Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Malo sam obratio paznju na Radonjica prilikom svakog Dzonijevog suta i nije se ni malo potresao, pa ipak mislim da je njemu to bilo ok.

Mislim da vise ima problem, ako neko ne odigra kako su se dogovorili u odbrani. Njegovo sklanjanje je bilo vise zbog dugackog jezika, a ne zbog necega sto je uradio na terenu. Mnogo smo ozbiljnija ekipa sa njim, jos kada bi naucio da posle suta krene na skok.

Inace je on skoro ceo zivot igrao PF i nije glup, nego po navici izlazi na sut za 3, a dole ne voli da se gura sa centrima, nego pokusava fejdavej. Nismo ga jos probali na 4.

Mali Vujicic dosta ozbiljnije izgleda od Uskokovica. Eto to je ono sto sam pricao o sansi i hvatanju iste sa dve ruke. Najbitnije je da jako i u stavu odigras odbranu, napad ce vec doci. Mozda ima uticaja sto je iz Crne Gore, pa se bolje razume sa Radonjicem.

Nekako nikako da odustanem od Simanica, onakave fizikalije i talenat. Mozda neko treba da bude zaduzen da mu non stop vice ,,glavu gore".

Sto se kupa tice nekoliko zapazanja. Prvo je da bi bilo dobro da kada sudije gledaju da li je namerna realizator prenosa moze da nam pusti i usporeni snimak, a ne da gledamo sudije. Drugo je da bi trebali da pojurimo Drekslera iz Mladosti. Znam da je to filijala komsija, ali mislim da je njegov plafon dosta visok, a da ne kosta mnogo.

I na kraju, za one koji su rekli da treba da odustanemo i da se predamo, ja nikada nisam predao i odigrao losije koliko god da sam bio slabiji. Nikada, cak i kada sam kao klinac izlazio na teren u hramu kosarke(Dorcolci znaju gde je bio) i pokusavao da igram sa starijima. Uvek sam izlazio na teren sa stavom da cu da pobedim. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Radnički, uz dužno poštovanje, nikakvo merilo, međutim stav i pristup igrača je nešto što mi se jako dopalo. Pored toga, ovi igrači deluju dosta spremno i raspoloženo što me jako raduje. Mislim da partizan ima ozbiljan problem u organizaciji napada i da im je onaj Perkins jako slab u prenosu i organizaciji pa to sve radi Jaramaz koji se dosta troši. Svakako, ovaj sastav nam ne dozvoljava da u jednom derbiju očekujemo ništa više od velike borbe i želje ovih momaka i što čvršće odbrane, pa šta bude biće. 

 

Dopada mi se izjava Radonje i čvrsto verujem da će zaista dati sve od sebe u subotu i to je ono što jedino želim. Srce na teren i borba pa neka pobedi bolji. 

Link to comment
Share on other sites

Koliko god mi bili osakaceni i bez pola tima, ovde se videla razlika izmedju nivoa profesionalne kosarke i amatera.


Ono sto me je poradovalo je pristup koji je bio na nivou. Protiv Partizana treba da zadrzimo mentalitet da kidamo do poslednjeg atoma snage. Ako dobijemo dobro, a ako ne dobijemo opet dobro. Lepa prilika da Radanov, Uskokovic i Simanic uskoce na mesto vozaca i da pokazu da li moze da se racuna na njih ozbiljnije. Nebitno skroz takmicenje, iz kojeg mozemo izvuci odredjeni benefit u vidu da neki igrac iskoci i pokaze da je spreman za vecu ulogu. Samo da svi ostanu zdravi, to je najbitnije.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Epizoda sa Simanicem se pretvara u Cekajuci Godoa, sve nesto cekamo da vidimo kakav ce biti, a on je uvek isti nezainteresovani pripaljivac za tri poena svega sto mu padne pod ruku. Neverovatno da nista drugo ni ne pokusava da uvrsti u repertoar, evo mu primer Radanova veceras koji je okrenuo cuvara pa zakucao sa niskog posta, kasnije podigao igraca na trojci pa se u dva koraka nasao na obrucu, nije da i Simanic nema takve fizikalije.

I ja verujem u efekat opruge i da osvajamo kup.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, leki bg said:

Partizan je Drehsela letos potpisao i to visegodisnji ugovor i samo prosledio ove godine na kaljenje.

