Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

41 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Ovo se radi bukvalno za svakog košarkaša Crvene Zvezde. Za nekoga manje, za nekoga više. Sad neznam zašto bi ovi što brane Lazića to radili zato što su privrženi gazdi, a oni što brane recimo Davidovca to rade iz čistijih i moralnijih razloga? Neki ljudi jednostavno smatraju da se sa pljuvačinom preteruje i dosta slučajeva, pa če zbog toga pokušati malo da uspostave neki balans, podele pohvalu i odbrane neke koji su napadani u prethodnom periodu.

 

Mislim, zna se zašto je Lazić mnogima bio još posebno omražen, i zašto se sad kroz redove provlači to da njega brane oni što su privrženi gazdi. Zato što je tad stupio u bran Filipu Čoviću i zaradio nadimak "Batler". Kao, to je uradio samo da se ušlihta Čovićima. A retko ko je pomislio da je možda to uradio pošto se znaju milijon godina (isto godište, FMP, pa onda Zvezda) i možda su jako dobri prijatelji. 

Niko prijatelje ne bira po tome koliko dobro igraju košarku ili šta več. I retko ko bi u ovkvoj situciji rekao, ma u pravu su navijači, igraš katastrofalno, ko te jebe neka te vređaju. Nego kad neko vređa tvog prijatelja u tvom prisustvu, stačeš mu u bran, malo se razgalamiti i zapretiti lomljenjem nogu i šta več ide uz to. Tako da u mojoj bilježnici, to je bio još jedan plus za Lazića, a ne veliki i neoprostiv minus, koji su mu mnogi podelili. Iako je na drugij strani bio Laki, koji je meni dosta drag kolega forumaš i slažem se sa njim u mnogo slučajeva. Ali pokušavam da realno sagledam tu situaciju.

 

Znam, kontra argument je: "pa da, sme da se beči na Lakija, a nije smeo najvernijima da kaže ništa za Omića". Pa nije on ni Filipa branio u funkciji kapitena, nego kao prijatelj. Omić mu posle 2 meseca igranja zajedno verovatno nije posto baš prijatelj. A i nije bilo nikakve potrebe da on ulazi u tu debatu, kad je Nebojša Čović tu jasno rekao da Omić ne ide nigde, koliko god se oni gore bunili.

 

I možda nije u tom Omić slučaju ulazijo u sukob sa Delijama, ali ako me sečanje ne vara, nije istina da tu nikada nije bilo problema. Nemogu da se sjetim konkretnih situacija, ali kroz maglu, jednom je bilo u Areni sa jednim od vođa. A jednom nisu išli da se pozdrave u pioniru sa njima tamo u čošak, ili je prekiniuo na samom početku i odveo ekipu u garderobu, nemogu sad da se sjetim. Ako neko zna konkretne sitaucije o kojima pišem, neka nas podsjeti da ne kopam sad.

 

Znam da ovaj post neče biti mnogo popularan, ali morao sam da napišem kako vidim situaciju iz svoga ugla. 😄

 

Ako se pitaš zašto je kapiten Branko Lazić stekao status batlera, ili bodigarda Filipa Čovića, seti se da je fizički pretio navijačima koji zvižde njegovom prijatelju. Samim tim je od legende, stekao status omraženog igrača. Pričam u svoje ime, ne želim da generalizujem. To ti je ujedno i odgovor na razliku između loše igre Lazića i Davidovca i zašto nemaju isti tretman. Moj post se odnosio na par forumaša, svima nama dobro poznatih, koji jedva čekaju da se ironično-cinično obrate svima ostalima, kao da je bogovska privilegija biti pored terena na svakoj utakmici. Ispada da mi mrzimo Zvezdu zbog Filipa Čovića ili Branka Lazića. Naprotiv, pomenuta dvojica su igrali/igraju u Zvezdi, isključivo zbog bliske povezanosti sa gazdom. Navedi mi jedan klub koji bi doveo Branka Lazića, uzevši u obzir njegove igračke kvalitete, a da to nije Crnokosa ili Tamiš. 

 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, VoodooDerina said:

 

Govorim u okviru realnih mogućnosti, naravno da bih više voleo Markovića i Petruševa recimo, ali oni su nam nedostupni.

 

Jednostavno Čović i Štimac bi bili korisniji od Hola/Koloma i Kuzmića.

