Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Just now, đubrivo. said:

 

pretpostavljam da je mislio na petu ličnu, tako da će biti sve okej, jer sledeću počinje od nule 🙂

 

🤣 Hit

 

Imao je onaj jedan nezgodan pad, gledao sam preko muljavog streama koji koči, presekoh se u sekundi...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kad se uzme u obzir da su dosli u Pionir posle poraza od Albe i sa imperativom pobede, ali pre svega to sto su dosli u "prazan" Pionir, daje ovoj pobedi neverovatno jak bold. Treba biti realan i reci da smo ekipa koja je u vrhu Evrolige, ako ne i na samom vrhu, kad se govori o vetru u ledja koji daje publika. Pobediti mozda i prvog favorita takmicenja, ali i aktuelnog sampiona, u tim uslovima, pretstavlja pravo malo cudo. Naklon do poda za momke i trenera ...

 

Sta reci o Lojdu novo, a da vec nije napisano. Instikt vrsnog napadaca, kog verujem nismo nikad imali. Ali prosto nije iznenadjenje. Znalo se kakvog smo igraca doveli. Mozda malo iznenadjuju brojke. Ocekivao sam recimo neke najbolje partije od nekih 17-22 poena, a on tera na 25-30. Ocigledno je motivisan vrlo i da nekom nesto opasno dobro dokazuje.

 

Recimo da smo mogli da se nadamo necemu kada bi umirili Dzejmsa i Klejburna. Ovaj drugi je krenuo po obicaju lose po nas, ali je posustajao kako je vreme odmicalo. Dosta zasluga za to ide Kuridzi, verovatno najpotcenjeniji igrac kog imamo u rosteru. Necu da pisem hvalospeve o njemu, jer je jelte sad to moderno, ali recicu da nije Kuridza ni toliki virtuoz i defanzivni specijalac kojim se sad pretstavlja, ali nije ni drvo javorovo kako se ne tako davno opisivao. Jednostavno, iz ugla uprave, jeftin a upotrebljiv igrac, a iz ugla trenera, covek od poverenja i covek koji ce provereno ostaviti na terenu sve sto moze i ima u tom trenutku. Neko bi rekao da svaki profesionalac to mora da pruzi, ali znamo da to nije bas tako. Sto se njegovog skila tice, nema sta, potsetio nas je na neke zaboravljene kosarkaske stvari, horoge pre svega. Ona stara cetvorka, koja hoce da se krlja dole, a hoce i da opali za tri. Sve to ima, ne na odlicnom, ali na korektnom nivou, dovoljnom da se ne naziva drvetom, ako nista vise. Sto se tice njegove igre konkretno sinoc, mozda mu je statistika sakrila deo zasluga, mozda i ne, ali bravo momce u svakom slucaju.

 

Pricah o Dzejmsu i Klejburnu. Ovaj prvi ume da divlja, ali dozvoljava mu se to s razlogom, uglavnom. Nije imao svoje vece, ali mislim da je Lazic dosta doprineo tome, disuci mu za vratom i jureci ga po celom terenu. Kapiten svakako ima svoju ulogu kod Obradovica, iako vlada neko neobicno misljenje da Obradovic mora da mu daje minute. Ali dobro, razumem da su to valjda neki licni animoziteti pojedinih navijaca prema pojedinim igracima. Nista novo, nista cega nece biti i u buducnosti.

 

I jos jedan diskretni heroj. Rit naravno. Nadam se da ce momak dobiti vece poverenje i da nece kao sinoc delovati iz treceg plana. Vrlo upotrebljiv na obe strane terena. Sasa naravno zna najbolje i mislim da ce prednost koju Kuzmic ima u odnosu na Rita biti preispitana. Bice zanimljivo ko ispada iz 12 sa Dzonijevim dolaskom. Sudeci po jucerasnjoj minutazi, izgleda da ce to biti Dobric. Ako se orjentisemo na poziciju, logicnije mi je da to budu Simonovic ili Kuzmic. Bar po trenutnoj formi. Ne i nuzno kroz celu sezonu u jacim utakmicama.

