Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

5 hours ago, Perkos2 said:

Jaramaz je sjajan igrač ali treba ga ostaviti na miru da je ne bi momak imao problema. Jednostavno fanatici ne dozvoljavaju prelazak iz komšijskog kkuba u Zvezdu

 

Šta ga znam, nešto ih sve manje zanima sport, posebno košarka, a i dosta njih je promenilo adresu prebivališta nedavno...😌

 

Nema tu neke velike mudrosti, Jaramaz 2021/22 igra EL, sad u Zvezdi ili Bajernu videćemo...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Losmi17 said:

Cek, kuper je i tamo? 😂

 

Jbg, online nastava, sve se stize 😁

 

3 hours ago, Tamburinjo said:

Kad ste kod prijateljskih foruma sta kaze avangardia 😄   jel su preziveli ?

 

Uf... jos su na besandinima , kradja veka, kao što neko napisa ( karantin je čudo, sta sve stignes da pročitaš 😄  )

 

2 hours ago, Kosjan Willavić said:

Ima li foruma da on nije clan? Kapiram da pise i na RSB i Delije Net

 

Ja sam nekada davno da Tile ima nalog i na Veibo-u 🤣

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Inače ne mogu da se otmem utisku koliko se loša, staromodna košarka igrala na kupu, pričam prvenstveno za derbi, jedva 2/10 igrača na terenu umeju da tapnu loptu. Kao neki flashback 25 godina da smo se vratili unazad. Lepo je sto smo osvojili, mi smo još kao i imali neki razlog zbog izostanaka, ali treba biti realan baš tankoza u pogledu kvaliteta danasnje kosarke. 

Da ozdrave ovi naši koronirani, pa da Radonja to malo utegne i osposobi za PO. Bukvalno smo sa 1.5 igračem osvojili kup. Sreća naša pa su komšije imali Nba Radeta i Korektora Dangubica, pa je kolicina gluposti ipak pretegla na njihovu stranu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Moj kolega je nakon par trajnih banova, mesecima pisao na starom b92 kao žena...onda su i nju banovali. 
 
 
Hahhaa, i ja sam trajno banovan tamo. Tek se registrovao i poceo malo da pisem na politici. Ajde da sam ja Rusofil ili nesto sl, generalno sam prozapadno orjentisan, ali su tamo toliki ekstremisti bili da su mi napakovali neko negiranje genocida koliko se secam. Nisam jasno i nedvosmisleno potvrdio postojanje istog, iako nigde nisam ni izdaleka napisao bilo sta za sta su me optuzili. Posle sam skontao kako se tamo radilo, dodje novi forumas, ovi iz uhodane ekipe ga navode na neke neugodne teme gde se ceka da napise bilo sta sto se kosi sa uredjivackom politikom, a admini kao zapete puske, ahaaaa to je to trajni [emoji23]. Jedinstven forum, forumasi i admini zajedno rade, uhodana ekipica [emoji854]. Posle sam se opet registrovao i pisao pod sadasnjim nickom na sportu. Pokusao sam i ovde da pisem, ali sam posle skontao da nema neke razlike, samo je manje ekstremna politika banovanja.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

U zivotu nisam usao na temu politike, kamo li da pisem. Moj burazer posto  zivi u CG, cesto kaze vi nemate boljeg od Vucica, i ja kazem, da shvati koliko vredja, iako ne mislim to-vi nemate boljeg od Mila(dok je ovaj vladao). Tako da o politici i geopolitici ne treba trositi vreme ni zivce. Sto se tice moderacije sada, bar na sportu, mislim da je odlicna i kod komsija i kod nas. Tamo sam napisao za Stojkovica drugacije ime i oprostili su mi, doduse ja sam napisao ne iz namere da ih uvredim, nesto u fazonu kako je Nemanja mnogo bolji golman, a ovaj ima prednost u odnosu na njega. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Helmet said:

