Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

10 hours ago, mister-no said:

Mi smo prošle godine bili prilično jači nego sad. Lorenzo, Kevin, Bili... Sva trojica su klasa Lojda.

 

Meni je Loyd osjetno bolji igrac od Lorenza i Bilija, dok bi se sa Panterom dalo polemisati. Da smo bili puno jaci to je kristalno jasno, rekao bih na svakoj poziciji. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, mister-no said:

Mi smo prošle godine bili prilično jači nego sad. Lorenzo, Kevin, Bili... Sva trojica su klasa Lojda.

Upravo sam ovo pisao tamo negde u oktobru kada smo kompletirali roster. Sa dodatkom da bih dao Halla, Rocha, pa i Waldena za samo jednog Zoa. Ne u smislu da Zo kao pojedinac vise vredi od pomenute trojice, vec u onom da bi onda bar imali jasan, respektabilan i za EL legitiman par igraca na pozicijama 1 i 2. Ipak, znajuci filozofiju igre Saleta Obradovica, sa dosta rotacija i sa akcentom drzanja brzog tempa igre tokom celog meca, nadao sam se da cemo nedostatak suvog kvaliteta kompenzovati kvantitetom i jasnim profilom igraca koje dovodimo. No, on je odstupio od sopstvene logike, pa je doveo Rocha, a kasnije i JOBa, dva igraca koja se ne uklapaju u selektovan roster, gde se igra brzo i na extra pas. Dobili smo dva ball stopera, usporili igru. Igrali ISO za Dzonija i trpeli zbog limita Rocha u odbrani, tranziciji, protoku lopte. A najvise kuburili sa kreacijom na nivou celog tima. Kada ne mozes dobiti kreaciju od tria Hall - Walden - Roch, onda to moras potraziti na drugim pozicijama. To je Sale resavao solidno sa Davidovcem i MJK, ali su to bila sporadicna, nekonstantna resenja, u krajnjem slucaju nedovoljna na duze staze. Vise je to bilo krpljenje nego sistemsko resenje, ali da napomenem da je bar pokusao. 

 

Sta radi Radonja? Mi znamo da je on konzervativan trener, da ima svoj strogi, determinisan sistem od koga ne moze da odstupi, jer se ne snalazi u drugim sistemima. I to je ok, legitimna odluka u fazonu "ne dalje od opanaka". Zato je Walden na pleju, a DeDa na trojci, iako je evidentno da mogu biti mnogo kreativniji (Walden za sebe, DeDa za ekipu) sa pozija 2, odnosno 4. Pitamo se sta je sa Davidovcem, zasto je potonuo? Pa vrlo je prosto - on na visem nivou takmicenja (EL) ne moze igrati na poziciji 3, jer je odavno pozicija 3 skoro izjednacena sa pozicijom 2 po karakteristikama igraca i samo ih nijanse razlikuju. Wingovi, tj. pozicije 2 i 3 moraju biti brzi, dobri suteri iz svih pozicija i dobri na ulazu. DeDa jednostavno ne moze da prati i brani takve igrace i to je odgovor na vise puta ovde postavljeno pitanje, zasto on toliko skuplja u odbrani. Naravno da skuplja jer ne moze da ih zatvori na perimetru i onda se vraca u svoju komfornu zonu, blizu reketa, svesno ili nesvesno pokazujuci pravu poziciju ka kojoj gravitira - poziciju 4, preciznije poziciju point forwarda. Pored zadataka u odbrani koje tesko ispunjava zbog svojih limita, on i u napadu gubi svoj forte. Nema loptu u rukama i pretvara se u spot up sutera, popularnog coskara, sto je degradacija igraca, ili u najmanju ruku nekoriscenje njegovog punog potencijala. Forsirati Davidovca u igri bez lopte je u dubokoj koliziji sa njegovim tehnickim i mentalnim prednostima koje evidentno ima i zato bi morao biti na poziciji 4, sa loptom u rukama, u nekoj varijanti small ball kosarke, gde bi bio koristan i kod skoka jer ima dobru anticipaciju i postavljanje, umesto da juri igrace po liniji za tri ili kroz blokove, gde tek sporadicno i situaciono moze da uhvati skok. 