 

Sto se Davidivca tice, ne mogu da budem odusevljen njegovom partijom, jer on nije igrac koji treba da deluje iz prikrajka. Mora da preuzima deo odgovornosti od Lojda. Svakako je muski odigrao finis, ali treba i mora vise za 45 minuta. 

 

Volden je bio korektan u sutu. U jednom delu je i on solidno pazio na Dzejmsa, ali fale njegove kontre i polukontre. Da li je Sasa to svesno iskontrolisao ili je ovo ipak previsok nivo za tako nesto, videcemo dalje u toku sezone.

 

O Holu i dalje imam isto misljenje. Sve ima, a opet nista cime bi visoko dobacio u toku sezone. Ne znam, onako ... sve mu je na nekoj oceni 7, ali bez nekog potencijala da ripne ...

 

Roc svakako u ovim godinama i u EL nije sposoban vise da probija prvu liniju. Izgubio je dosta na brzini. Na srecu, mislim da je sut i dalje tu i da ga treba koristiti i kao 2. To se opet nadovezuje na pricu o Holu. Za neku nasu spekrtakularnu sezonu fali mi vrhunski plej. To se za sad ne oseca jer Lojd sipa ko blesav. Mozda sam ja i precenio tu ulogu pleja, pogotovo dolaskom i O'brajata. Videcemo. Roc svakako ima neophodno iskustvo u pravom smisku te reci. Vrlo hladnokrvni i tacni pasovi na Terija. Nema ovaj mnogo napadackog repertoara, ali to sto ima treba eksploatisati maksimslno.

 

Kakko god, ide bas tezak raspored i gomila nekih naizgled teskih gostovanja. Ali koliko oduzima domaci teren, pandemija daje sansu vise na tim gostovanjima. 

 

Neka nam je sa srecom prvi bas veliki skalp ove sezone i da budu sto cesci.

Edited by Firga
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Nisam bio u prilici da gledam utakmicu sinoc, svaka cast ekipi i strucnom stabu na povratku iz dvocifrenog minusa i pobedi protiv jednog od najboljih timova EL.

 

Inace, Loyd-ov menadzer sledece leto (vizuelni prikaz)

 

spacer.png

Edited by Borca
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ono što brine kod Halla je da, uprkos tome što je školovan i solidan u svemu, zaista nije neka klasa koja će da iskoči i povuče ekipu kad ne ide. On nije izveo nijedno slobodno bacanje u EL ove sezone, tanak je na ulazu i nije neki atleta. 

 

