Jump to content

KK Crvena Zvezda - prelazni rok 2020/2021


Gudura

Recommended Posts

1 hour ago, Knipex said:

@BarryWhite

Ima li kakva statistika koliko uspešnih blokova po utakmici postavi Štimac pošto je subjektivni osećaj da je taj broj 0.33?

Ima detaljnije statistika na Sinerdži koliko je koji igrač uspešan u određenim segmentima. Znam da je na postu bio nešto slab, tipa 9/21 ali da ne gubi puno lopti u tim situacijama (kao na primer Ojo). Na obruču ima valjda 63% procenat uspešnosti. Što se tiče rola ti je bio lošiji ove sezone ali generalno to mu je godinama najjače oružje u napadu. Ne napravi blok već samo slip i onda se otvori prema kosu i spretan je  kad treba da uhvati pas i postigne kos iz pika. Doduše i blok od lopte koji teba da postavi mu je loš. 

Mislim ne razumem koja je poenta dalje priče. Izvlačenja zaključaka tipa da Štimac nije nigde ostao duže od jedne sezone jer su shvatili da je prevara od igrača,  mislim što su ga zadržali onda celu sezonu, koliko igrača promeni klub u toku sezone ako ne pokažu šta se od njih očekuje. Mislim možda je Banavit hteo da ga zadrži ali je otišao u Malagu za više para, možda je Malaga htela da ga zadrži ali je otišao u Bajern jer su mu tad oni nudili više para. Verovatno je Bešiktaš hteo da ga zadrži ali je logično otišao u Efes. Ok Efes nije hteo da ga zadrži ali baš čudno jer su napravili tim koji je igrao F4. 

Mislim je nisam za dolazak Štimca, i uopšte mi se ne sviđa takav tip igrača ( Ristić i Đorđević su isti samo su mladi i još nisu stigli da iznerviraju navijače) ali ne smatram ni da je smak sveta ako ga potpišu. 

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Da nemamo Kuzmica rekao bih da je moguce da Sale hoce jednog old-school centra u ekipi. Ali sta cemo i sa Kuzmicem i sa Stimcem meni nije jasno??? Pa bolje da su Apica doveli, ili Djordjevica. Evo Apica u Igokei, vrlo nezgodan centar, levak...

 

Ne znam, ova tri pojacanja su bila vrhunska i sa igrackog stanovista i sa ideje kako se moderna kosarka igra. Stimac bi bio korak nazad u tom smislu.

 

NIkako ne mogu da zaboravim detalj iz derbija u kupu. Partizan igra pik, odmotava se centar (ne secam se da li Mozli ili ovaj drugi), skace da zakuca, Stime skace da ga blokira, i udara ga u predelu lakta. Znaci skocio ladno 50cm nize nego li centar Partizana. Naravno, faul...

 

@BarryWhite Nije Stimac prevara od igraca, samo sto moderna kosarka ne trpi takve igrace vise. Mora da ima lateralne kretnje, mora da ima skok. Stimac je tromi centar koji u odbrani odmogne za sve sto je u napadu pomogao. U tom smislu nije nista bolji od Fice, jer i on podeli neku super asistenciju ali onda mu jebu mater u odbrani, covek ne postoji.

Edited by Laki John Terry
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Laki John Terry said:

 

NIkako ne mogu da zaboravim detalj iz derbija u kupu. Partizan igra pik, odmotava se centar (ne secam se da li Mozli ili ovaj drugi), skace da zakuca, Stime skace da ga blokira, i udara ga u predelu lakta. Znaci skocio ladno 50cm nize nego li centar Partizana. Naravno, faul...

Kako je Abraham jednom lepo opisao na starom forumu. Otprilike - Na visini na kojoj igra Jan Veseli, Štimcu treba maska za kiseonik. : D

  • Like 8
  • Ha-ha 9
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Kronostime said:

Milasine, nemo jes govna, al` ja prodjoh to zato sto:

- Ucitelj nas je sve uclanio u planinarsko drustvo jos u 1. razredu, pa smo imali srecu da nas 4 godine vucara po Rudniku, Rajcu, Kosmaju...

- Posle sam isao na ta "prezivljavanja" sa drugarima bar 15 dana leti.

