Jump to content

KK Crvena Zvezda - prelazni rok 2020/2021


Dosta je bilo Gudura

Recommended Posts

10 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Bas nam Apic nista nije trebao, neka ga u PG. Ja sam da se udje u sezonu sa triom: Nnoko, Kuzmic i Djordjevic.

 

U slucaju da Kuz bude spreman, i meni je mnogo logicnije da Djordjevic bude treci centar, a ne Rit. Bas nam onda na petici treba i neko ko bi u kratkim sekvencama mogao da bude isproban, pa ili da natrpa protivnika kad stane napad ili da bude klupiran ako ne. Ne vidim sta dobijamo od Rita sto nemamo od ove dvojice sem 3pt range-a, ali jebes ga. 

Link to comment
Share on other sites

Reath bi mogao biti low risk-big reward. Kada bi mogao da održi procenat za 3 na 40% to bi bilo top. Krilni centar koji ima 211 i pogadja u tako visokom procentu je vredan rizika, a pogotovo što bi ga dopunjavali MJK i Simonovic koji su skroz drugačiji tip igraca.

Za Simanica kažu da će da ide, a i ne bi mi bilo zao. Neka proba sreću negde drugde jer kod nas mu ne ide jbg. 

Edited by propolis
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Rit bi bio vise na 4 nego na 5... u laganijim utakmicama ABA lige mogu Kuz ili Nnoko da odmore a da odigra jedan od njih/Reath/Djordjevic. Inace u EL bi Djoredjevic verovatno bio tak koji odmara...

 

3 minutes ago, propolis said:

Za Simanica kažu da će da ide, a i ne bi mi bilo zao. Neka proba sreću negde drugde kod nas mu ne ide jbg. 

Eno u komsiluku se otvorila pozicija 4... samo kazem. :default_coffee:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sto se tice Apica nije ni razmatran kao opcija uopte, sto vam govori i cinjenica da je posle kratke ekskurzije zavrsio na letovanju u PG. 

 

Sto se tice centarske pozicije, msm da ce Djordjevic odigrati sezonu u fmp, a da se za Kuzmica ceka pocetak priprema da se vidi sta može i da li moze. Takodje msm za Rita da ima potencija da igra kod nas, pogotovo sto moze da igra na 4/5. Takodje neko moje misljenje je da Sale mozda pokusa da od Davidovca napravi OBrajana, posto ocifledno voli da ima igraca na 4 koji zna da kreira. Tako da videcemo najveca misterija jenza sada Kuzmic. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, propolis said:

Kapiram da se sada razmišlja da li Kuz ili Stime. 

4.Reath, Borisa, MJK, Simonovic koji min

5.Noko, Kuz ili Stime, Jovanovic ili Ristić. 

 

 

 

Zaboravio si Djordjevica... 

 

Djordjevic > Jovanovic

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, uini said:

živo me interesuje da li je zaista moguće da baš nijedan minut nisu gorepomenuti igrali zajedno per game

 

Ma dobro, desilo se nekad da su na 4-5 meceva proveli 4-5 minuta zajedno.

 

"Ni minut zajedno u sezoni" je svakako preterivanje koje ukazuje na poentu da njih niko ne vidi kao legitimnu opciju na mestu igraca sa loptom u rukama.

 

Lazic i Dangubic su mogli da igraju zajedno kod Radonjica kad smo imali ludog Quincija na 4 ili u situacijama kad je trebalo odbraniti razliku i slomiti protivnika ukradenim loptama i lakim poenima.

Vec u sezoni 2017/18 Simonovic nije provodio skoro nimalo vremena na 3, a Lazic na 2. Imali smo Jovic/Wolters - Jenkins/Guduric - Lazic/Dangubic - Simonovic/Mitrovic - Kuzmic/Bjelica sastav i, iako u teoriji postoje dosta igraca koji mogu da igraju na vise pozicija (Jenkins, Lazic, Simonovic, Bjelica) niko od njih nije mnogo "setao" tokom sezone.

 

4 hours ago, Markoss said:

Apic je sedam godina mladji Stimac, s tim da je cak i od njega sporiji. Stvarno ne vidim sta ga to kvalifikuje da bude u Zvezdi.

 

Djordjevic je slican tip igraca, al je pokretljiviji, a cini mi se i da ima najbolje telo od njih trojice. A i jos uvek je mlad, pa ima neka mogucnost da uznapreduje, za ovu dvojicu je vec kasno. Al da, nije zgoreg spomenuti da je Stime ustvari Apic na steroidima, pa mi je bas neverovatno da je neko njega prizeljkivao.

