Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Kako moze covek 85- to godiste da ima 36 godina, ovo ko babe po selima kad teraju na silu da udaju devojke 🙂 Pa nama i Lorenzo prosle god nije valjao jer je 'pred cetvrtom decenijom'. 

Jedan 45-50-90 igrac nikad nije na odmet, pogotovo kad ti je ekipa prepuna sljakera.

Jos je Cova ustedeo par plata do oktobra, svi zadovoljni.

Edited by Cavani
  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Kankkunen said:

Pola sata tražim post Gurua ... dal sam oćoravio skroz :ajme:

 

Jbg Guru i Madafaka su uz Princetona košarkaški najpismeniji forumaši, zato mi je izletelo. Jer uvek kada neko od njih piše u glavi su mi ostala dvojica.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

jbg, celu svoju tezu oko toga da li nam roc treba ili ne zasnivas na tome da li i kako moze da isporuci u EL...i onda ubacis jednu cibonu iz donjeg doma ABA u jednacinu

Pokušaću da objasnim.

Cibona nema kvalitet da nam zaustavi tranziciju, ali Fener ima.

Šta tu suštinski može da promeni Roch, u oba slučaja? Ništa. Niti može da doprinese da dobijemo Fener (jer eto stala nam je tranzicija, pa će on sada da izmišlja poene i da sipa asiste), niti nam je potreban da bi se dobila Cibona i slični timovi u ABA.

Jednostavno, ne vidim ga kao faktor na pleju u EL, za šta sam dao neke razloge, a za ABA nam nije neophodan.

Još jednom da naglasim, neću čupati kosu ako Roch dođe, jer mislim da ima načina kako da se iskoristi u EL, ali mislim da smo mogli i bolje da prođemo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Roch je najbolji plej koji je igrao u Zvezdi, samo sto se zadesio u pogresnoj sezoni

 

Ozbiljno pojacanje na ovaj roster, pre svega u ofanzivi

 

Hol Roch

Lojd Volden Lazic

Davidovac Dobric Radanov

Rit MJK Simon

Kuz Teri

 

Da se Cova otvorio za neko kvalitetno 3/4 pojacanje i da nije vracao Simona, to bi vec bio tim za top 8

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, madafaka73 said:

Druže, da li zaista misliš da Roch u ovom momentu karijere može sebi lagano kreirati šut protiv mahom jakih odbrana u EL gde je on protiv svakog u mismeču? Da li zaista ti i drugi mislite da Roch može da ubaci 15 poena za 15 minuta u kontinuitetu, tokom cele sezone? Ovde se debelo prenaglašavaju njegove mogućnosti u poentiranju i to još na osnovu prethodnih sezona, posebno one kada je bio u KKCZ. Pre 3 sezone u Zvezdi: 13.4ppg za 26 minuta sa svom slobodom ovog sveta da uradi šta mu padne na pamet. Kao roll play igrač, 3 godine kasnije, koliko je poena realno očekivati za njegovih 10-15 minuta po meču? 5, 6, 10? Ali, nije ovde čak ni pitanje poena, ja i dalje tvrdim da smo mi poenterski potentna ekipa spolja, već je mnogo veće pitanje uklapanja tog novog igrača u koncepciju igre našeg trenera. Ne može nam meč protiv Fenera na strani, koji ima daleko kvalitetniju ekipu i sjajnog trenera, a uz to je premijerni meč u EL biti merilo bilo čega. Tranzicija nije išla jer tranzicija kreće od odbrane, a mi se tu još uvek tražimo, svakako nije bilo realno očekivati da "procvetamo" u ovom segmentu protiv ekipe kakva je Fener, koja je dodatno akcentovala zaustavljanje naše tranzicije i napadala slabe tačke na 3 i 4. Zašto nam Cibona nije zaustavila tranziciju?

