Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

5 minutes ago, Perkos2 said:

Jesu i te utakmice ali izbacivanje glavnog konkutenta iz Evrope i kontinuitet igranja Zvezde su velika stvar. Zato su nam sad apetiti veći. Postavio je Radonjić to dosta visoko zato i ne čudi da drugi treneri teško dobacuju do tih visina.  

 

Da nije bilo 2 godine uzastopnog igranja Evrolige na srecu (ili je mozda neko nesto radio iza kulisa) nisam siguran da bi se to sto pricas zaista i desilo. 

 

Lestvicu smo podigli onog casa kada smo se izjednacili pa posle i premasili budzet Partizana. To je bila prekretnica a trener je trebalo da tu glavnu do tada prednost komsija, prenese na parket. Nije mu to uspelo dve sezone, ali je to vestacko disanje koje je klub dobio 2 godine za redom da na srecu igra u EL ostabilo i dalje konkuretnim Partizanu po pitanju budzeta. 

 

A kako to mislis naredni treneri retko dobacuju do tih visina? Pa nakon toga i Tomic je osvojio ABA ligu a Partizan nas do dan danas nije izbacio. 

Edited by mmajstor
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, VISOKOLETAC said:

Mozes li nam ti onda napisati sta se tada stvarno desavalo, kako bi i mi shvatili sta je tacno bilo u tom periodu, posto mi se cini da je to sto je napisano tacno. Imamo i stari forum, pa se  mozemo se uvek podsetiti. Kazem, mozda me pamcenje slabije sluzi, ipak sam malo stariji 🙂

Nema problema.

 

Radonjic je u Zvezdu dosao u aprilu 2013. godine, ne u februaru. Ne moram ni da proveravam, znam tacno da smo igrali protiv Metalca u Valjevu, to mu je bio debi, a RKG u Laktasima aka mec 21. veka za Zvezdu mu je bio drugi na klupi.

 

Zvezda u 13/14 EL sezoni je bila daleko od kante za napucavanje, Sector postavio rezultate.

 

U 14/15 se plasirali u top16, pazi sad zbog lucidnog MWilla. Bio je sjajan te sezone ali napisano je kao da nas je svojerucno uveo u top16. Ta ekipa je igrala sjajno kao celina i ako se secam obezbedila top16 nakon samo 7 ili 8 utakmica. Top16 faza je mogla da se odigra bolje, ali 4-10 ucinak u prvom ucescu kluba u toj fazi nije neka sramota. Naravno jos jednom upotrebljen omalovazavujuci izraz kanta za napucavanje.

 

Naravno i Partizan smo dobili na Marcusovo ludilo iako se covek nije pojavio u seriji do tih 17 vezanih poena. On je dokusurio Partizan.

 

Ima tu jos nekih delova koji su bezveze napisani. Npr naglasava se kako smo u Kazanju ispustili +11 i nismo znali kako da damo kos, ali se nigde ne pominje kako smo dosli do tih +11 jer nam ih je valjda neko poklonio sta li. Onakvu ekipu Unicsa smo spustili na 52 poena (tako nesto, ne znam tacno napamet) i 2 ili 3 poena u cetvrtini. Jedan vrlo jak Unics.

 

Pa onda se provlaci kako su se dugovi gomilali u njegovo vreme? Sta znaci to uopste, je li on pravio dugove i bio odgovoran za finansije? Je li uslovljavao klub sa skupim pojacanjima pa pobegao i ostavio dug? Ne razumem.

  • Like 19
  • Thanks 6
Link to comment
Share on other sites

Sto vise pokusavam da obradim informaciju o Dejanovom povratku u klub,to mi sve ima manje smisla..teoreticar zavera nikad nisam bio,ali mi jako smrdi na neke zakulisne radnje u kojima je ko-zna-ko sve ucestvovao i odigrao ulogu..dok ne bude zvanicne informacije,ja cu se suzdrzati od komentara..