- u vojsci nisam morao da brinem o tome - jedino, kad mi je ponudjen izbor izmedju Slavonije i Hercegovine, moj odgovor je bio "jebo ravnicu - na brdima se lakse snalazim"

Dodji sad na Rudnik. Sad je voda puna arsena. Pluca u nosu a arsen deluje kao vijagra 😎

Link to comment
Share on other sites

Idemo... House of pain / Back from the dead

 

Poz Ciganšture. Trebalo mi je 3 dana da pročitam ovaj topik i još 2 da ga svarim. Lepo ste ga začinili, od svega po malo. Kao prvo mokrenje posle seksa - prska se svuda okolo, a i malo je neprijatno 🙂 Elem, da ne davim sa uvodom previše, samo da dodam good to be back.

 

Akutna tačka - Štimac. Kada smo ga dovodili u sred prošle/ove sezone našao sam neke evidentne razloge zašto nam je to bio razuman potez. Ako se sećate, porađali smo poene iz reketa. Kuz je počinjao pa presedeo ostatak utakmica, Ojo se mučio, a Gist blamirao u pokušajima da igra leđima ka košu, što je razumljivo jer on nikada i nije bio takav tip igrača. Izračunato je pravilno da ćemo dolaskom Štimca dobiti preko potrebne poene ispod koša, ali i razvući odbranu protivnika koja bi morala da se fokusira i na odbranu reketa - sve u svemu, dobili smo kud i kamo bolji balans unutrašnje i spoljne linije njegovim dolaskom. Nije to bio nikakav epohalan potpis, već samo jedan od pokušaja da se KATASTOFALNO selektiran tim, kojeg su vodila čak tri trenera u 6 meseci takmičenja, koliko-toliko dovede u red i popune neke od mnogobrojnih rupa. O odbrani Štimca je sve viđeno i pisano, da ne ponavljam. Sa tim balansom između poena koje on ubaci i koje primamo preko njega smo morali da živimo, jedno krajnje iznuđeno rešenje u skoro razbijenoj ekipi i kao takvo mi je bilo prihvatljivo.

 

Međutim, sada je situacija potpuno drugačija. Doveli smo trenera koji se vidi kao dugoročno rešenje, sa željom da dobije dovoljno vremena za uspostavljanje svog sistema igre, a to je moderna brza evropska košarka, izuzetno fizički zahtevna na obe strane terena, a verujem i sa mali milion taktičkih, što individualnih što timskih, zadataka. Gde se u toj priči nalazi Štimac? Vrlo prosto, nigde. Ako produži sa nama i ove sezone, potpuno sam siguran da će se vrlo pažljivo birati povoljan matchup za njega, tj. da će mu minutaža bukvalno zavisiti od petorke protivnika u "jačim" utakmicama. Skoro sam siguran da ćemo dovesti jednu 4 na 5 opciju i da će taj igrač imati značajnu ulogu u timu. Nnoko bi trebao da pegla ono što zna, pre svega u odbrani. Rim protector, defanzivna kontrola skoka, želja da ide i na ofanzivni, dobar vertical i solidna masa, brze noga za poziciju, prikucavanje iz alley oopa, dobar pick na obe strane - nismo imali tako kompletnog modernog centra još od... pa nikada. Ima on svoje mane, naravno, ali neću o njima sada.

 

Zo, Bili, Punter je vrlo respektabilan i EL legitiman trio na spoljnjoj liniji i biće teško to nadmašiti. Potpisivanje Waldena i Loyda je dobar početak te misije, ostaje da se vidi da li ćemo dodati još jednog ili verovatnije dva igrača, a od toga će zavisii i eksploatacija Davidovca ili Radanova kao pomoćnih ball handlera. Kad sam već kod ove stavke, iskreno se nadam da se nećemo mučiti kao prošle godine kada smo imali samo Zoa koji je bio (vrhunski) ball hadler i nikoga više. Kouč Obradović mi deluje kao neko ko voli da ima više igrača koji znaju da spuste loptu na parket, a da pri tome ne naprave korake, ili se ne daj Bože povrede. Biće brzog protoka lopte i dosta kretnji bez iste, ali svakako moramo imati nekoliko igrača koji mogu da nešto kreiraju za sebe, a ne da zavise od timskog napada. Ta dva pojačanja u spoljnjoj liniji treba tražiti kroz gore navedeni opis. Znamo i da Sale voli da rotira dosta i tako održava visok ritam tokom celog meča, pa ne treba očekivati izrazito veliku minutažu bilo koga od plejeva/bekova, osim ako neko ne podivlja kao Zo prošle sezone (treći put ga spominjem i da, nikada ga neću prežaliti).

