Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Uskok je baš željan dokazivanja...to je uvek dovoljno za početak a podrazumevano u tim godinama. Preuzima odgovornost ali od te želje da pokaže da ume veoma često ispada na prvu fintu jer ide iz sve snage. Sada već nisu slučajnost ovi kreativni asisti bez obzira na vikend trening tekmu. Tu je baš dobar i vidi široko. Neophodan je fokus na apgrejdu ball handling-a...stav nije sporan, ima i dovoljno mesa da zagradi ali je lopta i dalje previše od tela i dribling visok...kontrola lopte je tanka čim mora da odreaguje na presing...i tada mu pada koncentracija pa uglavnom izgleda kao spašavanje. Naravno da će ga već u sledećem prenosu udvojiti. Boriša ni ove minute nije zaslužio. Zadrška i odustajanje od šuta za tri preko igrača koji je u stavu da brani ulaz i kraći od njega 10cm...sa takvom rukom mekanom...; ,,a šta bi ti dečko da igraš?'' Nakon toga kao jedini visoki u petorci čeka na krilu loptu i dok mi uzimamo težak šut spolja ne pada mu na pamet da krene na skok. Sale ga je uveo čisto reda radi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Ханибалија said:

Gledam ovo pozdravljanje na kraju, Teri negdje u zapećku totalno nezainteresovano djeluje ko da se pomirio sa šilbovanjem

Pa kad smo mogli jednog Šilba šilbovati koji je za dotičnog igračina možemo valjda i ovog kvazi igrača  po mom sudu 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Orthodox89 said:

Zaključak, Uskoković mora da igra u ABA. Odlična partija. Uskoković, Dobrić,Deda,Boriša i Kuzmić ( MJK) baš mi je bilo drago da gledam tu petorku da fino igra bez obzira što smo već vodili i što je bilo rešeno jako lepo gledati. 

 

Nene, Uskok je tu samo za trening. Rekli ljudi. 

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Wingwalker said:

Uskok je baš željan dokazivanja...sada već nisu slučajnost ovi kreativni asisti tu je baš dobar i vidi široko. Neophodan je fokus na problemu ball handling-a...stav nije sporan, ima on i dovoljno mesa da zagradi ali je lopta i dalje previše od tela i dribling je visok...kontrola lopte je tanka čim mora da odreaguje na presing.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
 

Mnogo mi se dopada njegov stav na terenu, bez obzira na to sto ima dosta mana kao igrac, deluje kao vredan momak i najesce se hleba od kosarke. I manje talentovani su uspevali da naprave pristojnu karijeru. Mnogo mi je zao Lazarevica i njegovih teskih povreda, kao i kod Uskoka, i kod njega vidim tu borbenost i radnu etiku koja fali ladolezima poput Borise,Pecarskog i slicnim talentovanijim igracima. Sve najlepse mu zelim

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, bodo said:

Pa kad smo mogli jednog Šilba šilbovati koji je za dotičnog igračina možemo valjda i ovog kvazi igrača  po mom sudu 

Nije problem da li je neko bolji ili gori igrac, problem je u odnosu prema igracima. Ako si doveo centra manjeg od dva metra i sto kila kojeg ne znas da iskoristis problem je u tebi sto si ga uopste i doveo, a ne u njemu koji igra ono sto je oduvek i igrao.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Takeshi_Kovacs said:

plej iz pik igre ima 3 primarne opcije:

1. ako mu se ide ispod bloka - sut

2. iz bloka na ulaz

3. iz bloka, ako pomazu, asist rol igracu ili spolja

 

jovic je zbog svoje visine i konstitucije imao sjajna resenja za 2 i 3, pa je mogao da istrpi slabiji sut

 

skraceni spanac, upitne fizike i suta, bi morao da ima teo/markus nivo pregleda igre i lucidnosti da ta pik igra fercera

 

a kad vec uzimas primere - evo vidimo kako to izgleda kod jednog halla

solidan, ali ne i vrhunski sut, nikakav ulaz i solidan court vision...koliko poenta dobijamo po tekmi iz pik igre?

 

sut je oduvek bio osnova kosarke...danas je to samo jos vise izrazeno

Skraceni Spanac je bio u 12 igraca koji su osvojili proslo SP, to je dokaz njegovog kvaliteta. Uzeo milione u karijeri na pik igru, ali to kod nas ne moze da fercera...  Ti si ga predstavio kao FC3 bez suta, a covek je pass first plej sa odlicnim pregledom igre. Da ima bolji sut ili da je bolji atleta, bio bi u Realu/ Barsi.