Ovo malo sto Kolom doprinosi u EL Filip moze samo da sanja.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Ulicni basketas said:

 

Ako se pitaš zašto je kapiten Branko Lazić stekao status batlera, ili bodigarda Filipa Čovića, seti se da je fizički pretio navijačima koji zvižde njegovom prijatelju. Samim tim je od legende, stekao status omraženog igrača. Pričam u svoje ime, ne želim da generalizujem. To ti je ujedno i odgovor na razliku između loše igre Lazića i Davidovca i zašto nemaju isti tretman. Moj post se odnosio na par forumaša, svima nama dobro poznatih, koji jedva čekaju da se ironično-cinično obrate svima ostalima, kao da je bogovska privilegija biti pored terena na svakoj utakmici. Ispada da mi mrzimo Zvezdu zbog Filipa Čovića ili Branka Lazića. Naprotiv, pomenuta dvojica su igrali/igraju u Zvezdi, isključivo zbog bliske povezanosti sa gazdom. Navedi mi jedan klub koji bi doveo Branka Lazića, uzevši u obzir njegove igračke kvalitete, a da to nije Crnokosa ili Tamiš. 

 

 

Jeste, on je fizički pretio, a ovi su samo žviždali...

 

Preteruješ sa Crnokosom i Tamišem. Ali istina da sigurno nebi našao klub na Zvezdinom nivou. Ali isto tako skoro svaki klub ima nekog svoga Branka Lazića, koji iz ovih ili onih razloga igra višlji nivo takmičenja, nego što to njegov individualni kvalitet trenutno zaslužuje. Obično tu ide za neke prošle zasluge, liderske sposobnosti i tako dalje. 

Ti se verovatno nečeš složiti da su to razlozi zbog kojih je Lazić još u klubu, ali ok, to je tvoje pravo.

Link to comment
Share on other sites

Sinocna utakmica je posluzila Radonjicu da razigra par igraca. Definitivno ce ABA utakmice Radonja iskoristiti da razigrava Nnoka, Loyda i Hall-a sto vise. Nnoko mora da popravi formu do plej ofa gde ce biti definitivno preko potreban. Ono sto je pokazao sinoc je sasvim ok. Pretpostavljam da ce i Davidovca dosta da gura u narednim utakmicama da bi ga probudio. Davidovac je i ranijih sezona imao te krize. Ali kada je bilo vazno davao je maksimum. On nam je mnogo potreban jel ima taj vic u njegovoj igri koji se tesko cita i brani.

Mislim da se Radonjic od sinoc pita sta mu je trebalo da se vrati u blato kakva je ponekad jadranska liga. Bez obzira na povrede igraca onakvi "izlivi ljubavi" nekog clana strucnog staba jedne ekipe se ne smeju dogadjati. Po onakvoj reakciji Pavicevica rekao bi covek da je sam Radonjic izasao na teren i povredio igrace. Tu nema opravdanja. Veliki je hendikep ako im je Pulen duze povredjen (a i najplaceniji igrac ne igra pa i finansijski aspekt nije mali) ali to je sport i sranja se dogadjaju - i to cesto.

Dobric ima sve jacu ulogu u timu koja je ukazana najvise ne igranjem Loyda zadnjih valjda 5 nedelja . On je odlicno iskoristio. Pored suta koji ga sluzi, poceo je sve cesce i iz ulaza da poentira. Napreduje odlicno ove sezone. Ako bi se ustalio sa sadasnjom formom mislim da bi mogao da bude i vazan reprezentativac. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bitna pobeda u Baru koja nam otvara mogucnost da uz potencijalnu u Podgorici overimo prvo mesto pred plej-of ABA lige. Ko zna, mozda I bude navijaca tamo na prolece, pa da prednost domaceg terena dodatno dobije na znacaju. Odbrana nam je donela pobedu, bila je dovoljno dobra da neutralise bezidejnost nasih ofanzivnih kreatora. Srecom, sjajni procenti suta za 3, kao I broj istih koje smo ubacili su kompenzovali skroman sut za dva I nepostojanje realizacije iz reketa. 

 

Rekao bih nesto o dva igraca koja su, promenom trenera, dosla u fokus zvezdaske javnosti.

