Jump to content

Rukomet


Jurgen

Recommended Posts

Mislim da se ne lazemo, nismo ni odavno bili ovako slabi. Ja stvarno ne pratim rukomet kao nekad, ali kad se pogledaju i ova Belorusija i Crna Gora i timovi u kojima igraju njihovi igraci, nisu ni po cemu iza nas, a poznato je da mi i od mnogo boljih igraca nismo umeli da napravimo funkcionalnu sredinu.

 

Drugo, nema ni nikakve koncepcije, Djule igra sad sa 35 godina, a kad je bio najbolje desno krilo u Srbiji, mi smo vodili jedno desno krilo na prvenstvo i to Zikicu Milosavljevica sa tipa 37 godina, ocigledno imamo fetis na to.

Link to comment
Share on other sites

On 1/9/2020 at 11:07 PM, Shunsuke Nakamura said:

Solidna partija za CG na otvaranju prvenstva. Vodili su na poluvremenu protiv Hrvatske. U nastavku ocekivan pad, ne moze se izdrzati sa ovako malim fondom igraca. Nekoliko dana uoci pocetka prvenstva povrijedio se Milos Vujovic, prva opcija na lijevom krilu. Par dana kasnije i prvi srednji bek, Bozovic je zadobio neku povredu. Kad se sve to uzme u obzir zadovoljan sam sa ovim nastupom. Vidi se dobra atmosfera u ekipi i velika pozrtvovanost. Ovo je generalno mlada ekipa i moze samo da raste u narednom periodu. Hrvatska je opravdala ulogu favorita. U prvih 30 minuta su dosta bili nesigurni, kasnije su ipak pokazali klasu. Mnogo jaca odbrana, Duvnjak na prednjeg ugusio protok lopte. Cindric sigurno kljucni igrac u napadu, njegova brzina je nevjerovatna. Cudi me da nema Strleka u sastavu. 

Štrleka nema jer u HRS-u cvijeta cvijeće već godinama. Poslati ću ti jedan podcast ako te zanima, da dobiješ mali uvid šta je to.

Btw, nisam gledao HRV- CG, da li Borozan igra za CG?

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Bugl Khan said:

Štrleka nema jer u HRS-u cvijeta cvijeće već godinama. Poslati ću ti jedan podcast ako te zanima, da dobiješ mali uvid šta je to.

Btw, nisam gledao HRV- CG, da li Borozan igra za CG?

 

Posalji slobodno. Mada znam otprilike da je lose stanje, ponekad procitam neki tekst na telesport, tamo redovno pisu kritike na racun saveza i Cervara. 

 

Borozan ne igra za CG. Ako se sjecas na poslednjem EP je trebao da igra, ali se bukvalno par nedelja prije pocetka povrijedio, dozivio je neki udes. Kasnije se ispostavilo da je tu bilo jos nekih problema, konkretno sa savezom. Bilo je jos nekoliko igraca koji su javno tada izrazili kritike na rad saveza i odnos prema njima. Atmosfera je bila uzasna i bile su potrebne promjene. Na celo saveza su postavljena nova lica, bivsi igraci iz one prve generacije reprezentacije, Kapisoda, Mrvaljevic i Roganovic kao novi selektor. Krenulo se u nove kvalifikacije bez Borozana, koji se jedini nije odazvao pozivu. Na pocetku sokantan remi kuci sa Faranima, ali onda dolazi nevjerovatna pobjeda kuci nad aktuelnim svjetskim prvacima Dancima. Na kraju je pobijedjena Ukrajina i izborili smo plasman na EP. Kapisoda je tada izjavio da nece nikoga moliti da igra za reprezantaciju. Neki kazu da se Borozan predomislio nakon plasmana na prvenstvo, ali Roganovic ga nije stavio na spisak. Rekao bih skroz ispravna i logicna odluka nakon svega.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stiletto said:

Samo u Srbiji su igrači od 30 godina "matori" i "treba pustiti mlađe da igraju" (u bilo kom sportu).

I čim pređe 30, odmah se svi pitaju do kad selektor misli da zove takvog matorog igrača...

 

 

Inače, Srbija takva kakva je, nikakva u rukometu,? ima najboljeg igrača u Evropi koji, gle čuda, ne igra na EP a nije povređen. Non sens na kvadrat. Slično je bilo i sa ženskom reprezentacijom i kvalifikacijama za EP. Naime, kad su pitali Obradovića zbog čega nije pozvao najbolju igračicu Andreu Lekić on je rekao da nije znao da više nije povređena. A da je samo otvorio neki sportski portal saznao bi da je unazad par nedelja odlično odigrala u klubu. To mu se kasnije, na neki način, obilo o glavu. Po saopštavanju spiska za SP, na kome je bila i Andrea, ona je doživela povredu bubne opne i propustila SP....

