Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Prvo svima srecna Nova Godina, Badnji dan i Božićni praznici. Neka se prosla godina brzo zaboravi.

Sto se Bogdana Karajicica tice, meni je bilo dovoljno kada sam video da ispod njegovih skauting videa ide ukradena muzika sa stoka. To moze znaciti ili da nece da plati tih par dolara ili da ne zna. I jedno i drugo ne valja.

Sto se intervjua tice, ne vidim tu nista sto nismo znali i nista tu nije strasno. Svi igraci koji su dosli su dobri igraci, ali ono sto je problem je da im se nije nasla prava uloga.

Jos jedan problem, a koji sam u razgovoru sa Lukmanom saznao, je da su igraci u slabijoj kondiciji, a posebno u losem stanju je JOB.

Poznajuci njega i njegov nacin rada, brzo ce to doci na svoje i onda od JOB-a ocekujem bas strasne partije, posto tvrdim da takvog igraca nismo nikada imali, a i tesko da cemo ponovo biti u stanju da dovedemo.

Sto se tice prevelikog rostera imam samo jedno pitanje. Koliko igraca trenutno mozemo da izvedemo protiv Fenera? Da li cemo moci da sastavimo 12, a sezona jos nije dosla do polovine odigranih utakmica.

9 minutes ago, pavijan2 said:

Ovo je incident. U Zvezdi je bio non-stop uključen u struju.

Znam. Izvini. Samo sam hteo malo da se nasalim.  😂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nikako mi ne ide u glavu da je dovođenje Terjja greška. Jedino ako je od njega odmah očekivano 10 skokova i 5 blokada po utaknici. Izuzetan atleta, sa skromnim znanjem košarke. Uz kvalitetan rad i pametno korišćenje njegovih fizikalija igrač koji je imao najveći prostor za napredak.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Verujem da je Terry otpisan i znatno ranije kako se već spominje, jer uz svu nervozu oko nepostojeće jasne igre tima, i nemogućnosti eksploatisanja Terijevih prednosi zbog rupe na kecu, moglo se za par minuta po govoru tela videti ko je najdalje od pismenog košarkaša na terenu. Uzgred Terijevi statsi nisu nimalo loši, posebno za tu cenu...ali kada je tim u raspadu i to nema neku težinu.

Svaka čast za skočnost i način na koji je u stanju da isprati bekove i krila...ali baš je delovao ko pao s ormana.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nekada je jedan od glavnih faktora kod dovodjenja pojacanja pogotovo stranaca bio karakter igraca - koliko ce se on moci uklopiti u tim i sa ostalim igracima, koliko je spreman da radi, koliko ce moci da se uklopi u ovu sredinu i okruzenje, koliko je konfliktan i tako dalje. Cini mi se da je ovaj segment u zadnje vreme prilicno zaboravljen, pa cim vidimo da je neko atleta pomislimo da je to najbitnija stvar. Mozda jeste za atletiku. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, mmajstor said:

Ovaj intervju Karaicica skroz racionalno i iskreno objasnjava rad u tom periodu. Ja ne vidim nikakav beg od odgovornosti, i greska je jasno priznata a to je prebrzo dovodjenje Roca i Terija kao iznudjenih resenja, kao i neuklapanje Obrajanta u sistem sto smo i mi na forumu uglavnom primetili odmah nakon prvih utakmica. Kao sto je to  odgovornost strucnog staba koja je u ovom intervjuu potvrdjena, to je i odgovornost uprave sto je aminovala te transfere i sto nije reagovala adekvatno nakon tih prvih utakmica. 

 

E, jeste, najbolje. Pa svi smo ovde pizdeli od toga što Čović suflira trenerima, sad kad im da slobodu, opet ne valja. I kako to, molim te, uprava može da reaguje posle prvih par utakmica!?

 

Greške su bile mnogo brojnije od pukog dovođenja Roča i Terija, nažalost. Ne znam kako može neko da se pravda neuklapanjem OBrajanta kad je to igrač kog poznaju od ranije, a poznaju valjda i klub i ekipu u koju ga dovode!? Pa ko je onda kriv za neuklapanje? 