 

Koliko se secam, Apic je u FMP bio pick & roll ubica, dok je dobri Stime iskljucivo centar koji igra ispod kosa.

 

Ne slazem se da su bas slicni osim sto nijedan ni drugi ne blistaju u odbrani i sto i jedan i drugi nemaju sut za tri poena.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, goldberg said:

 

Ma dobro, desilo se nekad da su na 4-5 meceva proveli 4-5 minuta zajedno.

 

"Ni minut zajedno u sezoni" je svakako preterivanje koje ukazuje na poentu da njih niko ne vidi kao legitimnu opciju na mestu igraca sa loptom u rukama.

 

 

 

nisam ni pisao da su to igrači koji bi bili full-time zaposleni na SG poziciji, već bukvalno neke mini-opcije od par minuta = i to pre svega kao mogućnost da iskoristiš ljudstvo koje imaš u određenim situacijama:

 

On 7/14/2020 at 1:11 PM, uini said:

 

cela ova moja post-teza se zasniva na tome da je loyd previše dobar da bi igrao manje od 27min. 

 

ako je tako, ne vidim motivaciju ni kluba ni waldena za tom sitnom minutažom na pg i sg.

nismo samo sa tri igrača na bekovima: tu bi trebalo da budu (nadam se) i radanov, lazić, dobrić, davidovac. u raznim formacijama i varijantama svaki od navedenih može formalno na SG a neki i na PG i SF

 

hall / walden / (davidovac)

loyd / walden / lazić / dobrić / radanov / davidovac

= navodim samo opcije na PG i SG, makar trajale i dva minuta

 

po ljudstvu gledano to nije tanko, po talentu, pojma nemam, možda i jeste.

uostalom, verovatno i loyd, kao i lazić i davidovac i radanov i dobrić mogu nešto minuta na SF

 

naravno, kao što sam to napomenuo - sve pišem čisto u službi glasnog razmišljanja na temu: šta ako su hall i walden dva plejmejkera koja furamo.

ako se dovede još jedan pure pg ili generalno guard - mesta na pg i sg su popunjena tako da u regularnoj rotaciji, bez izostanaka i odmaranja, nema mesta za bilo kog domaćeg igrača

 

ja sam razmišljao o ovoj "siromašnijoj" varijanti 

Link to comment
Share on other sites

On 7/15/2020 at 8:56 AM, uini said:

 

ne znam gde bih pogledao zvezdine 5orke a na pamćenje ne mogu da se oslanjam; 

opet, ako lazić i dobrić ni jedan minut nisu odigrali na SG, to bi značilo da ni jednog minuta nisu bili zajedno na terenu - pošto njih dvojica mogu samo na sf i sg

 

ukoliko je neko od njih dvojice u 5orci sa davidovcem a pri tome je u igri i neko ko ide na PF (pa onda davidovac nije tamo), onda opet mora neko na SG

 

razumem ja da su to nesrećna i ne baš funkcionalna rešenja. ipak, treba imati na umu i da se košarka danas igra, makar u tako kratkim vremenskim periodima, bez rigidne podele na pozicije, pa će zarad npr odbrane i/ili tranzicije, nešto minuta biti igrač na poziciji koja mu nije baš prirodna

 

živo me interesuje da li je zaista moguće da baš nijedan minut nisu gorepomenuti igrali zajedno per game

Mislio sam da ti juce odgovorim na ovo ali je forum(mysql) nesto bagovao, pa nisam mogao ni videti teme ni poslati poruku.

 

Ako ja dobro vidim Lazic i Dobric su preosle sezone 4x bili zajedno na terenu u EL. Ovde nemam koje su to utakmice(utakmica) ali imam ostale podatke:

(pretpostavljam da je to neka utakmica gde nisu igrali Beron ili Panter pa je ovo bila prinudna kombinacija - ako nadjem vremena potrazicu)

Braun-Dobric-Lazic-Simanic-Odzo petorka je provela na terenu 4min 48s u samo 1 utakmici, odnosno 1,2% ukupnog Lazicevog vremena na parketu u sezoni a imali su za to vreme cak 6 izgubljenih lopti(4,2% za celu sezonu, odnosno 3,5 puta vise od proseka) i samo 2 skoka za to vreme(0,6% u odnosu na celu sezonu, odnosno duplo manje skokova nego prosek) - Ovo je bilo protiv Khimki-ja u 24-tom kolu

Braun-Dobric-Lazic-Simanic-Gist je petorka koja je provela na parketu 2min 20s isto u samo 1 utakmici, odnosno 0,6% ukupnog Lazicevog vremena na parketu. - Ovo je bilo protiv Khimki-ja u 24-tom kolu

Braun-Dobric-Lazic-Davidovac-Odzo je petorka koja je provela na parketu 2min 0s isto u samo 1 utakmici, odnosno 0,5% ukupnog Lazicevog vremena na parketu.

