Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

1 minute ago, Shunsuke Nakamura said:

Nema šta, Obradović je loše rotirao večeras. Baš sam pisao kako je Lazić dobro odigrao prvih pet minuta, a posle do kraja poluvremena zakucan za klupu. Zato igra Simon koji nema nikakvu funkciju na terenu. Waldena jeste predugo držao na klupi. I oni momenti kada izvede cijelu petorku su baš zajebani, sve to nekad izgleda dosta konfuzno. 

 

Pitanje koliko je bilo svežine kod igraca posle dve nedelje duplog EL programa... mozda je jednostavno želeo da ravnomernije raspodeli minutazu...

 

Prosto boli koliko je Teri bio pogubljen u Ip, tj u 1/4 kada su na stizali. Nedostajao je Kuz na def skoku , previse ofanzivnih su imali u Ip.

Apropo velikog broja ispaljenih suteva za 3... odlučili su da skupljaju i udvajaju u reketu i vecina tih suteva je bila otvorena, za razliku od protivnikovih.

Samo smo se samoubili i jedno 3X dozvolili Prtzn-u da se vrati posle -12, 13 itd , ali i ona tri hostaplera su se svojski trudili i pomagali u tome . Previse je bila očigledna namera...

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, mister-no said:

Nije da prejudiciram ali bilo je i ovde dileme da li je CMM bolji nego Volden.. Sačekajmo kraj sezone ali odgovor se nazire. Sa Voldenom je jedini problem što mora da igra i pleja.

 

Mora se uzeti u obzir i koju ulogu imaju u svojim timovima. 

 

Mekintajer je doveden da bude medju liderima tamo, a Volden backup u Zvezdi. Moze Mekintajer mnogo bolje, nije los, ali promena trenera, nekonstantnosti saigraca, sigurno mu ne idu na ruku. 

 

S druge strane Volden mi deluje da igra ozbiljnije nego prosle godine u Partizanu. Igra i jacu odbranu, a i jace u napadu, sada iznudjuje  dosta vise faulova nego sto je tamo kod njih to radio. A slobodna bacanja mu u ABA 100% za sada! I veoma dobar sut za 3p. Prezadovoljan sam kako to za sada izgleda. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Hajde nabroj sta je uradio u zavrsnici sto nije bilo logicno i koje su to gluposti?

 

Zadnja četvrtina;

 

- 8.5 min do kraja - krademo loptu, Lojd trči u kontru, umesto da mu doda loptu, tapka i upropaštava kontru. U istom napadu gazi na liniju auta i gubimo loptu

- 4 min do kraja - zapinje u bloku, JOB preuzima Pejdža, ovaj ga pretrčava kao da ne postoji i polaže

- 1.5 min do kraja - promašuje potpuno otvorenu trojku

- zadnji napad ne ume da reši Pejdža i promašuje šut za tri

 

Dobre stvari; lob pasom pronalazi Davidovca, faul na Davidovcu, dobar pas otvorenom Lojdu koji promašuje za tri, dva faula na njemu, od toga jedno za slobodna bacanja koja promašuje.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

jel ima nekih makar šturih vesti u vezi halla? išao na zvezdin sajt i na sportklub i ništa, dalje ne umem
Oni naši insajderi sa Insta kazu da najverovatnije igra protiv Efesa ali da se očekuje potvrda.

Od utakmice nisam iskreno ni očekivao više posle duplog gostovanja u EL samo par dana ranije. Još plus bez prvog pleja više od pola utakmice.
Mi i dalje imamo u sezoni jedan samo kiks a uz to pobedu prptiv CSKA. Bolje ovako, uvek se uzdam u to da ce se pre nedostaci ispraviti posle pobede od pola koša nego posle 15 razlike.
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam zašto se svi hvataju za sudijski kriterijum i toliki broj faulova/bacanja. Realno, suđenje nije bilo loše, u odbrani smo dobrim delom igrali rukama odbranu, nadskakali su nas dosta puta, pa je faul bio neminovan, da ne bi imali i treći/četvrti napad. Doduše, gledajući statistiku, kao da ona ne govori u prilog onome što smo gledali sinoć. Obradović često menja igrače, neretko i celu petorku, izgovor je da se sačuva svežina, ali time igrači i gube ritam. Nisam trener i ne bih da se mešam, ali meni i dalje smeta ta Sagadin košarka, sa rukometnim izmenama. 

Edited by Ulicni basketas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, realno *w said:

 

Mogli su svirali handcheck Gordi na Voldenom, ali nisu, pa ga je ovaj gurnuo levim laktom.

 

Inače, zaista sam očekivao rutiniranje, a ovo je bilo baš neuverljivo sa vaše strane. Po meni, previše je tu dobrih igrača da bi igrala izgledala ovako.

 

Kakva dobra igra kada su nam svirali 31 faul za 40 minuta??? Bezmalo svaki drugi posed je bio faul?

Zamolio bi i za tvoje gledište situacije da je KKP igrao sa 3 igrača(od kojih je jedan Janković) na pozicijama 4 i 5, za skoro 80 minuta samo 3 faula. Sa druge strane KKCZ je na pozicijama 4 i 5 igrala sa 4 igraca(+ ispomoc Davidovca pošto ova 4 igraca nisu mogli igrati punu minutazu zbog problema sa faulovima) i za 70minuta napravili 13 faulova?

KAKO je to moguće? Da je igrao KKP protiv Crnokose pa da razumem razliku u kvalitetu ali opet ne bi bio logičan odnos faulova.