 

Evo, neko je pisao i o fizičkoj nepripremljenosti igrača, to bi moglo da objasni i neke bizarne poraze koje smo doživeli iako smo imali veliku prednost.

Ono branjenje -2 protiv Budućnosti. Pa 5 primljenih trojki zaredom u poslednjoj četvrtini protiv Albe. Pa suludo pomeranje sa strane pomoći protiv Zenita gde K. C. ostaje sam na trojci tri puta. . . To su amaterske greške. I većina ima veze sa skautingom. A ovaj intervju zvuči kao mehanizam odbrane povređenog ega i ništa više. 

 

Saletu, s druge strane, nemam apsolutno ništa da zamerim. Probali smo, očekivali mnogo, nije išlo i jbg. Rastali smo se dostojanstveno i ne mislim da smo dupetom zatvorili vrata jedni drugima, ni na koji način. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mmajstor said:

Ne treba tu ne znam kakav bajni savetnik. Obratite paznju sta je covek rekao.... mogli su da biraju samo izmedju 3 (slovima TRI) plejmejkera na trzistu! To je stvarno suludo, i koji su to interesi koji te suze na izbor izmedju samo tri igraca? Tu nije moguc ni s od skautinga u tim uslovima. 

 

Evo ranjavam se.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

 

20-21      27          GP 7      MIN  20.0     FG%  37.1     3%  21.1     1%   77.3   MIN  2.4       DR 3.0     REB  5.4      AST 1.0      STL 1.0      BLK 0.1       PTS 10.4    EFF 9.4   

15-16       23         GP 9     MIN  23.2     FG%  41.0     3% 29.5      1%  79.5     MIN 1.2       DR 4.5       REB 5.7       AST 1.1        STL 0.6      BLK  1.7      PTS 10.7     EFF 11.8

 

Ovo je uporedna statistika Quincy-a i JOB-a. Da li je JOB bas toliko los ili se samo gleda utisak koji imamo?

Ok nesto nemam vremena da ovo uredim, nadam se da cete se snaci u brojkama 🙂

Edited by VISOKOLETAC
Link to comment
Share on other sites

 @VISOKOLETACosnovna razlika izmedj Kvinsija i JOBa je:

Kvinsi iz;azi na teren i njegov govor tela je ja sam najbolji i sada cu vam se najebati mile mamice, 

a nesrecni JOB izlazi na teren i pita imate li kolaca od marcipana i malo toplog mleka to najvise volim.

za kaznu sto si uporedio neuporedivo veceras da pogledas zvezda-real 10 puta.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Tunji Awojobi said:

 

E, jeste, najbolje. Pa svi smo ovde pizdeli od toga što Čović suflira trenerima, sad kad im da slobodu, opet ne valja. I kako to, molim te, uprava može da reaguje posle prvih par utakmica!?

 

Rastali smo se dostojanstveno i ne mislim da smo dupetom zatvorili vrata jedni drugima, ni na koji način. 

 

 

Pa to je ono kad idemo iz krajnosti u krajnost. Jedna krajnost je da se kontinuirano mesa i indirektno namecu clanovi svoje familije, a druga je da trener ima potpunu slobodu i radi potpuno sta hoce. Da li je ova druga opcija dobra samo zato smo iskusili (ili pretpostavljali) ovu prvu opciju? Pa naravno da nije. Neko ko je tu dugorocno u klubu mora da postavi strategiju kluba koju ce da predstavi strucnom stabu i koji mora da kontrolise (koriguje) ukoliko dodje do odstupanja. To nije svakodnevno sufliranje, nego normalan i profesionalni odnos menadzment - strucni stab. 

 

Odmah je u startu sezone bilo konfuzno kada se Covic pojavio i rekao da imamo trenera na duzi rok i da ocekuje da se igra bazira na domacim i mladjim igracima, dok je Sale nakon toga ga ipak izjavio da tim ipak mora imati iskusne strane evroligaske igrace... i onda vidimo u praksi sta se zaista desilo. Sta je ovde strategija? 