Hahhaa, i ja sam trajno banovan tamo. Tek se registrovao i poceo malo da pisem na politici. Ajde da sam ja Rusofil ili nesto sl, generalno sam prozapadno orjentisan, ali su tamo toliki ekstremisti bili da su mi napakovali neko negiranje genocida koliko se secam. Nisam jasno i nedvosmisleno potvrdio postojanje istog, iako nigde nisam ni izdaleka napisao bilo sta za sta su me optuzili. Posle sam skontao kako se tamo radilo, dodje novi forumas, ovi iz uhodane ekipe ga navode na neke neugodne teme gde se ceka da napise bilo sta sto se kosi sa uredjivackom politikom, a admini kao zapete puske, ahaaaa to je to trajni emoji23.png. Jedinstven forum, forumasi i admini zajedno rade, uhodana ekipica emoji854.png. Posle sam se opet registrovao i pisao pod sadasnjim nickom na sportu. Pokusao sam i ovde da pisem, ali sam posle skontao da nema neke razlike, samo je manje ekstremna politika banovanja.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 

 

 

Na rsb je kontra. Ako nisi spreman da popušiš Putinu, nisi dobrodošao. Posebno se u tome ističe lik sa ranije nickom Vasili Zaitsev. Militantni rusofil. Meni je to sve tužno, zabole me za obe strane.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Guru said:

Jedna od mojih omiljenih tema za polemiku... Davidovac po meni treba da ima loptu samo na niskom postu (levi blok), kada ima prednost u odnosu na čuvara, odnosno protiv ekipa koje imaju laganije trojke, ili igraju sa tri beka u petorci (najbolju utakmicu u EL je odigrao protiv Makabija koji je igrao sa Vilbekinom, Dzounsom, Brajantom/Dorsijem). On je na ove dve utakmice izdominirao upravo odatle, kako realizacijom i iznuđenim faulovima, tako i pasovima

 

U ulozi koju su imali Gudurić i Kinsey - a to je neki wing p&r ball handler, Davidovac je zapravo kontraproduktivan i mislim da je jedna od većih zabluda da on to može da iznese. I na ove dve utakmice je od 10 poseda kao p&r ball handler i u izolacijama imao 0/5 iz igre, 3 izgubljene lopte, 1 asistenciju i 1 iznuđen faul, a i generalno u dosadašnjoj karijeri u Zvezdi ga odlikuju jako loši procenti šuta iz driblinga (25.6%), naročito upravo iz pika i ISO-a, kao i krajnje naivna telefoniranja pasovima i upitan tajming i preciznost istih. 

 

Znači post up kada ima prednost, otvorene catch and shoot trojke (mada mu ove sezone ni one ne idu, al' je prethodnih bio dobar), prodor iz spot up-a kada/ako mu izađu na closeut i ona njegova lukava utrčavanja iza leđa čuvaru na kat ili ofanzivni skok. Lepo je što on za razliku od Dobrića i Lazića ume da tapka loptu i prenese je preko pola (kada nema pritiska), al' to jednostavno nije dovoljno da bi mu se dala lopta u ruke na perimetru i očekivalo od njega da kreira za sebe i saigrače. 

 

Nisam stigao opsirnije da pisem na temu, da ne bi post izasao dugometrazni - izvukao sam neki sazetak pozitivnih stvari sa ovog Kup turnira, od kojih mozemo da odradimo neku nadogradnju za ostatak sezone. Mega i KKP su respektabilne ekipe, i vjerujem za zavrsetak ABA lige necemo imati nesto puno kvalitetnije ekipe za protivnike. Pristup i nacin igre, iako desetkovani, moze da bude smjernica kako da postavimo igru, makar u nekim segmentima.

