Jump to content

VN Austrije 2020, 5. jul


Radoye

Recommended Posts

Valjda ce nam se posreciti da konacno otvorimo ovu F1 sezonu. Prva trka u 2020. godini zakazana je ovog vikenda na A1 ringu (isto kao i druga, VN Stajerske, nedelju dana kasnije).

 

O samoj stazi manje-vise svi sve znamo, a ostale okolnosti jos uvek vise u vazduhu. Za sada izgleda da ce vikend format biti uobicajen (slobodni treninzi petkom, kvalifikacije u subotu i trka u nedelju) ali ce procedure biti znatno promenjene. Kao prvo, publici ce biti zabranjen pristup, kao drugo, timovi su ograniceni sa brojem osoblja koje mogu dovesti na stazu, kao trece bice implementirani protokoli za drzanje distance i testiranje na virus. Predlozi da se format vikenda menja (bez petka, kvalifikaciona sprint trka u subotu sa obrnutim gridom) su za sada odbaceni.

 

Za ovu priliku Pireli je spremio smese guma C2, C3 i C4 a svi timovi i vozaci dobijaju identicnu alokaciju - dva seta tvrdih, tri seta srednjih i osam setova mekih guma.

Za sad toliko - ostaje nam da pratimo dalji razvoj situacije i da se nadamo da ovaj put nece kao u Melburnu sve biti otkazano u poslednji cas...

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Ferrari have announced their cars will carry a "#ForzaAlex" message at the Austrian Grand Prix this weekend in support of ex-F1 driver Alex Zanardi, who remains in intensive care after after a road accident earlier this month.

 

Link to comment
Share on other sites

- Red Bul od FIA trazio objasnjenje legalnosti Mercedesovog DAS sistema (prvi korak do zvanicnog protesta). Toto umoljava sve zainteresovane da ne bude protesta nakon trke jer smatra da bi za F1 bila katastrofa da se rezultati trke stave pod sumnju s obzirom na sve okolnosti pod kojima se odrzava.

 

- Timovi vrse pritisak na FIA da objavi rezultate istrage oko Ferarijevih motora prosle godine koji se u dogovoru sa Ferarijem cuvaju pod tajnom. FIA je tada izjavila da veruju da je Ferari radio ilegalne stvari na motoru ali da nemaju nacina da to dokazu, i da su se dogovorili da ne objavljuju rezultate istrage ako se Ferari slozi da dobrovoljno ukloni spornu tehnologiju.

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Red Bull’s protest against Mercedes over the legality of their dual-axis steering system has been rejected by the stewards at the Austrian Grand Prix.

 

The stewards ruled DAS is “physically and functionally a part of the steering system” and that “it benefits of the implicit exceptions to certain suspension regulations applicable to steering”.

 

The ruling has no effect on the legality of DAS beyond 2020, however. The FIA has already issued updated regulations for next season, when DAS will be banned.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ako se dan po jutru poznaje mi umesto da dobijemo ultra neizvesan sampionat bice totalna dominacija.

Po vidjenom juce Mercedes je u sosptvenoj ligi i ako im neko otkine pobedu ove sezone bice uspeh, o tituli ne vredi pricati.

 

Ferari je ocito u problemu, oni ce jos morati da se brane od ovih iz takozvanog midfilda.

 

Rekao bih i da bikovi nisu folirali juce i da zaista dosta zaostaju za Mercedsom, uprkos hrabrim najavama tokom zime. Max se tri puta izvrteo juce ako sam dobro ispratio, sto znaci da je bolid nestabilan i on ga je forsirao do krajnjih granica, a to opet nije bilo dovolnjo ni da udje u istu ligu sa Meckama, a ne da im pripreti. Kad vidimo gde je Albon bio deluje da su nazadovali a ne napredovali tokom korona pauze. Max je jucerasnji rezultat pravdao polomljneim prednjim krilom na one zute ivicnjake i da je morao voziti sa rezervnim koje nije iste specifikacije, ali po Albonovim vremenima meni ne deluje da oni iole imaju rezerve.

 

E sad iako se Radoju grci stomak na potez Rejsing Pointa oni su ocito glavni izazivac iz sredne tabele, u Austriji mozda u konkurenciji i za neki podijum, a za treci red u kvalifikacijama cak i favoriti. Meklaren i Reno su tu negde, tako da ce se izmedju tih pet timova (Ferari i Red Bull ukljuceni) voditi konstanta borba za Q3 (ne iskljucujem da ponekad za to mesto izvise i vozaci od ova dva tima iz prve lige).

 

U poslednjem esalonu su preostala 4 tima koji ce se ravnorpavno boriti za ulazak u Q2 i to im je maksimalan domet. Alfe (Romeo i Tauri) su veliko razocarenje i one ce se sa Hasom (koji ima ove sezone ozbiljnih finansijskih problema sto ce uzrokovati da moj voljeni Grozan nece imati opet priliku da iskaze svoje mogucnosti) i Vilijamsom (koji sigurno nece biti zakucan za poslednji red, a cenim da bi mogli da ubodu i par Q2 plasmana a neki bod u trci sa SC ili sa dosta odustajanja) boriti za predvodnika ove posrnule grupe.

 

Jedbva cekam da prava akcija krene, jos malo vise  od 5 sati

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam sta da mislim. Tesko je shvatiti kako su uspeli u Ferariju da budu sporiji nego prosle godine. Merdza i Bikovi gotovo ista vremena, dok je Ferari sporiji za 0.7. Zato se nadam da kriju karte i da im je setap od prosle godine spreman. Vreme je manje-vise slicno, ako ne i toplije ove godine, sto je bar do sada islo njima na ruku.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...