Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Ove god se tesko moze racunati da mozemo u gostima bilo kome da pripretimo. Jako kvalitetni timovi, gledam bajern i armani, to smo umeli lagano da resavamo, sad su to ozbiljnije ekipe. Jel trazimo sem tog beka nekog na 4?

Link to comment
Share on other sites

Par utisaka sa večerašnje utakmice:

-Jeste da smo bez 2, 3 igrača evrokup ekipa, ali meni bode oči u većini meča nezainteresovanost i nonšalantnost naših igrača. Većina njih nema kvalitet za ovaj nivo, ali nisu neiskusni, tako da nisam očekivao kod Saleta ovakve gluposti.

-Kuzma solidno odigrao, Hall vrlo dobro, a mislim da će Loyd prodisati kada dođe još jedan bek. Volden djene djene, ne znam šta da mislim. Rit dosta smotano deluje. Simona i Kuridžu stigle godine.

-De Kolo je ogavan igrač, večeras je delovalo kao harmonikina prva ljubav. Inače sam u prošlosti bio zadovoljan kako nam je sudio, večeras baš loše. Da se razumemo, i da je suđenje bilo korektno, ne bismo pobedili.

-Veseli, Ali Muhamed i Uljanovas obožavaju da nas pune.

 

Biće bolje sa bekom i Terijem, nadam se i startnom četvorkom.

 

I za kraj, Hall me na parketu neodoljivo podseća na Kinsija, ne košarkaškim umećem, već konstitucijom i onom kozijom bradicom. 😄

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Previse staticno u napadu, bez pravih kretnji. Udavili su Loyda od pocetka utakmice sa agresivnim udvajanjima, a ni on se nije proslavio sa nekim resenjima. Boli utisak koliko smo tanki na krilnim pozicijama, ne moze prakticno niko da spusti loptu na parket. Najbolji utisak je ostavio Hall koji je odigrao dosta dobro na oba kraja parketa. Kuzmic mi je isto izgledao bolje nego prosle sezone, osjeti se njegovo prisustvo u odbrani. Nikako nam nije trebao povratak Simonovica, a ne obecava ni Rit nesto. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Previse staticno u napadu, bez pravih kretnji.

...

Ovo. Krenulo se na pocetku, u prvoj cetvrtini sa mantrom ekstra pasa kao na pripremama (cak i previse), al kako je vreme prolazilo tonuli smo u staticnost i napdanje sa 2, a ne 5 igraca jer nismo na pocetku pravili prednost. Kada se u drugoj cetvrtini uvukla nervoza to je bilo to.

Igor je garant svesno ostavio Holu poludistancu, a zatvorio stosta drugo. Ostali igraci nisu mogli pokrenuti napad, Lojd udvojen i u kontraritmu, Volden zacepljen na ulazu, tek treba videti kako ce dalje reagovati na vishe, jache i tvrdje. A u pozadini - stoji se.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Recept za protivnika je jasan, ako udave Loyda mi jednostavno nemamo dovoljno da dobijemo meč. Ipak, bilo je večeras i dobrih stvari, ja ne znam o kojoj nedisciplini i lelemudanju pojedinci pričaju, borili su se igrači, ja bih rekao da su neki čak i pregoreli kao Walden npr. Povik je na strance a domaći igrači su nam tiha jeza, postali smo kao neki ruski ili turski tim koji mora da preplaćuje domaće dunstere. Raduje donekle solidan Kuzmić. Fener je ozbiljna ekipa, naseli ste na priče o nešto manjem budžetu, atletski su jaki a imaju i rutinere. Meni je ovo večeras delovalo da postoji koncept i želja, do realizacije je dug put ali i takmičenje je dugo, tek je počelo. Fali još koji igrač koji može nešto da kreira, to je jasno. 

  • Like 12
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Mene Hall podseca na Nelsona po kretnji i mehanici suta, samo je na nasu srecu precizniji.