 

Davidovac je svakako jedna od pozitivnih stvari, i kako se snasao u novoj ulozi. Ocigledno je da voli odgovornost, da ima kontrolu, diktira tempo, postavlja napad, cita igru.. i to mu se mora na neki nacin obezbjediti ako se hoce njegova ucinkovitost. Tu ulogu u napadu kod Radonjica je imao TK, pa poslije i Guduric kao pokretaci drugog unit-a, nevazno na nacin na koji napadaju, ne mora da bude izolacija ili pick igra. Tu svakako za pripremu utakmica dobro dodje ova statistika, fokus na efikasniji dio, analizira se protivnik i pokusa sprovesti u djelo tokom utakmice. Recimo ako ce mu se igra svoditi na niski post i spot up sutiranje, to je prilicno lako za skautiranje, i neutralisanje tog kvaliteta. Ako se umjesa uz tu napadacku opciju, mogucnost i napada iz driblinga & pick igra, onda se tu moraju druge komponente razmatrati, i drugaciji profil odbrambenog igraca mora da ga cuva - koji ce mu onda reciprocno olaksati napad na niskom postu.

 

Takodje se zanemaruje psiholoska vaznost kod igraca, kada mu se povjeri uloga, da vodi ekipu u jednom dijelu utakmice. Tada podigne neke svoje segmente na visi nivo, trud u odbrani, prisutnost na skoku, pojavi se neka vrsta odgovornosti prema ekipi. Ako mu se ogranici uloga, postave neki limiti, tu vec igrac bude pod rucnom, nema puno povjerenje trenera, sumnja u svoje kvalitete, samopouzdanje nestane, i tako se izgubi igrac. Trenerova uloga je ovaj balans, koliko slobode, i koliko pravog usmjeravanja da radi efikasnije stvari za ekipu.

 

Uhvatio je dobar ritam, treba ga sada samo gurati i odrzavati na valu do kraja sezone. Davidovac iskreno nije ni moj cup of tea, ali moramo da iskoristavamo ono sto imamo na najbolji nacin..

 

  • Like 11
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  Brdzina tetka?  

 

Ako pitaš za nik, nije tetka...mislim da je neka heroina iz stripa...ne pamtim. Provaljena je kada se jednom u padu koncentracije izlupetala za svoj problem sa previše sati za kompom i sedenjem i navela terapiju koju pije...jedan od lekova je bio za prostatu.   

 

 

 

 

 

 

 

  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

 
 
Na rsb je kontra. Ako nisi spreman da popušiš Putinu, nisi dobrodošao. Posebno se u tome ističe lik sa ranije nickom Vasili Zaitsev. Militantni rusofil. Meni je to sve tužno, zabole me za obe strane.
Banovan sam tamo, kritikovao navijacku grupu. Svestan sam bio da cu da popijem ban ali sam nasladio dusu. Tamo idem samo na onu temu evropske kvalifikacije i kada su prelazni rokovi. Inace moze da se uporedi taj forum sa nasom " politikom". To je ta ista matrica fanatizma i idolopoklonstva. Dj vasa , Vasilij Zajcev isti k***c drugo pakovanje....

Sto se tice moderacije na sportu, podjednako jw bila dobra i na starom forumu, tu nemam nikakve zamerke.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Debelo okasnih kod komentarisanja prvog trofeja u sezoni, u medjuvrevenu je mnogo toga pametnog napisano, pa da ne ponavljam kao papagaj. Samo cu napisati - svaka cast igracima i treneru. Idemo dalje. 

 

