Jump to content

Rukomet


Jurgen

Recommended Posts

Svaka cast na igrama na celom prvenstvu, bukvalno su imale jednu slabu utakmicu protiv holandije koja na kraju nije nista ni resila, ostaje zal jedino za onom utakmicom sa Norvezankama jer je tu propustena sansa za polufinale ,ali je i ovo ogroman uspeh. Valjda cemo biti kompletni za kvalifikacije jer ova generacija zasluzuje da ode na OI, ovo im je definitivno poslednja prilika.

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, BJÖRKman011 said:

Ako sam dobro razumeo? Prvih sedam mesta vodi u Tokyo pa ako Norvežanke dobiju Nemice mi igramo sledeći meč za pozicju 5. gde rezultat nije bitan ali ako Nemice pobede Norvežanke onda mi igramo za poziciju 7. i to je onda "biti ili ne biti" za olimpijadu.

 

Šampion sveta ide direktno na Olimpijske igre, zajedno sa prvakinjama Evrope (Francuska), Azije (Južna Koreja), Afrike (Angola), Južne Amerike (Brazil) plus domaćin Japan.

 

Ekipe od drugog do sedmog mesta na SP idu u dodatne kvalifikacije za Tokio 2020. Trebalo bi da budu tri grupe, prva dva idu na OI, igra se od 19 do 22 marta 2020. Ne znam kako će odrediti koji još timovi pored šest sa SP idu u te kvalifikacije.

Edited by Stiletto
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CG je na kraju  onaj glupi poraz od Spanije kostao plasmana u 1/2 finale. Srbija je ovaj drugi krug bas odlicno odradila. Zasluzeno obje selekcije idu u kvalifikacije za OI. Tamo bi trebali da budu favoriti, bice u tim grupama nekih ekipa van Evrope.

 

Rusija-Norveska ce biti veliki derbi u 1/2 finalu. Rusija je tu favorit, najvise je pokazala na ovom prvenstvu, Norveskoj fale dvije ozbiljne igracice na poziciji desnog beka. Drugi par su Holandija i Spanija, tu je apsolutno sve otvoreno, blaga prednost Holandiji.

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, laki perkos said:

Na kraju smo treći u grupi i idemo u te kvalifikacije za koje se moramo dodatno spremiti. Zna li neko kad će onovo na teren Krpež i Lekić

 

Lekić bi trebalo da zaigra od Nove godine, Krpež treba da se porodi, ne znam kad.

 

Od ostalih standardnih reprezentativki kojih nema u Japanu Tamara Georgijev Radojević takođe čeka bebu, dok se Sanja Damnjanović Vujović porodila par meseci pre prvenstva i želela je da bude uz bebu umesto da putuje u Japan. Trebalo bi da igra u kvalifikacijama, ako se vrati u punu formu.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, BJÖRKman011 said:

@Stiletto Hvala

Iskreno nemam pojma kako će se određivati grupe za te finalne kvalifikacije ali kao što smo u košarci ipak "sila" pa smo namakli domaćinstvo u rukometu to nismo.

Samo da nismo sa nekom brutalnom ekipom u grupi.

 

Vrlo je jednostavno:

 

GAxSI0T.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tuga i jad na šta liče ovi naši rukometaši. Slučajno sam naleteo na utakmicu protiv Belorusije i sedoh da gledam. Ovo je za hardcore mazohiste. Ne zna se šta je gore, obrana ili napad. Maše se sedmerci, ziceri... golmani nisu pipnuli loptu. Razbijena vojska je blaga reč za ovu grupu igrača koje vodi još jedna u nizu selektorskih prevara Nenad Peruničić... Ne sećam se da smo gore izgledali, a loši smo već godinama...

Link to comment
Share on other sites

Vodju na terenu nemamo godinama , to je mozda poslednji bio Ilic , koji je imao neki autoritet, selektora nikada nismo ni imali bar ne u skorije vreme. Najzalije mi je sto nismo mogli da zadrzimo Vranjesa duze od onih par kvalifikacionih utakmica jer bi on mogao da uvede neki red, ali s obzirom na to koja je bagra u rukometnom savezu dobro i igramo velika takmicenja.
Apsolutno pravo da ne igraju imaju svi koji su se prevremeno oprostili od tima jer ovoliko rasulo u svim strukturama RSS ne zasluzuje da npr jedan Nenadic potrosi mesec dana svog zivota i rizikuje povredu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bjelorusija je iskusna i solidno kvalitetna ekipa. Igraju vec dugo godina zajedno i imaju neki kontinuitet na velikim takmicenjima. Imaju dobru bekovsku liniju i odlicnog pivota Karaleka. Danas su dobili odlicnu partiju od golmana, skinuo je nekoliko zicera i par sedmeraca. Srbija je djelovala dosta lose. Bez dovoljno energije u odbrani, bez ikakvog ucinka golmana. Mogli su mozda izvuci neki bolji rezultat da su bili vise koncentrisani u zavrsnici. Dobro ste primijetili da nema lidera na terenu, da je tu Nenadic vjerovatno bi to bilo bolje. Perunicic svakako ne izgleda kao dobro resenje za selektora. 