Što se Reatha tiče, hajde da ga ne precenjujemo sad zbog jedne blokade nad dve glave nižim čovekom i 2 ofanzivna skoka. I dalje se on uči košarci i često nema pojma šta treba da radi na parketu. Ali da je jedini naš stranac koji nije formiran igrač i koji ima itekakav prostor za napredak - to je tačno.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Verovao sam, nisam se nervirao, ne trazim puno, nije Sasi lako da dopunjuje tim i uigrava ga i to protiv CSKA. Iskreno smetaju mi lkudi koji nemaju sluha, kad odem negde van zemlje, treba mi bar 2 dana da se stabilzujem, a od Rocestija se ocekuje da posle 2 treninga i nedelju dana od dolaska uleti u koncepciju i resi utakmicu. Jos nismo zaigrali kompletni, i verovatno ce se i Obrajantu suditi posle par utakmica, kao sto je Lojdu protiv Fenera. Svako ce imati losu utakmica, svako ce doci nanred za kritiku. Treba se ipak zavaliti u fotelju i uzivati, verovati u tim i trenera, pa sta urade. Od kad je dosao Sasa za trenera, uopste nisam nervozan dok gledam utakmice, mene je Radonja zivcirao x puta. Da ne pricam o nesretnom Alimpiji itd. Prosle god sam dozivljavao agonije od Sakotinih djakonija. Imamo timcinu, igramo lepo, svako ima ulogu i drzi se svog zadatka, za mesec dana bi trebalo da igramo dosta dobru kosarku i imamo tim i klupu za to. Davidovac i Kuridza su suvo zlato i Sasa ce umeti to da vrednuje. Kuzmic ima probelm sa napadom, bio je los sinoc, ali u narednoj ce odgovoriti, jednostavno nije mu lezala ekioa CSKA. Nek budemo evropski Majami ove godine, i nema zime. Od mene sva podrska, pobede se racunaju, dal je morao da igra Simon, dal je trebao ranije uci Rit...potpuno nevazno sada. Inace lako je naci manu nasim igracima protiv evropskog sampiona, mnogo smo postali perfekcionisti, neko zamera Lojdu sto uzima poskednji sut, a ko treba da ga uzme Lazic? To je u duhu americke kosarke, da lider uzme poslednji sut. U kosarci sitnice svasta mogu da pokazu, ona situacija kad u rotaciji Volden i Rit odlaze na istog igraca, a do tada najopasniji Haket ostaje sam na trojci, pa pre toga Haket 1 na 1 sa Ritom...to je 5 kosa uzastopno u vaznim momentima, ali to niko ne pamti, Vec onu trojku Rita i blokadu. Jos je bolja stavar kad se igrac koriguje u toku utakmice, njemu npr treba davati sansu, jer je hrabar  i postoji naznaka da moze da napreduje. Nadam se da sa Obrajantom nece vise biti zutih minuta na skoku.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ono što brine kod Halla je da, uprkos tome što je školovan i solidan u svemu, zaista nije neka klasa koja će da iskoči i povuče ekipu kad ne ide. On nije izveo nijedno slobodno bacanje u EL ove sezone, tanak je na ulazu i nije neki atleta. 

 

Što se Reatha tiče, hajde da ga ne precenjujemo sad zbog jedne blokade nad dve glave nižim čovekom i 2 ofanzivna skoka. I dalje se on uči košarci i često nema pojma šta treba da radi na parketu. Ali da je jedini naš stranac koji nije formiran igrač i koji ima itekakav prostor za napredak - to je tačno.

 

Hol svakako nije vrhunac EL plejeva, ali je dobar, a biće i bolji sasvim sigurno. Ne treba zaboraviti dve trojke koje je zviznuo, ume da prepozna situaciju, asistenicja Ritu za izjednačenje je takođe bilo izvrsna. Usput, uzeo je dve žive lošte Džejmsu čime malo ko može da se podiči. Mislim da će i poludistancu srediti i biti na cca 50%. Ulaz i finiširanje na obruču ostaju boljka. No uprkos tome, krajnje zahvalan igrač.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Hall rijetko kad ide na ulaz, uvijek su to neki alibi sutevi sa 2-3 metra razdaljine. Nije iskreno on ni predvidjen kao lik koji rjesava meceve, ima ulogu nekog floor generala i to odradjuje korektno na pocetku sezone. Dobar je suter spolja sto je dosta bitno, kaznice otvoren sut.

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nikad slabiji Cska, Putin naredio da nas puste zbog onih Migova ili kako već 😄😂

Biće ovo top sezona, samo da sve prodje ok sa koronom. U Aba ligi ćemo imati možda najviše 2 poraza i realne šanse za top 8 Evrolige. Samo Bože zdravlja. 

Link to comment
Share on other sites

https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2948/smatracnica/4122645/zvezda-cska-kuridza.html

 

Gorislav Papić, sjajan tekst

 

Quote

Nije verovao Turcima Petar Jagodić, mladi paroh Crkve Svetog Petra i Pavla. Zato je dobio nadimak Kuridža (neverni pop na turskom). Nije verovao ni Mlečanima; „Hoćemo da smo svoji, moj Konte, kao sve živo, da u tome ustrajemo i to je sve", poručivao je Veneciji.