 

To ne lici ni na sta. Ako klub zeli da se znatno oslanja na domace igrace onda prilikom angazovanja trenera treba da mu postavi neki priblizan odnos domacih u odnosu na strane igrace zeli da ima u rosteru od 12, koliko mladjih a koliko iskusnijih, i njihov cenovni rang.

Takodje treba da postavi profil stranih igraca koji klub zeli da dovodi. Treba da postavi i kodeks ponasanja trenera i igraca - jel konstantno urlanje na igrace nesto sto ovaj klub zeli da gaji ili ne zeli kao model ponasanja? Ima tu jos dosta toga da ne nabrajam. To su sve stvari koje prvo klub treba prvo sa sobom rascisti tj menadzment, a onda da angazuje trenere i igrace koje ce slediti taj koncept, a ako ga ne slede tu su oni koji ce ih kontrolisati a gde ce kao poslednja opcija kontrole biti raskid ugovora. 

 

Za onaj poslednji pasus nadam se da si u pravu, ali pitanje koje bi tek tad imao breme i pritisak da se ne ponovi isto. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, mmajstor said:

 

Pa to je ono kad idemo iz krajnosti u krajnost. Jedna krajnost je da se kontinuirano mesa i indirektno namecu clanovi svoje familije, a druga je da trener ima potpunu slobodu i radi potpuno sta hoce. Da li je ova druga opcija dobra samo zato smo iskusili (ili pretpostavljali) ovu prvu opciju? Pa naravno da nije.

 

Pa kako radi šta hoće kad je dobio otkaz? 🙂 Imao je i podršku u vidu ponuđenih igrača (Lojd, Pangos, Volden, Simonović), a imao je i slobodu da ih odbije (Nedović, Jaka, Mitrović), kao i da dovede svoje pikove (Hol, JOB, Teri). Rekao bih da je imao veću podršku i slobodu nego bilo koji trener Zvezde pre njega. Ali čim je izgubio kontrolu, izgubio je i podršku. 

 

Quote

Neko ko je tu dugorocno u klubu mora da postavi strategiju kluba koju ce da predstavi strucnom stabu i koji mora da kontrolise (koriguje) ukoliko dodje do odstupanja. To nije svakodnevno sufliranje, nego normalan i profesionalni odnos menadzment - strucni stab. 

 

Da, u idealnom scenariju. Ali mi smo daleko od idealnog scenarija. Nemamo ni dugoročno finansiranje, ni dugoročno takmičenje (ni EL, ni ABA), ni dugoročno bilo šta, kao ni neki preteran izbor kad su u pitanju dostupni treneri, pa tako teško možemo da imamo ni neku smislenu dugoročnu strategiju, niti da je sprovodimo. 

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Tunji Awojobi said:

Rekao bih da je imao veću podršku i slobodu nego bilo koji trener Zvezde pre njega. Ali čim je izgubio kontrolu, izgubio je i podršku. 

 

 

Da, u idealnom scenariju. Ali mi smo daleko od idealnog scenarija. Nemamo ni dugoročno finansiranje, 

 

To je potpuno pogresan koncept. Nemas strategiju i onda das nekom potpunu slobodu, a motivi se u osnovi razlikuju. Motiv/cilj svakog trenera jeste da ostvari sto bolji rezultat u trenutnoj sezoni, a motiv/cilj menadzmenta jeste da se ostvaruju dobri rezultati u nekom duzem periodu. 

 

A ovo sve sto si ispod si napisao su samo izgovori. Ako ti za bar nesto ne trebaju finansije to je da osmislis strategiju u kom pravcu klub treba da ide. Ako su finansije limitirajuci faktor onda prilagodis strategiju toj cinjenici, a ne da ti to bude opravdanje da upravljas organizacijom na o-ruk. A pre svega, potezi u ovoj i prethodnoj sezoni nam govori da finansije nisu bas toliki problem koliki se predstavlja. Nekad smo imali i deset puta manji budzet od najvecih a sad je to negde cetiri - pet puta manji iznos, sto se nije u istoj meri odrazilo na rezultat. Zasto? Zato sto nemamo strategiju pa i kad dodjemo do nekog novca mi nemamo neki stabilan i kvalitetan blueprint kako da ga ulozimo. 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pavijan2 said:

Nikako mi ne ide u glavu da je dovođenje Terjja greška. Jedino ako je od njega odmah očekivano 10 skokova i 5 blokada po utaknici. Izuzetan atleta, sa skromnim znanjem košarke. Uz kvalitetan rad i pametno korišćenje njegovih fizikalija igrač koji je imao najveći prostor za napredak.