Ocito je ipak @Sectorda nekako razlicito poimamo temu o kojoj smo pricali..ja stavljam akcenat na jednu stranu medalje,ti stavljas na drugu i to je isto ok. Mozda da onda stavimo i tacku na pricu? 
U svakom slucaju,ako se pokaze tacnim da je Radonjic ponovo trener,ja se nadam da cu konacno ponovo moci da citam starog Sektora. Bez da se ljutis,ali ovo sto pises na topiku otkako je Dejo otisao kao da nisi ti..vec neko ko ti je provalio sifru i poceo da se zeza ovuda..mislim,ok,i to je legit;samo konstatujem veliku promenu i jos jednom napominjem: no hard feelings..nadam se jos jednoj promeni - ovaj but na bolje :classic_biggrin:

Gudurin post ima mnogo relativizacija,da,ali ima i neku poentu (bar sam je ja detektovao) te mu dadoh +.

Za kraj..
 

1 hour ago, Slavisa iz Tavankuta said:

Da li moze moderacija da izbrise temu?

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 

Ne znam..da te nema,stvarno bi te trebalo izmisliti :classic_biggrin:

Edited by Crni Bombarder
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

najjaci su ovi sto placu zbog saloa, pa za njega je ovaj scenario premija, bukvalno nista nije uradio kako treba i mislim da je ovih dana tek provalio koliko se zapetljao i fejlovao, verovatno bi i sam dao ostavku u stilu tomica kao sto smo brat Losmi i ja pre nekoliko dana predvidjali ali mu je verovatno bilo pomalo trulo nakon citave sage i patetike oko njegovog potpisa a i zbog dugackog ugovora

 

sad se setih da sam napisao da radonja nije dovoljno lud da uzima ovakav bagav roster u gubitnickom zanosu ali izgleda da je ludji no sto sam mislio

Edited by SunZero
  • Like 4
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

I da dodam jos nesto. Kao neko ko vazda na ovom forumu brani Radonjica mogu da kazem da i on ima puno mana i ne moraju da se izmisljaju neistine.

 

Napadacki je ogranicen, napad mu je cesto predvidiv, naravno da je i on masio sa pojacanjima. Taj Bayern u 15/16 jeste izvucen od strane Gudurica i malo na o ruk, nadigrao ga je Kari u tom mecu. Iste sezone je Cedevita mogla/trebalo da nas dobije u prvom mecu SF ABA. Ta serija sa Partizanom 2015. nije dobro odigrana u prva dva meca. Cibonu svi znamo.

 

Nije bilo sve med i mleko i ne mislim ni da ce sad biti. Ali bili smo uvek tim i rasli kroz sezonu. Cutalo se i radilo pa za koliko bude dovoljno. To nije romansirana proslost nego realnost.

  • Like 10
  • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Ja priznajem da sam letos bio razočaran, jer nije došlo do povratka Radonjića, pre svega zato što je logičnije da se najuspešnijem treneru u novijoj istoriji KKCZ tim poveri od samog starta, a ne na gotovo pola sezone. Nisam bio nesrećan dolaskom Obradovića, jer je legenda i voli Zvezdu, a i smatrajući da će napraviti rezultate, vredne njegovog imena i renomea. Nisam sumnjao ni u jedno pojačanje koje je dovodio, znajući da ih je većinu već trenirao ranije, ili ih pratio. Nije se to desilo, on je sam shvatio da ovo ne štima i otišao. Nema sad plakanja, neka mu je sa srećom u daljoj karijeri. Ajmo, Dejo! Ajmo, Zvezdo!

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Del Piero said:

I da dodam jos nesto. Kao neko ko vazda na ovom forumu brani Radonjica mogu da kazem da i on ima puno mana i ne moraju da se izmisljaju neistine.

