Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

11 minutes ago, Guru said:

 

Ovo je prvi put da vidim poređenje procenata šuta igrača koji je PF/C sa procentima jednog beka... Al' 'ajde:

 

Loyd

  Reveal hidden contents

 

WyMWASn.png

xeDluV0.png

OidkCmL.png

 

 

JOB

  Reveal hidden contents

 

X0BLcLE.png

XEnGJuq.png

ApEILPE.png

 

 

 

Prevedeno: JOB je debeloguzi chucker, daleko mu lepa kuća i nadam se da se više nikada nećemo zajebati da dovedemo takvog igrača. 🙃 

 

 

I ti si previse ozbiljno uzeo taj post, al ajde : D 

 

Al kad si tu, daj mi ovo isto za Tokoa, moze i Rendolfa 😄  

Edited by Dropkick Murphys
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Dropkick Murphys said:

naravno da statistika moze da zavara

 

ali ovde se na svaki fadeaway JOB-a gledalo kao na potop i "zbog ovoga ga treba ostaviti na aeorodromu", a kad Loyd ispuca 1/9 trojke (nije bilo samo jednom)...nema veze, ulazi sledeci put, samo sutiraj tebreks

 

jasno je i da je Loyd kompletniji igrac, igra odlicnu odbranu i sve to, ali se na njegove greske obicno zmuri, jer smo zaljubljeni u njega, a JOB je neka bivsa riba, koja nam smeta i kad dise

 

Gde su asistencije u ovoj statistici kao i izgubljene lopte?

Stvar je u tome sto protok lopte u napadu sa Lojdom nije u toj meri usporen kao sto je to slucaj sa Oubrajentom u petorci. Lojd je delio loptu drugome svaki put kada vidi dobro resenje, dok je Job to radio samo kada mu sanse za postizanje kosa budu minimalne  Tako da bi bio zanimljiv podatak broj dobijenih lopti kroz broj finisa na kos. Kretanje bez lopte se takodje ne vidi u statistici kao i igra u odbrani, mada tu Job nije bio nesto los ali je Lojd bolji. Meni nikad nije smetalo kada se on odluci na sut za 3, kao ovo prethodno nabrojano.

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, 12Laki said:

Takeshi je menadzer JOB-u pa zato nezamerite sto ga toliko brani. 😄

 

Nama se sada nakon šilbovanja Džonija javlja još jedan problem - imamo dva centra koji nisu kompatibilni. Tj, obojica su sličan tip igrača, s tim što Noko nije u toj meri drvenoruk kao Kuzmara, a i nešto je brži, ali zato je midrange šut ili ne daj Bobe trojka mislena imenica. S njim se moglo kombinovati, u zavisnosti od ideje šta se igra i ko je na terenu, pa i koju peticu koristi protivnik. Ovako se versatilnost poprilično osušila.

Link to comment
Share on other sites

 

@Dropkick Murphys Kad si zapeo 😛 :


 Toko

Spoiler

 

 mrFpevL.png

M0k3d7w.png

LHZJwyi.png

 


Randolph

Spoiler

 

7YPHFx1.png

 

ygNGWwQ.png

akPAnVB.png

 

 

 

 

No sada najozbiljnije, stvarno ne razumem ovoliko plakanje za JOB-em: lik ima određeni napadački talenat i raznovrsnost, al' je igrač koga je jako teško uklopiti u sistem i timsku igru, pre svega jer je priličan ball stopper i volume scoring PF/C (ne baš čest i popularan profil u današnjoj košarci). I ne samo da je stilom igre pomalo prevaziđen, nego i fizikalijama: krkan je, al' undersized i bez atleticizma i eksplozivnosti, ni da ga staviš na 4, ni da ga staviš na 5... Ja ga stvarno nikada ne bih doveo, niti imam ideju kako bih ga koristio, Sale je očigledno mislio drugačije, al' Sale je bivši...

 

Sadašnjem treneru se on generalno ne uklapa u viziju, probao je da ga koristi u ograničenoj ulozi sa klupe i to isključivo na 5, izgleda da JOB baš i nije bio oduševljen tom idejom - što je i razumljivo, jer je verovatno došao kod nas da bude glavni baja i da mu budemo odskočna daska za jače klubove/još bolje ugovore (kao što smo bili i mnogim igračima pre njega). 

