Jump to content

Odbojka


Janne240

Recommended Posts

13 hours ago, McLeod said:

Posle kiksa protiv Dominikane smo dobili Holandiju. Sutra sa Kinom odlucujemo sve, ali ako nam se poklopi mozda je vec danas gotovo.

 

Kina i Dominikana igraju danas, a sutra igraju Dominikana i Holandija.

 

Trenutno smo na 5-1, Dominikana ima 4-1, Holandija 4-2, a Kina 3-2. Znaci ako Dominikana dobije danas Kinu to je to.

 

Ako mi izgubimo od Kine sutra, a Holandija dobije Dominikanu, svi imamo 5-2. U krugu mi imamo 4-3, Holandija sa 3-0 pobedom ima 3-3, a Dominikana 3-4. Znaci sigurno smo bar drugi najbolji u krugu.

 

Ako Kina dobije Dominikanu i nas, a Holandija Dominikanu (sto je mozda realniji scenario), onda Dominikana otpada, a mi, Holandija i Kina imamo 5-2. I u tom slucaju verovatno bi nam bio dovoljan set protiv Kine, posto je Holandija dobila Kinu sa 3-2, znaci oni imaju 3-5 u krugu i cak i da izgubimo 3-0 bolji smo od njih.

 

Mc, u odbojci se nakon broja pobeda gleda broj bodova, a zatim set kolicnik, pa poen kolicnik. Medjusobni nikad nije bitan u ligaskom sistemu.

 

Cestitke devojkama, bila je sigurno nemirna noc nakon onakve igre i poraza od Dominikanki, ali su protiv Holandije odigrale skoro savrseno, kao prave sampionke.

Edited by Milutinov Tata
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Niko ne komentarise blamantan poraz od Turske na startu kvalifikacija. 

 

Ajde da vidimo kako ce ovo dalje da se odvija, ipak je ova ekipa nedavno igrala egal mec sa Poljskom.

 

Medjutim to je i odlika ova reprezentacije, igra na bljeskove i nikakav kontinuitet. Stalno se za kosarku prica kako propadosmo, nema mladih igraca, itd., sto nije tacno, ali jeste tacno za odbojku. Godinama igramo u ovom sastavu, koji je prosek, a nekih novih talenata bas i nema. Mada koliko se (ne) ulaze i koliko je skrajnuta odbojka nije ni cudo. U zenskoj odbojci je naletela ova generacija (Tijana) i drzacemo se jos neko vreme i posle njih zbog velike popularnosti kod zenske dece. U muskoj toga nema, cini se da ce biti sve gore.

  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Takva muška generacija naišla, a i slabo se radi u muškim mlađim kategorijama, jer nema nešto puno dečaka koji treniraju odbojku. Nema velike baze, pa nema ni izdvajanja talenata.

 

Kod devojaka je druga priča, jer je tu kao prvo masovan odziv devojčica koje žele da treniraju, a kao drugo Jelena Nikolić je usvojila koncept Marine Maljković u ženskoj košarci. Nema osnovne škole koju nije obišla, školskog turnira na kom nije bila, svaka devojčica talenat za odbojku se odmah izdvaja i upućuje na lokalne klubove i ozbiljan trening. Zato u ženskoj reprezentaciji svake godine stižu neke mlade igračice, evo ove godine Uzelac i Kurtagić.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Japan je vodio protiv Egipta 2-0, po setovima 25-14 i 25-10 i onda su izgubili 3-2.

 

Ovo je verovatno najbizarniji odbojkaski mec na tom nivou u istoriji. Ovaj poraz Japana nam nenadano daje neke teoretske sanse ponovo. Mada moramo i dalje da dobijemo i Japan i Sloveniju i da ne kiksnemo nigde vise.

Link to comment
Share on other sites

Malo sam pogledao danas mec protiv Amerike i Jaglicic je rekao da smo skoro sigurni na OI zbog te rang liste. Posle ovog turnira mi cemo biti poslednji iznad crte, odnosno 4., a peto mesto valjda ide jednoj ekipi iz Afrike. Doduse ta mesta na osnovu rang liste se dodeljuju tek sledeceg juna posle prve faze lige nacije. Jedno pitanje je da li mozemo da ispadnemo zbog kontinentalnog kljuca. Mi bismo bili sedma evropska reprezentacija, ali svi ostali kontinenti bi bili zastupljeni sa tim jednim mestom koje ce dobiti Kenija. Drugo pitanje da li ce nas neko prestici na rang listi do sledeceg juna. Najblizi su nam Kuba, Holandija i Kanada, koji imaju oko 40ak bodova manje od nas, a Jaglicic je rekao da je vrlo tesko da nas stignu. Ali ako ovako nastavimo da igramo nije nemoguce jer na primer ova 2 poraza od Japana i USA su nam odneli skoro 10 bodova, a samo poraz od Turske je bio -10 bodova. Tako da je svaka utakmica bitna, kako sutra sa Slovenijom, tako i do kraja te prve faze lige nacija.

Ovaj turnir je bio uzasan za nas i generalno je pristup bio vrlo los. Da nema ovog novog plasmana preko rang liste ne bismo biili ni blizu olimpijskih igara. I tamo da odemo verovatno da nemamo sta da trazimo, ali bilo bi lepo da odemo i da ova generacija odigra konacno te olimpijske igre.

Link to comment
Share on other sites

Kakav choke Belgije. Izgubili su od Bugara i ode Kanada na OI.

Nase sanse da se pojavimo na OI su i dalje zive. Odjednom se pojavila mogucnost da Kuba ode direktno, ali je Brazil uspeo da dobije Italiju 3:2 i da obezbedi drugo mesto. Da su to Brazilci izgubili Kuba bi verovatno bila druga i ugasila nase sanse. Ovako smo trenutno na poslednjem mestu na rankingu koje vodi u Pariz i odlucivace rezultati u ligi nacija sledece godine. Jedini koji imaju realnu sansu da nas stignu su upravo Kubanci. Imamo 16 bodova vise od njih, a u ligi nacija ce se igrati 12 utakmica. Dakle otprilike treba da imamo neki slican skor kao Kuba u ligi nacija i to ce nas odvesti na OI, pa cemo videti da li smo u mogucnosti da to odradimo. I dalje ne shvatam ovako los pristup u ovim utakmicama, danas smo izgubili 7 bodova zbog laganog poraza od Slovenije. Svaki set se racuna, a nasi su izgledali kao da samo hoce da izgube to sto pre.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
2 hours ago, Drug Crni said:

Nakon SnS bandita Zorana Gajića, Đule Meštera i ostalih secikesa,kamen na kamenu od srpske odbojke neće ostati. Sve,ali bukvalno sve što je Aleksandar Boričić stvarao decenijama,ovi će da rasture..i sjebu

Šta se sad desilo?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...