Ognjen Dobric je specifican igrac I potrebno je prvo razumevanje njegove kosarkaske upotrebne vrednosti, a onda I poverenje trenera, da bi jedan takav, ne do kraja tehnicki obucen igrac, uopste imao minute, a na kraju I da bi doprineo uspesima tima. Kouc Obradovic tesko da je imao bilo koji od dva potrebno uslova, pa se tako, uz fantasticne role I liderstvo Loyda, nije otvorio prostor za Dobrica. G. Radonjic ima oba ranije navedena uslova, ali nije imao fit Loyda I tu sansu je Ognjen u potpunosti iskoristio. On po potencijalu nije material za prvu opciju u napadu na spoljnim pozicijama, ali se pokazalo I u ranijim sezonama da moze biti odlican microvawe skorer sa klupe. Ono sto danas pokazuje je I vise od toga - stabilan suter tokom celog meca, pa ako se takav trend nastavi, eto nama u Dobricu I Loydu odlican par wingova, koji se u potpunosti uklapa u trenersku filozofiju, ali I daje dodatnu dimenziju u napadu, gde se fokus odbrane ne moze suziti na samo jednog koji protrcava kroz blokove, sutira ili napada ulazom. Ognjen Dobric nije upgrade-ovani Branko Lazic, kako su isle price po kosarkaskim forumima. Nemam pretenzija da ih uporedjujem I ocenjujem ko je korisniji ili bolji, jer su oni prilicno razliciti tipovi igraca I kao takvi su komplentarni na parketu - jedan radi bolje ono gde drugome skripi. Poenterski, Dobric je za klasu iznad, kao sto je Lazic za klasu bolji kod defanzivnih zadataka. Od Lazica se ne ocekuje gotovo nista u poenterskom smislu I sve sto ubaci je bonus, uz podrazumevanu dobru individualnu I timsku odbanu. Vec kod Dobrica je drugaciji slucaj - on mora ubaciti bar 10-15 poena da ne bi bio minus igrac, jer koliko god da upada u oci njegov hustle u odbrani, on jednostavno nije previse dobar defanzivac, posebno na igracu sa loptom. Loyd, koji je IMHO najkompletniji stranac na spoljnim pozicijama koji je ikada igrao u Zvezdi, sepo

 

 

Edit: nekompletan post, govno od tableta preko kojeg kucam poruke je nesto zabagovalo i poslalo pola teksta. Izvinjavam se, ispod sledi nastavak. 

 

Loyd, koji je IMHO najkompletniji stranac na spoljnim pozicijama koji je ikada igrao u Zvezdi, se polako vraca u formu i bice jako dobro za nas ako u tandemu sa Dobricem nastavi sa kvalitetnim igrama na obe strane terena.

 

Drugi igrac o kome bih rekao par reci je Aleksa Radanov. Zaboravljen i prezaljen, tavorio je na klupi Zvezde pocetkom sezene, ostavljajuci i sebi i nama mnogo povoda o raspredanju prica o jos jednom propalom talentu. Dolaskom g. Radonjica i ovaj igrac je "vaskrsao", izborio svoje mesto prvo u 12, a na par meceva cak i u startnih pet. Ono sto je nas iznenadilo je njegova odbrana koju je igrao, usudjujem se reci, na EL nivou, sa samopouzdanjem veterana. Bez nepotrebnog kontakta i brzih nogu, uz solidan body frame i odlucnost, Radanov je pokazao kako se igra odbrana na igracu sa loptom, dok je bio sasvim korektan i na strani pomoci. Prisutan na skoku, hrabar kod napadackih opcija gde je izmisljao poene, stabilan u svakom smislu i fokusiran na igru. To je neki novi Radanov, igrac vise i legitimna opcija u rotaciji. Svakako da je taj njegov uzlet usko povezan sa dolaskom novog trenera, ali ne treba zaboraviti ni starog, jer verujem da je Sale Obradovic dosta radio sa njim na treninzima oko odbrane, ipak se ne moze se preko noci usvojiti postulati igranja dobre odbrane, koliko god da je igrac talentovan.