 

Meni to taman dovoljno da za celu situaciju ne krivim ni njega ni Radonjića, mislim da će se obojica fino snaći jedan bez drugog. 🙂 Nnoko, Kuzmić + Reath kao streč PF/C - sasvim lepa rotacija za nastavak sezone, a ne bih se previše iznenadio da nam to ostane i za sledeću, no videćemo...

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Znaci Dzoni je tu negde kao ova dvojica : P

A sad ozbiljno. Nije plakanje, samo mi se ne svidja sto ide (svojom voljom, nasom ili sporazumno) pred kraj sezone jer ne mislim da ce nas to ojacati za ABA plejof. Svakako nas on ne bi ukanalio jer bi bio klupiran ako bi krenuo po svom, a na kupu se videlo, kao i u nekim EL utakmicama (Fener npr) da moze da bude i timski igrac i da nije ball stoper kao kod Obradovica. Jednostavno, sve i da u polufinalu/finalu ABA odigra samo jednu utakmicu kao protiv Mege, meni je to bolje nego da ga nema u sastavu. Ne vidim kako nam ovaj potez olaksava put do trofeja. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

... ne vidim kako nam ovaj potez olaksava put do trofeja. 

 

Ne olakšava...Rit i Kure mogu da hitnu te Job-ove trojke sa vrha kapice ali kada ih ispuste u markiranju jer teško da će Radonja često pozivati takvu akciju. Kure retko uzima taj šut ali dobro brani polukontre u slučaju promašaja jer smo tanji za visokog na skoku, a Rit ih uzima impulsivno i nume kontru da zaustavi ni faulom. Svejedno, njima će suženjem rotacije minutaža biti simbolična. Ali ako je razlog odlaska O'Briant-a nezadovoljstvo novom ulogom i manjom minutažom, verovatno se ne bi u nastavku ofajdili od njega. Ja se nadam većoj minutaži za Rita, Radanova i Uskoka a manjoj za Kuza, Simketa i Koloma... koliko da na parketu pre PO vidimo ko grize i gine a ko jedva drži vodu.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Isti je brate kod Obradovica kao i sada... nema razlike, isti igrac ista uloga. Samo kod Obradovica je najvise bilo problema dok ga nije pomerio na 5. Na 4 je pravio najvece gluposti, ali uloga mu ni za jotu nije promenjena kod Radonjica.

Edited by mmajstor
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Znaci Dzoni je tu negde kao ova dvojica : P

A sad ozbiljno. Nije plakanje, samo mi se ne svidja sto ide (svojom voljom, nasom ili sporazumno) pred kraj sezone jer ne mislim da ce nas to ojacati za ABA plejof. Svakako nas on ne bi ukanalio jer bi bio klupiran ako bi krenuo po svom, a na kupu se videlo, kao i u nekim EL utakmicama (Fener npr) da moze da bude i timski igrac i da nije ball stoper kao kod Obradovica. Jednostavno, sve i da u polufinalu/finalu ABA odigra samo jednu utakmicu kao protiv Mege, meni je to bolje nego da ga nema u sastavu. Ne vidim kako nam ovaj potez olaksava put do trofeja. 

 

Teško da je JOB došao kod nas da bi bio klupiran samo zato što igra svoju igru. Vrati malo film kako ga je prethodni stručni štab hajpovao, koju ulogu su mu namenili, koliko je vremena prošlo od potpisa do startne petorke i nenormalnog USG% (koji smo tada komentarisali)... Jel' ne misliš da je to u velikoj meri razlog zašto je uopšte i potpisao za nas? Da mu je obećano da će uz Lojda biti glavni igrač ekipe, da ćemo ga takvog kakav je (a sjajan je: "best power forward in Europe") obilato koristiti, a ako treba i prilagoditi igru njemu.

 

Onda dođe do promene na klupi, novi trener ima drugačije planove, svede ga na ulogu bekap centra, neće da prilagođava igru njemu nego pokušava da ga uklopi u svoj sistem, klupira ga kada ovaj zapleše svoj trademark ples... Teško da će bilo koji igrač u toj situaciji biti zadovoljan, a onda u zavisnosti od karaktera možeš očekivati i različite reakcije i dalje poteze. 

 

Radonjić ga očigledno ne ceni toliko da bi se dalje bavio njime, smatra da može i bez njega u nastavku sezone, fokus baca na dizanje famozne domaće osnove i uspostavljanje karakterističnog sistema baziranog na energiji, požrtvovanosti, odbrani, timskoj igri itd. Za sada mu uopšte ne ide loše, a itekako tu ima i prostora za dalji napredak kada nam se vrate igrači koji sada fale. 

