Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Johhny je odigrao vrhunski sinoc, mnogo nam znaci njegova telesina u reketu, ima ga. Sinoc je u jednom prodoru tako oduvao Hinesa u kontaktu, ali Hines kao Hines, uspeo nekako da se vrati u poziciju, ali ne bi ga zaustavio pod kosem da nije stiglo udvajanje. Onda O Bryant izbacuje sjajan izlazni pas i mislim da se taj napad zavrsio kosem Loyda sa poludistance nakon finte suta. Prejak je Johhny, voleo ne voleo treba mu gurati da igra dole.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Princeton said:

 

Imao je dobar segment u trecoj cetvrtini kada je natjerao Tarcevskog na klupu. Uzeo je 4 skoka za 10mins na parketu, odlicno branio pik, postavljao jake blokove i otvarao bekovima opcije. U paru sa Kuridzom odbrana nam je bila armirani beton, da Milanezi nisu ubacili onih par teskih suteva na isteku napada, tad bi prelomili utakmicu.

 

Sta znam, ja Kuzmu i dalje dozivljavam kao prvog centra ekipe, ali trebamo se naviknuti na njegovu drugaciju rolu u ekipi ove godine. Sasine ekipe generalno igraju veoma malo minuta sa teskim centrom, i za to vrijeme sve dok Kuzma dobije u duelu direktnog rivala (ovaj put Tarcevskog), on je odradio svoj posao. Licno sam ocekivako puno vise od njega, ali realnost je da on odradjuje zadatu rolu sasvim korektno, i da nema prilike u ovom napadackom sistemu da dodje (statisticki) do izrazaja.

 

Preblag si druže prema njemu. U napadu je užasan, aj što je ne drven, nego okamenjen u rukama, nego pokazuje ozbiljne znake fizičke nemoći iz čega se protivnik još i dodatno motiviše i ohrabruje.

U fazonu sam koju qrac idemo roll opciju sa njim u pnr kada jedino može 1 na 0  da reši, a i to je pitanje. Nema više eksplozivnosti i snage pri finišu, sve živo ga remeti, tužno majke mi.

 

U odbrani je malo bolja priča, zahvaljujući pre svega size-u, jer ipak 213cm i 115kg nije tako lako izgurati. Ali je usporio u nogama, dosta loše to izgleda sa preuzimanjem i stranom pomoći. Nije baš kao Bobi Marjanović, ali bleda senka od nekada ozbiljnog defendera pod košem. Zato sam i napisao, radi posao da zagradi čoveka na defanzivnom skoku, odbrani post igru i to je sve.

 

Zaista ne vidim neku prednost koju daje u odnosu na Rita.

Ako kažemo da Debeli ima svojih 25 minuta, da će Teri dobiti 15 sigurno, Kuridza i Deda po 20. To je vec 80 minuta na 4 i 5.

Deda u nekim opcijama igra i na 3 tako da se njegovi minuti na 4 mogu umanjiti, ali tu je i Simonović koji će prosečno bar dobiti svojih 10 minuta.

 

Sve u svemu, meni je dosta logicno da kad mozemo guramo Rita i da sa njim imamo bolji spacing na terenu i pretnju šutem sa pozicije 5, nego da drvimo sa Kuzmićem koji očekuje crveni tepih i autoput do koša, da bi poentirao. Osim kada protivnik ima tornjeve blizance i kada nam treba meso u reketu.

Edited by Obi-Wan
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Ulicni basketas said:


Miličić je zadužen za komunikaciju sa medijima.

A Raska Katica vracamo iz penzije u koju je otisao neposredno pre... 

 

EDIT: a ne Dubljevic, koji Dubljevic vas spopao :59: 

Rasko, braco, Rasko... a ne zvona i praporci! 😄

Edited by Kooineeperk
Link to comment
Share on other sites

Meni je Kuz bio uzasan sinoc. U prvo poluvrijeme su ga skinuli dva puta sa cistih zicera, pretrcavaju ga u odbrani lagano, uzas bas. U 3/4 je vec bio bolji, pokupio je nekoliko skokova, ubacio slobodna bacanja. Trenutno je igrac za najvise 10-15 minuta. Dobra stvar je sto Dzoni lagano moze da pokriva 5. 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Loša stvar je da kada je sa suprtone strane neki jači i viši centar poput Mastafe ili Tavareša, njega ne može da čuva ni Teri, a ni JOB. Kuzmić mora da bude na parketu, koliko god loš bio. Nedostaje mu i dalje brzina, samopouzdanje, završnica. I dalje mu ispada lopta, lako ga lepe, u zidanju jedva pomeri svog čuvara. Definitivno nije ni blizu onog starog Kuza. Meni ga je žao, ja bih voleo da se vrati u formu, ali previše je vremena prošlo od udesa, a on i dalje veoma slabo napreduje. Čudna mi je odluka da se potpiše višegodišnji ugovor. Verovatno postoji klauzula. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Vamos Laki said:

Ono sto je dobro je to sto uspevamo da dobijemo i kad Lojd nije karate kid.

 

Spremio ga je Mr Miagi i za te situacije. 

 

Wax on... Wax off

 

 

5 minutes ago, 12Laki said:

giphy.gif

 

A Kuridza se taman ponadao sutu za 3 🙂

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

Hall se mora apgrejdovati jer te fizikalije...kretnje...duge ruke i top ball handling ali bez fajterskog stava možemo u EL da kompenzujemo samo par puta i to uz srećne okolnosti. Treba ga postaviti pred monitor i pustiti mu hajlajce protiv Baskonie..""eto...viš da umeš''. Ove zadnje 3-4 partije su više njegova psihička blokada nego skil limiti.