 

Odsustvo Loyda, pa i Halla na duze vreme, propali eksperiment sa Rochom, promena trenera imali su evidentne negativne posledice po rezultate kluba (2 poraza u ABA, gubljenje koraka za konkurencijom za 8. mesto u EL), ali se iz cele price dobilo i nesto dobro, gde po znacaju svakako prenjaci dobitak u vidu ova dva igraca o kojima sam pisao. Bice tu uspona i padova kod obojice, ali bar se pokazalo da se moze ozbiljno racunati i na jednog i na drugog, na svim nivoima ovogodisnjeg Zvedinog takmicenja. Znanja, pameti i iskustva na klupi imamo i uz jos kvalitetniji rad ova dva igraca, ali i ostatka ekipe mozemo se nadati jos jednom trofeju u ABA i dostojanstvenom zavrsetku EL

Edited by madafaka73
  • Like 14
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Blizi se gostovanje Krci u cuvenoj dvorani jos cuvenijeg Leona Štukelja. Tu su mnogi padali, pa i mi. Srcan je to tim, igraju iznad svojih mogucnosti i ja im skidam kapu. Mnogo vise uzivam u ABA utakmicama nego Evrolizi u ovom momentu.  Radujem se svakom narednom  protivniku, najpre Mezi, koju ocekujem da resimo ovaj put rutinski, a uskoro i derbiju, ako im se oporavi do tad ekonom.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, madafaka73 said:

Vec kod Dobrica je drugaciji slucaj - on mora ubaciti bar 10-15 poena da ne bi bio minus igrac, jer koliko god da upada u oci njegov hustle u odbrani, on jednostavno nije previse dobar defanzivac, posebno na igracu sa loptom.

Bilo nekad. Dobric je mnogo popravio lateralne kretnje i anticipaciju, juce je odigrao izvrsnu odbranu protiv vrlo dobrih napadaca.

 

Uostalom da je rupetina sigurno ne bi igrao 30+ minuta kod Radonjica koji je juce vrlo pazljivo ubacivao Coloma u igru jer je ovaj bio hodajuci mismatch u odbrani. Cak je Hall usao pre njega.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Crni said:

Blizi se gostovanje Krci u cuvenoj dvorani jos cuvenijeg Leona Štukelja. Tu su mnogi padali, pa i mi. Srcan je to tim, igraju iznad svojih mogucnosti i ja im skidam kapu. Mnogo vise uzivam u ABA utakmicama nego Evrolizi u ovom momentu.  Radujem se svakom narednom  protivniku, najpre Mezi, koju ocekujem da resimo ovaj put rutinski, a uskoro i derbiju, ako im se oporavi do tad ekonom.

Ma daj, bre. Zadar ih odro ko musa jarca u toj hali/sali.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, madafaka73 said:

Bitna pobeda u Baru koja nam otvara mogucnost da uz potencijalnu u Podgorici overimo prvo mesto pred plej-of ABA lige. Ko zna, mozda I bude navijaca tamo na prolece, pa da prednost domaceg terena dodatno dobije na znacaju. Odbrana nam je donela pobedu, bila je dovoljno dobra da neutralise bezidejnost nasih ofanzivnih kreatora. Srecom, sjajni procenti suta za 3, kao I broj istih koje smo ubacili su kompenzovali skroman sut za dva I nepostojanje realizacije iz reketa. 

 

Rekao bih nesto o dva igraca koja su, promenom trenera, dosla u fokus zvezdaske javnosti.

Ognjen Dobric je specifican igrac I potrebno je prvo razumevanje njegove kosarkaske upotrebne vrednosti, a onda I poverenje trenera, da bi jedan takav, ne do kraja tehnicki obucen igrac, uopste imao minute, a na kraju I da bi doprineo uspesima tima. Kouc Obradovic tesko da je imao bilo koji od dva potrebno uslova, pa se tako, uz fantasticne role I liderstvo Loyda, nije otvorio prostor za Dobrica. G. Radonjic ima oba ranije navedena uslova, ali nije imao fit Loyda I tu sansu je Ognjen u potpunosti iskoristio. On po potencijalu nije material za prvu opciju u napadu na spoljnim pozicijama, ali se pokazalo I u ranijim sezonama da moze biti odlican microvawe skorer sa klupe. Ono sto danas pokazuje je I vise od toga - stabilan suter tokom celog meca, pa ako se takav trend nastavi, eto nama u Dobricu I Loydu odlican par wingova, koji se u potpunosti uklapa u trenersku filozofiju, ali I daje dodatnu dimenziju u napadu, gde se fokus odbrane ne moze suziti na samo jednog koji protrcava kroz blokove, sutira ili napada ulazom. Ognjen Dobric nije upgrade-ovani Branko Lazic, kako su isle price po kosarkaskim forumima. Nemam pretenzija da ih uporedjujem I ocenjujem ko je korisniji ili bolji, jer su oni prilicno razliciti tipovi igraca I kao takvi su komplentarni na parketu - jedan radi bolje ono gde drugome skripi. Poenterski, Dobric je za klasu iznad, kao sto je Lazic za klasu bolji kod defanzivnih zadataka. Od Lazica se ne ocekuje gotovo nista u poenterskom smislu I sve sto ubaci je bonus, uz podrazumevanu dobru individualnu I timsku odbanu. Vec kod Dobrica je drugaciji slucaj - on mora ubaciti bar 10-15 poena da ne bi bio minus igrac, jer koliko god da upada u oci njegov hustle u odbrani, on jednostavno nije previse dobar defanzivac, posebno na igracu sa loptom. Loyd, koji je IMHO najkompletniji stranac na spoljnim pozicijama koji je ikada igrao u Zvezdi, sepo