 

Napadacki je ogranicen, napad mu je cesto predvidiv, naravno da je i on masio sa pojacanjima. Taj Bayern u 15/16 jeste izvucen od strane Gudurica i malo na o ruk, nadigrao ga je Kari u tom mecu. Iste sezone je Cedevita mogla/trebalo da nas dobije u prvom mecu SF ABA. Ta serija sa Partizanom 2015. nije dobro odigrana u prva dva meca. Cibonu svi znamo.

 

Nije bilo sve med i mleko i ne mislim ni da ce sad biti. Ali bili smo uvek tim i rasli kroz sezonu. Cutalo se i radilo pa za koliko bude dovoljno. To nije romansirana proslost nego realnost.

Post koji potpisujem od slova do slova. Nikada neću preboleti Jovićevu povredu u sezoni 2016-17. kao i onu krađu protiv Olija. Ulazak u najboljih osam i u promenjenom formatu posle onih brutalnih mesec i po na zimu je trebala biti kruna Dejovog rada ovde.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, LeBron said:

Meni je Radonja veca legenda kluba nego Sasa. Jbg, nije islo, posao je posao. 

sale je istorija kluba i istinska igracka legenda, doneo nam je dve titule posle dvaes i kusur godina. to mu ne mogu zaboraviti posebno onu drugu titulu posle 0-7 protiv partizana

 

3 hours ago, Sector said:

 

Koje 2 godine smo trpili Radonju? Kad je dosao bio je maltene kraj sezone. Prva sezona koju je poceo kod nas bila je odlicna do Cibone, ne moze jedna utakmica da izbrise sve dobre igre te sezone. 

 

Sasa je dosao kao trener sa pedigreom i nije mi jasno kako je doslo do ovako lose selekcije i igara. 

jbg omanuo je samo u najvaznijoj utakmici sezone. sve ostalo je bilo ok

 

1 hour ago, Wesley Sneijder said:

@Gudura

 

Prvo, Radonjic nije dosao u februaru, vec u Aprilu, nedelju dana pred F4 u Laktasima, osvezi secanje malo. 

 

Drugo, tada je prioritet svih prioriteta bio skidanje Partizana sa trona, i EL i EC su bili nebitni naspram toga. 

 

I trece i najvaznije, kod Radonje se videlo da uci iz gresaka i retko je dozvoljavao da na isti nacin bude pobedjen 2 puta. 

sale je dva puta licno skinuo partizan sa trona! i to posle mnogo vise praznih godina

 

1 hour ago, Dralle said:

Radonja nije imao 17 igrača od toga više od 10 stranaca koje je sam birao.
Ako bih morao ponovo da biram, biram krvava kolena Radonjina od ove pičkop(l)aćeničke igre.

ma kako zvucalo to je njegova velika predonost. iz ovog tima jedino davidovac i dobric zasluzuju zvezdin dres

 

sale se ocigledno nije snasao, razocarao me je od starta, kao i njegov strucni stab od selekcije preko igara. ispustio je svalcioncu i ekipu i mislim da  je to bio put bez povratka, tesko je mogao da se vrati na pravi kolosek ako ga je uopste i bilo. nesporno je da smo pre dva meseca izgledali mnnogo bolje, odbrana bila na mnogo visem nivou, napad koliko toliko funcionisao, cini mi se da se sve srusilo obryntovim dolsakom, ali to smo vec zaboravili. mozda bi uz pun pionir neka utakmica skliznula i na nasu stranu ali to je vec sbb kbb

 

srecan lazni car scepan mali svima koji slave, ali sam potpuno siguran da su alimpije i obradovic imali dve godine za uigravanje da bi rezultati bili makar isti kao radonjicevi. pa i dule vujosevic se blamirao sest godina pa je stigao do final foura. radonjic opet ima alibi jer nije on pravio ovu ekipu. sale bi sa ovim timom morao da garantuje titulu, sa radonjicem to nije slucaj.

