Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Kakvo olakšanje, mogu samo da zamislim kako je Radonji i igračima...

Prvi utisci:

- Posle poraza u Podgorici u ligaškom delu, nisam verovao da možemo do titule. Prvo mesto i prednost domaćeg terena su bili daleko, a to se ispostavilo kao odlučujući faktor u finalnoj seriji.

- Dosta je bilo reči o suđenju. Ruku na srce, danas smo imali domaćinsku varijantu, ne tako očiglednu kao u Podgorici. Svakako očekivano.

- Fer-plej na terenu, odnos trenera i igrača dva tima za svaku pohvalu (u tom kontekstu ne mogu da se otmem utisku o određenoj "izrežiranosti" cele finalne serije).

- Branko Lazić i Marko Simonović su legende KK CZ i to treba uvek imati na umu. Pogotovo kada im se upućuju kritike, bez obzira koliko su zaslužili iste.

- Nadam se da ću i sledeće sezone gledati Lojda u dresu CZ.

- Vratiti Luku.

- Kobs je zver, uzeti ga ako je to moguće.

- Šta reći o Radonji...povratak Kralja!

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ИEsA IlIC said:

ok odradili smo ovo pobeda je bila vidjena, ocekivano su sudije putile da ih bijemo, sudili im 7-8 prekrsaja u napadu, a ni oni se ne bune... kao sto se ni mi nismo bunili tamo  

sve u svemu volden je nula od igraca, totalni bezveznjak.

hol tek malo bolji jer se ipak vidi da je plej, inace nije ni za krku. mi igramo bukvalno bez pleja.

lojd uzme 15-20 suteva za isto toliko poena, promasio za titulu tamo, ovde startovao sa 10 prodatih napada u nizu... opet jedini uz nnoka da kazes da ima kvalitet. 

deki nestao u seriji, totalno ga nije interesovalo ovo rezirano finale. 

 

 

Brt, nisi fer... ili podeli malo robu sa nama,  ili daj znasvecčiji broj :wink2:

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2021–22_EuroLeague

Ucesnici evrolige 2021/2022

 

Vec postavljeno,ko hoce nek cestita.....😊😊😊

 ALBA BerlinBerlinMercedes-Benz Arena14,500[4]

 Anadolu EfesIstanbulSinan Erdem Dome16,000[5]

 A|X Armani Exchange MilanMilanMediolanum Forum12,700[6]

 BarcelonaBarcelonaPalau Blaugrana7,585[7]

 Bayern MunichMunichAudi Dome6,700[8]

 Crvena zvezda mtsBelgradeŠtark Arena18,386[9]

Aleksandar Nikolić Hall8,000[10]

 CSKA MoscowMoscowMegasport Arena13,344[11]

 Fenerbahçe BekoIstanbulÜlker Sports and Event Hall13,059[12]

 LDLC ASVELVilleurbanneAstroballe5,556[13]

 Maccabi Playtika Tel AvivTel AvivMenora Mivtachim Arena10,383[14]

 MonacoFontvieilleSalle Gaston Médecin3,700

 OlympiacosPiraeusPeace and Friendship Stadium11,640[15]

 Panathinaikos OPAPAthensO.A.K.A.18,989[16]

 Real MadridMadridWiZink Center15,000[17]

 TD Systems BaskoniaVitoria-GasteizBuesa Arena15,504[18]

 UNICSKazanBasket-Hall Kazan7,482

 ŽalgirisKaunasŽalgirio Arena15,415[19]

Wild card

Wild card

Edited by Placebo Lone star
Link to comment
Share on other sites

Jedna filmska sezona za Noka. Problemi sa srcem, raskid ugovora, ponovno potpisivanje ugovora. Krenuo je da igra, ali izgledao je dosta loše na početku, posle toga je imao virus. Uhvatio je malo formu pred početak PO, a nekako se poklopilo da vrhunac dostigne u finalu. Od njega smo u najboljem slučaju očekivali dobar skok, odbranu i zakucavanje zicera i otpadaka, ali prebacio je ta očekivanja. Pokazao se u ovom finalu i kao legitimna napadačka opcija na niskom postu. Jeste da izgleda donekle sirovo njegova leđna igra, ali ulazili su mu horozi sa obje ruke u finalu. Nadam se da ga gledamo i sledeće sezone kod nas. Ja iskreno mislim da on može samo bolje nakon svega što ga je zadesilo ove sezone.

