Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

2 hours ago, madafaka73 said:

Prvo, ovaj pokusaj poentiranja kako sam ja ustvari dao kompliment Covicu je propao u startu jer si omasio celu sustinu price oko trofeja u ABA. Meni ni jedan trofej Zvezde nije uteha, vec nesto sto izuzetno cenim i sto ostaje za istoriju. Bio on iz KLS, Kupa ili ABA. Ono sto je bila poenta je realna mogucnost da od ove ili sledece sezone trofej ABA mozda nece biti dovoljan da se igra EL, zbog tendencije zatvaranja ovog takmicenja. Trend zatvaranja EL kroz davanje dugogodisnjih licenci i onih utesnih na par sezona je nesto o cemu se dugo pricalo u kosarkaskim sferama Evrope, dok na kraju nije zazivelo kao realnost. Timovi, a medju njima i mi, su imali dovoljno vremena za pripremu, lobiranje, na kraju i egzekuciju vitalnog plana svake ekipe koja u buducnosti pretenduje da igra elitno kosarkasko takmicenje i od toga zivi, ili prezivljava. Gde je Zvezdi A licenca? Ili neka druga? Nema je, a kako stvari stoje, nece je ni biti. I onda ja pitam sve Zvezdase - hocemo li se zadovoljiti da budemo prvi u selu ili nam je mesto u eliti? Znam cime bi se Covic zadovoljio, a onda u prepoznatljivom maniru spin majstora objasnio i Zvezdaskoj javnosti da je to zapravo veliki uspeh. Kao sto je veliki uspeh jedan F8 u iks godina takmicenja u EL. Meni to nije uspeh, naprotiv, to je pocetak kraja nasih ambicija u Evropi. Ali dobro, razliciti smo po karakteru, ambicijama i viziji KKCZ, pa ce se i oko ovoga, kao i mnogo puta ranije, podeliti zvezdaska javnost. Neki ce da kukaju na "realne" okolnosti u vidu budzeta, logistike, nazavidnog statusa drzave iz koje dolazimo, ali to su samo izgovori, odbambeni mehanizmi koji stite ego svakog pojedinca koji svoje licne (ne)uspehe vezuje za (ne)uspehe KKCZ i obrnuto. Nema izgovora i opravdanja, nema "nisam znao" ili "nema uslova" - ti si tu da se boris za Zvezdu u eliti ili te nece biti. Ako ne mozes i ne umes, izvuci dupe iz fotelje i skloni se u stranu, pa pusti da neko drugi pokusa, neko ko tu "tesku realnost" ima snage da promeni u svoju korist. Ima li takvih? Mozda ima, mozda nema, ali to je manje bitno. Bitan je princip, onaj koji kaze da svako ko nije sposoban da ostvari cilj, mora biti sklonjen. Na taj nacin Zvezda se stavlja ispred svakog pojedinca, sto sa Covicem nije bio slucaj (Zvezda - to sam ja), a pojedinac je tu da sluzi Zvezdi, da bude njen cinovnik, a ne gazda. 

 

Drugo, zasto ne udeliti kompliment Covicu gde zasluzuje? Kao sto sam pisao, preuzimanje primata u Srbiji, ali i 4 titule u regionu je nesto pozitivno iz njegovog predsednikovanja, ali svi uspesi osim onog Tomica u ABA se vezuju za g. Radonjica koji ima apsuluto najvise zasluga za iste. Uostalom, neretko se moze procitati iz objektivnih stranih novinarskih i analitickih tekstova da se taj period uzdizanja Zvezde skoro uniformno naziva erom Radonjica. Sa pravom, ali Covic ima zasluga jer ga je istrpeo i dao mu sansu da radi u kontinuitetu.

 

Posle 2017. krece lutanje, smena trenera kao na traci, nekonkurentnost u EL, gubitak bitke za licencu... Tlo pod nogama je pocelo da klizi i Covic poseze sa jedinom opcijom da bi koliko-toliko odradio damage control - vraca g. Radonjica, nadajuci se da ce se istorija ponoviti, ali i koristeci ga kao svojevrsni stit koji bi trebao da zadrzi lavinu kritika na sebi. Radonja nije glup covek, svakako nije ni neiskusan lik, pa se nadam, za njegovo i nase dobro, da je pazljivo odvagao svoju odluku i da ce biti u stanju da hendluje veliki pritisak koji je sada iskljucivo na njemu. Dosao je u tim koji nije selektovao, usred sezone, sa losim skorom u EL i onim u ABA koji ne garantuje prednost u eventualnom finalu. Sva tezina je na njemu, ovoga puta nema ni izuzetno bitnu podrsku sa tribina, pa nam jedino ostaje da verujemo u njega i tim. Ako bude kako se nadamo, on ce svoj deo posla odraditi, a kao "nagradu" moze da dobije zatvorena vrata EL, jer neko drugi nije odradio svoj. 