 

Odbrana nece biti problem, cak i veceras je delovalo dobro u dosta navrata. Napad nije bas tecan i jos kad ne ide Lojda kao veceras to ce biti patnja. Mora tu jos jedan igrac, koji ce biti vise 1 nego 2.

Lazic i Simon moraju biti svedeni na apsolutni minimum. Lazic je vec godinama igrac manje, a Simon je sto posto onaj klasican Covicev transfer (kao sto je bio Keselj), i posle nekoliko uzaludnih pokusaja kod bivsih trenera uspeo je da ga uvali Saletu. Kuzmic deluje bolje nego prosle godine, moglo bi da mu se zove vise akcija za zidanje.

Cudno vodjenje Obradovica u nekim momentima, delovalo mi je da prebrzo vadi neke igrace i da ih bespotrebno "sece".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ojsa docekasmo i prvu tekmu posle ko zna koliko meseci i ispuvasmo se pocvetkom 2/4. Podsetilo me ns Radonjicevu staru Zvezdu koja je umela da izgubi utakmicu oko 8-og minuta. 

Ali prva utakmica koju gledam ove sezone tako da se komentar odnosi samo na nju nikako jos nemam predikcije konacnog kvaliteta ovog tima i sta moze ili ne moze. 

 

 

Odbranu mogu da pohvalim mislim da ce se ovo utegnuti jos, jedino ko je bas odskakao glupostima u istoj je Rit koji u par odbrana u prvom pol nije znao sta treba da radi i koga da juri. 

Ostali dobro rotirali, nisam bas obratio paznju ali cini mi se da su gledali da preuzimanja smanje na sto manju meru. Koncentracija u odbrani je bila na zavidnom nivou 

cak i kada je sve bilo reseno. 

 

Napad je bio tiha jeza pogotovo kad je Volden vodio, tranzicija nepostojeca, domaci preplaseni uvaljivali lopte strancima. Kuzmic sasvim dobar na obe strane terena, to raduje.

 

Ono sto takodje bode oci je OGROMNA razlika izmedju stranih i nasih igraca. Nebo i zemlja. Ako vec prave sindikat i traze da jednokrevetne sobe, sveze voce, Sofiju Vergaru i da 

budu placeni ko stranci onda bi bio red da se makar priblizno dogegaju do njihovog nivoa. Jedan Hal ili Lojd koji su treca liga Amera su 10x bolji od Davidovca, Dobrica ili Simonovica

reprezentativaca ove zemlje, da ne spominjem Branka Lazica ili Kuridzu. 

 

Sto se Fenera tice ne znam o kom losem Feneru se prica kad im je prva petorka odlicna u odnosu na celu EL a ne u odnosu na nas. 

 

 

 

Sve u svemu, kosarka is back, EL is back, Crvena Zvezda is back, dva faula u prvih dva minuta Branka Lazica is back, nerviranje is back...me happy :-) 

  • Like 18
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Trazimo li mi konkretno klasicnog pleja ili nekog trpaca na 2? Kad bi mogao Teri da zaigra? On i Kuzmic ovako na papiru djeluju kao ok tandem na 5. Zato na 4 tandem MJK i Simon sigurno naslabiji u citavom takmicenju. MJK realno izvlaci neki max u skladu sa svojim skromnim mogucnostima, a Simon stvarno nije vise upotrebljiv igrac. 

Link to comment
Share on other sites

I jbga, ali zaista je nemoguće ne postaviti pitanje čemu služe Lazić i Simonović, pogotovu ovaj drugi, koji bukvalno nije napravio jedan jedini koristan korak tokom utakmice.

 

A što se Lazića tiče, postoji li bilo kakvo razumno objašnjenje za dva namerno napravljena faula u prvom minutu utakmice? Budući da ih je oba namerno napravio, u oba slučaja igrač mu je bio na 8 metara od koša.