Edited by Betolingar Misdongard
  • Like 20
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Bravo, bravo, bravo!   Luka kapiten stajao odvojen od igrača Budućnost i konstantno aplaudirao našima dok su dobijali prstenje i slavili titulu [emoji3590] 

 

 

Gleda i razmišlja kako bi izgledalo da se Obrad zahvalio Boriši i doveo njega. Da budem iskren, tada sam mislio da nema ništa od Luke. Lepo je videti da tu još ima košarke. Ipak je očigledno Dangubi bilo teže u genuine Mordoru...kakvo crno aplaudiranje dok je Novica na klupi. 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Redstar0356 said:

Serija je bila gotova onog trenutka kad je Dejan Radonjic u Podgorici dosao na konferenciju posle utakmice u majici sa grbom Zvezde. IZnervirali ga jbg

 

Dejan Radonjic je bio neko ko je medju retkima bio dovoljno covek i nije nijednom recju komentarisao sudjenje (a videli smo da treneri to itekako mogu, tipa Vujosevic ili Golemac).

 

Na pitanje kako komentarise odnos u broju slobodnih bacanja odgovorio je da Crvena zvezda igra agresivno i zato pravi vise faulova. Drago mi je zbog njega sto je osvojio trofej, zasluzio je, nakon omalovazavanja i nerazumevanja koje su mu priredili mnogi navijaci, uopste ne uzimajuci u obzir gomilu problema sa kojim se suocavao. On je svoje na klupi odradio na najbolji moguci nacin i jos jednom dokazao svoju velicinu.

 

Za sve ostale, pa i ne bas. Covic, Grbovic, Glisic, SNS bagra, ostrasceni navijaci koji se vise raduju porazu protivnika nego pobedi svog tima nisu nista zasluzili, mozda da im neki Ejim strpa trojku u poslednjoj sekundi pa da malo smanje dozivljaj. Ono je bio transfer blama sta je sve moglo da se cita i gleda ove nedelje, pocev od poziva da se ne dozvoli protivniku da pobedi, razumevana za prekid meca, pa do starog dobrog "u redu je da neko podvodi maloletnice, ali nije bas u redu da to koristi da nas dobije" (pri cemu ne zelim da insinuiram bilo ciju krivicu, pa tako ni Radovicevu).

 

Mislite da je Buducnost mafijaski klub? Budite dzekovi i nemojte igrati ligu sa mafijasima. Igrate ligu sa mafijasima? Onda prestanite da kukate cim postoji mogucnost da se izgubi titula i da se ne igra evroliga.

 

Jos jednom, cestitke Radonjicu i igracima na zasluzeno osvojenoj titulu.

Edited by goldberg
  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Landry Nnoko vs Budućnost (Finals in 5 games)

2 points: 22/33
Average: 11.6 (66.9%)
Rebounds: 22 Def, 19 Off
Average: 8.2
FT: 14/17 (82.4%)
Val: 17.6

 

Novi ugovor koliko danas!

Edited by Boaće
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Ridji said:

Bravo Zvezdo, bravo šampioni!

 

Još uvek nema onog istinski radosnog osećaja koji te čini ponosnim i poletnim da prakticno poskakujes dok hodaš već je prisutan osecaj olakšanja i oslobadjanja teškog bremena.

