Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

1 hour ago, madafaka73 said:

Nije problem ako se ne slažemo. Ja mogu da objasnim zašto ovako mislim. Walden, Hall, Loyd, DeDa, Reath, Dobrić, Boriša pa čak i MJK  - OSAM igrača koji mogu da ubace za 3, tj. ne bi trebali da imaju katastrofalne procente tokom sezone (+30%, neki će ići do i oko 40%). Ako uspemo da vratimo Lazića, a posebno Simona, to je ukupno 10 igrača koji prete spolja i šire igru bukvalno sa svih pozicija od 1 do 5. Tu zaista treba biti vrlo kritičan, pa reći da smo u šutu za 3 bezopasni. Kao posledica širenja igre - Walden, Hall, Loyd dobri na ulazu, samo da im neko napravi livade. Hall i Loyd dobra poludistanca, ali hajde da se ne zadržavam na tom šutu koji polako ide u istoriju. Tranzicija: Walden, Hall. Loyd u svim kombinacijama, a Dobrić, Lazić, Simon kao egzekutori, DeDa dobro prati igru generalno pa i on može da ubaci iz tranzicije. Čekaju se Teri i Reath za eventualne poene iz kontri sa centralne pozicije iz trčanja. Ovo je sve na papiru, a kako će biti u realnosti ostaje da se vidi, a za to treba vremena. Meč protiv Fenera nije ništa ogolio, a što se nije znalo ranije i to je naš problem kod te doselekcije jednim spoljnim igračem, koji nam je jako bitan.

 

Nama su veći problem pozicije 3 i 4. Na 3 se tvrdoglavo gura Lazić i to kao strater. Na 4 DeDa kao iznuđeno rešenje, iako počinje MJK. Volim Simona i cenim ga za sve što je uradio za naš klub, ali taj 3 na 4 tweener je morao biti neko ozbiljno ime, tj. kvalitet. Što je najgore, Simon je u toriji najbolje rešenje u odbrani i na 3 i na 4, ali je veliko pitanje njegove forme, godina, izdržljivosti itd. Ako se nema para, a nema se, plus je roster na 3 i 4 prenatrpan, onda možda ne bi bilo loše da se igra sa 3 mala i dva pokretna velika, gde opet dolazimo do tog novog igrača spolja i do nekih karakteristika koje moraju od njega da se traže u OBA smera.

Naravno da nije problem, radujem se košarkaškoj diskusiji, ali ne mogu da se složim. Ovo što si nabrojao u prvom pasusu bukvalno može svaka EL (ili bilo koja profesionalna košarkaška) ekipa da kaže. Zaista ne bih da zvučim grubo, ali zamisli profesionalni košarkaš može da ubaci trojku. Koliko njih može sebi da kreira šut? Koliko njih može da pogodi tri trojke za redom? Koliko njih može da pogodi trojku iz izlazne kretnje, iz driblinga, bilo šta što nije klasičan spot up šut? Ja mislim da je odgovor na sva tri pitanja - malo.

 

Sa drugim pasusom se u potpunosti slažem.

 

 

48 minutes ago, madafaka73 said:

Kao što sam već nekoliko puta naglasio, po meni, Roch na 2, Walden na pleja. Rocha ne možemo koristiti ni kao mamac za odbranu jer će ga retko ko ili niko udvajati, dok je Walden agresivniji i opasniji i zahteva veću pažnju odbrane. Više volim da gledam ulaz Waldena koji navlači odranu na sebe i daje pas Rochu za 3 poena, nego obrnuto. Više volim da mi Walden igra pik sa Kuzom, Reathom ili Terijem,  nego Roch, jer mislim da je sposobniji za to od ovog drugog. Isto tako, više volim da vidim Rocha samog na trojci nego Waldena, jer mislim da će imati bolje procente.

