Jump to content

KK Crvena Zvezda - prelazni rok 2020/2021


Dosta je bilo Gudura

Recommended Posts

 

5 minutes ago, Sector said:

Mislim da se olako prelazi preko toga da se Punter raspadao prije Zvezde, da je Baron dosao iz nebitnog turskog tima a Zo iz gej lige. 

 

Sto se Djenke tice, on ne moze da bude ispred nikoga sa onakvom igrom i to nema veze sa trenerom. 

 

kakve veze ima odakle su dosli? moze nekome da se ne dopada punterov stil, ali je kod nas odigrao odlicno, o zou ne bih trosio reci, baron nevidjeni fit sa ovom dvojcom. djenka se jeste raspao, ali mislim da bismo mogli izdrzati njegove prazne ofanzivne minute sa normalnijim trenerom i boljom kompozicijom tima. u nekoliko utakmica u EL i aba je bio na parketu u sekvencama kad smo stizali ili okretali rezultat.

 

inace walden, walkup, loyd i hall sve igraci sa pedigreom

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ocigledno da je bitno odakle su dosli na forumu jer se ocjenjuju igraci po tom kriterijumu. Loyd i Nnoko odlicni jer su dosli iz EL ali zato Walden i Hall meh. 

 

Sta znaci igrac sa pedigreom? To bjese Gist, Sofo, Brown? 

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ja bih bio prezadovoljan sa Wolkupom, bas igrac po mom ukusu, jak fizički, dobar difens, pregled igre, dobar na obruču, pogadja otvorene suteve. Nije sebičan, nije flashy ali pronalazi otvorene igrače, neće davati 20 poena ali će puniti sve kolone, vojnik e sad mora mu se dati prava uloga prva godina mu je bila da je igrao čistog pg. Na koledzu je bio više point forward, da bi dolaskom  kod Sarasa spušten niže i odigrao je odličnu sezonu, e sad da li je to zbog Sarasa i sistema ne znam, momak ima kvalitet ide uvek u kost i ne jebe živu silu...

Ja iskreno mislim da je Wolden Hall tanko za pg poziciju, ne zanimama me odakle dolaze nego čisto igrački govorim na EL nivou nisu ono sto je potrebno za prve pozicije ali za vodje druge petorke su dobri. I sa Wolkupom će nam biti manjka ofanzivnog talenta tj skoringa igre 1vs1, ali može se napraviti ratnička košarka u meso pa dokle dodjemo...

I Met Džening je kurac na biciklu nadam se da nije on ni u razmatranju...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Nate said:

 

 

kakve veze ima odakle su dosli? moze nekome da se ne dopada punterov stil, ali je kod nas odigrao odlicno, o zou ne bih trosio reci, baron nevidjeni fit sa ovom dvojcom. djenka se jeste raspao, ali mislim da bismo mogli izdrzati njegove prazne ofanzivne minute sa normalnijim trenerom i boljom kompozicijom tima. u nekoliko utakmica u EL i aba je bio na parketu u sekvencama kad smo stizali ili okretali rezultat.

 

inace walden, walkup, loyd i hall sve igraci sa pedigreom

Pa ajde ja cu, da se ne mucis ti 🙂

Lorenzo je imao brutalnih partija, mozda i najboljih individualnih od svih plejeva koji su prosli kroz nas klub u skorije vreme. Odigrao je neverovatno jedan deo EL sezone, ali...moje misljenje je da je to odigrao iznad svojih realnih i konstantnih mogucnosti.  Mozda gresim, ali mi je, opet, pokvario utisak kad je prosao taj njegov maksimum koji je pruzio i kad je otisao vragolan, a dosao Panter.

 

Nije statistika uvek merodavna, ali mi sad, kad sam hteo da proverim, brojke malo bodu oci.

Poslednjih 10 EL tekmi:

9.2 poena

4.7 asista

 

reklo bi se korektno, nije nista strasno, mada nas je navikao na mnogo bolje, ali...procenti i izgubljene lopte:

turnovers 2.9

za 2 poena 28/76 (36.8%)

za 3 poena 8/37 (21.6%)

index citavih 7.1 po tekmi

 

Ovo jeste izvuceno parcijalno i ne vidi se odbrana koju je igrao, pa kao da pokusavam da umanjim njegov kvalitet, ali samo hocu da kazem da koliko ovo nisu bile realne brojke, jer je svakako kvalitetniji, tako nisu ni one kad je resetao Olimpijakos, Armani, Baskoniju, Valensiju.