Kad se sve sabere i oduzme napravljen je (veliki) podvig, posebno u odnosu na ono gde smo se nalazili i kako smo izgledali pre dva meseca. 
Tumbanja tokom sezone, dovodjenje i otpuštanje igrača, smena trenera, desetkovanje ekipe najpre koronom, zatim povredama, usput demorališući porazi u EL, opasnost najpre i za samo učešće u plejofu a zatim i od izostanka prednosti domaćeg terena, nakon toga u samom plejofu gubitak jednog od najznacajnijih igrača, borba proriv vrlo jake Budućnosti i sudija u Podgorici...

Uostalom ovaj poll na vrhu teme pokazuje kolika je zebnja i sumnja iu uspeh postojala.

 

Na kraju su se Dejan Milojević i Dejan Radonjić složili i rekli ono sto je ipak najbliže istini, a to je da je Zvezda bila bolja, po Radonji taman za 3:2 (gospodin čovek) i da je zaslužila da podigne pehar. 
U petoj utakmici na mišice, energiju i podršku sa tribine. Ustvari povremeno sam imao utisak da koliko se Zvezda bori protiv Budućnosti toliko se bori i protiv sebe, protiv straha, neizvesnosti i nervoze. Detaljniju košarkašku analizu bih ostavio za drugi put, uostalom na kraju serije se već sve znalo na obe strane tako da previše iznenadjenja i novina nismo mogli ni da vidimo. Ustvari malo nas je iznenadio Nikolić, ponekad je pik igra sa njim bivala teza za odbranu nego sa Ridom jer ovaj potonji se brze otvara iz bloka i više preti po kos, ali Nikolić je jačim blokovima pravio više prostora bekovima, pre svega Kobsu koji je zbog toga u ovoj petoj utakmici pronašao svoju poludistancu, odakle je najopasniji, a koju je retko imao u prve četiri utakmice. Na svu sreću uspeli smo da iskontrolišemo Ivanovića, dok se kod ostalih igrača videlo da se takodje steže ruka, da nemaju to iskustvo velikih utakmica za trofeje u kojima pobedjuju. Valjda je zato Luka i bio dobar u ovom finalu. Medjutim ipak je izostanak Rida bio veliki hendikep za goste, Noko i Kuzmic su bas izdominirali reketom na obe strane i nebrojano puta nam održali glavu u teškim momentima utakmice.

Noko je mvp i tu nema šta da se doda, potpuno zasluženo, preorao je parket tokom serije, skupljao skokove (sto Edin reče tokom trece utakmice Je l ovo u zvanicnoj statistici počeli da oduzimaju Noku skokove) medjutim jedan podatak je impresivan, šutirao je penala 14/17. Čovek koji je u ostatku sezone mislim jedva preko 50%, onako iz glave posto je bilo skoro nemoguće da šutne 2/2. Ušao je u seriju u podredjenom položaju u odnosu na Rida, bio debelo nadigran u prvoj utakmici a na kraju bio jedan od najzaslužnijih ako ne i najzaslužniji za titulu, momak ima strašan pobednički karakter. Po svaku cenu ga zadržati.

 

Lazic nas je podsetio zašto je bio jedan od miljenika Zvezdine publike i šta znaci biti na pravom mestu u dobrom sistemu. Puno igrača simbolišu ovu šampionsku Zvezdinu eru, medjutim iako se to nekima možda ne svidja zbog nekih drugih stvari i teško bi da priznaju ali dve glavne figure su simbol Zvezdinih uspeha - Dejan Radonjić i Branko Lazić. I njih dvojica su idealan fit, više nego očigledno je da Radonja čini Lazića mnogo boljim kosarkasem nego sto jeste, ali verovatno i Laza na neki način čini Radonjica još boljim trenerom.

