Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

9 minutes ago, Laki21 said:

Što se tiče Davidovca ono što mene najviše zanima je da li je ova bedna fizika rezultat nerada ili genetike? Prvo je ispravljivo, drugo ne.

 

Sve i da mu je fizika takva zbog genetike, ostaje to da je u prvoj EL sezoni šutirao trojke 47%, u drugoj 33%, a u trećoj za sada 24%.

 

Lik godinama ništa ne radi na sebi i igrački samo nazaduje, al' je kao deo domaće osnove nedodirljiv, tako da što bi ga i bilo briga da se cima. 

Edited by Guru
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Guru said:

 

U ovom trenutku mi je potpuno svejedno, radije bih gledao i 10 stranaca nego ovo. I uopšte ne moraju da prave famoznu razliku, samo da imaju neki balans fizikalija i umeća, da jednostavno rečeno budu funkcionalni košarkaši. Istovremeno potpuno reformisati mlađe kategorije i za promenu izbacivati školovane i tehnički obučene igrače kojima će košarkaški elementi biti na zadovoljavajućem nivou, pa od njih za prvi tim probrati one koji na to imaju i odgovarajuće fizikalije i karakter. Ako za to ne postoje uslovi i ako je jednostavno nemoguće - 10 stranaca it is.

 

 

Dobrić je igrač za max 10 minuta, a Davidovac je u lošoj formi... Otprilike kao što je Zagorac u lošoj formi. Lik ne može da sačuva nikoga, kreće se i igra kao da ima 40 godina, mlitav je kao Milko Bjelica i šutira trojke 24% u EL. I dok se po Dobriću i oplete (s razlogom), ovaj iz nekog meni neobjašnjivog razloga ima pass, još se neretko i glorifikuje... Fizikalije i energija penzionera, kreacija iz driblinga nikakva što za sebe, što za saigrače (to što ume da tapka loptu ne znači da je funkcionalan ball handler), odbrana nikakva, više ne pogađa ni otvorene šuteve. I što je najcrnje, on je iz sezone u sezonu sve gori, dovoljno je baciti pogled na statistiku...

 

Radanov je već sada izmislio košarku za njega, a o potencijalu da ne pričam.  

Pa to je nazalosnije, sto kao kosarkaska nacija tu najvise podbacujemo u zadnje vreme.

Link to comment
Share on other sites

Negde sam se nadao da mozemo do pobede, ali ovakvim pristupom nije bilo sanse. Sada je veci problem da li je ovo do sada kod Radonje bio samo trzaj, pa ce se vratiti na staro ili mozemo ocekivati bolje igre u kontinuitetu.

O domacim igracima sam vec pisao i nije ni malo cudno da najvise problema imamo na pozicijama gde su nam oni nosioci.

Dobric je odigrao kriminalno. Kada spotap suter umesto da sutne, spusta loptu i krece na ulaz, to je vec veliki problem. Ok je to uraditi jednom, ali na ovoj utakmici je to radio nonstop i nije sutnuo ni jednu loptu.

Lazic je odigrao solidnu utakmicu, ali je problem, jer se protivnicke odbrane uopste ne osvrcu na njega, pa stalno igramo 4 na 5 u napadu.

Davidovac je totalno van forme i da imamo nekog boljeg verovatno bi mu minutaza bila dosta manja(inace je on moj omiljeni kosarkas).

Plej sa poenima u rukama i fizikalijama mora pod hitno. Ne znam sta se pokusalo sa Holom. Ako je bivsi nije trebao ni da igra, posto je odigrao jednu odlicnu alibi utakmicu-puno nicega.

Takodje sam vec pisao da igramo sa jednim i po visokim.  I po je Kuridza koji treba da bude bekap, a ne da rilja 30 minuta. Rit je potpuno beskoristan i treba mozda isforsirati Simanica umesto njega, pa mozda upali na gurku. Kuzmic nazalost ne moze ni na gurku.