 

 

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

@Guru neverovatno mi je da zaista veruješ kako je obrajant sam tražio da ide jer nije zadovoljan ulogom i time sebe liši igranja EL utakmica do kraja sezone, što je defacto najbolji izlog za igrače tj budući ugovor.

 

a to što je ball stoper nije svakako kvalitet za savremenu košarku ali isto tako nije da radonjić forsira neki ludi ball movement. toga kao i kod obradovića aka ćelave prevare, ima samo na mahove - kada većina sidekicksa pogađa u visokom procentu, onda se lopta fino i kreće. kada smo na nekom proseku, igra se puno više izolacija.

 

sumanuto je tvrditi da smo bolji (bolje) bez njega. i ta zaista tačna radonjina logika igre bazirana na energiji, požrtvovanosti, odbani (timskoj odbrani), timskoj igri - zapravo nisu loše stavke u obrajantovoj igri, naprotiv.

 

zvezda nema previše (u broju) ozbiljnih utakmica do kraja sezone - budućnost i ostale plej of ekipe u regulareu, plej of aba + utakmice sa partizanom i megom u kls

biće sigurno momenata kada protivnička odbrana iseče naš joga bonito protok lopte a lojdu i voldenu ne ide šut, pa će trebati još neko da reši nekoliko situacija izolacijom. videćemo. ja se samo plašim da mi više računamo na to da nam glavni takmaci ove sezone nisu neke lude ekipe, nego što imamo neki bolji koncept igre bez joba.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@đubrivo.

a meni je zaista neverovatno da verujes da kao u basket manageru kad negde zapne ti ubacis igraca koji je dobar tu gde zapne i onda ide sve kao po loju.

ako si ikada radio u timu koji ima vise od 3-4 clana, onda bi morao da znas sta znaci kad imas pojedinca koji "truje volju" svima ostalim i koji jednostavno ne zele da daju svoj maksimalni doprinos dok god ima egocentrika koji svoju egocentricnost ne opravdava rezultatima rada, nego je jos i dodatni balast.

Human Resources je postao ozbiljna nauka u danasnje doba, nije poenta naci genijalca, nego naci onoga ko moze najvise da doprinese u konkretnoj situaciji na konkretnom mestu.

 

jos od prvog dana u nasm klubu i prve utakmice sa himkijem, bilo je jasno da to jednostavno nece ici. prvo je bilo jasno pojedinim navijacima, zatim igracima, novom treneru, a sada i samom oubrajentu. nema nista od tog EL izloga, jednostavno nema, ima ABA neki drugi klub koji sluzi za izlog, ali kkcz to nije i ako ne zelis da se podredis klubu i timu, sklonis svoj ego u drugu stranu, to jednostavno nece ici.

 

Johnny O'Bryant ima neki kosarkaski talenat, ali daleko od od toga je najbolji 4-5 igrac u EL, jednostavno nije najbolji na toj poziciji ni u nekoj novijoj kkcz istoriji. zasto svoj nesumnjivi talenat nije iskoristio bolje mozda je i pitanje za trenere sa kojima je radio, ali mozda i za samog igraca za kog draftexpress kaze
 

Quote

Johnny O'Bryant developed a significant reputation early on in his career, but struggled to maintain that among concerns revolving around his conditioning and work ethic.

 

da je bio spreman da zaboravi na taj EL izlog i da je bio spreman da se podredi timu i slusa trenera, siguran sam da bi vrlo brzo uz sav svoj talenat mogao da bira medju mnogo boljim klubovima od kkcz u evropi. ovako, doslo je do necega sto je win-win situacija i za nas i za njega.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

ja nisam video ni jednu tekmu gde se obrajant ponaša tako da "truje volju", bilo nastupom prema saigračima, bilo voljom u defanzivi, tako da je to neka tvoja projekcija a ne nešto što se viđa na tekmi. 

 

kada igrač radi nešto što se kosi sa timskim duhom na treninzima ili kojekude van terena, to se opet da videti u govoru tela saigrača i njega, što opet nikada nisam video, pa ni na kupu nakon suspenzije 

 

okej je da ti igrač ne treba, samo ne znam na osnovu čega se tvrdi to što se tvrdi a da je bilo kod nas. 