 

Trojka za titulu Lojda je nešto najpravednije u sportu sto sam imao prilike da vidim u skorije vreme. Momak koji je maksimalno sebe dao na parketu i bukvalno po parketu ove sezone za Zvezdu je najviše zaslužio da pogodi taj pobednički šut. Naročito posle svih kritika i sumnji u njega. Voleo bih da ga vidim još jedne sezone u crveno-belom dresu, u malo drugačijim okolnostima, sa publikom, sa ekipom po Radonjicevom ukusu, u kojoj bi Lojd verujem imao nešto drugaciji ulogu, a definitivno bi imao mesta u Dejinim konceptu. Nažalost rekao bih da se to neće dogoditi i sa će Lojd ubacivati u kos u nekim “skupljim” ligama. 
Takodje mislim da i Volden jeste po ukusu DR, takodje sa drugačije koncipiranim rosterom. Ne treba biti strog prema Koriju za nastupe u finalu, vizuelno je samo bio na parketu, mada i tada je pokazivao energiju i borbenost koji su potpuno u skladu sa Zvezdinim duhom, naročito kad se povredjen bacao po parketu Morače za svaku loptu.

 

Mislim da nas je Simonović sve iznenadio, nije on ni sada odigrao neku bajnu partiju, brojke u statistici mu nisu ništa posebno, medjutim teško da je iko očekivao, naročito nakon nekih ranijih vremena, da Simonović može da bude taj kojem neće zadrhtati ruka, koji neće posustati, šta više da će biti tačno taj mali tas na vagi koji je falio da se veceras prelomi.

 

Na kraju se sve završilo veoma sportski i civilizovano, prakticno u celoj seriji nije bilo ikakvog ozbiljnijeg incidenta, sto je sjajno imajući u vidu proslost izmedju Zvezde i Budućnosti kao i napetost koja je vladala zbog važnosti osvajanja titule.

Ako ćemo o sudjenju u ovoj utakmici ruku na srce bilo je odlično po nas. Naravno po neka sitnica na našu štetu ali ipak nam je dozvoljena dosta agresivnija igra nego u ostatku serije, a dobili smo i neke odluke koje smo ranije mogli samo da sanjamo, pre svega veliki broj faulova u napadu igrača Budućnosti.

Za fer i sportsku igru mislim da najveću zaslugu nose dvojica trenera i njihovo gospodsko ponašanje. Možemo da mislimo o Milojevicu kao treneru svašta, takodje za njegove igračke dane svako ima pravo na svoje mišljenje kao i na temu njegovih navijačkih preferencija, ali da se ponaša sportski i gospodski to ne može da mu se ospori. To se prenelo i na igrače, mada ne sumnjam da su oni zahtevali i usadili im tu svest. Videlo se i kada smo mi gubili u Podgorici i sada kada su oni gubili u Pioniru puno pozdrava, nasmejanih diskusija medju igračima.

Eto barem oni nisu ucestvovali u cirkusu koji su orkestrirali oni koji ne driblaju loptu.


Za kraj posebno hvala Dejanu Radonjiću... jer je Dejan Radonjić.

Kada klubu vratiš slavu, navijaču veru, a igraču samopouzdanje, onda si više od trenera onda si Dejan Radonjić. 
Šta ćeš bolje i tačnije od ovoga...

 


Hvala Zvezdo, hvala momci, hvala Radonja, hvala šampioni!! :heart:

 

Еее свака ти част на овим речима. 

Link to comment
Share on other sites

Drug Ridji je rekao vecinu stvari koje svi mi mislimo, ja bih da jos jednom podvucem nepopularno misljenje iz njegovog posta.

 

U sklopu svih izliva "ljubavi" prema svakom iz ekipe Buducnosti, puno se vredjao i Dejan Milojevic. Mislim da on to nijednom gestom nije zasluzio. Cuj, kezio se na sudijske odluke? Bas strasno. 

 

Sva zuc i otrov je poticala od 2 predsednika midzeta. Igraci i strucni stabovi su bili primer kako treba finale da izgleda. Imali smo 5 super zanimljivih utakmica, svaka resena manje-vise u poslednjem minutu, zapravo mislim da je ovo bilo najbolje finale ABA godinama unazad.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...