U svakom slucaju mozda treba na kraju sezone videti od domacih ko moze napredovati, a ko ne. Zahvaliti se prekobrojnima i dovesti mlade igrace i strance. I ovako ih imamo 7, tako da nece biti problem ni sledece godine, a za ostalih 5 mesta je bolje da imamo perspektivne igrace. Bolje je da za 3 ne sutne neki klinac nego Dobric, Da rampu popije Pecarski, nego Kuridza.

I da dodam i Radonjic se nije proslavio veceras i nema opravdanja, jer nije njegov tim. Ne moze kada se dobije onda je to Radonjin tim, a kada se izgubi Sale je to lose postavio. Malo mozda pisem u afektu, posto smo ovo morali da dobijemo. Oni su trenutno raspad i bez Lojda smo bolji od njih trenutno i nikako nismo smeli da izgubimo, a posebno ne sa 20 razlike. Upropastili su mi jedan divan dan juce, jer su usli u utakmicu sa stavom ma zabole me i daj JOBu loptu, pa ce on sam, a ovaj nije mogao sam, a trudio se.

Inace sutra je utakmica buducnost-partizan, pa ziv nisam sta je bolje za nas. Da li da buducnost izgubi, pa da imamo malo lufta ili da se partizan zacementira u donjem delu tabele 🙂

Edited by VISOKOLETAC
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bledo, neubedljivo, tromo, nesigurno i potpuno predvidivo deluje igra koju smo gledali večeras. Osim već viđenih povremenih bljeskova nadahnutih pojedinaca nismo mogli da se uverimo u obrise prepoznatljivo čvrste timske igre koju očekujemo u nastavku sezone. Nekarakteristično za Radonjića i njegov prvi mandat, ovaj tim je energetski i taktički još uvek na niskom nivou.  

 

Razmišljajući o razlozima slabe igre i slabog karaktera koji tim povremeno pokazuje, izdovjio bih O Brajanta kao igrača koji ima najveći uticaj na hemiju i dešavanja na parketu. U početku je bilo teško proceniti da li će biti pojačanje ili balast ekipi obzirom na njegov ofanzivni repertoar, međutim preovladao je utisak da više ima štete od njega nego koristi. 

 

Profilisao se kao alfa napadač, veliki potrošač i igrač koji odigra dobro i efikasno a tim izgubi. Tip igrača koji igrom na postu usporava napad, zaustavlja sve ofanzivne kretnje, onemogućava protok lopte, besomučno troši vreme. Uporno ga hrane loptama i krila i bekovi dok svi strepimo da li će šut ući ili ne. Statistika i njegov učinak varaju i prava su poslastica za protivničke trenere. Taktika, pustiti Brajanta neka uzme svoje šuteve a ne dozvoliti drugima da se razigraju, postaje potpuno legitimno i efikasno oružje. Često potrošimo dve trećine pozicionog napada da bi se omogućio pas sa strane ka Brajantu na postu. Za to vreme napadač kao što je Volden ćoškari u uglu popunjavajući ukrštene reči. Rasan šuter, niti jednu loptu nije dobio večeras. Povratni pas na slabiju stranu je nemoguća misija. Igra sa njim u petorci je jednosmerna ulica i siguran sam da saigrači ne uživaju u njoj. Bez povratne reakcije nema sinergije i pozitivne atmosfere koja je preduslov za uspeh.

 

Priprema za odbranu od O Brajanta je vrlo jednostavna. Ne dozvoliti mu prijem na niskom postu, udvojiti ga, skupiti odbranu, naterati na šut iz okreta. Prihvatljiva je i odbrana bez udvajanja ako se na vreme napravi faul. Umoriti ga stalnim pritiskom i borbom za poziciju. S druge strane, zbog slabije kondicije i uštede energije, velike propuste pravi u odbrani, slabo štiti reket, gomilu poena sa tri metra od koša i ispod samog koša primismo večeras. Zaštita obruča ili primer blokade Rita na pokušaj prodora u poslednjoj četvrtini je misaona igra za O Brajanta. 

 

Povratkom Lojda kao iso opcije i osposobljavanjem Noka prestaće potreba za ovom dosadnom i providnom instant taktikom - spusti loptu Dzoniju pa šta bude. Zbog toga, ili nekako ograničiti minutažu O Brajantu na maksimalno pet-deset minuta ili šilbovati. Radonjiću barem to nije strano, s druge strane stvorili bi se uslovi za razigravanje nekih drugih napadačkih opcija.