Postoji jos jedna petorka u kojoj su bili Lazic i Dobric i to je verovatno neki odbrambeni specijal:

Braun-Dobric-Lazic-Davidovac-Braun i ona je provela na parketu 23s(0,1% ukupnog Lazicevog vremena na parketu)

 

Znaci Lazic i Dobric su zajedno ukupno proveli 2,4% vremena na parketu. Ili 9min 31s od Lazicevih 408min 33s

Edited by ivan9 aka Laki
edit: pisem 3x a mislim 4x
  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Znači Lazić + Dobrić zajedno na parketu = piši izgubljenu loptu koliko god kratko da traje.

Njih dvojica su solidni specijalci za neke role, i stvarno se nadam da će Saša znati da ih koristi. Lazić je grozan otkad je otišao Radonja, služi za sprdnju, možda sada konačno bude vraćen u život i priveden svrsi. U što kraćim stintovima, po mogućstvu, i u petorci sa bar dva dobra ballhandlera.

Link to comment
Share on other sites

On 7/14/2020 at 9:36 PM, goldberg said:

 

Nijedan minut Lazic i Dobric nisu igrali na 2, odnosno nijedan minut njih dvojica nisu provodili sa jos jednom trojkom na terenu.

 

 

On 7/15/2020 at 12:19 AM, MetalHead said:

 

Pogledaj prvih 4 minuta i 27 sekundi prve utakmice EL sezone 2019/2020 kao i prvih 3 minuta i 28 sekundi 4. utakmice iste sezone, i sve ce ti se samo kazati... :default_coffee:

 

Ne bre, ne zajebavam se 😄

 

Protiv PAO su krenuli Zo, Beron, Laza i DeDa (ali je on igrao small-ball cetvorku) i Gist. Tako da ovaj drugi deo tvoje recenice nije bas skroz tacan...

Za primer netacnog prvog dela recenice uzimam primer protiv Barse, startovali Zo, Laza, DeDa, "Spasi-Zvezdu-i-odlazi-u-NBA-Borisa", i par patika broj 59-62 (zavisno od kalupa).

 

Svakako nadam se da to necemo gledati ove sezone 😄

 

 

On 7/15/2020 at 1:07 AM, goldberg said:

 

Dobro, Davidovac od svih njih jos i moze nekako da krpi na 2 i na 1.

 

Ipak, to je iznudjeno resenje, dok Dobric i Lazic zaista ne mogu na 2.

 

On 7/15/2020 at 1:23 AM, MetalHead said:

E tu sam te cekao (ubices me, znam) 😄 prvih minut i 37 sekundi 24. runde u EL 2019/2020, Zvezda gostuje Himkiju, Laza i Dobric startuju (uz njih Zo, Simanic, Ojo) i otvaraju utakmicu sa zajednickih 5-0 🙂 (Laza 2p, Dobric 2+1). 

 

Skoro celu cetvrtinu je odradio Laza, prvo sa Dobricem pa onda sa DeDa-om (kad jos ulazi Panter a izasao je jos i Borisa - igramo dakle Zo, Panter, Laza, DeDa, Gist). Pa onda Lazu menja Stratos, verovatno DeDa i Stratos menjaju pozicije, pa onda ulazi jos i Djenka umesto Zo-a... 

 

Jebes ga ako je ovo bilo iznudjeno, da se gotovo celu prvu cetvrtinu igra sa dve trojke na pozicijama od 2 do 4. A niko nije izostao sa te utakmice, pa da kazes da je tako... 

 

1 hour ago, ivan9 aka Laki said:

Mislio sam da ti juce odgovorim na ovo ali je forum(mysql) nesto bagovao, pa nisam mogao ni videti teme ni poslati poruku.