 

Obožavam da čitam tvoje postove i cenim te kao izuzetnog poznavaoca ove igre. Nešto ipak moram da te pitam. Prekratak ti je post, u odnosu na sve prethodne i pročitavši poslednju rečenicu, imam utisak kao da si ostao nedorečen, kao da ti je neko oteo telefon/komp, pa te molim samo da se javiš ako je sve u redu. 🧐

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Gilmour said:


 

 


Promeni ugao.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 

 

 

Pa ja bi, meni to nije problem.

 

Ali eto ti umesto da si iskoristio vreme i umetničku slobodu koju pruža ovaj forum i napisao par argumenta zašto nisam u pravu, ti napišeš: promeni ugao.

 

Dali je tebe neko nekad ubedio u suprotno na ovaj način? Cenim da nije...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Del Piero said:

Bilo nekad. Dobric je mnogo popravio lateralne kretnje i anticipaciju, juce je odigrao izvrsnu odbranu protiv vrlo dobrih napadaca.

 

Uostalom da je rupetina sigurno ne bi igrao 30+ minuta kod Radonjica koji je juce vrlo pazljivo ubacivao Coloma u igru jer je ovaj bio hodajuci mismatch u odbrani. Cak je Hall usao pre njega.

 

Nemam advanced stats da potkrepim ovo zapažanje dokazima, ali čini mi se da naša odbrana 2 na 2 od PNR ubedjivo najbolje funkcioniše sa Dobrićem

Link to comment
Share on other sites

Mi smo sinoc branili slabije pik jer su oni mnogo opasniji na kick out pasovima i trojkama nego li pod kosem. Pa smo primili dosta koseva u reketu ali smo ih zato odrali trojkama, sto je bio i cilj. Da nije onaj Whitehead bio onoliko dobar i raspolozen, verovatno bi utakmica bila resena nakon 3 cetvrtine.

 

Lazic je zasluzio kritike nakon odbrane Covica a u isto vreme ga boleo kurac kad su Omica, decka koji je srce dao za Zvezdu dok je igrao, fasisti nazivali balijom. Sramota i nece se nikad oprati od te sramote.

 

Ali Lazic igra dobro kada ga vodi Radonjic, sinoc skoro besprekorno. Radio sto zna, inforcer defanziva bez greske i sut iz mesta bez komplikovanja. Kada to radi, ja zadovoljan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, John Terry said:

Mi smo sinoc branili slabije pik jer su oni mnogo opasniji na kick out pasovima i trojkama nego li pod kosem. Pa smo primili dosta koseva u reketu ali smo ih zato odrali trojkama, sto je bio i cilj. Da nije onaj Whitehead bio onoliko dobar i raspolozen, verovatno bi utakmica bila resena nakon 3 cetvrtine.

 

Lazic je zasluzio kritike nakon odbrane Covica a u isto vreme ga boleo kurac kad su Omica, decka koji je srce dao za Zvezdu dok je igrao, fasisti nazivali balijom. Sramota i nece se nikad oprati od te sramote.

 

Ali Lazic igra dobro kada ga vodi Radonjic, sinoc skoro besprekorno. Radio sto zna, inforcer defanziva bez greske i sut iz mesta bez komplikovanja. Kada to radi, ja zadovoljan.

