Jump to content

KK Crvena Zvezda - prelazni rok 2020/2021


Gudura

Recommended Posts

Pangos, Walden
Lloyd, Lazic
Kalinic, Dobric, Radanov
MJK, Simonovic
Hamilton, Nnoko, Reath
 
Ok skockan tim.
Fale još tri igrača. U poslednje dve sezone smo ulazili sa 15 igrača u rosteru, nema sumnje da će tako biti i ove.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Davidovac moze na 4, mada cisto sumnjam da ce se naigrati kod Sase. Ako moze da se unovci negdje, nadogradi karijeru, puno bi mu bilo bolje da ode negdje.

 

U 15 igraca ubaciti Djordjevica, i 'ajd Uskokovica, mada nisam ljubitelj, pa i Pecarski (2x nisam ljubitelj).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Igrača poput Zaka u EL ima 4 do 5 a svi su stariji od njega i zakucani u rosterima milijonaša. Target je svakom EL timu koji rifrešuje tu poziciju a može da se opruži. Za 22 mpg u EL...daje 12 ppg...ubada 43 za tri (doduše iz malog uzorka) ali sa sve onim apsajd-daun izbačajem i ubere 4.7 skoka. U naboljim je godinama (26) dokazan u EL i jako teško da će prihvatiti jednogodišnji ugovor. Što važi i za Kalinu. Njih dvojica na dve sezone...brat-bratu 2 miliona.

 

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Chaos Is Me said:

LeDay nije četvorka nego skraćena petica. Šutira spolja samo kad je sam kao duh i ima izbačaj petice, spor do bola. Na stranu što mislim da on ima ozbiljnu cenu, bio je ponajbolji igrač Žalgirisa. 

 

Da, za ovu modernu evropsku košarku mu stvarno fali malo boljji šut spolja. Mada, ja sam mišljenja da se pozicije gledaju i po tome šta si ti sposoban da braniš. A mislim da on sigurno ima mobilnost i brze noge da brani četvorku. Što se onda na drugoj strani može koristiti sa igrom unutra i na skoku, protiv nekih manjih 4/3 igrača

Link to comment
Share on other sites

Po mom mišljenju ostalo je još samo nekoliko nepoznanica oko sastava:
PG - taj koji dođe mora biti komplementaran Waldenu, znači dobar šuter i pik igrač, kreativan, ne mora biti neka fizička zver, Pangosa sam među prvima predlagao, prototip toga što nam treba, ako dođe bolji igrač od njega tim bolje ali i slabiji koji ima te kvalitete je isto ok. 
SG i SF poziciju nekako moram da posmatram zajedno jer imamo dosta domaćih igrača koji su nešto između, svi su bliži SF jer nijedan baš ne trči kroz blokove nit zna previše sa loptom. Loyd mora biti zacementiran na 30 minuta na 2, takav igrač je najbolji kad ima izvesnu slobodu a ne da ga stalno seckaš. Ja ne bih nužno dovodio još jednog beka, već sa 2 i 3 Radanov i Davidovac mogu da budu sekundarni kreatori a ako zaškripi radiće se doselekcija. Dobrić je tu rešenje kao tranzicijski agresovan igrač, Lazić kao 3&D opcija. Trenutno tu imamo 5 igrača na 2 pozicije što je ok. Kalinić bi bio vlažni san ali mislim da je potpuno nerealan, on je i dalje ultimativni EL prašinar i među najzahvalnijim SF takmičenja, šta će njemu da se u naponu karijere vraća ovde, pa nije lud, uzeće ga neko jako bogat ako ne ostane u Feneru. Realnija opcija je neki Dangubić da pojača čvrstinu i defanzivu. 
PF - ovde se Simonović već uveliko pominje kao gotova priča, ne znam šta da mislim ali aj ok potez, makar jedan proveren snajper iako svakako limitiran igrač. To znači da verovatno ništa od Reatha ili Boriše. Kuridža je ok opcija da krpi na 4 i 5 po potrebi, ne košta previše a ima komplementarne kvalitete. Ne bih ovde po svaku cenu jurio nekog stranca, plus i Davidovac može na 4. Moramo svakako imati 3 opcije na poziciji. 
C - mislim da je ovde priča završena ako se Kuzmić revitalizuje do neke mere. Od Nnoka ne treba očekivati čuda ali će da radi posao, pokretan je, nema izlete u ono što ne zna, a svakako je daleko rafinisaniji od npr Oja. Postavlja se pitanje trećeg centra i ja bih tu ili Ristića ili Đorđevića, obojica imaju napadački šmek i dosta rešenja, a u odbrani su manje više beskorisni. Zašto bismo tu gurali isto takvog samo mnogo skupljeg Štimca? Ne znam koja je priča za Oja, možda ga drže kao osiguranje ako Kuzmić ipak ne može. Jovanović nikada nije ni imao kvalitet za Zvezdu i iskreno nemam pojma šta će ne rosteru. 
U nacelu se slazem, dolaskom Voldena koji meni vise bek nego play zatvorili smo bekovske pozicije. Ja bih na ovu dvojicu doveo jos samo prvu violinu, najskupljeg igraca, play-a koji zna da razigra, zna pik. Meni se cini da bi 5 stranaca na bekovskim pozicijama bilo previse i da bi gusili jedni druge. Ja bih sezonu zapoceo sa ovom trojicom, a pojurio Kalinica ili nekog kvalitetnog igraca na 4. Svi ti Ameri vole da imaju minute, Volden moze malo na pleju malo na 2. Tu je i Lazic koji moze nesto minuta na 2 da ima, tu je i Radanov i Davidovac koji takodje u nekim varijantama mogu da tim pozicijama. Puna su nam usta Radanova, a mi decku nismo nasli poziciju koja mu odgovara, ajde da nw gomilamo strance odmah vec da se daju minuti i tim nasim mladjim igracima. Ko bi rekao da ce Guduric onako da eksplodira, pa neki su se za glavu hvatali kada je on poceo da igra. Ista stvar sa Jovicem i Kalinicem, ne mozes da stvoris igraca ako mu ne das minute, nece on da eksplodira sam od sebe. Evo Jaramaz u komsiliku, trpeli su ga godinu dana i proizveli dobrog domaceg beka. Evidentno je da smo potrefili Lojda, neka igra po 25-30 min, ovo ostalo neka krpi Volden i ovi nasi, na 3 nam je guzva, tu nam ne treba igrac, Dobric i Davidovac su apsolutno dovoljni i dobri igraci koji ne zasluzuju da ih gusimo.