 

Posebno me zanima uloga i minutaže domaćih igrača, kao i njihov napredak tokom sezone. Moraju se naći minuti za Dobrića i Davidovca, verovatno obojica na poziciji 3. Radanova vidim na beku, a ne krilu. Za to bi morao značajno da popravi šut i da koristi svoje kompetitivne prednosti sa pozicije 2, koje jednostavno nema ako bude na krilu. Mada, odavno se (u NBA) pozicije 2 i 3 jednostavno izjednačavaju, jer struka smatra da je to isti tip igrača, pa ih zovu jednim imenom - wing. Godinama znamo da je on vrlo zanimljiv prospekt - dobar frame, ulaz, finiširanje oko koša, solidna brzina, drskost. Da nabaci madafaka šut i da pegla kao legit bek šuter u evropskoj košarci. Mali Uskoković (čujem prešao kod Miška) je tu da skuplja iskustvo i da briše parket na treninzima u duelima sa zverima koje ćemo imai na spoljnim pozicijama, sve dok ne ojača. Pratićemo i njega sa zadovoljstvom. MJK i Laza će biti korisne, pre svega defanzivne, poluge tima. Ne vidim ni jednog od trojke Ristić/Jovonović/Đorđević u rosteru, svakog iz određenih razloga. Kuz mi je misterija, kao i svima. A Simanić... Smoren dečko, viđao sam nekoliko puta u kraju ovih dana, govor tela na obećva, kao i facijalne ekspresije. A kad i jesu.

 

Naravno, glavni fokus je na tome da ovo ludilo u svetu nekako utihne i da ćemo moći stvarno uživati u košarci sledeće sezone. Jer verujem da će imati šta da se vidi od Zvezde.

Edited by madafaka73
  • Like 45
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Potpisivanje Stimca, Bjelice i slicnih igraca - skoro pa penzionera koji su rupe u odbrani, a u napadu nisu nikakve zveri ima smisla samo ako igraju za dosta manju platu od one koju bi mogli da traze.

 

Znaci, 200 hiljada i to da bude maksimum. Inace cu stvarno poceti da sumnjam u izvestaje da zvezdama poput Rochestog, Browna, D.Browna, Gista, Millera i ostalih dajemo maksimum 350k - 400k sto rutinski trosimo na pojave poput Stimca i Bjelice.

 

Pitamo se, pa koje su to domace opcije - pa neka igraju dva domaca centra koja su jeftinija, neka popune tih 10-15 minuta, naprave 4 faula. Imamo Djordjevica, Jovanovica, Kuzmica - neka se menjaju i ulaze kao sto ulazi i Geben u Zalgirisu ili Nikic u Albi.

 

Posle nema para za asistenta na poziciji 1 i imamo neki limit jer moramo da ispostujemo ljudine, delije i nase momke i dajemo im abnormalne plate. Pa da li je vaznije da imamo sanse za TOP 8 u evroligi i da se za to borimo ili da Lazic, Stimac ili Bjelica mogu da imaju 350-400 hiljada evra godisnje?

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Knipex said:

@BarryWhite

Poenta je da Štimac beži od bloka, odnosno od kontakta kao đavo od krsta. Stalno radi taj slip koji je izvaljen pre 10 godina i tako uvali u problem igrača sa kojim radi pik. 

 

Da li iko može da se seti situacije u kojoj je on postavio ljudski blok u koji se protivnički bek zakucao i nije mogao da prođe?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, goldberg said:

Potpisivanje Stimca, Bjelice i slicnih igraca - skoro pa penzionera koji su rupe u odbrani, a u napadu nisu nikakve zveri ima smisla samo ako igraju za dosta manju platu od one koju bi mogli da traze.

 

 

ne razumem kako bi manja plata štimca uticala na nemanje ozbiljnih problema u igri i posledično, pozitivan skor.