Zanimljivo mi je ovo gde ukrstise misljenja cenjene kolege forumasi Guru i Princeton - da li su neka (prinudna) resenja tokom KRK primenljiva na nastavak sezone i na kom rangu takmicenja. Najveci eksperiment smo napravili sa Davidovcem, tj. on je najvise izasao iz komforne zone u kojoj se kretao do Kupa. Rezultat vidimo, ali treba biti svestan kvaliteta protivnika i faktora iznenadjenja (mada se moglo pretpostaviti sta bi DeDa mogao/morao da igra). Neverovatno je, recimo, da Vlade Jovanovic reaguje udvajanjem na Davidovcu tek kada ih je ovaj vec napunio sa niskog posta. U EL takvih propusta nece biti. Isto tako, umesto Tepica ili Cerovine bice neki Gabriel Deck, pa hajde druze uguraj njega ledjima. To svakako ne znaci da ovo takticko resenje treba potpuno izbaciti u EL mecevima, samo ne treba ocekivati ovoliki procenat uspesnosti realizacije, a posebno da ISO sa levog lakta moze biti dominantna opcija u nasem napadu, ona koja dobija meceve, kao sto je bilo u Kupu. Ali, probace se svakako i to vec protiv Zenita, jer nas problem sa skracenjem rotacije nece nestati do petka. Kako god, ne mozemo Davidovca skrajnuti u napadu, jer je on generalno gledano atipican igrac koji svoju posebnost pokazuje i u tome da, suprotno vazecoj mantri nase trenerske skole decenijama unazad, svoje samopouzdanje gradi upravo iz dobrog napada, a ne iz dobre odbrane.

 

O njemu kao lideru 2nd unita mozemo samo teoretisati dok nam se ne oporavi ostatak rostera i dok ne vidimo ko ce sa njim igrati u petorci. Do tada, kao priprema za nastavak sezone i inkorporiranje odredjenih resenja u nas napadacki playbook, neki solidan pocetak bi mogla biti potencijalna saradnja DeDa - JOB. Mislim da u tom uparivanju ima dosta mogucnosti, tehnicko-taktickih opcija za dobru realizaciju napada iz igre 2 na 2. Osim p'n'r ili pop-a, gde su obojica prilicno pokretljivi za pozicije 4 i 5, imamo opcije sa Dzonijem kao strech5 u sutu za 3, zavrsavanju Davidovca oko obruca ili brzom prebacivanju lopte na slabiju stranu gde cekaju 3 nasa niza igraca spremna da sutnu ili iskoriste fokus odbrane na 2vs2 i napadnu ulazom. Svakako dobra opcija za ulazak u napad, gde bi akcenat odbrane bio resavanje ove high low pretnje. To bi nam dalo mogucnost da Loyd bude duze na parketu i predstavlja neku sponu izmedju prve i druge petorke, jer bi stedeo snagu kod potencijalne organizacije napada i cekao loptu na slabijoj strani, spreman da sutne ili napadne ulazom u situaciji koja njemu odgovara, tj. kada ima dovoljno prostora. Zbog manjka plejeva, sasvim solidna opcija za napad na drugu petorku protivnika u EL, bar onih na priblizno nasem nivou, gde su razlike u kvalitetu i fizikalijama izmedu 1st i 2nd unita ociglednije, nego sto je to slucaj kod Barse, CSKA ili Efesa, Fenera...

 

Uskokovic je pokazao da nesto moze, a nesto bas i ne. Nedovoljno da se smatra za legitimno resenje na pleju ove sezone, ali isto tako nedovoljno da se dignu ruke od njega za sledecu. Veliki rad mu predstoji, valjda je jasno da ce od Radonje to i dobiti, pa ostaje na njemu da sidje u rudnik do septembra i ne izlazi dok ne postane ono sto mu svi zelimo. 

 

MVP MJK. Igrac sa jasnim limitima na koje se polako naslanjaju i njegove godine, ali igrac koji je rodjeni borac i pravi vojnik ciji se "rok upotrebe" produzava i pozitivno eksploatise u jasnim trenerskim sistemima, kao sto je Radonjin. Kao takav je koristan, ali pitanje je protiv kog nivoa protivnika. Iako mi je vrlo drag kao predstava jednog sportiste od koga klinci mogu svasta da nauce, ipak sam blizi misljenju da bi Markova upotrebna vrednost bila najveca u slabijoj konkurenciji (ABA, KLS), a limitirana u EL. Idealno bi bilo da mu se nadje uloga slicna Lazicevoj, gde bi MJK mogao da bude koristan u tih 10-15 minuta na parketu i protiv jacih protivnika. 