A njemu su verovali; za njim je krenulo deset hiljada bivših uskoka. Hteli su slobodu. Osvojili su je. 

Bilo je to 1704.godine. Biovičino selo blizu Kistanja. Pet godina je prošlo od Karlovačkog mira, granica između Austrije i Turske na Savi, odnosno Mletačke Republike i Turske se utvrdila, na herojske podvige dalmatinskih uskoka počelo je da se zaboravlja. 

Mletačka vlast u Dalmaciji je na zemlju koju su tamošnji uskoci oteli od Turaka raspisala poreze; počeli su i da razoružavaju narod, a pritisak Venecije da se pravoslavno stanovništvo prevede u katoličku veru samo se pojačavao. 

I onda je pop Jagodić organizovao pobunu. Najveću tog vremena. I najuspešniju. Kuridžina buna trajala je pune dve godine i onda ju jer Mletačka vlast na prevaru slomila. Pop Jagodić je osuđen na 40 godina zatvora u mraku. Kaznu je služio i odslužio u Veneciji.

Posle 40 godina u mraku venecijanskog kazamata izveden je na svetlo i tog trenutka je oslepeo. Iako slep, slomljen, star, Mletačka država nije dozvolila da se vrati u rodne Bilišane. Nije htela da se zapamti pop Jagodić Kuridža. 

Ali koliko god su države koje su vladale na prostoru oko Kistanja i Knina trudile da se pop Kuridža zaboravi narod ga je pamtio. Njegova porodica ponosno je nosila i njegov nadimak pored prezimena Jagodić. 

Od 1995. godine Kuridžino rodno selo Bilišani i Biovičino selo gde je služio u Crkvi podignutoj 1524. godine potpuno su pusti. Narod je proteran. Najviše u Srbiju. 

Tako je u Zapadnu Srbiju, u Požegu u osmoj godini, 1995. došao i Marko Jagodić Kuridža. Prezime i nadimak ukazuju od kojih je. I kakav je. 

Danas ima 33 godine. Bavi se košarkom. I to je bila teška priča: od Požege preko Novog Sada, Zapadne Hercegovine, povratka u Hrvatsku posle svega, Češke i Belgije, malo slovenačkog mora i onda kada se to ne dešava desila mu se velika stvar.

Zvezda. 

I tu negde na njegovom novom početku, koji bi za sve druge pored toliko mlađih, talentovanijih, kvalitetnijih bio kraj, u Beograd su došli Rusi. Od onog 20. oktobra prošlo je 76 godina ali utisak je sa sličnim samopouzdanjem kao tada. 

Marko Jagodić-Kuridža na meču protiv CSKA u Beogradu

Ruska armija stigla je na poziciji četiri sa Gruzijcem koji se smatra najboljim igračem na tom mestu u Evroligi; sa Nemcem, Amerikancem i Rusom kao zamenama. Zvezda je tu najslabija, novi Amerikanac još nije zaigrao i morao je da im se suprostavi Jagodić Kuridža. 

Nije verovao potomak nevernog popa iz Biovičinog sela da su Šengelija, Vojtman, Klajburn i Kurbanov bolji od njega. Pokazao im je da nisu. Kako onda da ne poveruju i ostali Zvezdini uskoci. 

Kuridžina buna, 316 godina kasnije deluje sasvim logično.