Tomas i Mosli 70minuta i 2 faula 😄

Evo ja ne mogu da se setim makar jedne utakmice da sam to video.

 

Edit:

Samo bi dodao statistiku da protiv ostalih ABA ligaša Tomas igra 22min u proseku i napravi 3 faula a Mosli 23min i napravi 2 faula(uključujuci i ovu neverovatnu utakmicu sa KKCZ, gde su napravili po 1 za po 35min)

Prošle sezone Tomas 19min i 2,5 faulova, Mosli 17min i 2,3 faula

Edited by ivan9
  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Da realno, zasto spominjati sudjenje, ko da se ne desava cesto da protivnik izvede 25 bacanja vise. Ok jasno je da aba sudije naprave cirkus od svakog derbija pa gledamo vise penale nego kosarku i utakmicu od 2 sata, ali ako sudis mrki pogled jednoj strani, ne smijes da dopustas malo grublju odbranu drugoj strani. Plasirace se KKP u plej of i bez pomoci ovog tipa.

 

Inace ne kapiram odluku da Simon igra prije Kuzmica ali bas nikako. Jedino ako je laksa povreda u pitanju ili se zalio na umor, ali Kuzmic jedini u ovom rosteru ima koliko toliko stabilan defanzivni skok.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mizerna minutaža Dobrića, Rita, Simonovića (sa razlogom) na to dodajte povredu Lojda i odsustvo Kuzmića, te činjenicu da su Roč i JOB došli pre metar dana, pa sve to pomnožite sa 8 utakmica u 17 dana (Minhen, Kopar, Lion, Bg, Bg, Milano, Barselona, Bg). Oni u period od 24 dana (Laktaši, Bg,Zg,Bg, Bg, Bg). Spot the diference

 

Krajnje sumnjiva "blokada" Mozlija prilikom polaganja Roča, po meni čista silazna putanja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Константин said:

Напад не постоји и држи нас искључиво шут за 3 као вечерас (ни мање ни више него 15 тројки)...

Гледао сам Сашу и уживо као тренера и пратио на тв како је позивао акције прије него је преузео нас. Шта се дешава са Обрадовићем жив нисам.

Ukratko:Zvezdina klupa.
Nije isto sedeti na klupi Monaka ili Lokomotive i Zvezde. Zvezdina klupa je vazda uzarena,svaka utakmica se igra pod pritiskom koji prevazilazi rezultatski. Sasa ce morati da prodje isto ono sto je prosao i coach Ra. Da raste kao trener Zvezde,a i ona sa njim. To je neminovnost.

8 hours ago, Wingwalker said:

 

Uzgred: dal bi mogli da zaključamo kampanju '' Laki to smo svi mi '' i da se vrate stari nikovi jer u jednom trenutku večeras kvotuju se jedno tri Lakija naizmenično...a za nas iskusnije to je već taf multitasking.

 

 

Apsolutno..na ovo ukazujem vec mesecima. Inace cu potpise/nickove poceti da shvatam kao Lakijeve svedoke..i sledbenike u konstantnom kukanju i mracenju.

Obicno se utakmice poput sinocnje gube protivnikovim sutem u poslednjoj sekundi..nisu nas kaznili. Steta za njihove navijace jer mislim da cemo ih slistiti kad bude bitnotm
Neko je spomenuo..neverovatno je kako same sudije ne umeju/nece/ne smeju da se izvuku iz gliba regionalne kosarke. Sinoc nije bilo publike, mandrila na tribinama koji bi pravili pritisak i shtimung i opet smo dobili utakmicu sa repovima koja je trajala preko dva sahata. Fuj!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Sector said:

Da realno, zasto spominjati sudjenje, ko da se ne desava cesto da protivnik izvede 25 bacanja vise. Ok jasno je da aba sudije naprave cirkus od svakog derbija pa gledamo vise penale nego kosarku i utakmicu od 2 sata, ali ako sudis mrki pogled jednoj strani, ne smijes da dopustas malo grublju odbranu drugoj strani.

nije to zbog neujednacenog kriterijuma, nego zato sto su njihovi igraci pametni a nasi glupi

  • Like 2
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Sad onako hladnije glave. Razlika u slobodnim bacanjima jeste nenormalna. Napravili smo more idiotskih faulova al ne za tu razliku.

Dozvolili su njima vise tucu. Najevidentnije je to na Lojdu, koga je Pejdz konstantno povlacio, i kriterijum kod sudjenja faulova u napadu.

Kako god bilo i uprkos tome, moralo je biti 10 razlike.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Navijački gledano svi smo želeli da ih razbucamo jer smo realno dosta bolji , međutim ako realno sagledamo ovaj Novembar mesec je izuzetno težak bio za nas . Pored 32 ili kolko vec faulova , užasnog suđenja, mesarske košarke protivnika pobedili smo. U ovaj meč smo ih isključivo mi vratili u igru sa našim glupostima i lošim skokom. Ima uticaj malo i umor ali prosto ne sme da se dozvoli to u tolikoj meri. Voldenu hvala za onu partiju juče to mi je najdraži utisak. I da, koliko god imao loše reči za Halla i Kuz, sinoć su falili , pogotovo Hall koji je dosta dobro počeo meč i tačno je falio taj jedan bek u rotaciji . 

 

Uz mali predah i nešto "lakši" raspored ova ekipa će biti 20% bolja. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...