 

Citam da Radanov vuce neku povredu nedeljama. Ne znam da li je tacno, ali bih svakako apelovao da se hajp oko ovog igraca smanji, bilo bi dobro i za njega i za citljivost ovog foruma. Da ne bude zabune, ja cenim Radanova i mislim da ima potencijala za mnogo vise, ali previse vaznih godina je njemu, pa i svim mladjim igracima sirom Srbije, otislo u nepovrat i one njegove povremene bljeskove koje vidimo su upravo to - samo sporadicne naznake njegovih mogucnosti. O nekoj konstantnosti nema govora, cak se moze diskutovati da li je on uopste formiran kao igrac. Pricamo o igracu koji ima pune 23 godine, a ne o nekom klincu od 16 leta, pa je jasan ocigledan problem koji nasa kosarka, a uze gledano KKCZ, ima u radu sa mladjim kategorijama vec deceniju i vise. Da li treba, u ovom kontekstu, spominjati Simanica? Sve sto vredi za Radanova treba pomnoziti sa 5 i dobijamo stanje i status u kakvom se nalazi Borisa. No, da se vratim na Aleksu i time zavrsim. On je od Radonje dobio jasan zadatak kako se zaradjuje vise minuta u igri - preko odbrane. I zaista, u nekoliko meceva u nizu, Radanov je pokazao vrlo visok nivo odbrane, cvrstinu, resenost, stabilnost. Licno sam ga hvalio u nekom od prethodnih postova i napisao da decko igra legitimnu EL odbranu i da sve sto preko toga uradi je samo veliki, mozda i neocekivani, plus. A on je i to radio. Napadao hrabro iz ulaza, pogadjao neke trojke, izmisljao poene kad je bilo frka. Pocetak bajke, reklo bi se. Medjutim, njegov nivo odbrane je pao (nije mogao da brani jake trojke ili 3/4 igrace pod obrucem, niti da ih gradi kod ofanzivnog skoka), a u napadu je poceo da uzima i previse slobode. Nista strasno, mlad igrac koga lopta i zelja vuku da proba i ono sto realno u tom trenutku ne moze u kontinuitetu da radi. Isto tako, reakcija trenera nije bila nista strasno, smanjenje minutaze i neka vrsta vaspitavanja tog mladog igraca, u njegovom interesu. Ako dodamo i tu potencijalnu povredu koju je vukao, dobijamo danasnju situaciju koja zaista nije alarmantna. Ne mogu da verujem da ce se Radonja njega odreci u nastavku sezone, a ako se to desi ja cu biti prvi koji ce to kritikovati. Pre ce biti da je do Radanova da shvati gde mu je mesto i sta treba da radi da bi bio jedan deo masinerije, za pocetak neki manje bitan, pa kako vreme prolazi sve znacajniji. Ne moze se nista preko noci, osim u slucajevima kakav je Doncic, koji sa 16 cepa EL, a sa 20 NBA. Koliko god mi to zeleli, Radanov nije Doncic, ali mu svakako ne treba oduzeti pravo da trenira i napreduje kao da ce jednog dana to i biti. Ako je ikako moguce, a znam da mnogo trazim, zamolio bih sve iz Zvezde da u tom procesu ostvarivanja punog potencijala, ako nista ono bar ne sputavaju nase mlade igrace i da ih puste sa lanca i omoguce da to ostvare na drugom mestu. U suprotnom, pravimo veliki greh prema tim klincima i prema kosarci generalno. 

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Napredak Radanova je ocigledan, odbrambeno i napadacki. Potrebno je da popravi spot up sut za tri, iz driblinga sut mu je dosta nepouzdan. Ako sut iz driblinga navezba i poboljsa tako da ga odbrana respektuje, mislim da ce biti na nivou ako ne i bolji od Gudure. Ulaz mu je vec sad brutalan, ima osecaj za asistenciju, viziju igre i prepoznavanje situacija na terenu.