Meni je mala.nepoznanica unutrasnja linija. Imamo tu dosta nedoumica. Zacementirani su MJK i Nnoko, ali sta cemo sa Simanicem i Kuzmicem. Dobro, ako Simanic ode u NBA srecno mu bilo, ali ako ostane mora mu se dati dobra minutaza. Kuzmic ni sam izgleda ne zna na cemu je, to se mora resavati. Uglavnom ja bih tu doveo jednog dobrog igraca na ustrb bekovske linije, jednu cistu 4-ku ,a Rita i MJK koristio kao te neke kombo igrace. Ako ostaje Simanic onda bi Rita ostavio u FMP. E sada ako Kuzmic ne moze, onda bi morali da odaberemo izmedju Ristica i Djordjevica. Uglavnom ne treba zuriti, treninzi pa ce Obradovic videti ko moze, a ko ne. Uglavnom sada je prioritet da se resi prvi plej. Koliko vidim i Lorenzo jw jos free agent. Ne bih ja imao nista protiv da on ostane i bude prvi plej. Svidja mi se sto Obradovic ne dovodi bekove koji su operisani od obrane,cini mi se da cemo biti sposobni da igramo zajebanu odbranu i da nam za to treba jedan mamojeb na 4 pa da opet sve preuzimamo i da budemo agresivni kao kod Radonje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 Zanimljivosti sa tvitera. Malo zbrzano, ali vredi procitati.