 

štimac nije problem ako je treći centar - neko ko ulazi na 2 x po 5min da donese brze poene iz reketa a da se za to vreme posreći da ne primimo puno koševa zato što ispada iz rezona ili jednostavno bude nadigran 1na1

 

štimac takođe nije problem ako nnoko igra između 30 i 33 min u proseku i to obavezno dobro, pa je štime onda drugi centar a treći ni ne ulazi u igru.

međutim, kako uspevam da vidim u euroleague statistici, nnoko je tokom 28 el utakmica igrao u proseku 22 minuta. za to vreme imao je tri tekme sa 5 ličnih grešaka, 3 x tekme sa 4 lične, 7x tekme sa 3 lične; svakako su ćorava posla zaključivati na osnovu statsa, jer sam gledao svega par tekmi albe ali je jasno da nije baš za očekivati da nnoko bude igrač koji cepa 30+ minuta u igri u kontinuitetu.

 

drugim rečima, ako je štime izrazito limitiran u svojoj ulozi kao igrač zadatka i određenog konteksta, onda to može biti i smisleno i korisno. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:


tako sto se plata obicno daje na osnovu
projektovane uloge
dakle ako je neko dovoljno lud da mu da 300k+ on sigurno nece biti 3. centar koji ce da udje na 5min pa ako ga krene krene

 

okej al to mi je neki juznokorejski princip komunikacije. na kraju krajeva, može neko da ima sitne pare kao ficja onomad pa da bude prva izmena. igrao je i lazic često više nego što bi trebalo a sa nekom malom platom 

 

hoću da kažem kako nema euroleague i zvezda neki salary cap pa da je to bitno. ako je neko lud, nek mu da i 300k ako ima odakle, samo nek ne mrda iz uloge koju može da iznese (:

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Gudura said:

'Bem ti sunce, 25 strana u prepodobnom Stimetu...covek je vec uspeo u zivotu, bez da odigra jos jedan jedini minut🤣

 

Svaki njegov mandat je bio bar po 30 strana tako da je on odavno uspeo u životu 😎

  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Laki21 said:

 

Da li iko može da se seti situacije u kojoj je on postavio ljudski blok u koji se protivnički bek zakucao i nije mogao da prođe?

Bio dokon ovih par meseci i odgledao ponovo (skoro) sve naše EL tekme. Nije mi bio fokus baš na Štimcu, ali i njega sam zapazio nekoliko puta i to baš kod pick igre, što u odbrani, što u napadu. Prvo, potpuno je neupotrebljiv kod visokog picka kada napadamo jer niti može da ide na roll (prespor), niti na pop (premalo uzima šuteva iz pop-a kao rešenje). Ono što je mogao da radi npr. je da bar pokuša da speči ice odbranu na Zou i omogući mu ulaz u sredinu gde ima mnogo opcija, a i završava sa obe ruke. Ali, džaba jer Štime ne voli da se tare o protivnička znojava tela, kamo li da primi beka na grudi junačke ljudski, kako ti reče. U odbrani visokog pika je još slabiji. Koliko se sećam, on je uglavnom zonirao taj centralni pick, što je eufemizam za "ne može da odigra hedge and recover" ni pod razno. Mislim, može da pokuša hedge, ali zapne kod onoga recover. Bilo je nekih stidljivih pokušaja blitza, sa manje ili više uspeha, uglavnom manje i to ako se protivnički ball handler zbuni ili neko od naših uskoči sa strane pomoći pa pokrpi rupe. Kod switcha je tužan jer ne može nikoga da isprati nogama, ali može bar da napravi faul, što je vrlo retko činio. Uglavnom je to bilo praćenje pogledom igrača koji lagano polaže i dizanje ruku u vis u znak negodovanja, njegov već poznati trademark aka komunikacija sa publikom. Ako ostane kod nas, živ nisam da dočekam koju će mu Sale naći opciju za odbranu pick igre, a da liči na nešto. Biće pre da će cela petorka da radi za njega, što će ostavljati bar jednog kao duh samog šutera za tri.