 

Dečkonja nema 12 godina, već 24. U tim godinama SE NE STIČU FUNDAMENTI.

 

U tim godinama jedino može da se dorađuje sve ono do tada naučeno i apsorbovano. Nikako se ne može krenuti od nule, a baš to je ono od čega bi se u nekom imaginarnom radu s njim trebalo početi.

Edited by Laki21
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, pavijan2 said:

 @VISOKOLETACosnovna razlika izmedj Kvinsija i JOBa je:

Kvinsi iz;azi na teren i njegov govor tela je ja sam najbolji i sada cu vam se najebati mile mamice, 

a nesrecni JOB izlazi na teren i pita imate li kolaca od marcipana i malo toplog mleka to najvise volim.

za kaznu sto si uporedio neuporedivo veceras da pogledas zvezda-real 10 puta.

Mogu da pogledam i 20 puta i to nije neka kazna. Sto je neuporedivo? Neuporedivo je samo sto je Kvinsi dosao u uredjen sistem, gde je znao ko sta radi i isporucio ono sto zna. Pre i posle te sezone nigde nije odigrao ni priblizno.

JOB bi imao mnogo bolje brojke da mu nisu uvaljivali vruc krompir na 3 sec pred kraj napada u losoj poziciji, a i tim bi imao bolji rezultat da toga nije bilo. Nadam se da ce da odigra onako kako ja mislim da moze.

Zaboravljas da je Kvinsi igrao pred punim tribinama i da je bilo tesko ne biti napaljen. Otkud znas kakav bi JOB bio pred navijacima?

Mislim da na forumu neko pokrene hejt prema nekom igracu i onda se to nastavlja od drugih forumasa bez normalnog sagledavanja stvari.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Laki21 said:

 

Evo ranjavam se.

Nema potrebe za samoranjavanjem, ali ako moze neki predlog, gde se moze ubrati prvoklasni plej u doba korone i  izmenjenog NBA kalendara koji je lust cut iz sredine oktobra, pomerio u kraj decembra? Moze neko ime, koga smo to mogli?

Naravno, govorimo o prvom pleju, cenovnog ranga do ( planiranih ) 500k.

A Karaicic nije pomenuo da nam je (  projektovani ) budzet 6,5 milki ove sezone, po meni nedovoljno za najavljivanu borbu za top 8.

Prosle sezone ( ocenio bih je kao neuspusnu ) je bio 8,5; najmanji u EL i jedini smo bili jednocifreni.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

radonja se borio za top8 sa duplo manjim budzetom. to i jeste problem, da su alimpije, sakota ili obradovic imali i 20 miliona, nisam siguran sta bi od toga napravili. onaj ko dovede terija, hola i rocestija, doveo bi i za mnogo vece pare krs igrace.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VISOKOLETAC said:

 

20-21      27          GP 7      MIN  20.0     FG%  37.1     3%  21.1     1%   77.3   MIN  2.4       DR 3.0     REB  5.4      AST 1.0      STL 1.0      BLK 0.1       PTS 10.4    EFF 9.4   

15-16       23         GP 9     MIN  23.2     FG%  41.0     3% 29.5      1%  79.5     MIN 1.2       DR 4.5       REB 5.7       AST 1.1        STL 0.6      BLK  1.7      PTS 10.7     EFF 11.8

 

Ovo je uporedna statistika Quincy-a i JOB-a. Da li je JOB bas toliko los ili se samo gleda utisak koji imamo?

Ok nesto nemam vremena da ovo uredim, nadam se da cete se snaci u brojkama 🙂

Ne valja ti ova statistika.