 

ako radonjicu ne treba, ne moramo da tražimo krivicu u ponašanju igrača po svaku cenu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Prilikom otpuštanja Mekela, Sofoa, Rajana Tompsona, video se očigledan nedostatak kvaliteta i greška u skautingu. JOB je kvalitetan igrač, ali meni se lično ne svidja njegov stil igre. On pokušava da igra ono što treneri traže od njega, pokušava da se uklopi u tim, ali on je jednostavno u glavi revolveraš, ali bez municije. Voli da šutira iz okreta, preko ruke, nerezonski, ukratko - voli da divlja. Igrao je u Makabiju, gde je pored sebe imao nekoliko sličnih igrača, takodje i Lokomotiva nije neki tim sa vrhunskim ambicijama, uprkos velikom budžetu. Mislim da mu je menadžer našao tim po meri.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, đubrivo. said:

ja nisam video ni jednu tekmu gde se obrajant ponaša tako da "truje volju", bilo nastupom prema saigračima, bilo voljom u defanzivi, tako da je to neka tvoja projekcija a ne nešto što se viđa na tekmi. 

 

kada igrač radi nešto što se kosi sa timskim duhom na treninzima ili kojekude van terena, to se opet da videti u govoru tela saigrača i njega, što opet nikada nisam video, pa ni na kupu nakon suspenzije 

 

okej je da ti igrač ne treba, samo ne znam na osnovu čega se tvrdi to što se tvrdi a da je bilo kod nas. 

 

ako radonjicu ne treba, ne moramo da tražimo krivicu u ponašanju igrača po svaku cenu. 

ocigledno potpuno drugacije gledamo kosarku, definitivno u mom fokusu je psiholoski momenat a manje "sirovi talenat",
to da nije bilo reakcije igraca na utakmicama prema oubrajentu jednostavno ne stoji, bilo je reakcije itekako, narocito u poslednjih 7-8 obradovicevih utakmica, a slazem se da je kurs promenjen prakticno od prve radonjiceve utakmice i da je angazovanje ostalih igraca (pogotovo domacih) i odnos sa oubrajentom bitno promenjen.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Evidentno nije islo sa Dzonijem kad je Radonjic seo na klupu, daleko od toga da ovaj nesto ne bi mogao da pruzi i da timu, ali kad se rastanak desava u ovim sumanutim okolnostima bez pola rostera, jasno je da trener nije zeleo da gurne pod tepih probleme koji su postojali od starta.

Ja verujem Radonji i njegovom sudu,  mislim da bilo kakve komparacije i sbb kbb situacije ne vredi komentarisati.

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, đubrivo. said:

ja nisam video ni jednu tekmu gde se obrajant ponaša tako da "truje volju", bilo nastupom prema saigračima, bilo voljom u defanzivi, tako da je to neka tvoja projekcija a ne nešto što se viđa na tekmi. 

 

kada igrač radi nešto što se kosi sa timskim duhom na treninzima ili kojekude van terena, to se opet da videti u govoru tela saigrača i njega, što opet nikada nisam video, pa ni na kupu nakon suspenzije 

 

okej je da ti igrač ne treba, samo ne znam na osnovu čega se tvrdi to što se tvrdi a da je bilo kod nas. 

 

ako radonjicu ne treba, ne moramo da tražimo krivicu u ponašanju igrača po svaku cenu. 

Ovo nema veze sa tim da li je JOB treba ili ne DR,vec sa tim da JOB nije bio zadovoljan klubom jos pred kraj mandata SO kada se njegova uloga isto pocela menjati.Posle dolaska DR bilo je reci da se nadje drugi plej samo ali posto do toga nije moglo da se dodje odliceno je da Holl ostane,znaci nije bilo reci o tome da Brajant ide isl.Prosto DR je je hteo da mu da sansu ali je i od njega trazio da ispostuje neke stvari koje JOB nije zeleo,prosto hteo je ulogu koja mu je obecana kada je dolazio kod SO,sve je eskaliralo onda kada je suspendovan,bile su tu i neke teske reci upucene ka DR posle toga ali to posle vise nije ni bitno.

