Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Imali smo solidnu sansu da uzmemo brejk, u jednom trenutku je izgledalo da imamo kontrolu nad mecom, ali nijesmo nikako uspjeli da se odlijepimo. Loyd se ispromisavao, a niko od ostalih spoljnih igraca nije iskocio u napadu. Hall previse pasivan, Walden tek na kraju nabudzio statistiku. Rocesti solidno odradio svoje minute u napadu, ali sa malom potrosnjom nije mogao da utice puno na mec. Nije nista strasan poraz, igrali smo protiv ekipe koja ima nekoliko top igraca. Mickey je bio game-changer. Zatvorio je reket za nase bekove, a odradio je ozbiljnu odbranu i na Dzoniju.

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Waldenu iz kola u kolo postaje sve jasnije koji je ovo level u odnosu na EC. Nažalost već je prikupio ozbiljne minute straćene na dinamično ali jalovo nadriblavanje strogo duž linije za tri jer i dalje prolazi na metar od bloka i onda bez i trunke pretnje po koš ili ideje za asist naglo i prerano zaustavi dribling, pa bude udvojen jer mu je čuvar na grbači, pa napravi korake u spašavanju...ili izgubi loptu.

Ono zabadanje sa krila sa ničim izazvanim prolaskom ispod table mu postaje brandmark. Odatle je večeras bacio dve koske udvojenim centrima jer je opet šlepovao čuvara za sobom. 

Jasno je da deo tih pogrešnih odluka ili impulsivnih poteza dolazi jednostavno i od njegovih limita u napadu ali večeras je baš izgledao preplašeno i ziceraški i zameram mu taj stav jer gledamo svaku tekmu Lojda kako izgara i ozbiljno rizikuje da ga neko izlomi onim hero prodorima u meso dok ga vijaju po terenu kao besno kuče.

Ne očekuje se od Waldena da se driblingom prošeta kroz reket i zakuca ili provuče duž osnovne i baci neku ultra spinovanu na drugi obruč...ali mnogo je pogrešnih poteza iz kojih pokušava da se vadi uvaljujući saigračima umesto da sa svim tim bicepsima i sajlama krene par puta do samog kraja u hasl prodor i izvuče bar faul. I on i Roč su večeras samo jednom stali na liniju penala.

Ne bi ga poredio mnogo sa Hall-om jer u njegov ugovor ako se ne varam stanu upravo dva Hall-a.

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Veceras Sale nije uspeo da nadje petorku koja će da prelomi meč u našu korist. 

Koliko je Miki bio brutalan u odbrani toliko je Mekalum bio u napadu. 

 

Hall ima bas los sut, a najgore što ni on ne veruje u isti. Bar tako izgleda. 

Dosta puta uspe da dodje do kapice gde bude sam i ne pogodi. Malo da poradi na tom delu igre, da pogadja odatle i dobićemo ogroman boost u napadu. Moze da pogodi, a ako centar izadje da nabaci dole Teriju. 

Videli smo veceras da Teriju sta god bacis on će da prikuca čak mu odgovara da lopta bude viša 🙂

 

Walden mora uzeti više odgovornosti u napadu, a pogotovo u sutu. Veceras je čekao I tek kad je bilo gotovo i bez pritiska počeo da poentira. Morace ipak da stisne muda malo.

 

OBrajant će biti odlicno pojacanje i to se vidi. 

 

 

Edited by propolis
Link to comment
Share on other sites

Utakmica je izgubljena tako sto je jedan igrac istupio i pogadjao u seriji. Taj covek nosi dres Kimkija i zove se Erik Mekolum. Mi smo imali poprilicno prazan hod u poslednjoj ctvrtini, Mekolum je dao 13poena, npr Loyd je dao dva bacanja koja je jedva izmuvao tako sto se zabio u igraca i na silu ga dobio i poslednje polaganje koje je u sustini nebitno. Covek ej nestao,a probao je Obrajant, ali nije on ta klasa da lomi na prvom mecu. 

 

Cesto ovakve meceve odlucuje pojedinac koji istupi, nama je to bio Loyd u OT protiv CSKA, ali generalno danas se sakrio. Ostali u principu nemaju neki klac kvalitet i mislim da ce se sad sve svaliti na Loyda i Obrajanta. Bezimo malo od koncepta tima sve vise i vise..Uplasenost vecine igraca se primetila i tokom meca, ne samo na kraju. 

 

Sitne stvari su odlucile, u principu treba biti zadovoljan da takve stvari odlucuju mec. Protiv CSKA smo imali u tim momentima srece, sad Himki...Mene vise brine sto se gubi tim, a dobijamo dva istaknuta igraca koji ce ocigledno imati sva ovlascenja ta sutiraju po nahodjenju.

 

Domaci igraci samo 19 od 77 poena i to uz fine procenta suta, totalno su skrajnuti i to sve vise dolazi do izrazaja.