 

Mislim da je ovo boldovano nesto kljucno u cemu se ne slazemo. Ja smatram da ovoj ekipi fali vise igraca koji umiju da probace tu loptu kroz obruc i to na vise pozicija. Ne velim nuzno da je Rochestie pravo i idealno rjesenje al scoring guard je po meni bio potrebniji nego tip poput Omara Cooka npr. Ja mislim da je vasa odbrana dobra, vide se i sad neke stvari koje zelite da radite tokom sezone i mislim da ce vremenom jos bolje to biti, dok je sa druge strane napad meni vece pitanje. Nije Fenerbahce jedina ekipa koja ce zeljeti da eksploatise te neke vase nedostatke u EL, nije to neki coaching masterpiece da treba ne znam ti sta da se takve stvari uoce u skautingu ekipe. Ulanovas koji nije volume 3pt suter kao koncepcijski rizik se nije isplatio jer je covjek pogodio 3 trojke za cetvrtinu sto ne znaci da je odbrana ili defanzivni game plan bio los. Za ABA boraniju poput Cibone i slicnih Rochestie vam i ne pravi neku razliku, vidjelo se sinoc sto maltene ceka vecinu ekipa u ABA kad budu igrali vs Zvezde, tako da smatram da je poruka poslata. 

Druga stvar oko koje se ne slazemo je uloga Rochestija za kojeg smatram da ce imati vecu ulogu od tih 15 minuta koje si mu namjenio, prvenstveno sto zato sto ocekujem dosta small balla od vas, pa petorke sa 3 guarda ne bi trebalo da budu van price. Takodje je pretezno ball dominant igrac  pa stoga kapiram da ta uloga Paigea otpada u startu. Hot-hand princip takodje ce da radi sa njim i ostalom 3 bekova koji svaki nudi razlicite stvari, defanzivne brige su legitimne al ima tu dosta igraca koji su dovedeni da to krpe pa ce se to i kapiram i raditi, nije ovo Sasi i njemu prvi rodeo pa kapiram da se znaju dobro vec sto mogu ocekivati jedan od drugog. Ja mislim da Rochestie ne dolazi kao neko ko ce da vuce igru u tranziciji nego kao opcija u half-courtu kad ekipe poput Fenerbahcea zatvore igru u tranziciji. Nikad od nije zavisio od fizikalija ni brzine vec uglavnom od ballhandlinga i skilla koji mu je omogucio da time sebi kreira prostor za sut, zato ne mislim da ce se tu mnogo nesto promjeniti, znace da kazni preagresivnu on-ball odbranu kao i ako mu se dozvoli da slobodno sutira sa poludistance u drop PnR. Taylor nikad nije bio neki divljak nit neefikasni scorer kojim ga predstavljas vec je covjek godinama jedan od od najracionalnijih bekova koji sto se efikasnosti tice, mislim da mu je TS% one sezone kod vas u EL bio nedje u rangu visokih igraca koji sluze kao dive-PnR mete, stoga smatram da je sposoban da se prilagodi i za manju ulogu od one koju je imao te sezone ako bude to od njega trazeno.

Edited by MrTwister
  • Like 11
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Roch igra za sebe i statistiku. Ne razigrava saigrače, tipičan skorer koji neće doneti ništa novo ekipi u odnosu na ono što donose Lojd i Volden. Veliki potrošač, kada ga ne ide šut, forsira do prvog uspešnog. Privatizuje loptu, ne čini tim boljim i verujem da zbog toga nije omiljen niti među saigracima niti trenerima. U odbrani ispod proseka, dakle nikako se ne uklapa u profil ove ekipe. Ili je dezinformacija koju klub ne demantuje iz nekog razloga ili ga trener vidi kao privremeno rešenje.