Link to comment
Share on other sites

Nije problem u selektoru,niti u tome da li Nenadic treba da igra ili ne.

Problem naseg rukometa je sto je blueprint drzave Srbije. Sve ono sto inace krasi nasu drzavu,odlikuje i rukometnu organizaciju. U njoj caruju nerad,nestrucni i nepromenljivi (nesmenljivi) kadrovi,vladaju klanovi i dilovi,guraju se menadzerski igraci i igraci pojedinih trenera i klanova..sa ovim se pocinje u mladim uzrastima..bukvalno vec od kadetske selekcije. Rukomet stagnira (ustvari svaka stagnacija podrazumeva nazadovanje) vec skoro 20.godina..mi danas nemamo nijednog trenera ne u top klubu,nego cak ni u jednoj jakoj rukometnoj ligi. Jedino Matic radi u madjarskoj Tatabanji,a ni on nam nije valjao;i njega su brzo sklonili. Kao i Ljubomira Vranjesa (Svedjanina naseg porekla).

Rukomet nam je zastareo..nema novina,nasa rukometna skola vise ne postoji. Sistem ne postoji. Nekada se po osnovnim skolama radio skauting,talentovana deca bi se usmeravala na treninge. Danas za rukomet ostaju oni koji otpadnu iz fudbala,kosarke ili odbojke. Ne prate se trendovi. Evo..sadasnji selektor Perunicic nijednom nije skoknuo do Segedina da pogleda neki mec Lige sampiona..a Segedin nije toliko daleko od Beograda (sve vreme voznja auto-putom). 

Liga nam je potpuno amaterska. Bukvalno.
Gro igraca radi neki stalan posao i dodatno trenira/igra za klubove. Vlada potpuna besparica. Evo svezeg primera. Moj drugar i bivsi reprezentativac,Dalibor Cutura,je ovih dana doveo svoj klub,Foscani (iz Rumunije),na pripreme u Novi Sad. Smnesteni su u hotelu,uplatili su termine za treninge u hali,ali im trebaju i sparing-partneri za trening. Dalibor kontaktirao ljude iz Metaloplastike,da dodju u Novi Sad i odigraju prijateljski mec. Ovi mu odgovorili da nemaju za gorivo. :classic_laugh: Nemaju za trosak goriva za relaciju Sabac - Novi Sad. Pricamo o nasem najpoznatijem rukometnom klubu,najslavnijem.. Kad je predlozio da oni otputuju za Sabac,javili su mu da ne dolaze jer je raspust,zima i hala se ne greje danima. :classic_laugh: A Metaloplastika je pre sezonu-dve igrala i SEHA ligu..samo mala ilustracija u kakvoj su dubiozi nasi klubovi.

Tako da je zaista najmanji problem u selektoru koji,uzgred budi receno,zaista ima skromno trenersko znanje. Plus je dzukacki,putem obicnog sms-a otpustio prvog pomocnika i dugogodisnjeg prijatelja,Nedju Jovanovica.

Rukomet nam je ogledalo drzave i ne treba tragati za dubljim uzrocima i analizama.

Link to comment
Share on other sites

Valjda se bio penzionisao Lazarov, izgleda da se predomislio. Nego sta se desava sa Francuzima, mislim da nije zabelezeno u njihovoj rukometnoj istoriji da ispadnu u grupi. Danas gledam padala ozbiljno kvota na Norvezane. Pogledam roster Francuza i tu su im uglavnom svi najbolji igraci. Nikola Karabati, Abalo, Soriando...Ko im je falio osim Luke? Kakvi su oni sa mladimi talentima?

Link to comment
Share on other sites

Nikola Karabatic je vec nekoliko sezona u igrackom padu, godine rade svoje i ocigledno je da ne moze vise da nosi teret koji je nosio godinama. Francuska ima mnogo talenata: Mem, Richardson, Remili, Lagarde, itd. To su sve igraci od 22-23 godine. Problem je sto niko od njih nije uspio da se isprofilise kao lider u reprezentaciji. Ispadanje u grupnoj fazi je ozbiljna blamaza, izgubili su od Portugala u prvom kolu. Vjerovatno ce na kraju Dinart da plati ceh.