 

Da podvucem, ne zelim da umanjim njegov znacaj ove sezone, pogotovo sto mi je bio jedan od omiljenijih igraca i bilo je uzivanje gledati ga, samo, mislim, a mozda i gresim, nije bas toliko predobar igrac kako se ovde cesto moze procitati, tj nije konstantan. Mozda je to i do prve sezone u Evropi, mozda do uloge posle dolaska Pantera. Nadam se da ce ostati u EL, pa da vidimo kako ce do izgledati u nekom drugom timu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pogledah malo hajlajce onog Watersa i baš je atraktivan i lucidan plej. Ali kad sam video da je ipak samo 5-6cm viši od malog debeljka (178), više nije tako atraktivan. Daj sledećeg.  
Zasto toliko potencirate tu visinu. Lik je ubica, ima brzinu prodornost, asistenciju, sut. On je definicija pleja, sa njim bi lako stvarali visak,u EL tesko da bi neko mogao da ga brani 1 na 1, ima solidan pregled igre, da se sutiramo u dupe ako ovog potpisemo. Samo sto mi se cini da je iz vise razloga nedostupan za nas.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zo bi da je imao backup-a kao sto je Hall, odigrao mozda i najbolju sezonu od svih bekova lige, ovako mu je ponestalo snage, tatin sin nije mogao da ga odmori u nekim manje bitnim mecevima i coveka je umor usporio.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Walden, Hall, Loyd... Nije baš da je nebitno ko će biti četvrti na spoljnim pozicijama. Ne u smislu kakva će nam igra biti (jer je to prilično jasno dolaskom ovakvog trenera), već iz ugla predsezonskih ambicija, pre svega za EL. Pangos i Zo su van domašaja, kao i gomila etabliranih (preskupih) igrača, što ostavlja neke poput Walkupa kao čistu premiju za nas.

 

Gledao sam dečka dosta prošle sezone, a i uživo u Areni sa nekih 5 metara od linije auta. Kao što ste pisali, Šaras je od njega napravio pleja, što je još jedan dokaz kakva je to trenerčina. Od jednog prosečnog i po poziciji/ulozi nedefinisanog igrača (combo koji ima od svega po malo) je uspeo za kratko vreme da napravi legitimnog EL pleja sa velikim impactom na igru ekipe, ali i sa sasvim dobrom statistikom. Kako je sezona odmicala, bio je sve sigurniji. Gledao sam ga kad stoji pored Barona, izgledao je kao da mu je stariji brat. Iako je razlika bila tek po 5 cm i kg, Walkup je delovao vidno stamenije na parketu, jači u svakom duelu, stabilniji u svakom bloku, svakom bumpu. Brze noge u odbrani i velika želja da je igra mu daju za pravo da bude razmatram kao defanzivni plus igrač, jer on ni po visini, ni po težini ne može biti po nas negativan matchup, čak i kada preuzme protivničku trojku ili lakšu četvorku. U napadu je igrao tu Šarasovu kontrolisanu košarku i dobro se snašao, bez divljanja i strpljivo tražeći najbolje rešenje, a kasnije kada je zaslužio trenerovo poverenje, dobio je i neophodnu slobodu da rešava po nahođenju. Njegovih 10-ak poena i 5-6 asista, uz 3-4 skoka i peglanje EL odbrane za nekih 20-25 minuta mi deluju sasvim prihvatljivo za nas. Uklapa se u sistem igre Obradovića, ali i u njegovu filozofiju rotiranja igrača na spoljnijm pozicijama jer nije neko ko traži minute i pažnju po svaku cenu, a na uštrb tima, već upravo suprotno od toga - hoće da igra za tim i na pobedu, ne gledajući na lične brojke po kolonama. Može da odgovori i na brz tempo, može i da uspori igru i odigra pozvanu akciju na postavljanu odbranu. Pick igru nisam zapazio u smislu klasične 2 vs 2 igre, on screen koristi ili da napadne obruč iz ulaza (gde jako finišira, često uz and one) ili da dobije prostor za šut za tri. Nije flashy igrač sa loptom, ball handling mu je tek na zadovoljavajućem nivou za EL, ali to što ima pametno koristi. Kapiram, kad bismo ga doveli, da bi bilo onih komentara "imamo spoljnu liniju kao da napadamo EC", ali u tom balansu backcourta može da leži naša prava snaga, pod uslovom da trener postavi stvari kako je zamsilio i gde svaki igrač ima svoje minute i protagonizam.

 