Kapa dole za dosadašnji učinak ali kada on igra na svom nivou, tim uglavnom ne pobeđuje. Nešto poput Gaudloka ili Lengforda. Protivničke odbrane ga usmeravaju na ulaz što mu je slabija karika. Ad hoc rešenje kada timski napad ne funkcioniše, sve ostalo, osim iskustva ide u minus. Sudeći po kompoziciji tima, treba nam dopuna a ne igrač koji će biti vođa druge petorke što je Voldenova uloga. I za kraj, sa povratnicima oprezno, retko kad je to kod nas bilo uspešno...

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chaos Is Me said:

 

Na stranu sve ostalo napisano, oko ovoga se elementarno ne slažemo i mislim da je utakmica sa Fenerom to plastično ogolila. Ovo što imamo spolja, napadački apsolutno nije dovoljno za išta osim revijalnog igranja EL.

Nije problem ako se ne slažemo. Ja mogu da objasnim zašto ovako mislim. Walden, Hall, Loyd, DeDa, Reath, Dobrić, Boriša pa čak i MJK  - OSAM igrača koji mogu da ubace za 3, tj. ne bi trebali da imaju katastrofalne procente tokom sezone (+30%, neki će ići do i oko 40%). Ako uspemo da vratimo Lazića, a posebno Simona, to je ukupno 10 igrača koji prete spolja i šire igru bukvalno sa svih pozicija od 1 do 5. Tu zaista treba biti vrlo kritičan, pa reći da smo u šutu za 3 bezopasni. Kao posledica širenja igre - Walden, Hall, Loyd dobri na ulazu, samo da im neko napravi livade. Hall i Loyd dobra poludistanca, ali hajde da se ne zadržavam na tom šutu koji polako ide u istoriju. Tranzicija: Walden, Hall. Loyd u svim kombinacijama, a Dobrić, Lazić, Simon kao egzekutori, DeDa dobro prati igru generalno pa i on može da ubaci iz tranzicije. Čekaju se Teri i Reath za eventualne poene iz kontri sa centralne pozicije iz trčanja. Ovo je sve na papiru, a kako će biti u realnosti ostaje da se vidi, a za to treba vremena. Meč protiv Fenera nije ništa ogolio, a što se nije znalo ranije i to je naš problem kod te doselekcije jednim spoljnim igračem, koji nam je jako bitan.

 

Nama su veći problem pozicije 3 i 4. Na 3 se tvrdoglavo gura Lazić i to kao strater. Na 4 DeDa kao iznuđeno rešenje, iako počinje MJK. Volim Simona i cenim ga za sve što je uradio za naš klub, ali taj 3 na 4 tweener je morao biti neko ozbiljno ime, tj. kvalitet. Što je najgore, Simon je u toriji najbolje rešenje u odbrani i na 3 i na 4, ali je veliko pitanje njegove forme, godina, izdržljivosti itd. Ako se nema para, a nema se, plus je roster na 3 i 4 prenatrpan, onda možda ne bi bilo loše da se igra sa 3 mala i dva pokretna velika, gde opet dolazimo do tog novog igrača spolja i do nekih karakteristika koje moraju od njega da se traže u OBA smera.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, madafaka73 said:

Pokušaću da objasnim.

Cibona nema kvalitet da nam zaustavi tranziciju, ali Fener ima.

Šta tu suštinski može da promeni Roch, u oba slučaja? Ništa. Niti može da doprinese da dobijemo Fener (jer eto stala nam je tranzicija, pa će on sada da izmišlja poene i da sipa asiste), niti nam je potreban da bi se dobila Cibona i slični timovi u ABA.

Jednostavno, ne vidim ga kao faktor na pleju u EL, za šta sam dao neke razloge, a za ABA nam nije neophodan.

Još jednom da naglasim, neću čupati kosu ako Roch dođe, jer mislim da ima načina kako da se iskoristi u EL, ali mislim da smo mogli i bolje da prođemo.

ja bih rekao da su fener i cibona dva suprotna kraja jednog istog spektra u kome cemo mi igrati kosarku

izmedju postoji veliki broj ekipa gde roc moze da znaci na postavljen napad, dok sa druge strane moze da se sakrije u odbrani

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Takeshi_Kovacs said:

znaci ne treba nam plej poenter kao roc

a ne treba nam ni volden koji gleda kos

ko ce u toj ekipi onda da daje koseve?