 

Da je extra klasa, nije. Ali moze dosta da pomogne, ako uopste dodje.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites



FMP je na ovom susretu bio oslabljen neigranjem Filipa Čovića, što se veoma osetilo u igri domaćeg tima, ali je i Zvezda bila vrlo precizna, iz svih pozicija. 

"Možda je malo nerealna razlika za ovako ubedljivu pobedu. Razlog za to je i neigranje njihovog glavnog igrača, jer bez Filipa ovo nije ista ekipa. Sa druge strane, nama se otvorilo, dosta stvari smo pogodili, igrači koji su manje igrali su stvarno odigrali fenomenalno. Vidi se da je Uskoković željan igre, dobro je povezivao redove, asistirao, na kraju i poentirao. Pobedili smo velikom razlikom uz doprinos cele ekipe i šut koji je bio fenomenalan", rekao je Obradović.

 

:lol_2: Sreća pa je Filip pametan momak i ima savest tako da neće dozvoliti da ga opet zajebu inače bi Zvezda imala sigurno rešenje za plejmejkera. Stvarno nemam loše mišljenje o Obradoviću ali ovakva poltronska izjava je više žalosna nego smešna.

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Cavani said:

Nije problem da li je neko bolji ili gori igrac, problem je u odnosu prema igracima. Ako si doveo centra manjeg od dva metra i sto kila kojeg ne znas da iskoristis problem je u tebi sto si ga uopste i doveo, a ne u njemu koji igra ono sto je oduvek i igrao.

To je već drugi par opanaka. Ja sam se samo referirao na to da ćemo lako podnijeti rastanak sa njime. I slažem se s tobom a vjerojatno i sa mnogima još da je ovo ozbiljan promašaj koji nekome mora ići na dušu. Samo ja za njim svakako neću plakat dok mi je Silba zaista bilo žao da smo ga tako otpustili. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, K.Dot said:

Da neko pita Obradovića zašto mu Uskoković nije igrao barem ABA utakmive

Ni meni ovo nije jasno pogotovo sad kada mu nisu igrali ni Rocesti ni Hol.. Morao je da igra.. 


Mislim nije FMP neki pokazatelj, to smo mogli mi sa foruma da igramo ali raduje dabl-dabl...

Link to comment
Share on other sites

Ja uopste ne kapiram poentu ovog gomilanja igraca, ukoliko se sve najavljeno ostvari.

Mi ABA gotovo sigurno mozemo da uzmemo i sa postojecim rosterom + taj rezervni plej koji treba da dodje umesto Rocha.

Nnoko ima smisla ako je zdrav i samo na dvogodisnji ugovor, pa da imamo reseno pitanje centara za sledecu sezonu, ali pod uslovom da Teri ode.Ako Teri nece da raskine dvogodisnji ugovor, bio bi to ozbiljan problem.

Simonovic Jr takodje ima smisla, ako se planira i za sledecu sezonu, a ne Goga Bitadze varijanta, koja znamo kako se zavrsila. Ako Simanic ode u suprotnom smeru slazem se, ali treba uzeti u obzir da je Simonovic stranac.

Ostaje taj plej koji je, slozicemo se, neophodan. Sa svim ovim izmenama, znaci da cemo imati 16 igraca ponovo, gde ce Uskokovic, i narocito Radanov minute videti nikad, a onda je i Reath visak.Simonovic stariji u rosteru tek nema smisla.

I pre svega, i da se ostvari sve ovo, niko od pridoslica nece ni zaigrati do pred kraj decembra, a mi ako ne dobijemo bar 2, od sledece 3 utakmice u EL, koje bi odigrali bez novih igraca, ostatak sezone igramo rekreativno, a onda se postavlja pitanje, koji ce nam sve ovo?!

Da utvrdimo ABA ligu? Da budemo opet KK Sledeca sezona? Bacanje para, smisla bez....🙄

Edited by Gudura
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Proveo sam kao gost jedno pola sata citajuci na RSB jednu temu na kosarci. Nebitno kako se zove lik koji to radi tamo, ali bukvalno imate ljude koji imaju zaduzenje da brane poteze uprave, bili oni dobri ili losi, a opravdanja koje daju za te stavove se granice sa idiotlukom.

 

Neverovatno. Rek'o nam gazda da skacemo u bunar i evo mi skacemo.

Link to comment
Share on other sites

@Gudura slažem se od a do š, jedino sve ovo ima smisla ako se pravi ekipa za sledeću sezonu, znači mladji Simonović i Nnoko bar na godinu i po, udomiti Simanića, a već polako spremati fotelje za starijeg Simona i Lazića. Imali bismo 80%-90% rostera i za sl sezonu. A da se loše upravlja novcem i da se greši u selekciji i vrši doselekcija kao na igrici to stoji.

Edited by Čvarkov
Slovo
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...