Jump to content
Vox92.net Forum
Radoye

VN Austrije 2020, 5. jul

Recommended Posts

Valjda ce nam se posreciti da konacno otvorimo ovu F1 sezonu. Prva trka u 2020. godini zakazana je ovog vikenda na A1 ringu (isto kao i druga, VN Stajerske, nedelju dana kasnije).

 

O samoj stazi manje-vise svi sve znamo, a ostale okolnosti jos uvek vise u vazduhu. Za sada izgleda da ce vikend format biti uobicajen (slobodni treninzi petkom, kvalifikacije u subotu i trka u nedelju) ali ce procedure biti znatno promenjene. Kao prvo, publici ce biti zabranjen pristup, kao drugo, timovi su ograniceni sa brojem osoblja koje mogu dovesti na stazu, kao trece bice implementirani protokoli za drzanje distance i testiranje na virus. Predlozi da se format vikenda menja (bez petka, kvalifikaciona sprint trka u subotu sa obrnutim gridom) su za sada odbaceni.

 

Za ovu priliku Pireli je spremio smese guma C2, C3 i C4 a svi timovi i vozaci dobijaju identicnu alokaciju - dva seta tvrdih, tri seta srednjih i osam setova mekih guma.

Za sad toliko - ostaje nam da pratimo dalji razvoj situacije i da se nadamo da ovaj put nece kao u Melburnu sve biti otkazano u poslednji cas...

  • Like 6
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

Ferrari have announced their cars will carry a "#ForzaAlex" message at the Austrian Grand Prix this weekend in support of ex-F1 driver Alex Zanardi, who remains in intensive care after after a road accident earlier this month.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...