Jump to content

KK Crvena Zvezda - prelazni rok 2020/2021


Dosta je bilo Gudura

Recommended Posts

7 hours ago, Sector said:

Meni nije jasno od kad su ljudi ovdje postali gadljivi na pojacanja iz EC? Pa jedan CSKA dovede pojacanje iz grcke lige, da ne idem dalje koliko EL timova dovodi igraci iz EC i slabijih liga od EC a kod nas nezadovoljstvo kad se pomene igrac koji ne igra EL. 

 

Od 3 najbolja igraca iz prosle sezone samo 1 je dosao iz EL tima i to se raspadao tamo. 

 

U redu su EC pojacanja, ali bar neko od njih bi morao da bude evropski igrac.

 

Dovodimo previse Amerikanaca za moj ukus. U opisu ovog Hamiltona stoji da je divljak, da mnogo voli da solira, da gubi lopte kao na traci. Nista mi se to ne dopada.

 

Kad vec pominjes CSKA, treba primetiti i da vecina EL ekipa nema 4 Amerikanca na 1 i 2. Mislim da je Trinchieri prosle sezone imao dobru ideju sa Letoncem i Belorusem, ali su stvari posle lose.

Link to comment
Share on other sites

Prošle sezone Walden na 32 meča (ABA i EC) u proseku 2 asista. Mislio sam da je više, ali nije. Biće da je on doveden kao backup SG, u nekim momentima može i na combo beka (trebalo bi da je tu korsiniji od Đenke). Ali je upitno da li može na startnog pleja, posebno u EL. Verovatno ne i trebalo bi da jurimo tu poziciju, kao što i jurimo na osnovu informacija i na osnovu zdravog razuma.

 

Ako Sale odluči da igra neki small ball sa tri beka, pičićemo brzu, tranzicionu košarku, gde će se pozicije preklapati i tu će se Corey dobro snaći. U postavljenom napadu, koji će većinski biti neki od motion offense postavki, dakle sa dosta kretnji bez lopte, na Waldenu je (ili bilo kome drugom) da baci pravovremeni završni pas. Neće se on mnogo koristiti kao passer, niti će se preterano forsirati pick kada je lopta kod njega u rukama. Treba ispoštovati njegove odlične procente za 3, dve sezone u kontinuitetu. Biće to ok.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Simon je neverovatan radnik, pravi sportista...Nemam ni najmanju sumnju u njegov doprinos, on je jedan od onih koji  odnosom prema svom telu prkose godinama...Svakako nije zasluzio avansno pljuckanje, jednom je vec razuverio "zvezdasku javnost"...

Edited by ZiS
  • Like 16
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, pavijan2 said:

Simon, Boriša, Jagodić, Rit.

Brdo igrača na četvorci, a kvalitet upitan.

 

Uz to nemamo bek ap centra s obzirom da je upitno stanje Kuzmica.

 

Po meni jedna kvalitena 4/5 je neophodna uz rastanak sa nekim igracem. Rit mislim da jos nije potpisao.

Link to comment
Share on other sites

kataklizma od selekcije, cetvroke su nam cirkus i za abu o el da ne pricam, ni jednog cistog pleja nemamo a dovedena 3 strana beka, na trojci takodje bez "startera".. kapiram da je masa novaca otisla kod crno belih, al opet morala se pametnija selekcija odraditi..:default_coffee:

  • Like 1
  • Ha-ha 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Secam se da sam prosli put kad se Simon vratio jako lose to podneo, ali se isto tako secam i da nas je sve razuverio. Nezaboravne su njegove serije trojki sa po 7 metara, kojima je razbijao protivnocke odbrane. Bukvalno je tu sezonu odvalio. Simone dobrodosao.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Sudeći po igračima koji su dobili dugoročnije ugovore, plan je da top 8 napadnemo one tamo godine...

 

 

 

...ali u LŠ.

 

Još samo da Štime potpiše trogodišnji. Izgleda da Čova podiže uloge nakon potpisivanja Dangubića, i planira izjednačavanje s Partizanom po broju osvojenih kupova/liga šampiona u košarci. Iskreno, i meni bode oči ona zvezda što su naknadno skarabudžili na grb da bi imali jednu više od nas. 🙄

 

 

Edited by Tunji Awojobi
Link to comment
Share on other sites

Sima mi je mnogo drag i kao covek i kao igrac, i pored svojih limita, veoma koristan timski igrac. One godine je odigrao brutalnu sezonu u EL, onih brojki se ne bi stideli ji znatno bolji igraci. Jeste da ga stizu godine i da je mator , te kriticari definitivno imaju argumente, ali je utegnut kao struna, sasvim dovoljno da povremeno odigra dobru odbranu,sprzi trojku , ili ulaz po ceonoj. Da li ce njegov povratak kao rotacijskog igraca biti promasaj, videcemo. 

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...