Kao što sam već nekoliko puta naglasio, po meni, Roch na 2, Walden na pleja. Rocha ne možemo koristiti ni kao mamac za odbranu jer će ga retko ko ili niko udvajati, dok je Walden agresivniji i opasniji i zahteva veću pažnju odbrane. Više volim da gledam ulaz Waldena koji navlači odranu na sebe i daje pas Rochu za 3 poena, nego obrnuto. Više volim da mi Walden igra pik sa Kuzom, Reathom ili Terijem,  nego Roch, jer mislim da je sposobniji za to od ovog drugog. Isto tako, više volim da vidim Rocha samog na trojci nego Waldena, jer mislim da će imati bolje procente.

 

Dakle, ovde se diskutuje o najboljoj podeli uloga na osnovu onoga što imamo. Hall je doveden kao back up plej, posle Pangosa je ostao kao prvi. Walden je odličnu rolu u Partizanu pružao sa pozicije 1, mi ga stavljamo na poziciju 2. Loyd nikako ne može na 1, pa srećom oko toga nema rasprave ovde. I ostaje ti taj četvrti koji bi morao da pokrpi sve te nedoumice u spoljnoj liniji, posebno oko organizacije igre i plejmejkinga, a mi dovodimo Rocha koji zaustavlja protok lopte, ne postoji u tranziciji i shoot first je tip igrača.

 

Možda bude kako većina misli, možda tako misli i struka - Roch na pleja, Walden kao skorer i možda sve to ispadne dobro. Niko ne kaže da sam ja u pravu, samo javno iznosim neke ideje i razmišljanja radi, nadam se, kvalitetne diskusije iz koje svako od nas ko voli košarku može nešto novo da nauči.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, MrTwister said:

Mislim da je ovo boldovano nesto kljucno u cemu se ne slazemo. Ja smatram da ovoj ekipi fali vise igraca koji umiju da probace tu loptu kroz obruc i to na vise pozicija. Ne velim nuzno da je Rochestie pravo i idealno rjesenje al scoring guard je po meni bio potrebniji nego tip poput Omara Cooka npr. Ja mislim da je vasa odbrana dobra, vide se i sad neke stvari koje zelite da radite tokom sezone i mislim da ce vremenom jos bolje to biti, dok je sa druge strane napad meni vece pitanje. Nije Fenerbahce jedina ekipa koja ce zeljeti da eksploatise te neke vase nedostatke u EL, nije to neki coaching masterpiece da treba ne znam ti sta da se takve stvari uoce u skautingu ekipe. Ulanovas koji nije volume 3pt suter kao koncepcijski rizik se nije isplatio jer je covjek pogodio 3 trojke za cetvrtinu sto ne znaci da je odbrana ili defanzivni game plan bio los. Za ABA boraniju poput Cibone i slicnih Rochestie vam i ne pravi neku razliku, vidjelo se sinoc sto maltene ceka vecinu ekipa u ABA kad budu igrali vs Zvezde, tako da smatram da je poruka poslata. 

