Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

46 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Eto ti ga sad. Da li ga neko moze analizirati? Ja uglavnom nisam gledao timove gde je on igrao, a cini mi se da je prosle godine u Valensiji bio los. Kakva mu je odbrana?

 

Protiv nas se raspao na proste činioce.

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, drakon1 said:

Nisam bas siguran da razumem razliku. Protiv Valencije su priznati poeni nako sto je lopta efektivno bila u autu, sinoc bi bio dodatno priznat poen vise iz legalne akcije da nisu preinacili odluku. Cak bi ovo sinoc bilo "legalnije" jer se moze porediti sa situacijom kad igrac nagazi liniju za tri poena a sudije to ne vide i priznaju poen vise (mada, ovo sinoc je bila trojka od par godina kad je linija za tri poena bila tek iza kruga za slobodna bacanja. Mislim da ih je to i iziritiralo. Nedopustivo, ali mogu nekako da shvatim.). Ovo protiv Valencije je mnogo veci "greh", jer je lopta dodirom sata za merenje 24 sekunde bila u autu i u stvari "mrtva".

 

 

Potpuno razumijem što želiš reći, košarkaški gledano manji je grijeh zajebati 2 ili 3 poena prilikom legalnog šuta nego suditi aut koji se nije desio i to prilikom šuta koji je k tome bio i uspješan. Ali nažalost pravila su takva da prepoznaju prvu situaciju (value of a field goal) kao nešto što se može gledati na IRS-u u svakom momentu utakmice i kao nešto što je correctable error, dok za drugu situaciju - dosuđen aut koji se nije dogodio (jer kad sviraš da je lopta dirala sat za 24 ili konstrukciju koša ti zapravo sviraš aut kontra jedne ekipe) nema mogućnosti gledanja snimka uopće niti je greška koju možeš ispraviti osim doslovno odmah u momentu kad je svirana (sudac digne ruku i kaže slučajan zvižduk i idemo dalje). Jebiga, ovako sa strane gledano i nije uvijek fer, ali tako je kako je. Zato su i Euroligi bile vezane ruke u toj situaciji, premda je Valencia tu 100% u pravu jednostavno nema osnova u pravilima da se to proglasi greškom zbog koje se utakmica može ponoviti. Ista stvar bi npr. bila da je igrač šutirao na koš i sudac mu svira gaženje aut linije, a lopta ulazi u koš. Uzalud usporeni snimak nakon koji pokazuje da je igrač bio u terenu kad pravila to ne prepoznaju kao situaciju za IRS (instant replay system).

Edited by Sharp
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Sharp said:

 

Potpuno razumijem što želiš reći, košarkaški gledano manji je grijeh zajebati 2 ili 3 poena prilikom legalnog šuta nego suditi aut koji se nije desio i to prilikom šuta koji je k tome bio i uspješan. Ali nažalost pravila su takva da prepoznaju prvu situaciju (value of a field goal) kako nešto što se može gledati na IRS-u u svakom momentu utakmice i kao nešto što je correctable error, dok za drugu situaciju - dosuđen aut koji se nije dogodio (jer kad sviraš da je lopta dirala sat od 24 ili konstrukciju koša ti zapravo sviraš aut kontra jedne ekipe) nema mogućnosti gledanja snimka uopće niti je greška koju možeš ispraviti osim doslovno odmah u momentu kad je svirana (sudac digne ruku i kaže slučajan zvižduk i idemo dalje). Jebiga, ovako sa strane gledano i nije uvijek fer, ali tako je kako je. Zato su i Euroligi bile vezane ruke u toj situaciji, premda je Valencia tu 100% u pravu jednostavno nema osnova u pravilima da se to proglasi greškom zbog koje se utakmica može ponoviti. Ista stvar bi npr. bila da je igrač šutirao na koš i sudac mu svira gaženje aut linije, a lopta ulazi u koš. Uzalud usporeni snimak nakon koji pokazuje da je igrač bio u terenu kad pravila to ne prepoznaju kao situaciju za IRS (instant replay system).

I ja tebe razumem. Ali, IRS je jedno, a ponavljanje utakmice nakon greske nesto drugo. Opet kazem, nisam siguran da bi se u sinocnjem slucaju ponavljala utakmica sve i da je greska ostala, a mi izgubili na jedan poen (a ne na dva).

Link to comment
Share on other sites

Ako je istina za Nnoka, obradovao sam se prvenstveno što je momak zdravstveno dobro, to je najbitnije. A onda što ćemo konačno imati čvrstinu ispod koša, naravno kad povrati fizičku spremu.

 

Nakon ovog poteza i dovođenje Coloma postaje smisleno. Nadam se da je on u koliko-toliko dobrom stanju i da mu neće trebati puno vremena da udje u ritam.

 

Drugi par cipela je šta ćemo sa toliko igrača i ko će biti šilbovan. Previše grešaka u selekciji iz godine u godinu i bacanja para na doselekciju.

 

Nisam ulazio par sati na forum i prvo Colom, pa Nnoko, mislio sam da je ponovo kolektivna sprdnja.

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...