 

A da se zapitamo dali bi mu se ovo nepoštovanje ravnopravnosti zameralo i da je branio Omića, a Filipa ne? 🤔

 

Evo ja sam ubeđen da nebi. Što znači da nije bio problem to što nije branio i Omića, nego to da je branio Filipa, koji je svima išao na kurac.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zanimljiva utakmica za neutralne navijače. Mi smo u principu sinoć dobili šutem, dakle porazili smo Mornar njihovim oružjem i pokazali ipak da se sa evroligašem ne možeš nadpucavati. Dosta toga je bilo za brigu. Dobrić zaslužuje pohvale svakako, igra na maksimumu samopouzdanja i sa pravom na grešku. Loyd će biti samo bolji i on nam treba u top formi da bismo mogli da pobeđujemo evroligaše, za ABA ligu je dovoljna i ova njegova igra na leru. Imam utisak da ljudi od Nnoka očekuju čuda, a on je samo fizički spremniji (ali očito malo zarđao) Kuzmić. Ne treba očekivati od njega ofanzivne bravure, prosto nema ruke za to. Pozicija PG ostaje misterija koju ja ne mogu da odgonetnem, izgleda da će u zavisnosti od rivala tu biti rotirani Walden, Colom i Hall. Sinoć bi Whitehead koji je vrhunski atleta verovatno uništio Coloma, pa odatle veća uloga za Halla. Simonovića svakako ne bih vraćao u 12 umesto bilo koga. 

 

Na kraju, brz oporavak Pullenu, jednom od najzabavnijih igrača za gledanje na ovim prostorima, a braći Pavićević nek je na čast sinoćnji performans. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Znate li kada bi Dobric imao ovoliku minutazu kod Radonjica pored zdravog Lojda, Simonovica i Hola? Nikad. Zato se mitomanija nastavlja. 

Nikako da mitomani objasne sta je to Radonja 'pogresio' sa DeDom pa da se on ovoliko raspadne? Verovatno ce biti objasnjenje da to nema veze sa trenerom, ali dok kod Dobrica iskljucivo ima veze - zato sto ta veza dobro posluzi da se odbrani mit... ok. 

 

Kada Dobric bude vezao nekoliko losih partija svi cete zaboraviti ove izgovorene reci, kao sto se polako zaboravljaju svi oni hvalospeli oko Radanova. 

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Zanimljiva utakmica za neutralne navijače. Mi smo u principu sinoć dobili šutem, dakle porazili smo Mornar njihovim oružjem i pokazali ipak da se sa evroligašem ne možeš nadpucavati. Dosta toga je bilo za brigu. Dobrić zaslužuje pohvale svakako, igra na maksimumu samopouzdanja i sa pravom na grešku. Loyd će biti samo bolji i on nam treba u top formi da bismo mogli da pobeđujemo evroligaše, za ABA ligu je dovoljna i ova njegova igra na leru. Imam utisak da ljudi od Nnoka očekuju čuda, a on je samo fizički spremniji (ali očito malo zarđao) Kuzmić. Ne treba očekivati od njega ofanzivne bravure, prosto nema ruke za to. Pozicija PG ostaje misterija koju ja ne mogu da odgonetnem, izgleda da će u zavisnosti od rivala tu biti rotirani Walden, Colom i Hall. Sinoć bi Whitehead koji je vrhunski atleta verovatno uništio Coloma, pa odatle veća uloga za Halla. Simonovića svakako ne bih vraćao u 12 umesto bilo koga. 

 

Na kraju, brz oporavak Pullenu, jednom od najzabavnijih igrača za gledanje na ovim prostorima, a braći Pavićević nek je na čast sinoćnji performans. 

 

Ovo sam i ja hteo da napišem sinoč, ali nisam hteo da mračim. Njegov kvalitet u ovom momentu je čvrstina i skok. Ostalo je dosta tanko.

 

No, ne sumnjam da kad uđe u sistem če biti važan šraf, kao jedan solidan centar, koji če profitirati od timske igre i odlično se uklopiti u istu. Ali nikako nebi postavljao neka nerealna očekivanja pred njega u smislu nekih ofanzivnih bravura i punjenja statističkih kolona.

 

I malo se pribojavam kritika koje če početi u  roku od 2 utakmice, pošto če pokazati slični nedostatci Kuzmićevim. Znači ispadanje lopte iz ruku, nedostatak skilla na niskom postu, slobodna bacanja...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Del Piero said:

Bilo nekad. Dobric je mnogo popravio lateralne kretnje i anticipaciju, juce je odigrao izvrsnu odbranu protiv vrlo dobrih napadaca.