Hvala na informaciji. Nisam to znao. Ne mogu da ih shvatim da vec ne igra kod njih, posto je trenutno decko bolji kosarkas od svih njihovih igraca, pa sam mislio da nije vezan ugovorom za partizan.

Edited by VISOKOLETAC
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Laki21 said:

Danas protiv Mege imao je 5/14.

Mogao je da ima i 0/14. Nisam ga gledao samo danas. Jedna utakmica ne znaci nista. Ima vrhunsku pracku, ja mislim da ce biti, ako vec nije na nivou Berona, a pegla i dobru odbranu i ima ga i na skoku. Zbog svoje gradje neki Beron 2.0. Kazem mozda jos nije na tom nivou, ali ce biti 100%.

  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Biće nam jako teško protiv komšija da prenosimo loptu jer će to pritiskati od starta. Drugi fokus im je naravno Lojd...zato nam trebaju minuti Radanova. Jesu Laza i Dobri pretnja spolja i moraju da im pridju ali Radanov unosi pometnju iz toliko različitih pozicija. Dečkonja zna da nije pri šutu i mislim da jednom nije pripalio za tri...zamislite Borišu da ga Radonja pošalje na parket i kaže mu da ne šuta trojke...siroma do marta ne bi skupio desetak poena. Za ovih 5 sezona uložili smo u njega najmanje 500k...zadnji put kada je nakon lažnjaka za tri probio po čeonoj i zakucao desilo se kada mu je Tomić forsirao minutažu. Ali zato u napadu kada je uzeo skok iz drugog plana, podigao čuvara fintom i položio o tablu...ja tu tekmu nisam gledao. Već sam nekoliko puta napisao ovde: Boriša se na zagrejavanju prilikom kucanja odlepljuje sa parketa sa lakoćom koja je neverovatna, ruku sa loptom kada podigne iznad glave to je gornja ivica table...doskok mekan...stabilan...džaba sve.

Eto...krenuo sam da napišem nešto o derbiju i uleti mi Boriša u tastaturu. Dobro...očekujem njegovih 3 minuta u subotu.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ako pričamo i fizikalijama i odbrani , meni Pejdž i Perkins nisu ništa mnogo superiorniji od naših bekova.  Ovaj njihov Perkins je jako slab na lopti i prenosu. Pejdž isto ne voli kad ga pritisnu. Jaramaz će svakako biti najveća pretnja spolja. Naravno, ako budemo igrali slabu odranu onda nam je svaki igrač pretnja.

 

Ja ću se potruditi sutra da uživam u našim domaćim igračima predvođenim Lojdom i JOB i samo želim da vidim borbu i želju da ginu za dres. Kakav god rezultat da bude ako to bude slučaj ja ću biti zadovoljan. Cenim KRK i želim da ga uvek osvojimo, ali sa ovom situacijom ovo je nešto što je meni najbitnije. 

Link to comment
Share on other sites

Radnicki lici na amatersku ekipu i bilo je vecim delom utakmice tuzno gledati dokle nam se srozala kosarka u gradovima koji ne gravitiraju ka novcu ili nekom jacem menadzeru. Razumem veliku razliku u poenima, igri i kvalitetu, ali ne razumem da nema bar 3, 4 talentovana klinca (do ili oko 18 godina) koji bi igrali u ovakvom timu. 

 

Da li je prepotentno ili potcenjivacki reci da je ovakva Zvezda, bez 6 bitih igraca, u najmanju ruku egal sa kompletnim Partizanom, videce se vec u subotu. Ja bih rekao da imamo sanse u jednoj dobroj defanzivnoj partiji, koja bi pre svega podrazumevala zaustavljanje suta za 3 Page-a i prodor Jaramaza. Na timskom planu, cilj treba da nam bude sprecavanje tranzicije i kontrola defanzivnog skoka, tj. uvodjenje Partizana u pozicioni napad, sa sto manje sekundarnih sansi. I ovakvi kakvi smo, mi kao ekipa imamo vise poena u rukama, makar to bile sve do jedne ISO situacije u povoljnim mismecevima, pa nam ostaje (ni malo lak) posao zaustavljanja Mozlija, Mike i Tomasa na ofanzivom skoku, odnosno forsiranje odbrane na postvljen napad gde Page, Jaramaz i Perkins nemaju previse opcija. Ne sumnjam da ce staviti Jaramaza na Uskokovica i zamkama, pa i full court pressom napadati nas prenos lopte, pa se za to moramo pripremiti. Loyd i DeDa ce imati velike role u organizacii nasih napada, od njih ce dosta zavisiti realizacija nekih nasih sistemskih resenja. 