 

Njegova minutaza ce opadati povratkom Simonovica koji u preuzimanju moze da brani vecinu cetvorki. Takodje, verovatno i da trener zeli da se osloni na iskustvo u najvaznijem delu sezone i da smanji oscilacije koje su karakteristicne za mladje igrace. Za razigravanje Radanova i Uskoka kao legitimnih opcija sa klupe biće sasvim dovoljan kls ove sezone kao i utakmice u aba do povratka zarazenih. Sledece sezone bi mozda mogli da predstavljaju realne opcije sa klupe sa minutazom od 10-15 min. Konkurencija na tri je zestoka a s druge strane, osim standardno plejmejkerske, sve vise kuburimo sa domacim igracima i na poziciji 2.

 

Edited by Mikel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Osnovni problem Radanova je sut. Jednostavno deluje da ga ne trenira dovoljno. Mislim da je to i osnovni problem sto ne dobija priliku kod nijednog trenera. Prosto ne moze da shvati da ne moze da radi na terenu nesto sto nije prethodno opravdao na treningu. Mislim bar bih ja tako gledao na stvari. Imas velicinu izadji i bori se i tako pomozi ekipi. Ne mozes da sutiras, jer ima boljih od tebe. To je vrlo prosto. 

Secam se jedne situacije kod Tomica koji mu je u pocetku cak i davao sansu. Zvezda vodi nesto mnogo. Dvadesetak sekundi do kraja Tomic zove tajmout. Na glas kaze akcija za Aleksu Radanova i onda onako pocenjivacki mu kaze kao da je debil, "hoces da sutnes".

 Secam se da je Radanov uzeo loptu svi su se sklonili, ali nije sutnuo. Dakle, ocigledno da je verovatno malo i bandoglav, ali nije glup. 

 

 Ja verovatno nikad necu prezaliti Borisu. Srce me boli sto moram da gledam Subotica, pardon tuznjikave face Kuridzu umesto jedne moderne cetvorke, ali da se razumemo, gok ne bude mogao da se gura i da drzi coveka 1 na 1 da ga ne unosi u kos nema sta da trazi medju seniorima, ali ja bih ga cekao i narednih 5 godina ako treba. 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, ja sam gledao 3-4 tekme Radanova i to je bilo dosta korektno. Nije on neki igrač kojem treba veliki usage da bi bio koristan. Odigrao je jednu slabiju utakmicu i nakon toga je izgubio svoje minute. Neki igrači su potrošili stotine loših minuta na terenu, pa su i dalje imali svoje zagarantovano mjesto. Ne želim da predviđam koliki su njegovi dometi, samo mislim da u ovom trenutku zaslužuje 10-15 minuta po utakmici, ne igraju baš neki majstori košarke na njegovoj poziciji.

  • Like 8
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

tako nekako. lazić nije više defanzivna zverka koja je bio a dobrić je ono, dobrić.

 

radije bih gledao radanova u njihovim minutima, pogotovo što igra korektnu odbranu, ume da razigra sekundarno i da zabode neki šut.

eto aba i evrolige gde sada ne moramo da pobeđujemo svaku ali bi bilo lepo pomoći nekom igraču sa minutima.

Link to comment
Share on other sites

Radanov kada ga je Radonjic ubacio u 12 je imao pravi blesak. Borio se u odbrani i napadu sa strahovitom dozom sportske drskosti. U evroligi je probijao kao od sale prve linije i zavrsavao na obrucu napade. U odbrani se borio odlicno. E onda je odjednom taj bezobrazluk nestao. I od tada i ne dobija sansu. On je ipak igrac koji se bori da zadrzi mesto u prvih 12 igraca i jedino pristupom kao na pocetku kada ga je uveo Radonja moze to da uradi. Evo sada mu se otvorilo jos da u narednim nedeljama ce sigurno biti u timu. Ja bih voleo da iskoristi sansu. Ono sto je pokazao u par utakmica ima visoki plafon. Valjda to nije bio samo kratki blesak

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...