 

MJK je pod Obradovicem pokazao sposobnost da podeli pas na trojku kada ga udvoje kod zidanja, da odigra hi low ili uposli igraca koji utrcava. Nije to nista spektakularno, ali je to najvise sto mozemo dobiti od svih koje imamo na njegovoj poziciji (Reath, Simanic, ono malo sto se probalo sa JOB). Nista od toga nemamo kod Radonje, sta vise, meni uopste nije jasna njegova uloga, posebno u napadu. Znam da je Radonja kratko u Zvezdi i da mu treba vremena, ali ja ne vidim ni naznake resavanja kriticne pozicije 4, koja je btw, evoluirala u, ako ne najbitniju poziciju u savremenoj kosarci, ono bar u jednu od dve najvaznije. Radonja mora vrlo brzo to da resava. Da li ce se ispeglati situacija sa Dzonijem, pa ga prebaci na old school cetvorku, gde bi nesto izgubili, ali nesto i dobili, je do njegove procene. Da li ce naci ulogu za MJK u smislu da on postane koristan igrac, jer to u biti i jeste. Ili ce ici na opciju strech4, gde ima trojicu igraca koji to mogu da igraju - svakako Reatha kao glavno resenje kome onda treba dati minute i slobodu, a naoruzati se strpljenjem za njegove gore-dole partije, ili duo Simanic/Simonovic gde su obojica, iz razlicitih razloga, mozda i prevelik rizik iz objektivnih razloga. 

 

Kako god, pitanja kreacije na nivou celog tima, sa tim usko vezana pozicija pleja (Hall mora biti prva opcija), kao i pitanje pozicije 4 su, po meni goruci problemi sa kojima mora da se uhvati u kostac Radonja koliko juce. 

  • Like 8
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Verovatno je zamišljeno da uz Lojda to budu JOB i Kino, ali se promašilo.. I da u svakom momentu bude bar jedna klasa na parketu, često i dve a izuzetno i sve tri..
Prošle godine izađe Bili, uđe Panter uopšte ne pada prangijato, čak se pojača.. Zo konstanta.
Sad Lojd kad izađe Ili ne igra, ili ga ne ide već drešimo gaće.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Dl91 said:

Posto je ova avantura sa Brajantom cini se zavrsena, lagano se moze reci da sami sebi pucano u nogu. Moze on da bude bolid svetske klase, da je malouman i ne znam ni ja sta, ne vidim  sta je on trebao da uradi pa da ga izbace iz tima, da nabode Radonjica? 

 

Sta raditi sa genijalcima tipa Kuzmic, Kuridza, Rit? Sta li tek oni zasluzuju? Brajant, kakav god da je za njih je 5 klasa iznad. Covek ima sigurica 15 poena, da ne zanemarimo i da je dobar skakac. Posto je rekovalescent Noko, koji je iskreno obecavao sa poslednjim partijama, opet van terena minimum tri nedelje i treba ce mu opet vreme da se vraca, slobodno mozemo da se uhvatimo za usi i da igramo. 

Mislenja sam da je ovo tezak debilizam, i izuzetno podseca na originalno Silbovanje, samo da se sezona ne zavrsi rezultatski po nas kao i tada. 

 

I da, Radonja kaze da je interes Zvezde iznad svega, pa ako je tako, jel ne moze i on da pojede govno i da predaje preko nekih stvari, ipak je interes Zvezde iznad svega. 

 

Ne slažem se sa večinom tvoga posta, ali kada bi pokušao da odgovorim na sve ušli bi u debatu kokoš/jaje i ugušili topik.

 

Ali ovaj bold mi je baš zapao za oko. Po mom mišljenju ovo nije istina. Jedna od retkih stvari koja je bila problematična kod njega u onoj novoj ulozi koju mu je bio namenio Radonja, je bila kontrola defanzivnog skoka. I kad pričamo o ovome, individualni broj skokova u boxscoru je skoro pa nebitan podatak. Važno je kako igrač utiče na timsku kontrolu defanzivnog skoka. Odnosno, koliko sigurni smo kao tim u tom segmentu, i koliko lako protivnički tim dolazi do ofanzivnog skoka u tom periodu.

 

Ja ne kažem da se Johnny nije trudio, pošto se je dobro šibao dole. Ali činjenica je da nismo baš najbolje kontrolisali taj defanzivni skok sa njim na 5 i da su mu u ključnim momentima skidane lopte sa glave.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nisam rekao da je Brajant idealan vec smatram da ima mnogo vise kandidata za pedalu, pre svega Kuridza, Kuzmic pa i Rit pre njega. Doprinos ove trojice, a pre svega Kuridze i Kuzmica nije na nivou cipiripi kupa. Smatram i da bi Stimac bio daleko bolja opcija ali ne za prvog centra vec umesto Kuzmica. Citao sam ovde neverovatno postove na potencijalni dolazak Stimca, ima smisla u pojedinim komentarima ali je kakav takav Stime licno Jokic za Kuzmica. 