  • Like 16
  • Thanks 7
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, madafaka73 said:

Bio dokon ovih par meseci i odgledao ponovo (skoro) sve naše EL tekme. Nije mi bio fokus baš na Štimcu, ali i njega sam zapazio nekoliko puta i to baš kod pick igre, što u odbrani, što u napadu. Prvo, potpuno je neupotrebljiv kod visokog picka kada napadamo jer niti može da ide na roll (prespor), niti na pop (premalo uzima šuteva iz pop-a kao rešenje). Ono što je mogao da radi npr. je da bar pokuša da speči ice odbranu na Zou i omogući mu ulaz u sredinu gde ima mnogo opcija, a i završava sa obe ruke. Ali, džaba jer Štime ne voli da se tare o protivnička znojava tela, kamo li da primi beka na grudi junačke ljudski, kako ti reče. U odbrani visokog pika je još slabiji. Koliko se sećam, on je uglavnom zonirao taj centralni pick, što je eufemizam za "ne može da odigra hedge and recover" ni pod razno. Mislim, može da pokuša hedge, ali zapne kod onoga recover. Bilo je nekih stidljivih pokušaja blitza, sa manje ili više uspeha, uglavnom manje i to ako se protivnički ball handler zbuni ili neko od naših uskoči sa strane pomoći pa pokrpi rupe. Kod switcha je tužan jer ne može nikoga da isprati nogama, ali može bar da napravi faul, što je vrlo retko činio. Uglavnom je to bilo praćenje pogledom igrača koji lagano polaže i dizanje ruku u vis u znak negodovanja, njegov već poznati trademark aka komunikacija sa publikom. Ako ostane kod nas, živ nisam da dočekam koju će mu Sale naći opciju za odbranu pick igre, a da liči na nešto. Biće pre da će cela petorka da radi za njega, što će ostavljati bar jednog kao duh samog šutera za tri.

 

Hvala do neba za ovaj post, konačno neko da pismeno objasni svu našu muku sa Štimrarom.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, uini said:

ne razumem kako bi manja plata štimca uticala na nemanje ozbiljnih problema u igri i posledično, pozitivan skor.

 

Skroz se slazem. Mislim da Stime ni za 0 evra ne treba da bude u tom sastavu jer je tip igraca koji ne moze da odgovori savremenoj kosarci. Njemu je najpametnije da sad hvata neki Japan kod nekog naseg trenera, kao sto je Luka Pavicevic, i da skoluje Japance za velike pare uz max kurcobolje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, madafaka73 said:

Idemo... House of pain / Back from the dead

 

Poz Ciganšture. Trebalo mi je 3 dana da pročitam ovaj topik i još 2 da ga svarim. Lepo ste ga začinili, od svega po malo. Kao prvo mokrenje posle seksa - prska se svuda okolo, a i malo je neprijatno 🙂 Elem, da ne davim sa uvodom previše, samo da dodam good to be back.

 

Akutna tačka - Štimac. Kada smo ga dovodili u sred prošle/ove sezone našao sam neke evidentne razloge zašto nam je to bio razuman potez. Ako se sećate, porađali smo poene iz reketa. Kuz je počinjao pa presedeo ostatak utakmica, Ojo se mučio, a Gist blamirao u pokušajima da igra leđima ka košu, što je razumljivo jer on nikada i nije bio takav tip igrača. Izračunato je pravilno da ćemo dolaskom Štimca dobiti preko potrebne poene ispod koša, ali i razvući odbranu protivnika koja bi morala da se fokusira i na odbranu reketa - sve u svemu, dobili smo kud i kamo bolji balans unutrašnje i spoljne linije njegovim dolaskom. Nije to bio nikakav epohalan potpis, već samo jedan od pokušaja da se KATASTOFALNO selektiran tim, kojeg su vodila čak tri trenera u 6 meseci takmičenja, koliko-toliko dovede u red i popune neke od mnogobrojnih rupa. O odbrani Štimca je sve viđeno i pisano, da ne ponavljam. Sa tim balansom između poena koje on ubaci i koje primamo preko njega smo morali da živimo, jedno krajnje iznuđeno rešenje u skoro razbijenoj ekipi i kao takvo mi je bilo prihvatljivo.