 

Dakle, ovde se diskutuje o najboljoj podeli uloga na osnovu onoga što imamo. Hall je doveden kao back up plej, posle Pangosa je ostao kao prvi. Walden je odličnu rolu u Partizanu pružao sa pozicije 1, mi ga stavljamo na poziciju 2. Loyd nikako ne može na 1, pa srećom oko toga nema rasprave ovde. I ostaje ti taj četvrti koji bi morao da pokrpi sve te nedoumice u spoljnoj liniji, posebno oko organizacije igre i plejmejkinga, a mi dovodimo Rocha koji zaustavlja protok lopte, ne postoji u tranziciji i shoot first je tip igrača.

 

Možda bude kako većina misli, možda tako misli i struka - Roch na pleja, Walden kao skorer i možda sve to ispadne dobro. Niko ne kaže da sam ja u pravu, samo javno iznosim neke ideje i razmišljanja radi, nadam se, kvalitetne diskusije iz koje svako od nas ko voli košarku može nešto novo da nauči.

 

21 minutes ago, madafaka73 said:

Sjajan post, košarkaški izuzetno pismen i drago mi je si odvojio vreme da sve ovo podeliš sa nama.

Već sam o potentnosti spoljne linije odgovorio jednom forumašu, pa ako nađeš, molim te pročitaj, da ne pišem ponovo sve isto.

Isto tako, pisao sam o našim najvećim problemima na pozicijama 3 i 4 gde su nas Uljanovas i Barthel bušili sistemski, a i drugi će.

 

Nisam ja Rochu ništa namenio, samo mi ni na kraj pameti nije moglo pasti da će iko ozbiljno razmatrati 20+ minuta za njega u ovom momentu njegove karijere i u ovakvom sistemu igre (osim ako bude, ne daj Bože neka povreda ili slično). Tako i dalje mislim i nisam zaista spreman da se upuštam u rasprave oko Rocha kao ravnopravnog nosioca igre, zajedno sa ostalom trojicom, jer mislim da je malo verovatno. Ako se to ipak desi tokom sezone, tu sam da analiziramo i vidimo kako to izgleda. Oko small balla se slažemo, ali i tu dolazimo do poente da Roch nije two way igrač koji će se dobro snaći u brzoj igri, tranziciji. Naprotiv.

 

Sad malo oko podmetanja. Nigde nisam napisao da je Roch divljak ili neefikasan skorer (naprotiv, napisao sam da je uvek imao poene u rukama), pa te molim da ubuduće ne praviš ovakve omaške, ne zato što sam se uvredio, jer nisam, nego istine radi. Pisao sam da previše drži loptu u posedu, da je to nekada kontraproduktivno za tim, jer izbacuje iz napadačkog ritma ostatak ekipe, pa se može okarakterisati kao ball-stopper, a imamo trenera koji insistira na velikom broju pasova i brzoj igri kao posledici toga, pa otuda moja sumnja oko ovog njegovog segmenta igre. Pisao sam i o tome da su njegovi asisti, na koje sam posebno obratio pažnju i vraćao svaki meč EL te sezone, proizvod činjenice da ima najduže loptu u posedu, a ne nekih briljantnih pasova tipa MWilla ili sjajne pik igre Jovića, dakle situacionog su tipa.

 

Tvoja poslednja rečenica je ključna. Roch će morati da se prilagodi definitivno, samo da vidimo u kojoj meri, sa koje pozicije i sa kakvom ulogom.

 