 

Nisam covek koji pljuje tek tako ali ni da idealizujem, tako ni Radonjic ne sme da zivi od predjasnjih uspeha. Neka mi neko kaze sto je sklonio Radanova? O cemu se tu radi, da nije mozda sujeta? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Dl91 said:

Nisam rekao da je Brajant idealan vec smatram da ima mnogo vise kandidata za pedalu, pre svega Kuridza, Kuzmic pa i Rit pre njega. Doprinos ove trojice, a pre svega Kuridze i Kuzmica nije na nivou cipiripi kupa. Smatram i da bi Stimac bio daleko bolja opcija ali ne za prvog centra vec umesto Kuzmica. Citao sam ovde neverovatno postove na potencijalni dolazak Stimca, ima smisla u pojedinim komentarima ali je kakav takav Stime licno Jokic za Kuzmica. 

 

Nisam covek koji pljuje tek tako ali ni da idealizujem, tako ni Radonjic ne sme da zivi od predjasnjih uspeha. Neka mi neko kaze sto je sklonio Radanova? O cemu se tu radi, da nije mozda sujeta? 

 

Pa ako ti je jedini kriterijum za pedaliranje koliko ko ima individualnoga kvaliteta, onda si u pravu. Boljih kandidata od JOB-a ima otprilike 14

 

I neznam zašto se konstantno spominje JOB-ov doprinos u odnosu na ostale visoke igrače, , kad je jasno da to nije bio problem i razlog razilaska.

 

Za Radonva je isto napisano. Nije sklonjen, nego mu je minutaža manja. Zašto? Jaka konkurencija. Povratak Loyda koji sad pojede 25+ minuta na tim pozicijama i trenutna forma Dobrića i Lazića koji igraju jako dobro.

 

19 minutes ago, MrTripleDouble said:

Johnny O'Bryant is currently in USA and its unlikly that he will return to Belgrade as a player of Crvena Zvezda.

 

Mislim da smo sebi napravili medvedju uslugu.

 

Ne kažem da nismo, ali se sa sigurnošču to nemože tvrditi u ovom momentu. Vreme če pokazati. Ako mi proigramo bolje bez njega nego sa njim i osvojimo takmičenja koja napadamo, a njegova kariera krene putem - Sichuan Blue Whales -> Piratas de Quebradillas -> Zob Ahan Isfahan, onda je potez kluba bio ispravan.

 

Ako ne osvojimo ABA, a on u Denveru sa Jokićem krene po NBA titulu, onda je bila greška.

 

Rekao bi da je prvi scenario malo verovatniji.

 

edit: ustvari, kad malo bolje razmislim, nebitno je šta če biti sa JOB-ovom karierom. Presudni faktor če biti naša igra i kako čemo izgledati kad bude najbitnije.

Edited by L' Imperatore
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa valjda postoje neke ugovorne obaveze između Džonija i kluba? Nešto mora da su potpisali? Znamo da šilbovanje ume da potraje, nikada se to ne reši za par dana. Ako je batica nakon suspenzije stvarno brže bolje zapalio nazad, verujem da tu ima i osnova za raskid ugovora na štetu igrača. 

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, K.Dot said:

Pa valjda postoje neke ugovorne obaveze između Džonija i kluba? Nešto mora da su potpisali? Znamo da šilbovanje ume da potraje, nikada se to ne reši za par dana. Ako je batica nakon suspenzije stvarno brže bolje zapalio nazad, verujem da tu ima i osnova za raskid ugovora na štetu igrača. 

 

U Beogradu je on, nije poludio da bjezi.

 

Isplatice mu se sve sto mu sleduje ugovorom, normalnim putem ili baticom, krajnji rezultat ce biti isti.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, steva cenejac said:

Krka - Zvezda sutra se ne igra, sudeči po ABA stranici.

 

u rosteru od 15 igraca, ako su 3, 4 ili 5 igraca van stroja ne vidim sto se ne bi igralo? 

 

Do sada bi negativne trebalo da izdvoje, da ih provere nekoliko puta i da normalno tretiraju. 

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...