 

Međutim, sada je situacija potpuno drugačija. Doveli smo trenera koji se vidi kao dugoročno rešenje, sa željom da dobije dovoljno vremena za uspostavljanje svog sistema igre, a to je moderna brza evropska košarka, izuzetno fizički zahtevna na obe strane terena, a verujem i sa mali milion taktičkih, što individualnih što timskih, zadataka. Gde se u toj priči nalazi Štimac? Vrlo prosto, nigde. Ako produži sa nama i ove sezone, potpuno sam siguran da će se vrlo pažljivo birati povoljan matchup za njega, tj. da će mu minutaža bukvalno zavisiti od petorke protivnika u "jačim" utakmicama. Skoro sam siguran da ćemo dovesti jednu 4 na 5 opciju i da će taj igrač imati značajnu ulogu u timu. Nnoko bi trebao da pegla ono što zna, pre svega u odbrani. Rim protector, defanzivna kontrola skoka, želja da ide i na ofanzivni, dobar vertical i solidna masa, brze noga za poziciju, prikucavanje iz alley oopa, dobar pick na obe strane - nismo imali tako kompletnog modernog centra još od... pa nikada. Ima on svoje mane, naravno, ali neću o njima sada.

 

Zo, Bili, Punter je vrlo respektabilan i EL legitiman trio na spoljnjoj liniji i biće teško to nadmašiti. Potpisivanje Waldena i Loyda je dobar početak te misije, ostaje da se vidi da li ćemo dodati još jednog ili verovatnije dva igrača, a od toga će zavisii i eksploatacija Davidovca ili Radanova kao pomoćnih ball handlera. Kad sam već kod ove stavke, iskreno se nadam da se nećemo mučiti kao prošle godine kada smo imali samo Zoa koji je bio (vrhunski) ball hadler i nikoga više. Kouč Obradović mi deluje kao neko ko voli da ima više igrača koji znaju da spuste loptu na parket, a da pri tome ne naprave korake, ili se ne daj Bože povrede. Biće brzog protoka lopte i dosta kretnji bez iste, ali svakako moramo imati nekoliko igrača koji mogu da nešto kreiraju za sebe, a ne da zavise od timskog napada. Ta dva pojačanja u spoljnjoj liniji treba tražiti kroz gore navedeni opis. Znamo i da Sale voli da rotira dosta i tako održava visok ritam tokom celog meča, pa ne treba očekivati izrazito veliku minutažu bilo koga od plejeva/bekova, osim ako neko ne podivlja kao Zo prošle sezone (treći put ga spominjem i da, nikada ga neću prežaliti).

 

Posebno me zanima uloga i minutaže domaćih igrača, kao i njihov napredak tokom sezone. Moraju se naći minuti za Dobrića i Davidovca, verovatno obojica na poziciji 3. Radanova vidim na beku, a ne krilu. Za to bi morao značajno da popravi šut i da koristi svoje kompetitivne prednosti sa pozicije 2, koje jednostavno nema ako bude na krilu. Mada, odavno se (u NBA) pozicije 2 i 3 jednostavno izjednačavaju, jer struka smatra da je to isti tip igrača, pa ih zovu jednim imenom - wing. Godinama znamo da je on vrlo zanimljiv prospekt - dobar frame, ulaz, finiširanje oko koša, solidna brzina, drskost. Da nabaci madafaka šut i da pegla kao legit bek šuter u evropskoj košarci. Mali Uskoković (čujem prešao kod Miška) je tu da skuplja iskustvo i da briše parket na treninzima u duelima sa zverima koje ćemo imai na spoljnim pozicijama, sve dok ne ojača. Pratićemo i njega sa zadovoljstvom. MJK i Laza će biti korisne, pre svega defanzivne, poluge tima. Ne vidim ni jednog od trojke Ristić/Jovonović/Đorđević u rosteru, svakog iz određenih razloga. Kuz mi je misterija, kao i svima. A Simanić... Smoren dečko, viđao sam nekoliko puta u kraju ovih dana, govor tela na obećva, kao i facijalne ekspresije. A kad i jesu.

 

Naravno, glavni fokus je na tome da ovo ludilo u svetu nekako utihne i da ćemo moći stvarno uživati u košarci sledeće sezone. Jer verujem da će imati šta da se vidi od Zvezde.