Mislim da napadački potcenjuješ Rocha (koji je bio najbolji strelac EL svojevremeno i ima pregršt napadačkih rešenja), a da precenjuješ Waldena kao napadača, ja mislim da njih dvojica nisu čak ni u istoj kategoriji kad je napad u pitanju, proporcionalno tome koliko je Walden bolji defanzivac. Ja bih se baš radovao da protivničke ekipe ignorišu Rocha, ali mislim da to nikome ne bi palo na pamet, jedina dva igrača koja moraš striktno da čuvaš kod nas su Loyd i Rochestie (ako dođe). Sa Waldenom i Hallom naokolo može da se živi i ja bih uvek njima i davao da kreiraju i da više drve loptu, da sam protivnički trener, a ovoj dvojici nikako. Naravno da je Rochestie ball dominant player, pa s tim u vezi zna ponekad da uguši protok lopte, baš kao i Harden, Chris Paul ili bilo koji drugi dominantan igrač na lopti. To je notorna stvar, međutim nećeš valjda da sečeš igraču ono u čemu je najbolji da bi igrao brzi protok lopte u petorci u kojoj nekoliko igrača ne zna osnovni pas da doda a kamo li nešto kompleksnije (Lazić, Simonović, Dobrić, centri - sve tehnički sakati igrači). Veličina trenera je u tome da maksimizira potencijale onoga što ima na raspolaganju a ne da ih veštački uklapa u neke svoje tvrde principe, kao u Prokrustovu postelju, ako oni to ne mogu na parketu da izvedu. 

 

Na kraju krajeva, da li će Rochestie doći ostaje da se vidi, ali mene raduje da se traži baš takav profil igrača jer mislim da nam baš takav treba.

  • Like 6
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Meni je licno jako sumnjivo to drzanje Lazica po svaku cenu i njegova plata. Ali posto nemam dokaze ne mogu nista da tvrdim, ali kazem svoj neki licni utisak. Vidim da je postao deo 'porodice'. On je imao taj jedan bljesak pod Radonjicem i to je sve, opet hvala Radonjicu sto je uspeo da izvuce maksimum od jednog igraca koji je bukvalno zalutao u kosarku. Prosto mi je neverovatno da ce on biti legenda Zvezde, a lik bukvalno jedino sto zna jeste da igra odbranu, a cak ni to sada ne radi dobro. Takvih igraca u nasim nizim ligama imate na kilo, koji samo igraju odbranu a ne znaju da hendluju loptu, ne znaju jedan dribling da naprave kroz noge, a iza ledja i da ne pominjem, potpuno bez suta i kreacije. A imate i igrace kao Marko Simonovic, koji znaju samo da opale trojku i to je to.

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Dropkick Murphys said:

 

Kome verovati?

Niti u jednom klubu se nije zadrzao duze od jedne sezone. Zapitaj se zasto se nijedan trener ili klub nije potrudio da ga zadrži posle odigrane sezone, cak ni kada je bio u prajmu. 

Roch nije vezivno tkivo i oko njega se ne gradi tim. Kao instant resenje sada sa 35+ mozda ali u Kini ili nekom egzoticnom kosarkaskom projektu...

Link to comment
Share on other sites

Pa nece ni ovde da se gradi tim oko njega, vec ce biti bekap opcija.

 

To sto se zadrzavao samo po jednu sezonu ne govori konkretne stvari, kao na primer:
Posle Laborala, prelazi u drugi EL tim, Montepaski, sledece sezone Montepaski ne igra u EL, on ide u Niznji da bi igrao najjace takmicenje, pa posle dominacije u Niznjem ide u jaci Makabi, posle toga ide da uzme pare u Lokomotivi, potom se vraca u EL kod nas i ide da opeljesi Kineze. Kad je dobro napunio dzep, vratio se opet u EL u Oli, koji ga ne zadrzava za sledecu sezonu jer dovodi Slukasa. Eto : D 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Pa nece ni ovde da se gradi tim oko njega, vec ce biti bekap opcija.

 

To sto se zadrzavao samo po jednu sezonu ne govori konkretne stvari, kao na primer:
Posle Laborala, prelazi u drugi EL tim, Montepaski, sledece sezone Montepaski ne igra u EL, on ide u Niznji da bi igrao najjace takmicenje, pa posle dominacije u Niznjem ide u jaci Makabi, posle toga ide da uzme pare u Lokomotivi, potom se vraca u EL kod nas i ide da opeljesi Kineze. Kad je dobro napunio dzep, vratio se opet u EL u Oli, koji ga ne zadrzava za sledecu sezonu jer dovodi Slukasa. Eto : D 

Vidim proslavio se u Oliju sa 4.6 pts. Da bi on dosao do svojih 13 prosecnih iz Alimpije sezone potrebno mu je 25+ minuta u proseku a te minute ce uzeti nikom drugom do Voldenu sto nema smisla. Ako ne minute onda posed lopte zasigurno. A ovo oko maznjavanja love se slazem mada tu zasluge idu i sposobnom agentu ocigledno. Nije za nas, moje misljenje.