Dok čitamo svakakve gadosti navijača @PartizanBC upućene Voldenu da se prisetimo za one koji su to možda zaboravili ili ove mlađe koji ni ne znaju slučaj prelaska Luke Bogdanovića iz Crvene Zvezde u Partizan te 2004 godine,po meni najbrutalniji primer sile na našim prostorima
Luka je kao Zvezdino dete sa 19 godina bio na pragu reprezentacije tadašnje SCG. Zvezda je te sezone sa Sagadinom na klupi, Bogdanovićem, Rakočevićem, Jeretinom...uzela kup. Luka je u toj sezoni igrao gotovo 30 minuta po meču (oko 27) i bio jedan od najboljih igrača, i na meti
mnogih evropskih ekipa. Spominjalo se obeštećenje od čak 500 000 dolara što je za tadašnje uslove bilo kao danas 3-4 miliona. Tada na scenu stupaju naravno poštenjačine iz komšiluka. 
Divac i Vujošević održavaju sastanak drugi dan po završetku sezone sa Lukom i njegovim ocem
i nude mu prelazak u partizan(namerno malim). Nakon što Luka odbija Divac tadašnji predsednik partizana mu preti da razmisli još jednom,jer ukoliko ne pristane nikada više neće zaigrati za reprezentaciju SCG.Nakon 2 dana razmišljanja Bogdanovićev otac daje potvrdan odgovor ali Problem ili za tadašnje kauboje u partizanu problemčić je taj što Bogdanović ima važeći ugovor sa Crvenom Zvezdom i ne može nikako da pređe u partizan ali Koperfildi iz komšiluka nalaze način. Bogdanoviću se dugovalo kao i svima tada jedna dve plate i trebalo se uplatiti čim sponzor uplati tada deo sponzorstva međutim saznavši za planove partizana Zvezda moli tadašnjeg sponzora da uplati Bogdanoviću sva dugovanja što ovi i čine. Nakon 7 dana Bogdanović vraća te pare na račun sponzora po direktivi partizana i uz obrazlozenje da ne zna ko su oni ni što su mu uplatili pare iako ga je Zvezda obavestila odmah po uplati ko mu je i zašto uplatio i da mu se ništa ne duguje i da mu se ne odobrava prelazak u drugi klub.
Svejedno Bogdanović na nagovor divca podnosi savezu zahtev za raskid ugovora, uz obrazloženje da mu se duguje i da pazite sad NIJE IGRAO NA TROJCI NEGO NA ČETVORCI a on je eto mislio da je bolji na trojci. Zvuči besmisleno naravno ali to je i napisao po nagovoru poštenjačina iz komšiluka koji su kontrolisali košarkaški savez i znali zašto to da napiše. 
Odmah nakon toga i pre bilo kakve odluke košarkaškog saveza divac se raspituje na koji račun da uplati 135 hilj eura koliko je po njohovom mišljenju obestećenje za Bogdanovića(bilo 141 dok nije napunio 18 posle toga prestaje da važi ovaj aneks iz ugovora a Bogdanović ima 19godina,kako je iz Zvezde na to,rekao bi, "zastrašivanje" da Zvezda nema više nikakva prava na igrača i slično dobio negativan odgovor da Bogdanović nije na prodaju divac i vujošević čine nešto nezabileženo u svetu košarke. Traže od košarkaškog saveza da presudi u njihovu korist. 
pod izgovorom razvoja igrača i toga što ga u Zvezdi "muče" da igra 4 a on jadan hoce na trojku. Kao da Zvezda nije STVORILA tog Bogdanovića i da mu ne želi najbolje. divac čak odlazi na taj sastanak saveza (iako nije smeo) urla i preti da će se vratiti u SAD, da je došao zbog interesa Srpske košarke i igrača i da ako oni o tome ne razmišljaju kao i on biće smenjeni i slično. Savez popušta i na toj sednici donosi najbizarniju i nasramniju odluku ikada, da se pazi sad, zbog boljeg razvoja igrača odobrava Bogdanoviću da pređe iz Zvezde u partizan uz obeštećenje od 135 hiljada. 
Zamislite sada bilo gde u svetu da neki košarkaški savez kaže da igrač iako ima ugovor sa klubom može da pređe u drugi jer eto misle da će se tamo bolje razvijati. 
Neverovatno !!!
Ali,ono što se nakon toga desilo je još smešnije,Bogdanović naravno odmah posle toga dobija poziv za reprezentaciju ali u partizanu verovali ili ne ostaje da igra na pozociji broj 4 i to mu više ne smeta.U zadnjoj sezoni u Zvezdi Bodanović je igrao 27 min u partizanu sledeće sezone 13 min.
Vidi se briga za Srpskog igrača i očigledan napredak u svim segmentima. 
Naravno Bogdanović nikada nije dostigao svoj limit koji mu je dok je u Zvezdi bio predviđan a to je NBA, no to je sada manje bitno.
Ovo je samo jedna priča u moru sličnih sa iste adrese, ali život to uredi, neko u Kluž, neko kantrimen a neko "feel devotion" 😎 

  • Like 24
  • Thanks 10
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne znam odakle to da Leday nema sut spolja? U Oliju 35% za tri, u Zalgirisu 43%. On svejedno uzima te suteve kada ostane sam, tako da nije bitno sto ima spor izbacaj. Odlican je kosarkas, ali nije uopste realan.

Mislim da cemo najvise lufta napraviti na poziciji 4 i da ce sve pare da odu na pleja,sutera i centra

Link to comment
Share on other sites

Ne znam odakle to da Leday nema sut spolja? U Oliju 35% za tri, u Zalgirisu 43%. On svejedno uzima te suteve kada ostane sam, tako da nije bitno sto ima spor izbacaj. Odlican je kosarkas, ali nije uopste realan.

I samo dodatak na ovo, u poslednjih pet utakmica u EL (u gostima kod Efesa, u Baskoniji, protiv Zenita i kod kuće protiv Armanija i Himkija) šutirao je 8/11 za 3. Toliko o njegovom lošem šutu.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Atila said:
17 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:
Ne znam odakle to da Leday nema sut spolja? U Oliju 35% za tri, u Zalgirisu 43%. On svejedno uzima te suteve kada ostane sam, tako da nije bitno sto ima spor izbacaj. Odlican je kosarkas, ali nije uopste realan.

I samo dodatak na ovo, u poslednjih pet utakmica u EL (u gostima kod Efesa, u Baskoniji, protiv Zenita i kod kuće protiv Armanija i Himkija) šutirao je 8/11 za 3. Toliko o njegovom lošem putu.

A u prethodnih 23 je gađao 5/18.

 

Šutira jednu po tekmi prosečno, što znači da se ne oslanja na taj šut i nije previše bitna opcija za širenje napada. 

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, Princeton21 said:

Pangos, Walden

Lloyd, Lazic

Kalinic, Dobric, Radanov

MJK, Simonovic

Hamilton, Nnoko, Reath

 

Ok skockan tim.

 

Ubaci jos jednog stranog beka a Lazica prebaci na 3.

 

Kalinic i Simon tesko da ce doci u paketu (zaboravio si Davidovca).

 

Jos jedna skuplja petica pored Nnoka vrlo tesko jer su tu Reath i Kuzmic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...