 

Kao neki zakljucak, hajde da se svi slozimo da je simbioza Covic-Radonjic donela dobre stvari za KKCZ. Hajde cak da se slozimo da obojica imaju podjednake zasluge za to. I to mogu da prihvatim, iako bih svoju granicu tolerancije na jasnocu cinjenica rastegao do maksimuma. I dalje je to nesto sto je bilo u proslosti, tamo negde 2014, pa do 2017, sto je prilicno daleko kada se uzme u obzir koliko se brzo desavaju stvari u svakoj sferi nasih zivota, koliko brzo se svet menja, a sa njim i sport, konkretno kosarka. Sta je sa buducnoscu? Ima li ikakavih vizija, ikakvih sansi da Covic zavrsi licencu? Ako nema, a to ce vrlo brzo biti opstepoznata cinjenica, da li mi treba i dalje da jasemo sa njim na celu i da li cemo se zadovoljiti time, spustiti glave i mrmljati sebi u bradu "cuti, moze i gore". Ili cemo jasno i glasno reci "moze i bolje!" i raditi koliko je u nasoj moci da tako i bude. Probudi se Zvezdasu, probudi se Srbine. 

 

Pazi, tvoje lične ambicije su tvoja subjektivna stvar ali ako uspostavimo benchmark za nastupe u EL na osnovu rezultata timova sličnog profila, ekipa iz regiona, pa i naših timova u prošlosti, objektivno gledano, Zvezda u ovom sistemu Evrolige overperformuje po svim parametrima. 

 

Zvezdi za licencu nedostaje samo jedan uslov, a taj uslov nema ni najmanje veze s rezultatima. 

 

Cela tvoja teza o Čoviću koji "treba da se skloni i da pusti druge da pokušaju" ima dve velike slabosti:

  • potpuno zanemaruješ činjenicu da se i drugi klubovi nešto pitaju, da se i za njih neko bori. Partizan, Budućnost, CedOli, pa i Mornar donekle imaju ozbiljne adute u toj borbi. Ako je Zvezda sa Čovićem neuspešna, šta su onda oni?
  • ta priča da Čović treba da se skloni jer "možda ima neko bolji" je potpuno neosnovana ako ne navedeš ko je taj koji bi mogao da bude bolji i zašto tako misliš. U Srbiji ne postoji mnogo ljudi sa rukovodilačkim iskustvom ili potencijalom u košarci. Baš bih voleo da čujem ko su ti za koje misliš da bi radili bolji posao? 
Edited by Tunji Awojobi
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ako do sada nije shvatio gde je došao (kako je pisalo svojevremeno), sada definitivno jeste. 

 

Pa ako ima imalo mozga (u šta debelo sumnjam) jasno mu je šta treba činiti. Ako ne, ko ga jebe. Ni prvi ni poslednji kog je pojela sujeta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

JOB bi očigledno doveo sebe u sličnu situaciju kat-tad. Kako li ga uvek nabrijani Sale nije rešio ranije, već nasuprot tretirao ga kao Garneta da su potpisali...dok se ovaj luksuzirao sa fade-away bacakanjima.

Ova mera iskače iz okvira neposlušnosti za dogovoreno u samo jednoj tekmi već mu je verovatno i ranije zamerano za kršenje dogovorenog pa je sada verbalni sukob dodatno eskalirao do nivoa suspenzije.

Prvi utisak retko vara...opet podsećam da je po dolasku u par rečenica pokazao koliko ima visoko mišljenje o sebi. Ako se sukobio sa trenerom do nivoa suspenzije znači da je luda glava 1 kroz 1 i da misli da zna bolje.

Svejedno, ovo nam nikako ne može izaći na boljitak u nastavku. 