 

jos jedna stvar, nemojte se cuditi ako i kod radonica lazic bude starter

 

u svakom slucaju podrska novom strucnom stabu, bvez vredjanja prethodnika.

 

poz

 

Edited by Nate
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Sector said:

 

Druze, ovaj post je netacan na toliko nivoa, da me brzi da pisem ista opsirnije.

 

Znaci na samom startu ti pises da je Dejan bio kanta za napucavanje u prvoj sezoni u EL. Ne da nije bio nego su ga nijanse dijelile da na EL debiju udje u top16 sto je bio veliki rezultat za sve ABA timove u tom sistemu.

 

Zvezda - Kuban 84:87

Maccabi - Zvezda 96:82

Zvezda - PAO 86:90

Baskonija - Zvezda 63:73

Zvezda - Ritas 88:77

Kuban - Zvezda 79:72

Zvezda - Maccabi 76:78

PAO - Zvezda 69:63

Zvezda - Baskonija 81:65

Ritas - Zvezda 75:99

 

Nabijanje, nema sta. Bukvalno svaki poraz sem u Tel Avivu je bio na 1 ili 2 posjeda, plus nismo imali srece sa rezultatima Baskonije. 

 

Da ne idem dalje, svaku priliku si iskoristio da umanjis njegov rezultat a podebljas tamo gdje je stvarno fejlovao.

 

Covjek je generalno radio fenomenalan posao a on je i glavni razlog sto nas ne zadovoljava samo ucesce u EL uprkos bogatoj konkurenciji  i sto nam je neosvajanje trofeja fijasko.

Necu previse polemisati, jer si ocigledno potpuno pogresno shvatio moj post. Da, nije bio kanta za napucavanje, nego je vecinu utakmica gubio u par poslednjih poseda. U cemu je razlika u tome i u Obradovicevih 8 od 11 poraza? Ah, da, u tome sto je jedan imao beskrajnu veru gazde, krcate tribine i navijace sa strpljenjem, koji nisu bili navikli na titule i ucesce u EL na dobar dan..Sta je od svega toga imao SO?

Skraticu:

Apsolutno je netacno da zelim da unizim uspehe Dejana Radonjica, vec da ukazem da je relativizacija perioda koji mu je za to trebao pogubna.

Ja Dejana Radonjica obozavam! Mator sam, a bio sam i tad kad je odlazio, pa sam jedva suze suzdrzao.

I kao veliki navijac Zvezde, koji je sa njom svasta prosao poslednjih preko 30 godina, mastao sam o danu kada ce se vratiti, i muka mi je od toga sto mi je od osecaja srece zbog toga, jaci osecaj da je ovo pogresan nacin i trenutak, a da je jos pogresniji nacin na koji smo svi mi, na celu sa upravom oterali Sasu Obradovica iz istog

 

 

 

  • Like 4
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Post koji potpisujem od slova do slova. Nikada neću preboleti Jovićevu povredu u sezoni 2016-17. kao i onu krađu protiv Olija. Ulazak u najboljih osam i u promenjenom formatu posle onih brutalnih mesec i po na zimu je trebala biti kruna Dejovog rada ovde.

Pa to, ima nekih utakmica koje smo srecno dobili, ali i one koje su otisle na drugu stranu. 13/14 gomila utakmica u EL, da smo jednu dobili prosli bi grupu. Taj Olimpijakos 2017. ili Bamberg - Darussafaka iste sezone. Da su Turci to izgubili, a dobili su u produzetku mi bismo isli u top8. Da ne pricam koliko je gurana Darussafaka na tom mecu, cak je i Trinkijeri popizdeo na kzs iako mu utakmica nista nije znacila. Svaka prica ima dve strane.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, mmajstor said:

 

Da nije bilo 2 godine uzastopnog igranja Evrolige na srecu (ili je mozda neko nesto radio iza kulisa) nisam siguran da bi se to sto pricas zaista i desilo. 