 

Partizan je uzdrman losim rezultatima u ABA, promenom trenera i otpustanjem 2 bitna igraca u spoljnoj liniji, ali je sasvim izvesno da ce biti maksimalno motivisani u pokusaju osvajanja vrv jedinog trofeja koji im je relativno dostupan u ovoj sezoni. Bice svakako zanimljiv mec. Borba do kraja, uz nadu da sudije nece biti u fokusu derbija. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, VISOKOLETAC said:

...

Mali Vujicic dosta ozbiljnije izgleda od Uskokovica. Eto to je ono sto sam pricao o sansi i hvatanju iste sa dve ruke. Najbitnije je da jako i u stavu odigras odbranu, napad ce vec doci. Mozda ima uticaja sto je iz Crne Gore, pa se bolje razume sa Radonjicem.

...

 

Pa nebih se složio baš da je izgledao ozbiljnije od Uskokovića, a kamoli dosta ozbiljnije. Da se razumemo, nije ni Usković pokazao ništa specialno, ali se vidi da je Vujičić silom prilika gurnut u vatru i da ni izbliza nije spreman za ovaj nivo seniorske košarke. Svaka čast na borbi i hrabrosti, ali vidi se da on jednostavno fizički još nije spreman za ovo, a košarka je verovatno sport gde je taj prelazak iz juniora u seniora najteži baš zbog toga.

 

Nit može da probije prvi liniju, da izdrži kontakt, da se brzo namesti na šut u napadu... Ali ja mu to i ne zameram, pošto nisam ni očekivao da če on u prinudnom debiju to uspevati da odradi. I ne kažem da nema talenta da za neke 3 godine dobije priliku. Ali je sigurno da treba još mnogo da radi i pre svega da izraste i ojača, kako bi se fizički mogao bez problema nositi sa protivnicima.

 

10 hours ago, Decembarski said:

Meni je samo zao sto se I veceras protiv ovakvog protivnika iz aviona videlo da Kuzma I Simon ne mogu vise da se have kosarkom professionalno.

Svaka cast svakom ali voz je otisao odavno.

 

Jbt, kakvi zaključci. Šta je to tačno Simon juče pogrešno uradio, posle višemesčne pauze i odsustva sa terena, koji bi verovatno još potrajao da nije ovakva situacija u pitanju. Odigrao ok odbranu, pogodio par trojki. Sasvim ok partija.

 

Tako je i Branko Lazić pre nekoliko meseci bio neko kome nema mesta u profi košarci, pa evo ga sad guši protivničke napadače i ne promašaju za tri.

 

10 hours ago, Dingospo90 said:



Ono sto me je poradovalo je pristup koji je bio na nivou. Protiv Partizana treba da zadrzimo mentalitet da kidamo do poslednjeg atoma snage. Ako dobijemo dobro, a ako ne dobijemo opet dobro. Lepa prilika da Radanov, Uskokovic i Simanic uskoce na mesto vozaca i da pokazu da li moze da se racuna na njih ozbiljnije. Nebitno skroz takmicenje, iz kojeg mozemo izvuci odredjeni benefit u vidu da neki igrac iskoci i pokaze da je spreman za vecu ulogu. Samo da svi ostanu zdravi, to je najbitnije.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

 

Ja nisam bio iznenađen ovim. Znao sam kakva god da je situacija, i kakve god dda su kalkulacije javnosti o našim šansama za osvajanje KRK, da pod Radonjićem to ne igra nikakve uloge i da nikad neče biti prihvatljivo da se odigra "sa pola gasa"

 

 

Raduje da JOB nije šilbovan. Imao je par teških šuteva, ali neki su bili iznuđeni time što nije mogao da pomeri Raška, a onoga na kraju mu nebi zamerio. Bio je kraj, i uvaljen mu je vruč krompir ako se ne varam. Mislim da je večim delom pravio prave odluke, što je rezultiralo velikim brojem otvorenih šuteva za tri, jer je odlično pronalazio saigrače vani, kad se je skupljalo na njemu. Još ima tu nade da se od njega napravi igrač koji če nam biti nosilac pod košem u tim odlučujučim borbama na kraju sezone.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, John Terry said:

 

Pa...i da i ne. Imaju Perkinsa, Jaramaza i Pejdza. Pejdz sa odbranom nema blage veze. Jaramaz je atleta, on moze da vrsi pritisak. Za Perkinsa nisam siguran. 