  • Like 1
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Martin Mystere said:

Osim ako Radonja nije svesno i namerno bacio sezonu u vodu (a otplovila je i pre njega) i ne tankuje gledajući za sledeću sezonu koliko ko (ne) zna i (ne) može, ja jednostavno nemam objašnjenja za ovakvo vođenje igre i ovakve petorke tokom većeg dela meča.

 

Otplovila sezona u decembru... pet meseci pre plej ofa? 

 

Nece da moze, Radonjic je doveden u ovom trenutku iskljucivo da izvuce sezonu za koju je procenjeno da je krenula u nezeljenom smeru, a sa namerom moze u vodu da baci samo svoj ugovor, a ne celu sezonu naseg kluba. Nema sad ovakvog jeftinog izvlacenja, ali Nice try svakako. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hajlajt naše igre opet Radanov koji prodaje Valensiji šmekersku foru onim fejk uručenjem i prodorom bez hasla. Možda je samo par igrača na klupi u te dve sekunde znalo gde je lopta. Laki i atraktivni poeni koji plene i podižu tim za razliku od JOB-ovih mučnih ''poradjam mečke - dok trojica mi na plećke''...pa sve i da ih je dao i trijes večeras. Radanovu je ovo treća tekma u nizu sa najatraktivnijim potezom u timu a svaki je bio smislen i tehnički pedantan. Tako su počeli svi mangupi ovog sporta...moraš imati tu drskost da preuzmeš odgovornost i prodaš foru i kad svi zabaguju. Naša surova stvarnost je što Radanovu sad da skupiš hajlajce iz ovih nekoliko nastupa...izgledali bi kao koncert Ramštajna za sve najbolje poteze ostalih domaćih igrača do kraja sezone. Zato što smo tako posejali. Da je on živ i zdrav...i pre svega bistre glave i nek ovo bude taj momentum od kojeg će na dalje sve zavisiti samo od njega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Niko da prokomentarise uzasno izdanje Voldena. I nije mu jedini put. Trener ga uglavnom koristi kao pleja iako nista ne moze da iskreira, i pored toga sto pored njega imamo jos 3 pleja a nijednog beka sutera. Rit takodje uzasan. Za Koloma ne znam sta vise reci... sa par poteza vam omeksa srca pa skroz smetnete sa uma da je za 16 minuta imao 4 izgubljene lopte, i 1 asistenciju (bile bi 2 da je Kuzmic pojeo bananu), dok je u odbrani hodajuci mismec. 

 

I moram da se slozim sa forumasem Mikel. Obrajant statisticki gledano danas najbolji, ali on prilicno usporava igru, lopta je predugo kod njega, ne kruzi.... deluje kao da nije za nas jer pored njega igraci ne deluju bolje nego losije. Ako uzmemo u obzir da smo na pocetku sezone igrali prilicno  disciplinovanu kosarku to se desavalo pre njegovog dolaska, a raspad se desio odmah cim je dosao. Ako hocemo da nesto napravimo ove sezone moramo pravilno da targetiramo uzrok, a ako rasclanimo desavanja od pocetka sezone pa do sad, ja mislim da je u pitanju hemija i ritam igre koji nam je rasturen njegovim dolaskom. 

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, mmajstor said:

Niko da prokomentarise uzasno izdanje Voldena. I nije mu jedini put. Trener ga uglavnom koristi kao pleja iako nista ne moze da iskreira, i pored toga sto pored njega imamo jos 3 pleja a nijednog beka sutera. Rit takodje uzasan. Za Koloma ne znam sta vise reci... sa par poteza vam omeksa srca pa skroz smetnete sa uma da je za 16 minuta imao 4 izgubljene lopte, i 1 asistenciju (bile bi 2 da je Kuzmic pojeo bananu), dok je u odbrani hodajuci mismec. 

