Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Jos jednom veliko BRAVO za gospodina trenera Dejana Radonjica, njegov stab i momke koji su pod njegovim vodjstvom okrvavili kolena posteno i dosli do triple krune!

Posle ovakve sezone, toliko problema na mnogo polja, izdigli su se i pokazali da su najbolji... Svaka im cast na tome!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ni u mnogo uspesnijim EL sezonama nismo uvek dolazili do triple krune, zato je ovaj uspeh i mnogo veci.

cestitke momcima i svima koji su se junacki borili i prosli kroz tonu znateveccega da bi dosli do ovih pobeda i titula.

valjda svi oni koji su ovde toliko dramili oko odlaska oubradovica i oubrajanta makar budu smogli snage i procede "cestitam",
mada sumnjam da su bilo sta naucili iz cele te situacije i ove sezone. da stvar bude jos zanimljivija, do ove titule smo dosli bez dva igraca koji su statisticki (i ne samo statisticki) bili nasi najbolji igraci citave sezone, a brat reath prakticno nije ni igrao finale, pa smo majstoricu dobili sa samo jednim strancem na kog je takodje toliko puta istovarena tona forumaskih uvreda.  

 

kapa dole i za megu i za vladu jovanovica kog sa toliko nipodastavanja mnogi 'forumaski znalci' vredjaju,
stvoren je zaista dobar i talentovan mlad tim, valjda najtalentovaniji jos od generacije jokica, bobija i vase.

 

verujem da se vec tokom sezone razgovaralo o novim ugovorima i pojacanjima, i da cemo uskoro videti i rezultate tog rada.

jos jednom, cestitke svima za ovu neverovatnu sezonu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Na kraju izvukli smo maksimum iz ove sezone. Uz veliko zalaganje pojedinih igraca i trenera takodje smo imali i srecu da u Aba ligi imamo prednost domaceg terena. Nadam se da smo napokon izvukli pouke i da se  vise necemo kockati i pocinjati sezonu bez dva ozbiljna pleja za pocetak..

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Svaka cast i Nebojsi Covicu sto je prepoznao brodolom koji je napravio celafuto i reagovao u poslednjem momentu.

 

Nije isao onom logikom da ce uprkos svemu podrzati trenera. To je u redu, kad ima smisla. Ovde se iz aviona videlo da ce nas celavi odvesti u potpuni ambis.

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Generalno ocekivan kraj sezone i sa svim povredama koje su nas zadesile,los trener i skauting su nas kostali EL,mozda i ABA da se nije vratio Radonjic.

 

Ono sto ocekujem od kluba jeste da pokaze malo znanja i inteligencije i da zapocnu neku novu epohu gde ce sastaviti tim koji ce imati kontinuitet sto na klupi, sto na terenu.

 

Treba nam malo mlade snage, sto ne znaci da dovodimo igrace iz FMP-a, da malo gledamo siru sliku. Da ostvarimo kontinuitet i sa strancima a ne da ih menjamo svake sezone, jer tako u EL necemo proci bolje od ovoga sto smo prosli ovih sezona dok Radonjica nije bilo tu.

 

Raduje da je Dobric dobio vecu ulogu i da je pokazao da nije samo igrac suta za tri poena i da je Radonjic ostao od poslednje sezone da bi on vec sad bio nosilac tima i u EL takmicenju...Jasno da ne treba trpeti mlade igrace samo zato sto su mladi, treba videti dal i u buducnosti mogu nesto doneti i pre svega napredovati i biti neki faktor u timu.

 

Lepo je sto smo raskrstili i sa Simanicem, sto su napravljeni nepopularni satoshi rezovi u timu,nadam se da ce se tako nastaviti i na ovom odmoru i da cemo napraviti tim dostojanborbe za top8.

 

Mucna sezona bez navijaca, sledeca bi morala biti bolja u Evropi jer sad imamo trenera, navijace i nadam se dobar sastav koji ce u Evropi moci odgovoriti izazovima i samim tim nastaviti dominaciju na domacim parketima.