 

Za ono čime mi raspolažemo na pleju, Jaramaz je sasvim dovoljan na žalost.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Laki21 said:

 

Za ono čime mi raspolažemo na pleju, Jaramaz je sasvim dovoljan na žalost.

 

Pa i nije, zestoki ciglas u zadnje vreme. Sutevi mu ocajno izgledaju. Na prodoru je dobar, ali to moze da se zaustavi skupljanjem.

 

EDIT: A ok, mislio si na njegovu defanzivu i presing na nase bekove. Pa dobro, da, tu su kazem u blagoj prednosti. Ali nije neresivo.

Edited by John Terry
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Pa nebih se složio baš da je izgledao ozbiljnije od Uskokovića, a kamoli dosta ozbiljnije. Da se razumemo, nije ni Usković pokazao ništa specialno, ali se vidi da je Vujičić silom prilika gurnut u vatru i da ni izbliza nije spreman za ovaj nivo seniorske košarke. Svaka čast na borbi i hrabrosti, ali vidi se da on jednostavno fizički još nije spreman za ovo, a košarka je verovatno sport gde je taj prelazak iz juniora u seniora najteži baš zbog toga.

Ja ni nisam rekao da je on odmah sada za Euroligasku kosarku, nego da je juce svojim stavom delovao ozbiljnije. Nema veze protiv koga igras, ali moras u odbrani uvek biti u stavu i agresivan, pogotovu ako si pocetnik. 

Mi smo poznati sto talentovanim igracima dajemo sansu za 3 godine, a onda kada prodju te 3 godine kazemo kako vise nisu mladi i ima mladjih talenata. Sto bi ja rekao kada nesto neces, nadjes 1000 izgovora. Nekada smo i bili zemlja kosarke, jer smo davali klincima sansu.

KLS nije tako los kao sto se ovde pise sto se vidi tako sto je Vojvodina pobedila FMP. Radnicki se bori za opstanak u KLSu, a i imaju drugih problema.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Činjenica je da je i na +61 za nas Uskoković bio jedan od najgorih igrača na terenu pored par onih nesrećnika iz Radničkog, posebno Stevanovića. Mislim da će Deda i Radanov pored Loyda izneti najveći teret organizacije, a možda Radonja šmekerski opet da minute ovom malom Vujičiću. 

 

Meni nešto bilo milo oko srca kad sam video Raška u drugom dresu, kakav je to privatnik, JOB je za njega John Stockton. I na minus 50 on traži svoju statistiku umesto da ovi anonimusi dobiju once in a lifetime priliku da naspram sebe vide jednog Kuridžu npr.

  • Like 4
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Simanic polako pocinje da ima ulogu kao Simonovica gde ce jedina njegova uloga u napadu biti da pripali trojku,sto je zaista steta uzimajuci u obzir kakve ima fizikalije.Naravno u odbrani ce izblokirati nekog ali juce je zaista bilo tuzno gledati ga na terenu.Slazem se sa haosom u vezi Uskokovica koji je juce bio tragican

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Mile1 said:

Simanic polako pocinje da ima ulogu kao Simonovica gde ce jedina njegova uloga u napadu biti da pripali trojku,sto je zaista steta uzimajuci u obzir kakve ima fizikalije.Naravno u odbrani ce izblokirati nekog ali juce je zaista bilo tuzno gledati ga na terenu.Slazem se sa haosom u vezi Uskokovica koji je juce bio tragican

 

Pa kad sem suta i relativno dobrog osecaja za blokadu nista nije napredovao. Dribling i dalje slab, snagu nema. Ne znam, pitanje je sta ce on da uradi sa karijerom.

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...