 

I moram da se slozim sa forumasem Mikel. Obrajant statisticki gledano danas najbolji, ali on prilicno usporava igru, lopta je predugo kod njega, ne kruzi.... deluje kao da nije za nas jer pored njega igraci ne deluju bolje nego losije. Ako uzmemo u obzir da smo na pocetku sezone igrali prilicno  disciplinovanu kosarku to se desavalo pre njegovog dolaska, a raspad se desio odmah cim je dosao. Ako hocemo da nesto napravimo ove sezone moramo pravilno da targetiramo uzrok, a ako rasclanimo desavanja od pocetka sezone pa do sad, ja mislim da je u pitanju hemija i ritam igre koji nam je rasturen njegovim dolaskom. 

Voldena nisam komentarisao, jer je spolja slovo spalo samo na njega, a on nije Lojd. On je decko bekap i nije na njemu da odigrao svaku utakmicu na poenterskom maksimumu. 

Oko OBrajanta se ne slazemo. Odigrao je korektnu utakmicu. Imao je i ono super dodavanje ka kapitenu, ali je on odlucio da smecuje preko obruca. On nema nikakve veze sa tim da li je nama usporena igra ili ne. Zamisli da je Kuzmic umesto njega. Jednostavno, da bi on mogao da vrati loptu sa niskog posta, morao bi neko i da se malo pomeri kako bi OBrajant mogao da mu doda. I onda dolazimo do glavnog problema kada nema Lojda. Dobric izbegava sut i pokusava da bude Janis, Davidovca nece sut, Lazica nece sut ceo zivot, Volden je bio bezopasan. Onda ide jedina akcija, baci OBrajantu loptu i sakrij se i onda on covek u nedostatku resenja mora sam. Kada se neko ponudi on baci i pristojnu asistenciju. 

Suvise su nasi problemi veliki da bi se svelo samo na OBrajenta. Promenili smo trenera, a igra ka OBrajantu je ostala ista. Nemoguce da i Radonjic nije video da nam on usporava igru. I ne, nije on takav tip igraca, vec smo mi takav tip ekipe. Osim Radanova, Uskokovica, Lojda, donekle Voldena i OBrajanta trenutno imamo malo muda.( i posto znam da volis Uskokovica, nemoj da me shvatis pogresno, mali ima muda, ali na ostalom mora jos mnogo da radi). 

Edited by VISOKOLETAC
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bez Loyda više ličimo na Evrokup ekipu, nego na legitimnog EL člana. Ova domaća osnova praktično ništa ne doprinosi. Radanov redovno dokazuje da je najpismeniji igrač iz te grupe. Uobičajeno previše Dobrića i Lazića na parketu. Izbijaju polako na vidjelo i svi limiti MJK-a. Kuzmić? Ne znam tačno koja je njegova funkcija, teško je opisati. Hall je bio korektan za to malo vremena što je odigrao. Valjda će krenuti stvari na bolje sa povratkom Loyda. Moraće da se sreže minutaža nekim igračima.

 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

image.png

 

Greh je prema ovom detetu što nije igrao više tokom sezone, makar jebenu ABA ligu. 

 

Za klinca, sa nula EL iskustva, protiv 3 ozbiljna protivnika, ovo su odlične cifre. Plus, ništa od ovoga nije garbidž tajm.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Neće dolazak Deja, pa i ne može, da promeni glupu selekciju šuta Obrajanta, nesposobnost Halla, bol u preponama Voldena kad mu se ne igra itd. Takvi su igrači i ne možeš to čarobnim štapićem promeniti. Za njihovo ponovno uklapanje u tim sa novim trenerom je kasno ( za EL ) i potrebno je dosta vremena. Sa ovom selekcijom, mi na nešto možemo da ličimo tek tamo krajem Marta. Do tad, pivo u ruke i neka anti stress loptica dok se gledaju utakmice EL. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, NMX said:

image.png

 

Greh je prema ovom detetu što nije igrao više tokom sezone, makar jebenu ABA ligu. 

 

Za klinca, sa nula EL iskustva, protiv 3 ozbiljna protivnika, ovo su odlične cifre. Plus, ništa od ovoga nije garbidž tajm.