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

Желели смо више, али ово је тренутно онолико колико можемо. Имали смо пуно повреда, али то је тако. Утакмица против Црне Горе била је јако тешка, а против Хрватске ћемо дати све од себе да победимо. Неће бити лако подићи екипу. Морам пронаћи нацин. Што се тиче овог тунира, можда немамо квалитет као пре. Један од проблема су откази играча који више не желе играти за Србију. За мене су играчи који су овде најбољи зато што они желе да играју за своју земљу - рекао је Перуничић за Индекс.хр.

Он је додао да тај проблем постоји од 2006. године, када је рукомет изгубио драж у Србији.

- Био је један од најпопуларнијих спортова. Изгубили смо се у тражењу талената, људи мисле да це то доћи само од себе, но сад је друго време и бизнис је кључан. Деца у Србији иду на кошарку, одбојку и борилачке спортове. У моје време деца су масовно долазила на рукомет. Сад то више никог не занима код нас.

Перуничић је упитан и какву подршку репрезентација има од навијача.

- Жао ми је што нас навијачи нису подржали на овом ЕП. Много Срба живи у Бечу, а то није далеко од Граца. Волио бих да осећају већу припадност репрезентацији. Разумем да људи код нас иду на кошарку и одбојку јер доживе прави резултат, али подршка је потребна и онда када не иде. Жао ми је, али врло мало навијача из Србије је било уз нас. Када видим са колико страсти хрватски навијачи уз своју репрезентацију, волио бих да је тако у Србији. Сви носе дресове, то је лепо видети. Волео бих видети стотинак српских застава, а не десет на трибинама. Навијачи из Хрватске увек долазе на почетак првенства и такву љубав према дресу треба поштовати. За нас је изазов играти против тако великог противника и у посебној атмосфери морамо дати све од себе. То ћу тражити од својих играча. Осећамо се усамљено. Играчи осећају да немају подршку. Можда не заслужујемо, можда је такво време, а можда људе не занима - заклучио је Перуничић


Klasican primer budale. Igraci nece da igraju zbog selektora i saveza, tako je uvek i bilo.

Link to comment
Share on other sites

On 1/13/2020 at 11:59 AM, Green23 said:

@Crni Bombarder Metaloplastika i Vojvodina igraju ove sezone SEHA ligu. To da u Metaloplastici nemaju para, ne bih se baš složio, pre bih rekao da nisu želeli da igraju taj meč 😁

Mogli su da kazu Dalibore,ne uklapa nam se utakmica u ovaj deo sezone,momci su na odmoru..ne vidim problem u tome..uostalom,vodeci ljudi Metaloplastike su u dobrim odnosima sa Cuturom..

Znate li koliko iznose dnevnice za pripreme/prvenstvo reprezentativcima? U ostalim selekcijama od 100-400 evra (to je tih dvadesetak dana od okupljanja,preko priprema do zavrsetka prvenstva).
Znate li kolika je dnevnica nasih reprezentativaca? 150 dinara. :classic_laugh: Da,da. Dobro ste procitali. 150 dinara dobija svaki igrac i clan strucnog staba po danu. Pa,to nije ni amaterizam. To je cisti dilentatizam.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ispadose i Danci sa prvenstva. Nijesam gledao, ali rekao bih da je Island pustio Madjare. Samo 6 golova u drugo poluvrijeme, sumnjivo bas.

Ja bas zbog te i takve kombinatorike gadjao X..sa remijem bi oboje prosli,a Dance poslali kuci. Nisam bas ocekivao pobedu severnih komsija.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Crni Bombarder said:

Mogli su da kazu Dalibore,ne uklapa nam se utakmica u ovaj deo sezone,momci su na odmoru..ne vidim problem u tome..uostalom,vodeci ljudi Metaloplastike su u dobrim odnosima sa Cuturom..

Znate li koliko iznose dnevnice za pripreme/prvenstvo reprezentativcima? U ostalim selekcijama od 100-400 evra (to je tih dvadesetak dana od okupljanja,preko priprema do zavrsetka prvenstva).
Znate li kolika je dnevnica nasih reprezentativaca? 150 dinara. :classic_laugh: Da,da. Dobro ste procitali. 150 dinara dobija svaki igrac i clan strucnog staba po danu. Pa,to nije ni amaterizam. To je cisti dilentatizam.

tako je po zakonu koji je nametnuo prepodobni AV. drzavni funkcioneri dobijaju 150 din pa tako i rukometasi. voleo bih da neko kaze ako zna vazi li to za sve reprzentacije Srbije bez obzira o kom sportu je reč. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...