Citiracu ti ceo post, cisto jer je to svojim kvalitetom zasluzio 🙂 Ovo sto kazes za trio Zo-Panter-Beron je skroz tacno, falio je samo rezervni plej kvaliteta Jovica iz prve sezone kod nas ( znaci dobra i konstantna odbrana, kao i da se zavrti pik tu i tamo), sto uopste ne bi bila nemoguca misija pronaci da nije bilo tatinog mezimca. Tako smo ostavili rupu i u jacem delu tima. Realno su se ova tri igraca smenjivali kao nosioci u toku sezone

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, K.Dot said:

Ovo što piše madafaka. Ipak nisam lud. Povlačim ono što sam rekao da ako baš mora neka dodje. Štime ne dolazi! Štime ne dolazi! Valjda čita forum pa posluša.

Da se razumemo, ovo sam pisao kao odgovor cenjenom forumašu Lakiju na pitanje oko pick igre Štimca. Pošto sam ga (nadam se opravdano) kritikovao, red je i da ga pohvalim za ono što dobro radi, jer niti sam, niti želim da budem isključiv kod bilo kod igrača, posebno onog koji je nosio Zvezdin dres (ok, ok Filip je bio izuzetak, tu nisam uspeo da nađem ništa pozitivno na EL nivou).

 

Dakle, kratko ali slatko: Štime ima dobar osećaj za skok. Mada se i dalje dvoumim da li je taj njegov positioning posledica osećaja gde će lopta da padne ili jednostavno dotrči do neke tačke, pa mu lopta upadne u ruke. Šalu na stranu, on ima gabarit koji mu omogućava da se lepo zagradi i namesti, ima dugačke ruke i tako pokupi gomilu skokova u napadu npr.

Dalje, solidna centarska tehnika - zakorak, roling, finte, up and under... Osećaj za tablu i generalno dobro finiširanje oko obruča. Kad do njega uspe da dođe. Old school centar koji je minus na terenu ako ne ubaci 15-ak poena i uhvati 7-8 skokova. Dobra stvar je što tačno znaš šta od njega možeš da dobiješ na obe strane terena, pa nema vađenja u fazonu nisam znao šta on (ne)može. Ložana je za domaću publiku, bar onaj deo u koji ja ne spadam, ali ima ljudi koji se pale na te njegove gestikulacije. E, da... I veliki je Zvezdaš 🙂

 

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, madafaka73 said:

Dakle, kratko ali slatko: Štime ima dobar osećaj za skok.

Ili ti tačno zna gde će da se odbije lopta posle sopstvenog promašaja pošto najviše takvih skokova uhvati :lol_2:

 

Šalu na stranu, skok je jedna od retkih pozitivnih stvari koje se dobijaju od Štimca, pa čak i nakon sopstvenih promašenih zicera, makar ih uhvati i dobije novu šansu za poene. 

Link to comment
Share on other sites

Ovako braćo moja...

Ne čitate moje postove dugo, pa realno možda nikoga i ne zanima šta imam reći. Na početku odmah da se ogradim, nije mi cilj da budem patetičan, već da sve vas podsetim na neke najbitnije stvari u životu.

Od kad znam za sebe cigan sam do koske, pratio sve sportove u našem sportskom društvu, išao na utakmice, svakodnevno merio patku sa drugarima grobarima...

Ali eto izgubio sam danas jednog grobara bliskog meni i znam da će me mnogi osuđivati što u ovakvom trenutku pišem na forumu, nije to bitno...
Nije bitan ni Štimac, ni Čović, ni junior, ni Ostoja, ni pudlica, ni Terza, ni Vuletić, da ne nabrajam unedogled.
Bitna je porodica, prijatelji, bitno je da se svaki trenutak iskoristi na najbolji način sa bližnjima, uživajte u utakmicama svojih timova kada pobeđuju, kada ekipa ima dobru hemiju, kada se osvajaju trofeji, i ne osvrćite se jer se to nikada neće vratiti.

I zato, braćo, mozda su tribine crno belih izgubile jednog navijača, ali su dobile drugog.

Od danas jednako podržavam, bodrim i volim i crno i crveno bele. Pisaću na oba topica i radovati se pobedama oba tima.

Tako, braćo...

  • Tuzno 3
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Laki John Terry said:

Kako bese ono...

 

...Stime zida, pa promasi, pa uhvati skok, pa promasi, pa uhvati skok, pa dobije faul...pa promasi prvo bacanje...

 

Ne secam se ko je pisao ali bilo je presmesno. 

 

nedostaje na kraju: '' evo nije mi dobro uopšte...''.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...