Edited by Wingwalker
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

 

On 25.12.2020. at 12:04

sta reci, kome...

sa jedne strane zao mi je zbog saloa sto nije islo, al sa druge strane, nie ni da je otpusten™ na prvu..

prvo, sa doselekcijom od 4 igraca promasio je sva 4 a prvobitna selekcija je vec bila kataklizma..

do dolaska obrajanta, smo i licila na nesto iako sa ociglednim manjkom kvaliteta, al njegov dolazak je bio pocetak saloovog kraja.. 

pri tom poslednja dva meseca(18 utakmica), 95% sve ko preslikane, ni za qrtaz nismo bili.. tu je jedina pobeda vredna pomena bila protiv asvela(igrom slucaja bez obrajnta jelte) i ova od prosle nedelje, gde smo slucajno dobili valensiju, iako smo imali gotovu utakmicu, ostalo sve teska qurcina..

edit: plus pobeda protiv armanija, gde je da kazem obrajant imao svoju ulogu.. al malo je reci premalo, za ono za sta je placen i sta se ocekivalo od njega..

 

sto se tice ra-a, sta reci.. zelim da mu pozelim zdravlja i puno rada, jer trebace mu..

a i bice mi interesantno da vidim, koliko ce biti spreman da trpi obrajntove idiotske suteve, posto za njegovog mandata, za 4 godine, bekovi nisu sakupili zajedno 10 idiotakih suteva, a kamoli visoki..

sta je tu je.. u govnimo smo, al imamo lopatu.. pa polako..

 

nachi mesec dana..

lm, nie problem sklanjanje job-a, vec je problem sto se niko nece dovoditi a i faye bi zavrsio posao..

isto ko sto se ni plej nece dovoditi a satro ga trazili mesec i po dana..

kako ra dodje, odma nema novaca ni za jednu zamenu..

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Borca said:

Gde ima tu se i prosipa, moguce da ce ovo najavljeno produzenje krajnjeg roka za ABA registraciju novih igraca biti najvise podrzano od strane Zvezde, mada verujem da i drugima odgovara.

od zvezde nece, jer se niko nece ni dovoditi.. pre ce dovesti futura i partizan..

Link to comment
Share on other sites

Meni ovo deluje na situaciju da se JOB ne sviđa Radonjiću kao igrač pa sad koriste svaki pokušaj da neku situaciju interpretiraju kao disciplinski prekršaj ne bi li mogli da raskinu ugovor sa njim. Ja sam ovde bio najglasniji kritičar JOB-a čak i pre nego što je odigrao 1 minut za KKCZ jer sam znao o kakvom se igraču radi, ali sigurno smo jači sa njim u prilagođenoj ulozi nego bez njega. Još jedna nepotrebna turbulencija u ionako užasno turbulentnoj sezoni.

  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Kankkunen said:

JOB se ne sviđa ni Čoviću, što je mnogo bitnije ... kao nekad Šilb, isti scenario.

 

meni je sve to potpuno okej, kada bi odgovornost za to preuzeli radonjić i čović, pa kako ispadne rezultatski, a ne da krive obradovića i obrajanta.

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Laki21 said:

Ako do sada nije shvatio gde je došao (kako je pisalo svojevremeno), sada definitivno jeste. 

 

Pa ako ima imalo mozga (u šta debelo sumnjam) jasno mu je šta treba činiti. Ako ne, ko ga jebe. Ni prvi ni poslednji kog je pojela sujeta.

Ma da sva krivica na JOB-u,Kao da je on sav trcao kod nas.Nego smo ga mi trazili...

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, đubrivo. said:

 

meni je sve to potpuno okej, kada bi odgovornost za to preuzeli radonjić i čović, pa kako ispadne rezultatski, a ne da krive obradovića i obrajanta.

 

Mogu oni da krive koga hoce, ali ne mogu da pobegnu od odgovornosti. Da se peru mogu. 

 

Znaci bili smo na kraju u pravu mi koji smo videli problem u Obrajantu. Radonjic je uradio pravu stvar, to je Sale trebalo odavno da uradi. Sto ne znaci da ga ovaj potez abolira od bilo kakve odgovornosti. Dal ga Silbovao ili ostavio on je jedini odgovoran za rezultat, uz Covica. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Martin Mystere said:

Jebi ga, navikao je JOB da kod Saleta (kome je btw. došao glave) može da radi šta hoće i sad mu je garant zasmetalo kada je Radonja hteo da mu smanji stepen privatizacije i stavi ga u službu tima!

A ja mislim da je Džoniju garant zasmetalo pridikovanje za igru protiv Efesa, kad su ostali igrači igrali kao iza zgrade u prvoj četvrtini, pre njegovog ulaska. 

22:8 bio rezultat kad je ušao i onda opalio 2 puta i tu je izbila svađa. 

Mnogo nam je poremetio koncept, jer smo baš ozbiljno izgledali pre toga. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...