 

Hvala Dejane sto si se vratio u tim koji volis i pokazao da nisi sujetan covek. 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Haggard said:

Znaš onu stvar Lengstona Hola, kar'o sam do bola.

Samo da niko ne napiše da on treba da ostane jer je odigrao jednu i po dobru utakmicu u besmislenom kls plej ofu, ne tražim puno.

 

Ja sam prvi za to da ostane kao back-up kec.

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Trofej u aba jeste uspjeh jer smo zbog očajne selekcije došli u situaciju da ne budemo izraziti favorit protiv Budućnosti, iako nam je početna pozicija bila mnogo bolja. U kls i kupu smo ipak bili priličan favorit uprkos svemu.

 

Kredit ide i Dejanu jer je preuzeo tim u užasnom momentu i ipak izvukao maksimum maksimuma iz ove sezone.

 

Sto se igračkog kadra tiče kao pozitivne strane vidim Loyda (uživanje je bilo gledati ga), napredak Dobrića u drugom dijelu sezone kao i oporavak Nnoka u svakom smislu.

 

Ipak se nadam rekonstrukciji tima i odlasku što više igrača. To je neophodno ako želimo da budemo iole konkurentniji u EL. Simon, Hall, MJK za početak a onda vidjeti šta dalje.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Cestitke momcima na odlicnom zatvaranju sezone. Izvukli su sve sto je moglo iz nje.

Ja iskreno nisam gledao ni jednu od ovih finalnih utakmica sa Megom ali umalo ne padoh sa stolice kada procitah za Hall-a. Valjda nece da mu proveravaju krv i urin :).

Ziv nisam kako cemo prelazni rok da odradimo. Ali zelja mi je da podmaldimo tim.

 

Link to comment
Share on other sites

Auh, kakva sezona, imam osećaj da je trajala 5 godina. Na kraju ipak trijumfalno i "Kalemegdan u junu", a da nije bilo toliko peripetija valjda ne bi bilo ni toliko slatko. Treba imati karakter i to zaista nije floskula da u ovom antiklimaksu sezone zvanom KLS uzmeš trofej izmučen, povredama iskasapljen, emotivno i fizički ispražnjen. To mogu samo istinski šampioni. 

 

I evo nas sada ovde, sa tri nova trofeja u vitrinama, za koje je malo ko verovao da ih možemo baš sve uzeti posebno s obzirom na kontekst, silne povrede, igračke vrteške i ostalo. Ali Dejan Radonjić je sišao u rudnik i ponovo doktorirao na temu svoje rudarske košarke, ostavivši sve ono što se dešavalo za vreme Saše Obradovića kao tek jednu fusnotu koje će se malo ko sećati, kao i drugog mandata Ročestija, mitske zveri sa fabričkom greškom Terija, večitog talenta Simane, momka koji pravi razliku al zapravo ne JOB-a, this is a joke bre Koloma itd. Kockao se Radonja, nije da nije, ali nije to baš bila klasična kocka gde sve zavisi od sreće, znao je Radonja da ima nešto i do njegovog trenerskog umeća, znanja i autoriteta, želje koju treba vratiti igračima, samopouzdanja koje im treba ponovo usaditi... Evroliga ovakve turbulencije ne prašta, ali na regionalnom nivou je bilo prostora da se vratimo iz knock downa i objasnimo ko je gazda, čak i kad ne ide kao po loju.

 

Individualno:

 

Langston Hall - možda i najčudnija sezona jednog igrača kod nas da ja pamtim, od starta u većoj ulozi u odnosu na onu koju objektivno može da iznese, preko nedefinisanog statusa, grejanja klupe, velikog straha od greške, liste za odstrel, bežanja od odgovornosti, cigli, alibi košarke do vrlo važne uloge bez koje ne bismo mogli da uzmemo ni ABA ligu ni KLS, sigurnog prenosa, stidljivih poena iz drugog plana, konačnog dokaza zašto jede leba od košarke, a vidimo da nije toliki dunster, nemoguće je bilo da toliko ne može. Sigurno je da overall utisak nije dobar, ali drago mi je zbog ovog momka koji je pošteno zaradio svoju platu i kad je bilo stani pani - bio je tu, radio prekovremeno i odgovorio zadatku. Neće biti prolivene suze ako ode, ali na kraju dana za mene pozitivan lik, profesionalac i jedna holivudska priča.