Druga stvar oko koje se ne slazemo je uloga Rochestija za kojeg smatram da ce imati vecu ulogu od tih 15 minuta koje si mu namjenio, prvenstveno sto zato sto ocekujem dosta small balla od vas, pa petorke sa 3 guarda ne bi trebalo da budu van price. Takodje je pretezno ball dominant igrac  pa stoga kapiram da ta uloga Paigea otpada u startu. Hot-hand princip takodje ce da radi sa njim i ostalom 3 bekova koji svaki nudi razlicite stvari, defanzivne brige su legitimne al ima tu dosta igraca koji su dovedeni da to krpe pa ce se to i kapiram i raditi, nije ovo Sasi i njemu prvi rodeo pa kapiram da se znaju dobro vec sto mogu ocekivati jedan od drugog. Ja mislim da Rochestie ne dolazi kao neko ko ce da vuce igru u tranziciji nego kao opcija u half-courtu kad ekipe poput Fenerbahcea zatvore igru u tranziciji. Nikad od nije zavisio od fizikalija ni brzine vec uglavnom od ballhandlinga i skilla koji mu je omogucio da time sebi kreira prostor za sut, zato ne mislim da ce se tu mnogo nesto promjeniti, znace da kazni preagresivnu on-ball odbranu kao i ako mu se dozvoli da slobodno sutira sa poludistance u drop PnR. Taylor nikad nije bio neki divljak nit neefikasni scorer kojim ga predstavljas vec je covjek godinama jedan od od najracionalnijih bekova koji sto se efikasnosti tice, mislim da mu je TS% one sezone kod vas u EL bio nedje u rangu visokih igraca koji sluze kao dive-PnR mete, stoga smatram da je sposoban da se prilagodi i za manju ulogu od one koju je imao te sezone ako bude to od njega trazeno.

Sjajan post, košarkaški izuzetno pismen i drago mi je si odvojio vreme da sve ovo podeliš sa nama.

Već sam o potentnosti spoljne linije odgovorio jednom forumašu, pa ako nađeš, molim te pročitaj, da ne pišem ponovo sve isto.

Isto tako, pisao sam o našim najvećim problemima na pozicijama 3 i 4 gde su nas Uljanovas i Barthel bušili sistemski, a i drugi će.

 

Nisam ja Rochu ništa namenio, samo mi ni na kraj pameti nije moglo pasti da će iko ozbiljno razmatrati 20+ minuta za njega u ovom momentu njegove karijere i u ovakvom sistemu igre (osim ako bude, ne daj Bože neka povreda ili slično). Tako i dalje mislim i nisam zaista spreman da se upuštam u rasprave oko Rocha kao ravnopravnog nosioca igre, zajedno sa ostalom trojicom, jer mislim da je malo verovatno. Ako se to ipak desi tokom sezone, tu sam da analiziramo i vidimo kako to izgleda. Oko small balla se slažemo, ali i tu dolazimo do poente da Roch nije two way igrač koji će se dobro snaći u brzoj igri, tranziciji. Naprotiv.

 

Sad malo oko podmetanja. Nigde nisam napisao da je Roch divljak ili neefikasan skorer (naprotiv, napisao sam da je uvek imao poene u rukama), pa te molim da ubuduće ne praviš ovakve omaške, ne zato što sam se uvredio, jer nisam, nego istine radi. Pisao sam da previše drži loptu u posedu, da je to nekada kontraproduktivno za tim, jer izbacuje iz napadačkog ritma ostatak ekipe, pa se može okarakterisati kao ball-stopper, a imamo trenera koji insistira na velikom broju pasova i brzoj igri kao posledici toga, pa otuda moja sumnja oko ovog njegovog segmenta igre. Pisao sam i o tome da su njegovi asisti, na koje sam posebno obratio pažnju i vraćao svaki meč EL te sezone, proizvod činjenice da ima najduže loptu u posedu, a ne nekih briljantnih pasova tipa MWilla ili sjajne pik igre Jovića, dakle situacionog su tipa.

 

Tvoja poslednja rečenica je ključna. Roch će morati da se prilagodi definitivno, samo da vidimo u kojoj meri, sa koje pozicije i sa kakvom ulogom.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, madafaka73 said:

 Više volim da gledam ulaz Waldena koji navlači odranu na sebe i daje pas Rochu za 3 poena, nego obrnuto. Više volim da mi Walden igra pik sa Kuzom, Reathom ili Terijem,  nego Roch, jer mislim da je sposobniji za to od ovog drugog.

apsolutno se ne slazem sa ovim, tako da ne bih dalje razvlacio na temu

volden ima svojih kvaliteta i ociglednih prednosti nad rocestiem, ali pik igra i navlacenje odbrane na sebe svakako nije jedna od njih

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, madafaka73 said:

Sjajan post, košarkaški izuzetno pismen i drago mi je si odvojio vreme da sve ovo podeliš sa nama.