Kuz već teško da ima mnogo prostora za podizanje nivoa upotrebljivosti u napadu...posebno uz ovakvog Hall-a ali i kratkog Roča. Njega bi mogao da ubaci u posao samo snažan pik plej koji kada na vrhu kapice podigne loptu iznad glave...ista bude na 2.30cm...svaka sličnost sa Jovićem je poželjna. Kuz nema trenutno igrača sa kojim pasuje u napadu...i očigledno je da mu trebaju idealne okolnosti da skoruje...kao što je već neko spomenuo. Prevelik nam je rizik u napadu i kada je u mismeču...posebno kada jurimo rezultat jer se lako otvaraju kontre nakon njegovih grešaka iako se on uvek trudi da se što pre vrati u odbranu.

 

Najlepši osećaj nakon pobede nad favoritom je što smo dobili bez Lojdovih 25-30 poena jer će klupa svaku sledeću krenuti sa većim samopouzdanjem. Taj rad ćelavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Meni se sviđa kod Kuzmića što bez pardona kreće na kucanje uvek. Jbga, to što mu treba idealna situacija bez ikakvih distrakcija je minus. Baš ga je dobro nalupao Brooks sinoć, sjajne blokade. Iako je kilav, nekako sam spokojniji sa Kuzmićem na parketu vezano za skok, defanzivne kretnje i sve te stvari koje inače centri treba da rade, nego kad ludi Terry krene da preuzima kao na fudbalu. Jbga, koliko para toliko muzike.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Veci nam je problem Hall nego Kuzmic.

Da imamo pleja koji bolje igra pik ili baca lob pas i Kuzmic bi bio upotrebljiviji. Hall nije kliknuo ni sa jednim centrom, oni pasovi za kucanje Teriju su tragicni, svaki zavrsi ili na tabli ili u autu. 

Simon odbio milione iz Nba da zavrsi karijeru u prvoj ljubavi, ubice ga od zezanja 🙂

Edited by Cavani
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Wingwalker said:

Hall se mora apgrejdovati jer te fizikalije...kretnje...duge ruke i top ball handling ali bez fajterskog stava možemo u EL da kompenzujemo samo par puta i to uz srećne okolnosti. Treba ga postaviti pred monitor i pustiti mu hajlajce protiv Baskonie..""eto...viš da umeš''. Ove zadnje 3-4 partije su više njegova psihička blokada nego skil limiti. Kuz već teško da ima mnogo prostora za podizanje nivoa upotrebljivosti u napadu...posebno uz ovakvog Hall-a ali i kratkog Roča. Njega bi mogao da ubaci u posao samo snažan i prodoran pik plej koji kada na vrhu kapice podigne loptu iznad glave...ista bude na 2.30cm...svaka sličnost sa Jovićem je poželjna. Kuz nema trenutno igrača sa kojim pasuje u napadu...i očigledno je da mu trebaju idealne okolnosti da skoruje...kao što je već neko spomenuo. Prevelik nam je rizik u napadu i kada je u mismeču...posebno kada jurimo rezultat jer se lako otvaraju kontre nakon njegovih grešaka. Najlepši osećaj nakon pobede nad favoritom je što smo dobili bez Lojdovih 25-30 poena jer će klupa svaku sledeću krenuti sa većim samopouzdanjem. Taj rad ćelavi.

 

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

 

 

 

 

 

 

 

Ako se dobro sećam, letos je na testovima fizičke spreme Hall imao najbolje rezultate. Plus, dobar sa loptom, duge ruke, odbrana solidna... Prosto je neverovatno sa koliko malo samopouzdanja igra u poslednje vreme.  

Link to comment
Share on other sites

Iznervirao me Kuzmic [emoji1]
Dubljevic nam nikada nije bio dostupan ni u snovima. Lepo su dole forumasi to opisali pa se ne treba vracati vise na tu temu.

Sto se Lorenca tice, za njega je vec bilo jasno proslog dembra da ide iz Zvezde. Ako se secas, mislim da je bilo tada konkretnih ponuda za njega (Milano cini mi se), ali smo mi bili zacepili cenu od 1 milion evra obestecenja. Nakon onih nekoliko monstruoznih partija, svima je bilo jasno da ce ove sezone potpisati ugovor minimum 2x veci. Markoss je takodje pricao (ako se ne varam) da je on "money on my mind" tip i da nije spreman da spusti cenu zbog porodicnog koncepta.
Nakon toga je nastupila korona i na primeru Pantera se videlo da ce igraci da se odluce za sredinu koja dobro i sigurno placa, a mi nikako nismo deo te price.


Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Sutra Barsa ... Kuric će nas razbiti [emoji1]
 
Crew Chief
LAMONICA, LUIGI :classic_biggrin:
Umpire 1
PANTHER, ANNE :smiley13:
Umpire 2
VILIUS, GYTIS
Ne zelim da ovo bude shvaceno seksisticki, ali ova Ana Panter je jedna od najgorih sudija koje sam video u zivotu. Svaku utakmicu mi se zivot smuci kada vidim kakve odluke donosi.

Srecom tu je Lamonika, pa imamo cemu da se nadamo :D

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...