 

  • Like 14
  • Love 9
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Laki21 said:

 


Mrtva trka sa onim kosem Davidovca za +1, zapravo jedan od najneverovatnijih koseva koje sam video. 
Delovalo je kao da je lopta sama otisla u kos, prosto se DeDa nije video kad i gde je uhvatio loptu, i odakle je sutnuo

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ponovo se radujemo svakom sledecem mecu,jer konacno imamo sta da vidimo.Kao sto rece vec neko,nemam to opterecenje gledajuci Sasine utakmice kao kod pa reci cu iskreno,svih trenera osim Pesica u novijoj eri CZ.Imam osecaj kada citam da se ocekuje od svakog igraca da bude savrsen i kompletan.A upravo je tu car ove igre i uloga trenera,da od njih napravi tim.Deluje da je odlicno birao

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Bode said:

Imam osecaj kada citam da se ocekuje od svakog igraca da bude savrsen i kompletan

upravo tako

zato nam je igra sramotna a trener prevara na -14 protiv evropskog sampiona

a kada se to preokrene i dobije onda je prevara do pola tekme a posle toga nije

toliko nerazumevanja kosarke i sporta generalno nisam video jos otkad sam poslednji put citao b92 komentare na vestima

Link to comment
Share on other sites

Je li neki problem reći da je tekma loše vođena tu negde do -14? Unapred planirane rotacije nisu dale rezultat, tu se Sale konačno prilagodio dešavanjima na parketu, Simon je klupiran da više ne omiriše teren do kraja, voda je krenula na našu vodenicu.

Link to comment
Share on other sites

bila su bar 3 na temu trenera, ali nije to ni toliko bitno

bilo ih je nebrojeno na temu sramotne igre i jadnika u nasem dresu

 

edit:

@Laki21ako tebi nije jasno da nije normalno da se isti trener u jednoj istoj tekmi krece u amplitudama od prevare, do boljeg od radonje i onog koji je konacno skinuo skalp CSKA...onda jbg ne pratimo isti sport

i ne, tekma uopste nije lose vodjena, pa je onda odjednom sale potego magicni stapic i dobio tekmu

ima tu nesto i do protivnika, koji je, da podsetim, vazeci evropski sampion

ima takodje i doza srece u svemu tome

 

kosarka i sport generalno nisu egzaktna nauka, nisu niz nula i jedinica, kako vi ovde pokusavate da ih posmatrate

i ono sinoc na live temi je tragicno nerazumevanje ove lepe igre

Edited by Takeshi_Kovacs
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Ridji said:
Mrtva trka sa onim kosem Davidovca za +1, zapravo jedan od najneverovatnijih koseva koje sam video.  Delovalo je kao da je lopta sama otisla u kos, prosto se DeDa nije video kad i gde je uhvatio loptu, i odakle je sutnuo       

 

 

Dedin ''almost famous'' status traje već prilično. Kod njega glava nikad nije bila upitna, čak i njegov frejm nije tanak na prvi pogled ali i dalje su noge ta najslabija tačka za kompletiranje skila i neku licencu  hausmajstora kakvog bi i svaki EL trener imao pri ruci kada izbaci sklopka. Moglo se sigurno vrednije raditi na tom segmentu ali onda to ne bi bio Deda. Onako sebično...vidim ga do kraja karijere u crveno belom jer će samo ovde biti Deda...navijači, igrači i svi treneri su ga visoko cenili i imali još veća očekivanja. Eventualno sezona-dve u Milanu da uzme neku preteranu kintu dok loče sa guštom fensi espresa uz Sobranie.

Ako smo Simketa u četvrtoj deceniji udali rujama...mož i Deda pametna glava da se omasti. 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Hol je solidan igrač i jako je zahvalan u odbrani. Svaki meč skoro ima po nekoliko presečenih ili ukradenih lopti. U napadu malo manje da pravi neke nepotrebne driblinge i tu energiju utroši na neki jak prodor.Nije da ne može. Svakako siguran sam da Sale to mnogo bolje zna i vidi i verujem da će Hol biti makar za klasu bolji igrač tamo posle nove godine. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Malo je bzvze reci za igraca koji igra odlucujuce minute protiv CSKA u EL da je neformiran. Dobre minute. I nije samo blokada. Dva teska suta, jedan od njih za izjednacenje, cini mi se i dvojka posle ofanzivnog skoka. Valjda nekih 7 poena sa skromnom minutazom. Svakako brze noge brze ruke od Kuzmicevih. O Ritu pricam.

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...