Edited by LosmiSK
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Mile1 said:

Koliko je para spucano u ovaj tim zaista greota. Bolje da su pare ulozene u ostale sekcije naseg sportskog drustva. Resava nas pokojni Tima

 

Rekao bih da veze nemas s kosarkom, ali s obzirom da si stari forumas...

.

Ovde forumasi idu s krajnosti u krajnost. Kad dobijemo onda smo najjaci, kad izgubimo onda nijedan igrac veze nema...

Imamo opak tim, veceras smo izgubili ali cemo pobediti one tekme gde niko nije ocekivao.

.

P.s Da smo veceras pobedili, meni bi Hall bio igrac utakmice.

Link to comment
Share on other sites

Ovo se moglo dobiti. U par navrata smo moglinda se odlepimo i verovatno prelomimo utakmicu u nasu korist. Da bi se ovakve utakmice dobijale nama nedostaje ozbiljan plejmejker. To nisu ni hall, ni roch ni walden. Hall najveci doprinos daje na defanzivnoj strani terena i tu zaista nemam primedbe, ali u napadu je u najboljem slucaju prosecan. Suvise pasivan, ne moze se pohvaliti nekim sjajnim pregledom igre, asistencije mu kasne upravo taj delic sekunde koji razlikuje dobre od vrhunskih dodavaca i odbrani dozvoljava da se pozicionira. Kuzmic je par puta visio sam u reketu, ali nije dobijao lopte. Ne znam sta je razlog nedostatka samopoyzdanja, ali covek nadribla na kapicu i umesto da sutne on trazi drugo resenje. Realizacija na obrucu za sad mu je ocajna. Flouteri bez imalo osecaja. U promiteasu je cesto nabacivao brownu alleyoop pasove, neverovatno mi je da to juce nijednom nije izabrao kao resenje sa terryem nego su ga lepili i zatvarali kako su stigli. Tako da ni o kakvoj njegovoj dobroj igri nema ni govora. Decko nas je juce usporavao i konstantno birao losa resenja.

U nastavku sezone ovaj problem bi mogao jos vise doci do izrazaja, sto protivnici vise budu zatvarali loyda kao za sad jedinu legitimnu napadacku opciju. Napisah ranije hall deluje kao kompletan paket od svega zna po malo, ali izuzev odbrane u kojoj je odlican, u svemu ostalom je prosecan, a plasim se da to nije dovoljno za startnog pleja. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ne može se imati sve, jer je to rezervisano za 7-8 euro ekipa

mislim da je dovoljan uspeh što imamo jednog vrhunskog & kompletnog igrača (loyd)

 

hall i walden nisu neki plejmejking majstori a rochestie je sada igrač za neke minijature (koje se mogu isplatiti kada nosioci urade svoj posao) ali je zato odbrana dosta dobra a bogami ima i šuta sa svih pozicija, pogotovo sa dolaskom ovog bika-privatnika. svake sezone imam utisak da smo u atletskom smislu inferiorni plus nikada nemamo lika koji može da dobije loptu i da igra završnicu. sada smo igrali egal sa cska u fizičkom smislu a eto i taj loyd je prisutan.

 

dva igrača su prvi put zaigrala pre nedelju dana, a jedan juče.

 

ja sam više nego zadovoljan sastavom, u teoriji je jedan od boljih koje smo imali. sad treba "samo" obradović da učini da fercera ( :

super je kada imaš majstore na pleju ali i dobre kretnje igrača + protok lopte mogu donekle da nadoknade skill.

Edited by đubrivo.
  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

koncepcijski, ovom timu nedostaje jedan pangos i to je to

zbog nedostatka kvaliteta na 1 i hall i volden su prinudjeni da igraju ono sto im nije forte

hall da bude prvi plej i igra vise minuta nego sto moze da iznese u ovoj konkurenciji

a volden da bude primarna napadacka opcija kad je u igri, za sta jednostavno nema kvalitet na EL nivou

 

opet, slazem se sa uinijem kad je ocena celokupnog tima u pitanju

ovo jeste dosta kompletnije nego sto smo imali u mnogo sezona unazad

plus trener koji zna sta radi, i vidi gde su trenutni problemi

optimista sam sto se tice daljeg toka sezone

 

i da pojasnim, to optimista znaci da ocekujem da igramo dobru kosarku i da se posibamo sa svakim

kosarka nije egzaktna nauka, gde trener povuce poteze x i y, igraci sprovedu sve njegove zahteve matematicki precizno = tekma ne moze da se izgubi

igraju i drugi kosarku

ono sto se pise na live temi je toliko degutantno i ispod minimalnog razumevanja sporta da nemam reci

Edited by Takeshi_Kovacs
  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Optimista sam u vezi tima, nisam optimista u vezi O'Bryanta jer on igra neku svoju košarku, nezavisno od tima. 