 

Solidna partija za CG na otvaranju prvenstva. Vodili su na poluvremenu protiv Hrvatske. U nastavku ocekivan pad, ne moze se izdrzati sa ovako malim fondom igraca. Nekoliko dana uoci pocetka prvenstva povrijedio se Milos Vujovic, prva opcija na lijevom krilu. Par dana kasnije i prvi srednji bek, Bozovic je zadobio neku povredu. Kad se sve to uzme u obzir zadovoljan sam sa ovim nastupom. Vidi se dobra atmosfera u ekipi i velika pozrtvovanost. Ovo je generalno mlada ekipa i moze samo da raste u narednom periodu. Hrvatska je opravdala ulogu favorita. U prvih 30 minuta su dosta bili nesigurni, kasnije su ipak pokazali klasu. Mnogo jaca odbrana, Duvnjak na prednjeg ugusio protok lopte. Cindric sigurno kljucni igrac u napadu, njegova brzina je nevjerovatna. Cudi me da nema Strleka u sastavu. 

 

Da dodam jos da su Njemci i Spanci upisali pobjede i opravdali uloge velikih favorita.

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

Peruničić je bio stvarno ekstra igrač, ali je kao selektor/trener nula... Ne zna ništa bukvalno. Ekipa mu liči na pionirski tim koji je tek počeo da trenira. Niti igre preko krila, pivot mu statira ili maši zicere... Bekovi šta urade na silu i to je to. Odbrana ne postoji, praktično ništa ne može da se odbrani. Školuju nas ekipe iz treće lige CG i BLR. 

 

Peruničiću batali ovo i idi. Goreg od tebe nismo imali. Sem ako nisi tu da zakucaš poslednji ekser u kovčeg gde počiva srpski rukomet...

 

Igrači su posebna priča. Sirovine bez igračke inteligencije. Maše 10 zicera ali zato ne znaju da zagrade gol posle odbitka i tako primaju 3-4 gola...

 

Sramota. Ili već jednom dovedite krštenog trenera ili gasite savez... 

Link to comment
Share on other sites

Selektor Peruničić od kvalifikacija za to mesto ima člansku kartu, tako da je sramota nepoznat pojam za njega. Mediji će ovo efikasno zakopati i negde od utorka će svi zaboraviti da se ovo prvenstvo uopšte i igra, slično kao i kvalifikacije za OI u odbojci, na primer. U ovom idiotluku od države je zlatno doba, ništa ružno ne može da se desi, a da to običan narod pamti duže od 24h.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ocekujem da Perunicic ostane na mestu selektora, bilo je i vecih blamaza pa su opstajali selektori. Ali svakako da goreg nismo imali od kada pratim rukomet poslednjih 20ak godina...
Mislim da bez nekog stranog selektora koji ce kvalitetom i strucnoscu izdici tim i mozda vratiti neke igrace koji nisu vise u timu mi ne mozemo dalje. Prosto je predaleko ovo otislo. Sumnjam da ce se i to dogoditi jer takav ne odgovara ''gospodi'' iz saveza.

Link to comment
Share on other sites

Ocekivano tvrda i neizvjesna utakmica, sa dosta preokreta. Simic junak utakmice, skinuo u drugom 3-4 cista zicera. Steta sto Bozovic nije u stanju da igra vise, neuporedivo je bolji igrac od Andjelica. Vratio je CG u utakmicu, a Lipovina prelomio sa nekoliko bombi. Grbovic se isto mora pohvaliti, 5/5 iz igre. Pomoglo je i sto je Srbija masila ciste zicere, pivoti pogotovo losi. U ponedeljak protiv Bjelorusije za prolaz, oni su favoriti svakako, ali nijesmo bez sansi.

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

Perunicic em sto je katastrofa sa strucne strane em je katastrofa kao lik, sabancina i teska cepanka. Od prve sezone kada je vodio Zvezdu ni milimetar nije odmakao sto se tice trenerskog znanja. Ali nista ne cudi sto je selektor i sto ce verovatno to i da ostane, ako ne bude ima barem trunke sramote da podnese ostavku. Rukometni savez Srbije je vec sigurno deceniju ipo jedna od najtrulijih organizacija u drzavi. 
Nije ni cudo sto mnogi igraci ni ne zele vise da igraju

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...