 

Moje lično misljenje je da je JOB kvalitetan igrac ali i igrac koji zeli da radi ono sto on misli da najbolje zna i nije bas spreman za bilo kalve promene i prilagodjavanja,problem je bio od samog starta jer je JOB igrac koji ne zeli da se podrdi timu,i sam SO je po meni izgore jer je od početka pokusavao da prilagodi tim po JOB a ne JOB da ukopi u tim.Prosto na kraju niti je JOB igrac za Zvezdu niti je Zvezda tim za JOB i to je to.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, mmajstor said:

 

Pa to je stvarno fenomen i slucaj za razmatranje. Ajd za odbranu bi mozda mogli da objasnimo razlicitim trenerskim pristupima ali kako mozes sa 4 trenera da masis vecinu otvorenih suteva za 3 a samo sa jednim da imas vise nego dobar procenat?

Ja ipak mislim da je to stvar u njegovoj glavi.

 

Vrlo moguce, to u glavi je samopouzdanje, bitno prilikom uzimanja suteva, a ocigledno ga najvise ima uz Radonjica. 

Link to comment
Share on other sites

Srecno Dzoni!

Mi imamo srece sto nam je konkurencija tanka, inace bi odavno mogli da se pozdravimo sa EL sledece godine zbog nasih gresaka u odabiru igraca.

Baj d vej, kad smo kod gresaka, ja sam se tek sinoc setio da Hall ima ugovor i sledece godine 🤦‍♂️

Edited by Rajon Rondo
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Maverick88 said:

Ovo nema veze sa tim da li je JOB treba ili ne DR,vec sa tim da JOB nije bio zadovoljan klubom jos pred kraj mandata SO kada se njegova uloga isto pocela menjati.Posle dolaska DR bilo je reci da se nadje drugi plej samo ali posto do toga nije moglo da se dodje odliceno je da Holl ostane,znaci nije bilo reci o tome da Brajant ide isl.Prosto DR je je hteo da mu da sansu ali je i od njega trazio da ispostuje neke stvari koje JOB nije zeleo,prosto hteo je ulogu koja mu je obecana kada je dolazio kod SO,sve je eskaliralo onda kada je suspendovan,bile su tu i neke teske reci upucene ka DR posle toga ali to posle vise nije ni bitno.

 

Moje lično misljenje je da je JOB kvalitetan igrac ali i igrac koji zeli da radi ono sto on misli da najbolje zna i nije bas spreman za bilo kalve promene i prilagodjavanja,problem je bio od samog starta jer je JOB igrac koji ne zeli da se podrdi timu,i sam SO je po meni izgore jer je od početka pokusavao da prilagodi tim po JOB a ne JOB da ukopi u tim.Prosto na kraju niti je JOB igrac za Zvezdu niti je Zvezda tim za JOB i to je to.

 

ovo sve boldovano je internet projekcija "vojnika kluba", tj fanova koji će uvek racionalizovati poteze kluba, pa i onomad kada je radonjić odlazio.

 

ni ja nisam fan obrajantovog načina igre ali to nema veze sa ovim blaćenjem koje je zasnovano na poverljivim informacijama rsba ili nekog akaunta na instagramu i fejzbuku plus forum poverenicima iz prve ruke kluba.

 

ništa od ovoga što pišete nije utemeljeno u realnosti jer bi čović i radonjić kod dodele suspenzije prvi ovo eksplicitno ispričali u javnosti.

a da igrač sam traži da ide iz kluba koji igra el i plej of aba i domaće lige za iste ili manje pare na tri poslednja meseca je ono, nedostatak logic-testa (ako postoji eye test, mogao bi da postoji i test logike, zar ne)

 

 

nemam ništa protiv da je nekom drago što je job out, nemam ništa protiv da podržava radonjića i čovića u toj zamisli, imam jedino ali ne baš zanemarljivo protiv da se fura propagandni pamflet materijal u zamenu za zdrav razum koji bi učinio potez jedinim logičnim da se ne bi kukalo kako kaže kdot.

 

 

a što kaže daba, računi se polažu na kraju sezone (iako je naravno ćelava prevara ostavila radonjiću trash sastav koji je on iz ljubavi prema košarci prihvatio iako mu je sale o. nacrtao metu na čelu).

4 minutes ago, K.Dot said:

Ko želi može danas još po jedan upis o Džoniju pa da zatvaramo to poglavlje polako. 

 

ja mogu da pišem do kraja ove sezone o tome a mogu i u godinama koje dolaze ako smatram da to ima smisla. ti naređuj nekom drugom šta da piše, od mene možeš da popiješ samo troskoke i/ili prijavu moderaciji za bezobrazluk.

  • Like 2
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...