 

Prelomio nas je McCollum koji je zaličio na svog mlađeg batu. Imali smo neka sistemska rešenja i za Shveda i za Mickeya i za Monroea, ali za ovoga nismo i videlo se i po gestikulaciji saigrača koliko ih je iznenadio McCollum sa ovakvom partijom u svom prvom EL meču za Himki ove sezone. 

 

Idemo dalje, utakmica je bila muška i zanimljiva, u EL nije garantovana pobeda protiv bilo koga a svakako nije sramota izgubiti od ovakvog Himkija koji je među najskupljim ekipama u EL. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ovo je igra O Bryanta, ne treba ocekivati nikakvu vecu promenu kada prodje neko vreme i kada se uklopi u tim, nece poceti naprasno da razigrava.

 

Sa jedne strane ce dobro doci nasem napadu koji ume da zatrokira i ostane bez resenja, posebno jer sa njim imamo unutrasnju igru, a sa druge moze da nam sjebe malo koheziju u ekipi sa svojim stilom igre.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Igor028 said:

Nekako nista cudno juce, uvek kada je trebao da se napravi taj korak vise da se iskoci u Euroligi, mi izgubimo, i svake godine je tako. Nekako nam uvek fali to nesto, da bi napravili veci uspeh. 

Moram da se slozim sa ovim.

Rano je za bilo kakve kalkulacije al nisam optimista kad je u pitanju top8.

Kad uzmemo u obzir da su Cska, Efes, Real i Barsa sigurni, ostaje jos 4 mesta.

Od ostalih imamo Zalgiris koji je startovao jako ozbiljno, i Bayern koji je napravio brejk u Istanbulu i Tel Avivu. Nesto sto mi mozemo samo da sanjamo izgleda.

Na to dodati Valensiju koja ima jako dobar tim, Baskoniju, Makabi pa Oli.

Mrka kapa.

A onda se postavlja pita zasto je doveden Dzoni, pa cak i Rocesti? U aba cemo fercerati lagano i bez njih.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Vamos Laki tako je svake sezone u euroleague. još su u ovih par sezona oly i pao posustali, fener nije mašina pa je opet podvig ući u 1/4 finale

hoću da kažem, nikada se neće dogoditi da si siguran za plej of, pogotovo nakon 5 kola.

 

na kraju krajeva, it's not about the destination, it's about the journey ili kako se već kaže. ovo može biti ekipa koja će o dobrim danima igrati egal sa svakom el ekipom, pa kako ispadne

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, đubrivo. said:

@Vamos Laki tako je svake sezone u euroleague. još su u ovih par sezona oly i pao posustali, fener nije mašina pa je opet podvig ući u 1/4 finale

hoću da kažem, nikada se neće dogoditi da si siguran za plej of, pogotovo nakon 5 kola.

 

na kraju krajeva, it's not about the destination, it's about the journey ili kako se već kaže. ovo može biti ekipa koja će o dobrim danima igrati egal sa svakom el ekipom, pa kako ispadne

Slazem se da je tako svake godine. Al bas zbog toga je start jako bitan. Utakmica protiv Zalgirisa ili ono sinoc, nesto od ta 2 je moralo da se dobije.

S drugim delom se apsolutno ne slazem. Pravi se ovakav tim da bi se igrao poneki egal s jacim timovima? Vini, to je krajnje utopisticko razmisljanje, i tako ne razmisljaju ni Sale ni Coks.

Meni je potpuno nejasna koncepcija, evo vec sezona 4 nakon Radonje. Iako sad bar za promenu imamo trenera.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Vamos Laki said:

Moram da se slozim sa ovim.

Rano je za bilo kakve kalkulacije al nisam optimista kad je u pitanju top8.

Kad uzmemo u obzir da su Cska, Efes, Real i Barsa sigurni, ostaje jos 4 mesta.

Od ostalih imamo Zalgiris koji je startovao jako ozbiljno, i Bayern koji je napravio brejk u Istanbulu i Tel Avivu. Nesto sto mi mozemo samo da sanjamo izgleda.

Na to dodati Valensiju koja ima jako dobar tim, Baskoniju, Makabi pa Oli.

Mrka kapa.

A onda se postavlja pita zasto je doveden Dzoni, pa cak i Rocesti? U aba cemo fercerati lagano i bez njih.

Bas to. 

Ne pljujem, daleko od toga, uzivanje je ove sezone gledati nas u odnosu na proslu, dobri igraci dobar trener... 

Ali nekako, nikad nismo imali taj pobednicki mentalitet da iskocimo kad treba.

Link to comment
Share on other sites

Slazem se da je ovo ekipa koja ce kad ima vece moci da se posiba sa cska ili sa realom, ali je za eventualni plasman u top8 mnogo bitnije dobijati ovakve utakmice i uzimati brejkove dirketnim konkurentima a mi tu konstantu nemamo. Izuzev loyda previse mediokriteta stranaca za moj ukus

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...