 

Aleksa Uskoković - u svakom smislu nedorastao ovom nivou košarke koji se očekuje u KKCZ (kompetentno igranje EL i trofeji na regionu), uz nekoliko bljeskova i minijatura koji ipak nisu dovoljni da nadvladaju utisak o fundamentalnim košarkaškim nedostacima. Dobar dečko ali da nije takva oseka domaćeg talenta na PG ne bi video KKCZ ni u igrici.

 

Corey Walden - na kraju nekako nedefinisana sezona za njega, a povredio se pred rasplet sezone. Videli smo igrača koji može od svega po malo ali ni po čemu nije specijalan. Nekonstantnost mu je drugo ime ali ima svojih kvaliteta i ja bih rekao kao siže - manje harizmatična verzija Đenke. Dovoljno kompetentan da bude bitan član rotacije, nedovoljno dobar da bude prva opcija na bilo kojoj bekovskoj poziciji. 

 

Jordan Loyd - alfa i omega tima i jedan od najboljih stranaca koji su ikad igrali u KKCZ. Za mene lično praktično personifikacija bilo kakve nade za iskakanjem izvan regionalne konkurencije. Definitivno se nije proslavio u završnicama utakmica i nekim odlukama na terenu, ali isto tako definitivno - jebeno talentovan igrač, prilično zaokružen napadač, divan saigrač i timski orijentisan mamojeb koga ću dugo pamtiti i žalim što ga nisam gledao uživo.

 

Branko Lazić - specifična sorta, van sistema kao riba na suvom, bez Radonje kao poštar bez adrese, pilot bez stjuardese. Al kad se pritegne, kad dođe vreme da se pokaže ko je vjera a ko nevjera, tu je prvi. Junački je izneo najvažnije utakmice sezone i davao primer ostalima koji je jedini prihvatljiv nivo borbenosti kad igraš za Zvezdu a to je - uvek na max. Mogu mu osporavati mnogo toga al kapitensko srce ne mogu. Koji god netalentovani fizikalni hustler bude pretendovao da jednog dana bude "novi Laza" imaće neviđen izazov pred sobom. Ovakvi borci ipak ne rastu na grani i Lazić ostaje nezamenljiva karika u šampionskom DNK Radonjićeve Zvezde.

 

Ognjen Dobrić - bez dileme igrač koji je ove sezone najviše napredovao i koji je značajno bolji košarkaš nego pre godinu dana. Dobili smo jednog legitimnog srpskog EL igrača, malo li je. Ima Dobrić svojih fundamentalnih mana i nije savršen igrač, ali za nas je i više nego dobar. Mudaški momenti iz završnice sezone i borbe za trofeje idu u rubriku kvantnog skoka. Bravo, Ognjene.

 

Aleksa Radanov - prejak za rokenrol (FMP i ostali osrednji ABA ligaši), preslab za kik boks (EL, uloga nosioca u KKCZ). Definitivno intrigantan igrač od koga ne treba dizati ruke, ali možda ipak malo precenjujemo njegov talenat. Nedostatak go to poteza i košarkaške vrline može biti zajeban. Svakako sam za to da dobije još prostora jer "Dobić scenario" u njegovom slučaju nije nemoguć. Međutim, možda je ipak izglednije profilisanje u malo više radničku a malo manje umetničku verziju košarkaša.

 

Dejan Davidovac - same old, same old. Deda je to što je, mlohavi point forward koji nikad neće biti konstantan, koji zna da uđe u seriju promašaja, defanzivni je liability i sve ostalo al nekako sam uvek mirniji kad je on tu, i dalje jedan od retkih igrača sa "out of the box" rešenjima, naznakama all round igre i kao takav je dragocen. A znamo da na genitalije dobija na nekoj iracionalnoj vrednosti.