 

kakav fejl struke u poslednjih par godina

+ one glasine koje su kruzile oko nezalaganja i what not

 

ko nas je sve vodio dobro je da postojimo (glasom Boska Obradovica)

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

rasni suter koji je prosuo svaku loptu koja je sinoc dosla do njega

ostatak narativa oko dzonija ne bih komentarisao, nema poente...jebla vas busija

 

Postoji nešto što se zove akcija. Ako se u svakom napadu traži od beka akcija dodavanja lopte na niskom postu, za šta se potroši 15 sekundi, pa još 5 sekundi dok Dzoni spusti loptu na parket i napravi fintu ode mas u propas. Još ako uvali vruć krompir tom istom Voldenu na dve tri sekunde pre kraja napada šta treba da očekuješ onda? Šta misliš kako bi se Beron uklopio u ove naše egzotične akcije?

 

Volden je tip koji mora da ima posed, koji odlično rešava mismeč situacije a pritom veoma dobro šutira. Ako mu oduzmeš posed dobićeš od njega jedno veliko ništa kao što smo dobili sinoć plus ćeš da mu ubiješ samopouzdanje. 

 

Ovu busiju i radnju pored zadrži za sebe, nije teško biti kulturan naročito ako nisi u stanju da napišeš nikakav argument.

Link to comment
Share on other sites

Da dodam za OBrajanta i sto se tice izbora suta. On je juce sutnuo sve sto je trebao. Nesto nije uslo, ali to je kosarka. Nesto udje, a nesto ne. Imao je par tehnickih gresaka. Nije igrao 6 meseci i u losoj je fizickoj spemi, pa dolazi do tih gresaka. Malo ste svi nerealni. Doveli smo dva vrhunska igraca i sada nam smeta kada oni sutiraju, a ne smeta nam kada ne sutiraju i oni koji trebaju. Svi dobri americki igraci sutiraju cim su u poziciji za to. Tako su nauceni i zato im je Jokic tako neobican. Na primer Marej je pre neko vece toliko sutirao da nisam mogao da verujem. Ispromasivao se i na kraju imao 20ak poeana, a trener na kraju daje izjavu kako mu je on rekao da sutira sto vise.

Treba sacekati Lojda i tog pleja, pa da vidimo na sta ce to da lici.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mikel said:

 

Postoji nešto što se zove akcija. Ako se u svakom napadu traži od beka akcija dodavanja lopte na niskom postu, za šta se potroši 15 sekundi, pa još 5 sekundi dok Dzoni spusti loptu na parket i napravi fintu ode mas u propas. Još ako uvali vruć krompir tom istom Voldenu na dve tri sekunde pre kraja napada šta treba da očekuješ onda? Šta misliš kako bi se Beron uklopio u ove naše egzotične akcije?

 

Volden je tip koji mora da ima posed, koji odlično rešava mismeč situacije a pritom veoma dobro šutira. Ako mu oduzmeš posed dobićeš od njega jedno veliko ništa kao što smo dobili sinoć plus ćeš da mu ubiješ samopouzdanje. 

 

Ovu busiju i radnju pored zadrži za sebe, nije teško biti kulturan naročito ako nisi u stanju da napišeš nikakav argument.

pa ako se zove akcija da se spusti dzoniju, sta je on tu kriv?

sto se tice vruceg krompira, to si proizvoljno lupio, posto je upravo suprotno - dzoni dobija vruce krompire da resava na par sekundi do kraja

 

volden odlicno sutira, i, kad mu se igra, daje sve od sebe na obe strane

solidan je i u tranziciji, na polupostavljenu odbranu

tu se lista njegovih kvaliteta zavrsava

ulaz na postavljenu odbranu mu je nikakav, posto mu nedostaje skila/finese/snage da zavrsi na obrucu protiv visih i jacih igraca

handle mu je jako los za beka, i nije u stanju nikakvu prednost da napravi

njegov mismatch se zavrsava uglavnom sutem sa 8+ metara...koje jeste na pocetku pogadjao u vrlo dobrom procentu, u poslednje vreme malo slabije

dati njemu loptu u ruke na postavljen napad je odlican uvod u 20 sekundi nicega

Edited by Takeshi_Kovacs
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...