Ako ne bude nekih baš pozitivnih iznenađenja (Jovke?), pa dovedemo Walkupa ili njemu sličnog igrača, moraćemo dodatnu kreativnost da potražimo i na drugim pozicijama. Nnoko, Laza, Radanov, Dobrić, MJK, Simanić će biti vojnici sa jasno definisanim ulogama, pa nam tako (kad dodamo i potencijalne Kuza i Štimca na prethodnu grupu) ostaje samo Davidovac. DeDa bi morao u ovakvoj postavci da igra point forwarda, ne neko "levo" krilo. Hvala Bogu, biće dovoljno kretnji bez lopte i blokova od lopte, pa će biti i opcija za Dekija kada je lopta kod njega u rukama. Njegova atletika je očigledno limitirana i on se više ne može gurati u wing igrače ili swingmane, pa bi možda sreću sa njim trebalo tražiti baš sa pozicije point forwarda. Ne bi bilo loše da nabaci još malo mase i snage, što bi mu uz tehniku koju ima, glavu i osećaj za pas ili finiširanje oko obruča, donelo i hustle bonus kod postovanja potencijalnog mismatcha. Ne treba zaboraviti da ima i šut za tri, kao dodatnu opciju za eksploataciju mismatcha spolja. Neka ISO za njega sa 45 stepeni kada se zavrti akcija i bekovi krenu da zuje po terenu, uz brzog Nnoka koji se otkriva u jednom koraku, bi mogao biti solidna postavka sa mnogo opcija sa Dekijem kao ball handlerom (povratni pas beku za šut ili ulaz, high-low sa Nnokom, bilo koja vrsta pick igre). On lepo čita odbranu, uglavnom ima pravovremen i precizan pas i mislim da ne bi pogrešili ako bi on dobio veću slobodu u kreaciji ove sezone. Sa druge strane, treba videti kako bi small ball sa Dekijem na 4 i Nnokom na 5, uz 3 beka delovao u odbrambenim zadacima. Ako spoljna linija bude čvrsta i izvrši adekvatan pritisak na perimetru, uz Nnoka koji može da štiti obruč i preuzima sve, Deki bi bio idealan korektor sa slabije strane, baš zbog prethodno istaknutog kvaliteta čitanja igre protivnika i dobre anticipacije. Mislim da bi to bilo sasvim dovoljno da DeDa ne bude minus igrač na low-postu u tih 4-5 minuta, dok se protivnički trener ne opasulji.

 

Ako ostane keša i ako ima volje, treba juriti neku strech 5 ili 4/5. To bi nam dalo dodatna rešenja u napadu i otvorilo reket preotivnika, jer ćemo svakako imati potentan roster za napad iz ulaza, razne cutove i otvaranja iz blokova za laka polaganja.

  • Like 20
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Sector said:

Ocigledno da je bitno odakle su dosli na forumu jer se ocjenjuju igraci po tom kriterijumu. Loyd i Nnoko odlicni jer su dosli iz EL ali zato Walden i Hall meh. 

 

Sta znaci igrac sa pedigreom? To bjese Gist, Sofo, Brown? 

pa ti si uspostavio taj kriterijum. loyd i nnoko su igraci koji jos uvek grade svoje ime u EL dok s pangosom to nije slucaj pa nam ocigledno nije bio dostupan

 

pomesao si reputaciju sa pedigreom. ne kazem da je presudna, ali svakako utice na formiranje cene, a sto ne reci i kvaliteta. vecina ovih igraca dolazi sa malih ili mid-major univerziteta, baron i loyd cak iz NCAA II, bez nekih zapazenijih srednjoskoskih ili univerzitetskih karijera. naravno uvek moze da se iskopa neki nebruseni dijamant, ali uglavnom igraci sa ozbiljnijih kosarkaskih programa dolaze kao gotov ili makar dobro profilisan prozvod

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Helmet said:

Zasto toliko potencirate tu visinu. Lik je ubica, ima brzinu prodornost, asistenciju, sut. On je definicija pleja, sa njim bi lako stvarali visak,u EL tesko da bi neko mogao da ga brani 1 na 1, ima solidan pregled igre, da se sutiramo u dupe ako ovog potpisemo. Samo sto mi se cini da je iz vise razloga nedostupan za nas.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 

 

Možda u napadu, u odbrani bi ga postovao gotovo svaki plej. 

Link to comment
Share on other sites

 
Možda u napadu, u odbrani bi ga postovao gotovo svaki plej. 
Uvek se moze sakriti jedan igrac,pogotovu plej. Wiliams je bio uzasan defanzivac recimo.druga stvar,ja koliko sam video ovaj lik igra sasvim korektnu odbranu, mozda to postovanje, mada i za to ima leka, ostalo je na top EL nivou. Prava ke zujalica, vidim krade lopte, aktivan je u odbrani...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uvek se moze sakriti jedan igrac,pogotovu plej. Wiliams je bio uzasan defanzivac recimo.druga stvar,ja koliko sam video ovaj lik igra sasvim korektnu odbranu, mozda to postovanje, mada i za to ima leka, ostalo je na top EL nivou. Prava ke zujalica, vidim krade lopte, aktivan je u odbrani...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk


Ma slažem se, sve pet. Gledao sam ga malo i oduševio se brzinom, prodorima, no look asistencijama. Za svaku pohvalu. Samo mi je midget visina zasmetala. Da je par cm viši, verovatno bi se grabili za njega. Kako videh, Borišino je godište.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Ulicni basketas said:


Ma slažem se, sve pet. Gledao sam ga malo i oduševio se brzinom, prodorima, no look asistencijama. Za svaku pohvalu. Samo mi je midget visina zasmetala. Da je par cm viši, verovatno bi se grabili za njega. Kako videh, Borišino je godište.

Svakako.Imali smo jedno jako lose iskustvo sa midzetom prosle sezone. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...