 

Uostalom da je rupetina sigurno ne bi igrao 30+ minuta kod Radonjica koji je juce vrlo pazljivo ubacivao Coloma u igru jer je ovaj bio hodajuci mismatch u odbrani. Cak je Hall usao pre njega.

 

Upravo tako, ovo na poslednjih nekoliko utakmica je već odlična odbrana, uspeo je da dodatno pojača agresivnost, a istovremeno smanji nepotrebna ispadanja na minimum. 

 

Pored toga, iznenadilo me je što smo počeli da igramo off screen akcije za njega, a još više što za sada dosta dobro pogađa te šuteve iz izlaznih kretnji, ili zaseče na prodor pa baci flouter. 

 

Prvo down screen pa flouter protiv Igokee:

 

Spoiler



 

 

Pa flare screen i flouter protiv Reala:

 

Spoiler

 

 

Pa trojčica kao kap protiv Barse:

 

Spoiler

 

 

 

Pa sinoć jedna iz flare screen-a:

 

Spoiler

 

 

 

Ako će već da igra dvojku sa jako skromnim ball handling-om, dobro je što je pokazao da ima neku vrednost kao off ball igrač, to je nešto što do sada nismo koristili.

Edited by Guru
  • Like 16
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Del Piero said:

Bilo nekad. Dobric je mnogo popravio lateralne kretnje i anticipaciju, juce je odigrao izvrsnu odbranu protiv vrlo dobrih napadaca.

 

19 minutes ago, Guru said:

 

Upravo tako, ovo na poslednjih nekoliko utakmica je već odlična odbrana, uspeo je da dodatno pojača agresivnost, a istovremeno smanji nepotrebna ispadanja na minimum. 

 

uprkos mišljenju nekolicine, ja bih zaista voleo da ispadne ovako ali da li ima smisla tri utakmice proglašavati definitivnim napretkom u odbrani?

 

ne isključujem mogućnost da će se to i desiti al' mlada je sezona, utakmica je puno a dobrić ima duži uzorak loših defanzivnih učinaka nego onih aktuelnih.

super ako je skontao nešto i sada cepa ali ipak ne bih žurio na temu.

Link to comment
Share on other sites

Lepo izdvojeno i to tako lepo izgleda ta akcija a Šegi može da trpa te trojke a i nadam se da mu je samopouzdanje sada daleko veće. Malo je taj ulaz problematičan ali deluje kao da radi na tome i treba mu dati priliku, drugačije nećemo nikad saznati. Složio bih se oko te anticipacije u defanzivnom delu, bolje čita blokove i kreće se al sve je to plod većeg samopouzdanja koji je dobio u poslednje vreme. Kao i u životu, kad te nešto lepo krene ne mrzi te da se malo više potrudiš da bude još lepše. 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Guru said:

 

Upravo tako, ovo na poslednjih nekoliko utakmica je već odlična odbrana, uspeo je da dodatno pojača agresivnost, a istovremeno smanji nepotrebna ispadanja na minimum. 

 

Pored toga, iznenadilo me je što smo počeli da igramo off screen akcije za njega, a još više što za sada dosta dobro pogađa te šuteve iz izlaznih kretnji, ili zaseče na prodor pa baci flouter. 

 

Prvo down screen pa flouter protiv Igokee:

 

  Reveal hidden contents

ezgif-4-dbf6d76550e4.gif

 

Pa flare screen i flouter protiv Reala:

 

  Reveal hidden contents

ezgif-4-2f0aac69b32f.gif

 

 Pa trojčica kao kap protiv Barse:

 

  Reveal hidden contents

 

ezgif-4-2764b313626d.gif

 

 

Pa sinoć jedna iz flare screen-a:

 

  Reveal hidden contents

 

ezgif-4-1c254aa2e998.gif

 

 

Ako će već da igra dvojku sa jako skromnim ball handling-om, dobro je što je pokazao da ima neku vrednost kao off ball igrač, to je nešto što do sada nismo koristili.

Post je odličan. Samo, ne znam da li je do mene, ne vidim slike ali se jasno sećam svake situacije, osim ove protiv Barse.

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...