 

Ako ja dobro vidim Lazic i Dobric su preosle sezone 4x bili zajedno na terenu u EL. Ovde nemam koje su to utakmice(utakmica) ali imam ostale podatke:

(pretpostavljam da je to neka utakmica gde nisu igrali Beron ili Panter pa je ovo bila prinudna kombinacija - ako nadjem vremena potrazicu)

Braun-Dobric-Lazic-Simanic-Odzo petorka je provela na terenu 4min 48s u samo 1 utakmici, odnosno 1,2% ukupnog Lazicevog vremena na parketu u sezoni a imali su za to vreme cak 6 izgubljenih lopti(4,2% za celu sezonu, odnosno 3,5 puta vise od proseka) i samo 2 skoka za to vreme(0,6% u odnosu na celu sezonu, odnosno duplo manje skokova nego prosek) - Ovo je bilo protiv Khimki-ja u 24-tom kolu

Braun-Dobric-Lazic-Simanic-Gist je petorka koja je provela na parketu 2min 20s isto u samo 1 utakmici, odnosno 0,6% ukupnog Lazicevog vremena na parketu. - Ovo je bilo protiv Khimki-ja u 24-tom kolu

Braun-Dobric-Lazic-Davidovac-Odzo je petorka koja je provela na parketu 2min 0s isto u samo 1 utakmici, odnosno 0,5% ukupnog Lazicevog vremena na parketu.

Postoji jos jedna petorka u kojoj su bili Lazic i Dobric i to je verovatno neki odbrambeni specijal:

Braun-Dobric-Lazic-Davidovac-Braun i ona je provela na parketu 23s(0,1% ukupnog Lazicevog vremena na parketu)

 

Znaci Lazic i Dobric su zajedno ukupno proveli 2,4% vremena na parketu. Ili 9min 31s od Lazicevih 408min 33s

 

Hvala za dopunu! Gde izvlacis ovu statistiku? Ja sam gledao samo startne postave... 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, MetalHead said:

 

Zaboravio si Djordjevica... 

 

Djordjevic > Jovanovic

 

Jovanovic i Ristić imaju ugovore i kapiram da će zbog toga biti u timu. E sad ukoliko uspeju da ih daju, prodaju nekom moze da se desi da dodje Djordjevic imo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Markoss said:

 

Meni deluje da jeste, stvarno. Ima Apic doduse onu fintu kad sa vrha kapice fintira sut pa krene na ulaz, to je jedini put da sam video da nije spor. Sem toga, pogotovo u odbrani, kao izduvani balon. 

Pa ima odlican pick i taj drive. Brzina mu je jedna od vrlina. Porediti njegovu brzinu sa Stimcem je neumesno 😁

11 hours ago, Maverick88 said:

Sto se tice Apica nije ni razmatran kao opcija uopte, sto vam govori i cinjenica da je posle kratke ekskurzije zavrsio na letovanju u PG. 

 

Ovo je tacno koliko da je Zemlja kockasta.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, MrTwister said:

Moze on donekle hedge & recover al čemu ako je iole pismen plej vs njega 🙂

Inače želja nekih za backup PG, Alex Hamilton najvjerovatnije završava u Galatasaraj.

Zvezdi treba ozbiljan plej sa iskustvom da poveze ovo a ne divljak Hamilton sa Hallom. 

 

A ovo zemlja je kockasta je za insajderisanja. Em je presa kod Miska, em mu znam neku dalju sestru i rodjake i gomila neverovatnih stvari se pise napamet.

 

Ako uklope njega sa nekim skakacem+ Nikolic, bice to korektno.

 

Zvezdasi vise vole da rizikuju sa igracem koji ima jednu dobru sezonu u karijeri i povredjenim zadnje tri godine, nego relativno mladim prospektima kao Ristic i Apic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ja bih rekao da je Hall taj osigurac na pleju

ne vrhunskog kvaliteta, ali stabilan pass first plej

solidan u svemu, ali nigde vrhunski

ako se tu dovodi jos jedan igrac ja bih ipak trazio neki extra kvalitet, pa makar to bio i slasher divljak tipa Hamilton 

Edited by Takeshi_Kovacs
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, LosmiSK said:

Zvezdi treba ozbiljan plej sa iskustvom da poveze ovo a ne divljak Hamilton sa Hallom. 

 

Brate, Hall je taj koji nije divljak, evo veruj mi.

 

Mozda nije neko poznato ime, to jest sigurno nije. Ali covek je odlican plej, i to ce se videti. Imamo Hall-a, Walden, imamo Lojda koji je 2/1, imamo Radanova, Davidovca. Mozda nama ne treba plej vec opet neki 2/1. Videcemo kako Sale razmislja.

 

Da, Apic... nije ni kontaktiran sad, mozda je razmatran, to jest sigurno jeste razmatran, ali mi mu svejedno ne bi dali neke velike pare, koje je dobio od Buducnosti, sudeci po izjavi Igora Dodika.

Edited by Laki John Terry
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...