 

Quincy 15/16 EL - 14.1 poen, 5.7 skokova, 1.5 rampa, jedna uktadena, dve TO. za 2 60%, za 3 33%, fg malo ispod 50%

 

indeks 15

Edited by Del Piero
Link to comment
Share on other sites

Sa zakasnjenjem cestitam svima Novu godinu, a na vreme Badnje vece i sutrasnji veliki praznik. Da ste svi zdravi i veseli i da dozivite moje godine (cirka 150!). Volim vas vise od moje dece (Maksimilijana, Aksentija, Milutina , Lakija i Mirka) zajedno.

  • Like 9
  • Love 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Del Piero said:

Ne valja ti ova statistika.

 

Quincy 15/16 EL - 14.1 poen, 5.7 skokova, 1.5 rampa, jedna uktadena, dve TO. za 2 60%, za 3 33%, fg malo ispod 50%

 

indeks 15

Ovo je ABA liga. Nisam trazio za EL. Ovo mi je upalo u oci. Bio mi je cilj ne da uporedjujem statistiku, nego da pokazem da nije bas sve kako emocijalno vidimo. Ne mozes gledati jednog igraca van celog tima. Ako se gleda  jedan igrac u pobednickom timu jedan je utisak i obratno.

 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Mogu da pogledam i 20 puta i to nije neka kazna. Sto je neuporedivo? Neuporedivo je samo sto je Kvinsi dosao u uredjen sistem, gde je znao ko sta radi i isporucio ono sto zna. Pre i posle te sezone nigde nije odigrao ni priblizno.

JOB bi imao mnogo bolje brojke da mu nisu uvaljivali vruc krompir na 3 sec pred kraj napada u losoj poziciji, a i tim bi imao bolji rezultat da toga nije bilo. Nadam se da ce da odigra onako kako ja mislim da moze.

Zaboravljas da je Kvinsi igrao pred punim tribinama i da je bilo tesko ne biti napaljen. Otkud znas kakav bi JOB bio pred navijacima?

Mislim da na forumu neko pokrene hejt prema nekom igracu i onda se to nastavlja od drugih forumasa bez normalnog sagledavanja stvari.

 

secam se na sta je taj uredjen sistem licio pre doplaska Kvinsija. on je sve pokrenuo i preokrenuo. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Haggard said:

radonja se borio za top8 sa duplo manjim budzetom. to i jeste problem, da su alimpije, sakota ili obradovic imali i 20 miliona, nisam siguran sta bi od toga napravili. onaj ko dovede terija, hola i rocestija, doveo bi i za mnogo vece pare krs igrace.

Radonja je bio u situaciji da ima na okupu veci broj kvalitetnih domacih igraca, posle njegovog odlaska to nije bio slucaj, kao sto nije ni sada kad se vratio. A Radonja je tada imao budzet nesto vise od 5 milki, opet smo sa tim parama bili u top 3 ali otpozadi. U Markusovoj sezoni Zalgiris je imao manji budzet od nas ( tacno 5 ), dobili su nas obe u top 16. Ove godine Zalgiris ima izmedju 12 i 13 milki. 

Ne stoji nikako da  Radonja nije imao solidne finansije, Kvinsi nije bio jeftin, Kinsi i Deon Tompson takodje ( zato su i dovodjeni u januaru, za celu sezonu verovatno finansijski nedostupni ), Volters za dobre pare doveden kao back up... Bilo je para da se doselekcijom isprave greske, Mekel, Sofo, Rajan Tompson...

Ovo na kraju da ko dovede Terija, Hola i Rocestija, ne bi nista dobro doveo ni za vece para, jednostavno nije tacno. Za vece pare bi doveli Pengosa ili Hermansona.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Da li bi i danas sve pokrenuo? To je isti igrac. Zamisli da je on bio bez pleja i da je dobijao lopte na kraju napada. 

Kvinsi je najveci broj poena sam sebi kreirao.

plej mu nije trebao da uhvati loptu, zagradi, izblokira.

Kvinsi je najbolji igrac kojeg sam ikada gledao u zvezdinom dresu. ne racunam igre pre i posle .

prevelike su Kvinsijeve cipele, da bi JOB ulazio u njih. da bude neka unapredjena verzija Diona Tompsona. puna kapa.

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...