Edited by Laki21
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kakva sizofrenija ovde vlada, majko milosna. Otpisaste i tim, i trenera i sva pojacanja posle prve utakmice. Vecini navijaca Zvezde treba dekretom zabraniti da navijaju za ovaj klub. Ja nisam nista zakljucio smisleno posle ove utakmice sem da nam fali jos jedan poenterski potentan igrac na kecu, i verujem da uprava i Sale to vide bolje od nas i da takav igrac brzo dolazi. Ova ekipa moze i igrace brutalnu odbranu, Terry ce tu jako da doprinese.Walden i Hall ce protivnicke bekove daviti kao Jovic i Djenka u najboljim danima,samo da ih prodje pocetna trema sto igraju EL. Baskonija resila Real sa 13 razlike i ostavila ih na 63 poena, a mi cemo da ih deremo u sledecem kolu, ubedjen sam.Polako rodjaci sa zakljucivanjem, tek smo poceli...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Laki21 said:

I jbga, ali zaista je nemoguće ne postaviti pitanje čemu služe Lazić i Simonović, pogotovu ovaj drugi, koji bukvalno nije napravio jedan jedini koristan korak tokom utakmice.

 

A što se Lazića tiče, postoji li bilo kakvo razumno objašnjenje za dva namerno napravljena faula u prvom minutu utakmice? Budući da ih je oba namerno napravio, u oba slučaja igrač mu je bio na 8 metara od koša.

Dil izmedju njega i Saleta, da se samoeliminise i ne bruka se dalje, a da kao zadrzi auru kapitena i vecite legende kluba, znaju obojica da ne moze i ne zna, ali je dobro placen za to, pa mu ne smeta da se vucara do penzije u klubu,  a sto bi Sale sekao nesto sto nisu 4 trenera pre njega i navlacio gnev idolopoklonika, koji bi za jedno Lazino bacanje u reklame, majku rodjenu prodali

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Sta smo mogli da vidimo?

 

Pozicije 1 & 2 - Hall je dobar, ali za drugog pleja. Pangos i on nebo i zemlja u kvalitetu i to se videlo vec u 1. kolu. Walden, pa on i jeste igrac za nekih 15 minuta maksimum, ali kod nas izgleda mora da ima bitnu ulogu sto dovoljno govori o kvalitetu naseg sastava. Loyd je previse silovao, pa nabijao statistiku u finisu meca. On nije igrac koji moze da bude ubedljivo najbolji u timu, a u KKCZ on to jeste. I to je to, na ove dve pozicije imamo ova tri igraca.

 

Pozicija 3 - Lazic sluzi samo da napravi dva brza faula, Dobric i Davidovac imaju te neke svoje uloge koje odradjuju, Radanov ne moze na 2 i sto se pre pomirimo sa tim, bice bolje za sve. Zato i ne igra, jer Lazic i Dobric imaju prednost.

 

Pozicija 4 - Ovde imamo 2 veterana i nijedan mi nema nekog smisla. Tu je trebalo dovesti nekog igraca sa jakim ugovorom i dati sansu nekom mladom igracu uz Davidovca. Sta ja znam, Simanic, Simonovic, Petrusev, Pecarski, ma bilo ko, samo ne ova dvojica. 

 

Pozicija 5 - Nije mi jasno zasto su doveli Reatha. Igraca na 4 i 5 imamo, da donosi neki veliki kvalitet ne donosi. Mesto stranca treba da se potrosi na majstore sa loptom i na talente.

 

Previse smo mi u ovoj sezoni postavljeni tako da moramo da gledamo interese igraca, pa je Walden dosao samo ako ce mu se garantovati minuti, pa moramo da izguramo Reatha jer smo se obavezali da ga forsiramo.

