi, ja sam vrlo zadovoljan sa prve dve trke. Lewis je šampion, Bottas nikad neće biti, Max će biti prve sezone kad Lewis ode u peMziju. Albona sam strašno hvalio prošle sezone, prvu trku je imao izvrsnu a danas mu je Max dao 0,7s po krugu, ovakvo trpanje od timskog kolege odavno nisam video. Treći najjači tim, with due respect to all McL fans, je Force India, Checo je regularni contender na podijum, pa čak i Stroll je pokazao dobru vožnju, ipak nije samo bogati klinac još bogatijeg ćaleta. McL jak ali glavni lik je Lando, kod Sainza mi nije jasno odkud mu rezultati u Q i R, a pogotovo mi nije jasno što ga je Ferrari potpisao. Rendža, Torro Rosso, jbmliga, uz mnogo DNF dva tri podijuma za celu sezonu, HAAS i Alfa, tu negde, drugi najgori, Williams ipak ponovo dno. Za Ferrari, videćemo... Možda da oteramo Vettela i Binotta i da vratimo Kimeta i Maurizia, eventualno matorog kurvara, ali jebiga, auto ne središ izmedju dve trke.

Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

F1 aktivno pratim od 1982. i teško da je bilo sezona gde jedan tim/vozač nisu bili dominantni.

Ferari jeste zapretio prethodnih nekoliko sezona, ali ko se imalo razume u prilike u auto branši mogao je očekivati ovakav rasplet.

Zašto to kažem? U ovoj eri F1 gde su bolidi spektakularno komplikovani, samo fabrike opremljene vrhunskim RD sa velikim kapacitetima u istraživanju razvoja materijala i ostalih tehničkih rešenja mogu da urade nešto u F1 danas.

Čak i jedan Reno, koji ima izvrstan RD, a to sam se zbog prirode posla mogao i lično uveriti, ne može da u istom autu sklopi i dobar pogon i dobru šasiju.

Tim pre kapa dole RB-u koji sa 0 proizvedenih vozila "decu pravi" i Ferariju i Meklarena a bogami i Renou.

Drugim rečima, ako Daimler AG ZAISTA odluči da će uzimati titule u F1, teško da tu neko može da uradi bilo šta.

Ono što može radovati ne ljubitelje dominacije MGP jeste činjenica da aktuelni CEO Daimlera i nema neko posebno visoko mišljenje o uspesima Mercedesa u F1 zadnjih godina.

Međutim, jako je teško objasniti zbog čega ukokati taj program kada i dalje crne strele vladaju.

Ali ne sumnjam da će taj smrad naći način da to i učini.

Što se trke tiče, Luis je bio izuzetan,a Botas je bio na nivou bolida.

Lando je opet u mom srcu rasplamsao lepe emocije prema Meklarenu.

Albon se očigledno "nije vratio" iz one situacije od prošle nedelje i to se bolno videlo danas.

Da bi bio dobar trkač, reset u glavi mora da postoji.

Max, koji je danas odlično vozio, je flagrantan primer.

Ferari...jbg. Nema veze, idemo dalje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Renault’s protest against the legality of the Racing Point has been deemed admissible by the FIA stewards at the Styrian Grand Prix and parts of the RP20 have been impounded.

 

The protest has been lodged against the front and rear brake ducts on this year’s Racing Point, with Renault claiming they are not the team’s own design but instead that of Mercedes last year. The brake ducts are among the listed parts that every constructor must design for themselves, or have the exclusive use of the design in Formula 1.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Juce sam za Ferarijevo izdanje ia samo jedan komentar: :smiley5: a danas mi je vec pala ista ideja kao Downforce-u, timska strategija da se skrse u prvom krugu kako se ne bi blamirali sat ipo 😄 (naravno da nisam ozbiljan, al nemoguce je ne sprdati se s njihovom trenutnom situacijom).

 

Perezovo obilazenje sa spoljne strane, cini mi se Sainca, je nesto najbolje sto sam video jos od onog Hakinenovog duplog obilazenja u Belgiji, fantazija😍

 

Feneomenalno izdanje pinkovaca danas i zaista steta za onaj incident Pereza sa Albonom, zasluzio je to cetvrto mesto Serhio, a na kraju jedva sacuva i sesto, mada da Sainc nije imao problem u pit lane-u sumnjam da bi uopste i dosli tako visoko, to je bez dileme bio kljucni moment trke za njih.

 

I jos jednom Lando, kakav finis, decko kao da promeni bolid 5 krugova pre kraja i pocne sve da ih cisti kao na igrici :23:

 

Neko je ovde se cudio Sajncovom rezultatu u kvalifikacijama, pa iako je i meni njegovo angazovanje od strane Ferarija totalna misterija i mislim da ni blizu nije taj kalibar, on je po meni bez dileme u top 5 kisnih vozaca trenutno na gridu, sto sam rekao i kumu juce pre kvalifikacija, tako da je taj rezultat skroz ocekivan.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Romantik said:

I jos jednom Lando, kakav finis, decko kao da promeni bolid 5 krugova pre kraja i pocne sve da ih cisti kao na igrici :23:

 

Lando izgleda ume da sacuva bolid, da mu za finis ostane dovoljno i guma i goriva da moze da divlja dok svi ostali k'o po jajima voze, i onda to sve potrosi u zadnja dva kruga 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jos jedna dobra trka... navijao sam za Pereza jer sam imao neki osecaj da ce biti dobar, kao sto @Romantik rece posle Q moguce da nisu hteli da kvare setup za suvo, pa su qual vozili tek da odvozaju. A i Pink Mecka je ipak Mecka... ali dobar je Perze, zna da cuva gume a zna i da obilazi. Zato sam ga i stavio na tiket za plasman u top6 🙂 za malo da ne dodje 😄 

 

A Williams - ne treba suditi po ovoj trci, Russel je imao ono izletanje i siguran sam da je vozio ostecen bolid, a Latifi i nije neki reper. Sad vec verujem da su tu u rangu Alfe i Hasa, videcemo sta ce sledeca staza doneti, skroz je drugacija.  

Link to comment
Share on other sites

@MetalHead - ja ti rek'o da cete se vi ove godine upisati u bodove i to na regularno, bez da pola grida odustane. Jos uvek je to fenjer ali sad vise niste treca liga nego ste se prikljucili drugoligasima. Rasel je opak talenat i sa malo srece dovuci ce do nekog 9-10 mesta.

Link to comment
Share on other sites

[mention=2]MetalHead[/mention] - ja ti rek'o da cete se vi ove godine upisati u bodove i to na regularno, bez da pola grida odustane. Jos uvek je to fenjer ali sad vise niste treca liga nego ste se prikljucili drugoligasima. Rasel je opak talenat i sa malo srece dovuci ce do nekog 9-10 mesta.
Pa jbmliga, auto je i dalje krš a koštoreče Weber, Yuji Ide je za Latifija bogotac, tako da bez masivnog DNF, ne verujem..

Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Uf, na regularno i bez da bude dosta odustajanja mislim da ce biti tesko, ali ajde... bice ovo zajebana sezona, potpuno nepredvidiva.

 

Nego, gledam RejsingPoint i mislim se - sto Williams makar nesto nije iskopirao kad su vec i oni Mercedesov klijent... :smiley24: 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...