Edited by Mikel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Mikel said:

Vidim proslavio se u Oliju sa 4.6 pts. Da bi on dosao do svojih 13 prosecnih iz Alimpije sezone potrebno mu je 25+ minuta u proseku a te minute ce uzeti nikom drugom do Voldenu sto nema smisla. A ovo oko maznjavanja love se slazem mada tu zasluge idu i sposobnom agentu ocigledno. Nije za nas, moje misljenje.

Kao sto napisah ranije, bio je jedan od 3 igraca prosle sezone koji je imao 10+ asistencija na 40 minuta.

Kampaco

Kalates

Rochesti

 

Trojke  41.2%. To sto nije imao vise poena znaci da nije ni forsirao. 4.6 poena na 3.76 suteva po utakmici. Znaci nije divljao, igrao za statistiku i sebe. Jos na sve to, siguran penaldzija za neizvesne utakmice. 

Bombona.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Roč je kod nas sa 26mpg imao jednu izgubljenu po tekmi u razlici sa ukradenim. Zo je npr sa top ball handling-om i tim ručerdama bio sigurno znatno lošiji...nisam gled'o.

Sa druge strane...Ročesti bi trebalo da košta upola manje i ne dolazi kao prva gitara. Gud inaf for rokenrol. Ne grdite lice.


 

Edited by Wingwalker
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Mikel said:

Vidim proslavio se u Oliju sa 4.6 pts. Da bi on dosao do svojih 13 prosecnih iz Alimpije sezone potrebno mu je 25+ minuta u proseku a te minute ce uzeti nikom drugom do Voldenu sto nema smisla. Ako ne minute onda posed lopte zasigurno. A ovo oko maznjavanja love se slazem mada tu zasluge idu i sposobnom agentu ocigledno. Nije za nas, moje misljenje.

A tek Panter sto se tamo proslavio sa 6 poena i 18% za 3 pa smo videli kako to izgleda kod nas.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@Dropkick Murphys

Videli smo protiv Buducnosti u plejofu, on odigra svoje ali tim gubi. Ako ga stavimo pored Lojda, Hola i Voldena, jasno je da ce on iskustvom preuzeti lidersku a ne bekap ulogu a to mislim da nije zamisao i koncept ovog tima. Bolje da gledam dvosmernog Voldena kako raste nego jednosmernog Rocha koji je u padu.

Link to comment
Share on other sites

Roč je i u raspalom Oliju kao prikolica Spanulisu imao četres za tri.

Očigledno da je odluka da se manje rizikuje sa veteranom prejakim na lopti koji je uvek umeo da ga metne...soproštenjem.

Ono najvažnije je da ga Sale dobro poznaje. Tejlor je u ovoj priči ozbiljno daleko od mačke u džaku.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Mikel said:

@Dropkick Murphys

Videli smo protiv Buducnosti u plejofu, on odigra svoje ali tim gubi. Ako ga stavimo pored Lojda, Hola i Voldena, jasno je da ce on iskustvom preuzeti lidersku a ne bekap ulogu a to mislim da nije zamisao i koncept ovog tima. Bolje da gledam dvosmernog Voldena kako raste nego jednosmernog Rocha koji je u padu.

Videli smo u tom plejofu svašta. Imao je on tu dosta stvari za kritiku, ali nije ni u top 3 razloga za poraz od Budućnosti. Možda ni u top 5.

Nema šta on da preuzima lidersku ulogu od ostalih igrača. Tu je trener da to odredi. 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...