 

Marko Simonović - ovu olinjalu verziju Simona je bilo teško istrpeti ove sezone a naredne bi mogao da bude pravi balast ako ostane u klubu kao igrač. Šuterski slump, slabo samopouzdanje i tendencije ka nekom stidljivom driblingu samo kvare sliku na onu najbolju verziju Simona koja nam je srcu draga ali koja je ipak nepovratno izgubljena. Izneo je mnogo više minuta nego što je bilo optimalno, dao je izvestan veteranski doprinos više na neko iskustvo i namazanost nego na kvalitet, al vidljivo je iz aviona da to više nije to i da klub ovih ambicija ipak ne može da istrpi igrača koji dobro odigra svaku desetu utakmicu. Hvala za sve, legendo, pa da ne kvarimo jednu lepu priču najbolji bi bio rastanak.

 

Marko Jagodić Kuridža - poveđen u raspletu sezone, a tokom većeg dela iste jedan reality check u vezi njega. Motor i karakter nisu sporni, iskoristivost u pojedinim match upovima takođe (još uvek jako robustna četvorka koja voli kontakt na papiru dobro dođe), ali bilo je dosta shaqing the fool momenata, promašenih zicera i sličnih momenata koji ukazuju na realno skroman nivo kvaliteta kad se izađe izvan proseka regiona.

 

Landry Nnoko - turbulentna sezona uzrokovana zdravstvenim problemima, ali mi se sviđa što je klub pokazao viziju i zagrizao za igrača koga je inicijalno želeo. U optimalnoj fizičkoj formi pokazao je da je centar kakav nam treba, radnik, ofanzivni skakač, roller, defanzivno kompetentan, a može stidljivo i po nešto na niskom postu. Odličan finiš sezone i no brainer za sledeću.

 

Ognjen Kuzmić - iako je jasno da su njegove košarkaške veštine dosta skromne (najblaže rečeno), fizikalije i defanzivni instinkti ga i dalje čine intrigantnim i ja ga se ne bih olako odricao uprkos kamenim rukama. Sa svešću da Zvezda samo kroz rudnik može do rezultata, Kuzmić može da bude dobar rudar kad je optimalno fizički spreman i fokusiran na košarku. Verujem da će mu leto prijati da dosta radi na sebi i da se koliko toliko malo ofanzivno rehabilituje jer je imao baš amaterskih poteza u napadu u velikom broju utakmica. A valjda je jasno i njemu da mu je Zvezda trenutno premija, al dobar defanzivni centar ne raste na drvetu i ja bih ga zadržao za back up ulogu.

 

Duop Reath - u principu nebitan. Ako ikad bude postao relevantnan košarkaš, to neće biti u našem dresu. Činjenica da je igrao jako malo kod oba trenera iako na papiru ima i atletiku i stretch element nešto govori. Momak se još uči košarci, a ipak nije takav projekat da ga trpiš godinama - nit ima takav šut da ga razvijaš kao stretch visokog, a tek nema centarske instinkte i makar naznake igre na postu. 

 

Na kraju, veliki Dejan Radonjić, ćutao je i radio, pregurao svašta, napravio neke nepopularne poteze ali ostao dosledan svojoj viziji i svojoj košarci. Nisam bio preveliki optimista da će to na kraju ispasti tako dobro ali ako je neko zaslužio da mu se veruje i da mu se da prostor za greške, to je Dejan. Kako smo se bližili najvažnijem delu sezone, tako sam i ja bivao spokojniji uz ovakvog kapetana broda. A isto tako znam da možemo da igramo kvalitetnu evroligašku košarku i jedva čekam sledeću sezonu.

  • Like 37
  • Love 1
  • Thanks 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Takeshi_Kovacs said:

cestitke radonji i momcima

a za sl. sezonu prvo ako moze bez simona i dominantnog kuridze

👍 I jos dominantnijeg Kuza, a ako bas mora, onda da bude podrska sa tribina 12+ igrac.

I ja sam misljenja da Hal moze da ostane, ali da se ne sikanira kao ove godine. Jeftin a pristojan. Prvi plej da se trazi za sve pare

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...