Već sam o potentnosti spoljne linije odgovorio jednom forumašu, pa ako nađeš, molim te pročitaj, da ne pišem ponovo sve isto.

Isto tako, pisao sam o našim najvećim problemima na pozicijama 3 i 4 gde su nas Uljanovas i Barthel bušili sistemski, a i drugi će.

 

Nisam ja Rochu ništa namenio, samo mi ni na kraj pameti nije moglo pasti da će iko ozbiljno razmatrati 20+ minuta za njega u ovom momentu njegove karijere i u ovakvom sistemu igre (osim ako bude, ne daj Bože neka povreda ili slično). Tako i dalje mislim i nisam zaista spreman da se upuštam u rasprave oko Rocha kao ravnopravnog nosioca igre, zajedno sa ostalom trojicom, jer mislim da je malo verovatno. Ako se to ipak desi tokom sezone, tu sam da analiziramo i vidimo kako to izgleda. Oko small balla se slažemo, ali i tu dolazimo do poente da Roch nije two way igrač koji će se dobro snaći u brzoj igri, tranziciji. Naprotiv.

 

Sad malo oko podmetanja. Nigde nisam napisao da je Roch divljak ili neefikasan skorer (naprotiv, napisao sam da je uvek imao poene u rukama), pa te molim da ubuduće ne praviš ovakve omaške, ne zato što sam se uvredio, jer nisam, nego istine radi. Pisao sam da previše drži loptu u posedu, da je to nekada kontraproduktivno za tim, jer izbacuje iz napadačkog ritma ostatak ekipe, pa se može okarakterisati kao ball-stopper, a imamo trenera koji insistira na velikom broju pasova i brzoj igri kao posledici toga, pa otuda moja sumnja oko ovog njegovog segmenta igre. Pisao sam i o tome da su njegovi asisti, na koje sam posebno obratio pažnju i vraćao svaki meč EL te sezone, proizvod činjenice da ima najduže loptu u posedu, a ne nekih briljantnih pasova tipa MWilla ili sjajne pik igre Jovića, dakle situacionog su tipa.

 

Tvoja poslednja rečenica je ključna. Roch će morati da se prilagodi definitivno, samo da vidimo u kojoj meri, sa koje pozicije i sa kakvom ulogom.

Nadovezao sam se na jos par postova gore koji su ga tako nekako okarakterisali mimo tvojeg pa sam o jednom trosku to htio da napisem. Nije bilo namjere za nekim podmetanjem i slicne stvari. Radujem se daljem citanju tokom sezone.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MrTwister said:

Taylor nikad nije bio neki divljak nit neefikasni scorer kojim ga predstavljas vec je covjek godinama jedan od od najracionalnijih bekova koji sto se efikasnosti tice, mislim da mu je TS% one sezone kod vas u EL bio nedje u rangu visokih igraca koji sluze kao dive-PnR mete, stoga smatram da je sposoban da se prilagodi i za manju ulogu od one koju je imao te sezone ako bude to od njega trazeno.

 

1 hour ago, Mikel said:

Roch igra za sebe i statistiku. Ne razigrava saigrače, tipičan skorer koji neće doneti ništa novo ekipi u odnosu na ono što donose Lojd i Volden. Veliki potrošač, kada ga ne ide šut, forsira do prvog uspešnog. Privatizuje loptu, ne čini tim boljim i verujem da zbog toga nije omiljen niti među saigracima niti trenerima. U odbrani ispod proseka, dakle nikako se ne uklapa u profil ove ekipe.

Kome verovati?

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...