 

Ovoj ekipi treba bek koji ce biti ubedljivo najbolji igrac ekipe, ne igrac za 10-15 minuta. Nesto kao Pangos. Ako ce da dovode jos nekog igraca koji je za Bamberg ili Cedevitu Olimpiju da uzme 15 minuta, neka ustede novac i vrate Filipa Covica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kad je Covic izjavio kako "Napadamo vrh Evrolige" u istoj izjavi kada je pominjao i osvezenu tuzbu ABA lige, zasto li sam samo pomislio da je mislio na sportski rezultat?! Bice da je mislio da cemo i vrh Evrolige tuziti za... nesto! 

 

 

p.s. kako nam je Slavisa otvorio temu, tako nam je i sezona pocela. Ali veliki je Slavisa, sve ce to da dodje na svoje. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, propolis said:

Sta kaze Nebojsa? Napadamo vrh El😂😂😂😂

 

Mozda je mislio da napadamo rukovodstvo (vrh) Evrolige? 😄

1 hour ago, MetalHead said:

Kad je Covic izjavio kako "Napadamo vrh Evrolige" u istoj izjavi kada je pominjao i osvezenu tuzbu ABA lige, zasto li sam samo pomislio da je mislio na sportski rezultat?! Bice da je mislio da cemo i vrh Evrolige tuziti za... nesto! 

 

 

p.s. kako nam je Slavisa otvorio temu, tako nam je i sezona pocela. Ali veliki je Slavisa, sve ce to da dodje na svoje. 

 

Sezona je pocela kao i svaka predhodna nakon Radonje, tako sto se i dalje uigravamo. Mi se tri godine uigravamo. Obradovic uopste nije pokazao da je bilo sta radio sa ovom ekipom. Sad u toku sezone Evrolige kad se stalno putuje je NEMOGUCE bilo sta znacajno raditi na treninzima. Tako da ne ocekujte neko naglo poboljsanje timske igre pre kraja sezone. Dobijacemo mi utakmice svakako, ali to nece biti dovoljno da osmo mesto na tabeli.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Znam da ce ovo zvucati ruzno, i mozda nece biti fer prema coveku, ali Covic se mora smeniti ako mi mislimo da krenemo ka nekim vecim visinama sto se tice nasih dometa u Evroligi. Mi smo sa Covicem dotakli plafon i to je to, ne mozemo da napredujemo, mozemo sad ovako da tumaramo jos 15 godina i da budem ispod proseka u Evroligi, kazem ispod proseka jer je prosek negde 8-o mesto na tabeli, a mi to mesto nesto retko stizemo. Sad ce neki reci, a kako da se smeni Covic kad je on vlasnik kluba?! Nije vlasnik kluba, ne nasedajte, vlasnik je drzava, smeniti ga po svaku cenu, ne dolaziti na utakmice kao prvo, ja ne dolazim jos od odlaska Radonjica, tesko mi je zbog toga naravno, ali imam svoje principe, necu Covicu da dajem legitimitet. On je dokazao da su njegov ego i sujeta veci od njega, takvi ljudi najcesce na kraju svaki projekat odvedu u propast.

On covek toliko ume nisko da padne da neretko dodje ovde i cita nase komentare. Zamislite predsenika Barselone, Reala, Olimpijakosa, Fenera, kako ide po nekim 'nebitnim' forumima i cita komentare, a onda se posle zbog toga javno buni. Pa to je cirkus! Aj da ne pominjem ono sa sinom sto nam je priredio dva puta i kada je pokusao sve da nas napravi mentolima, kao trener je hteo bas njegovog sina, nikog drugog nego bas malog sincica najboljeg na svetu. Smehotres. Njegov nepotizam mu nikada necu oprostiti i mene na tribinama videti nece dok je on u klubu.

Link to comment
Share on other sites

Sad ce naravno neki reci, ali Covic je uradio ovo, uradio je ono, gde smo bili 2011god i ostale gluposti... Ok, ali ljudi, budimo realni, kad smo mi imali ovoliku podrsku drzave? Ovoliko novca? Nikada bukvalno. Lako je glumiti privatnika sa drzavnim parama.

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...