 

Lestvicu smo podigli onog casa kada smo se izjednacili pa posle i premasili budzet Partizana. To je bila prekretnica a trener je trebalo da tu glavnu do tada prednost komsija, prenese na parket. Nije mu to uspelo dve sezone, ali je to vestacko disanje koje je klub dobio 2 godine za redom da na srecu igra u EL ostabilo i dalje konkuretnim Partizanu po pitanju budzeta. 

 

A kako to mislis naredni treneri retko dobacuju do tih visina? Pa nakon toga i Tomic je osvojio ABA ligu a Partizan nas do dan danas nije izbacio. 

E moj majstore mi smo imali puno veći budzet i prethodnu deceniju od Partizan pa do pojave Radonjića nismo mogli da ih dobijemo nikako. Razni treneri i dobra pojacanja se bili u Zvezdi pa dzaba. On je razbio partizan sa tri igraca iz Kragujevca,Jakom i Đenkom. Danas imamo igrace iz Valensije, Makabija a na tribinama nam sede igrači skuplji od pola Radonjine ekipe. No mrznja ne zna za činjenice ...

 

 

Edited by Perkos2
  • Like 7
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Perkos2 said:

E moj majstore mi smo imali puno veći budzet i prethodnu deceniju od Partizan pa do pojave Radonjića nismo mogli da ih dobijemo nikako. Rauni treneri i dobra pojacanja se bili u Zvezdi pa dzaba. On je razbio partizan sa tri igraca iz Kragujevca i Jakom i Đenkom. Danas imamo igrace iz Valensije, Makabija, na tribinama nam sede igrači skuplji od pola Radonjine ekipe. No mrznja ne zna za činjenice ...

 

 

e da su nam sad jedan reprezentativni bekap plejmejker, jedan reprezentativni sf/pf u nastajanju i jedan plej iz nba, a ne ti polovnjaci iz valensije i picke materine.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Ulicni basketas said:

Ali ko je oterao Obradovića? Dajte dokaze da je oteran, a ne da palamudite. 

 

Daj ti dokaz da nije, sta pise u saopatenju? 

 

Prvo se objavljuje vest o novom treneru iako smo mi vec imali zvanicnog trenera. Jel ti to govori nesto? 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

@mmajstor napiši lepo da si protiv povratka Radonjića, ali nemoj ovde širiti laži o Zvedinom učešću u EL 2013. i 2014. Možda ima i mlađih forumaša, pa zbog njih da još jednom razjasnimo:

2013. Zvezda je izborila pravo učešća kao finalista ABA lige.

Nikakvo pravilo nije promenjeno u toku sezone , već se primenjivalo pravilo EL o plasmanu učesnika u EL po kojem finalista plej ofa ima prednost u odnosu na prvoplasiranog iz ligaškog dela, ukoliko prvoplasirani ne osvoji šampionat. I to se znalo daleko ore početka plej-ofa u Laktašima.

2014. Zvezda se plasirala u EL kao prvoplasirana ekipa regularnog dela Aba lige, odnosno, kao jedna od dve najbolje plasirane ekipe iz ABA lige koje du ispunjavale  uslove za učešće u EL. Nikakva vajld karta, već strogo po pravilima.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Perkos2 said:

E moj majstore mi smo imali puno veći budzet i prethodnu deceniju od Partizan pa do pojave Radonjića nismo mogli da ih dobijemo nikako. Razni treneri i dobra pojacanja se bili u Zvezdi pa dzaba. On je razbio partizan sa tri igraca iz Kragujevca,Jakom i Đenkom. Danas imamo igrace iz Valensije, Makabija a na tribinama nam sede igrači skuplji od pola Radonjine ekipe. No mrznja ne zna za činjenice ...

 

 

 

Zvezda imala veci budzet od Partizana 10 godina pre prve titule? 

 

O boze... 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...