Jump to content

Odbojka


Janne240

Recommended Posts

@bosMan_jr i @Del Piero, pretpostavljam da znate da dobijaju suspenziju od saveza čim odu iz države, pa se zato i odluče već za neku. Sad, naravno da je glupo izabrati neku u kojoj nisi ni igrao npr. ali kontam da radi lova. Kameho će igrati za Rusiju, mislim od Olimpijade, ali on već nekoliko sezona igra u Zenitu SPB, a i pre toga je igrao negde po Rusiji. Inače, za njega je zanimljivo da je tokom te dvogodišnje pauze čak promenio poziciju sa tehničara na primača.

 

Meni se Jovović takođe ne sviđa, često šalje iza leđa, protiv Australije smo baš komentarisali kako nas hvataju blokom svaku drugu loptu. 

Čak prošle sezone nije ni igrao završnicu plejofa turskog prvenstva, ali izgleda da nemamo mnogo bolje. 

Ivan Kostić mi se sviđao npr, kad god je ulazio odlično je dizao, budio ekipu, ali sad ne znam šta se dešava sa njim. Otkad je prešao u Vojvodinu nestao je. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa nije Jovovic svetska klasa kao sto je bio Nikola naravno , ali u odnosu na Petkovica koji je bio prvi dizac kada je Nikola zavrsio karijeru je tri klase iznad. Bukvalno su mecevi tada (za mene) bili negledljivi, nije postojala idealno podignuta lopta.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Stiletto said:

Ni mesec dana do Evropskog. Koga će da postave? Našao se neki napredni kadar?


Mislim da će Boba Kovač biti. 

Sa Nikolom je problem bio verovatno i zbog sukoba Vanje i Gajića, a bilo je i loših odnosa sa nekim igračima.

Edited by uvrnuto
Link to comment
Share on other sites

Ja nisam iznenadjen.

Bilo je evidentno da Nikola ne uspeva da nas stabilizuje u gornjem domu najboljih reprezentacija. Zasto je tako,ja ne znam,ali je to svima vidljivo. Bas sam pre nekoliko dana ovde postavio jedno pitanje vezano za tu cinjenicu.
Mala hronologija dogadjaja. Nikola kad je postavljen za selektora odmah je formirao svoj strucni stab u kojem je bilo nekoliko italijanskih strucnjaka (ili samo dvojica?)..onda je (cini mi se) proslog leta (ili vec bese pretproslog) raspustio taj stab i ucinio ga potpuno srpskim (dakle,svi asistenti,pomocnici,saradnici i drugo 'osoblje' su bili nasi kadrovi). A onda je na pocetku ove reprezentativne sezone ponovo napravio odredjene izmene. Opet je ukljucio jednog Italijana (analiticara/statisticara),a za novog kondicionog trenera postavio profesora Koprivicu.

Dakle,evidentno je da je Grbic jako mnogo,i za pojmove i standarde odbojkaske reprezentacije, cesto menjao. Logika kaze da je verovatno pokusavao da pronadje neku dobitnu kombinaciju,neku formulu koja bi funkcionisala i donela ono sto nam nedostaje. Pretpostavljam da je kao inteligentan odbojkas/trener i sam shvatao da ne postize ono sto zeli,pa je ovim cestim i korenitim promenama pokusao to da postigne.

Tako ceste i pomalo i drasticne promene su,kao sto znamo,cesto mac sa dve ostrice. Mogu da deluju kao svojevrsna shok-terapija,ali isto tako mogu da unesu i neku nesigurnost,neizvesnost..jer se sa svakom promenom menjala i metodologija treninga i rada. Mozda to ni igracima nije prijalo,mozda nije bilo doboljno vremena da promene legnu,a vec su se dogodile nove.

Moram priznati kako mi je, nakon zavrsenog kvalifikacionog turnira,kroz glavu proletela misao kako je ovakav scenario ne samo moguc,nego i izvestan. Ali sam isto tako ocekivao da Nikola bude taj koji ce ponuditi ostavku.

Nikolu Grbica sam obozavao kao igraca. Miran,stalozen i hladnokrvan,bio je susta suprotnost svom bratu. Bio je tihi vodja nase zlatne generacije. Genijalac.
Mislim i "osecam" da dozu genijalnosti poseduje i kao trener. No,nekada treba prihvatiti da stvari i pored najbolje volje,talenta i entuzijazma ponekad jednostavno nece doci na svoje mesto.

Nikoli zelim sve najbolje u nastavku trenerske karijere. Mozda ce se u nekom drugom i boljem trenutku vratiti na klupu 'Orlova' da zavrsi ono sto je zapoceo.
Stoga - umesto 'zbogom',dovidjenja! I hvala.
 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Dobar je bio kao selektor, steta sto nema vidljivog razloga za ostavku, mozda je moguce naci boljeg ali ne vidim ko bi mogao da bude na tom mestu.

Sto se igraca tice, njihova igra i forma mogu biti jos bolji, nije uvek do selektora, pitanje je i sta i kada mogu pojedini igraci i ceo tim. 

 

Nadam se da ce momci uspeti da se plasiraju na OI.

Link to comment
Share on other sites

Blah, evo ne znam...

Ajte vi sto sa malo vise paznje pratite odbojku da mi kazete iskreno da li, gledajuci individualni kvalitet, vidite Srbiju kao top5 ili top6 zemalja u svetu?
Ja poslednjih 10-ak godina vidim hronicne probleme na prijemu, jalove servise i u najbolju ruku prosecnog tehnicara. Kako ja vidim stvari, ne mislim da smo igrali ispod ocekivanja/mogucnosti poslednjih godina. Nacin na koji smo tako razbijeni od Zabara pre 15-ak dana je svakako mali poziv za uzbunu, ali ne vidim prostora za neki Bog zna kakav preokret i napredak.

Bojim se da cemo i Nikolu i Bobu "potrositi" u nevreme.

Link to comment
Share on other sites

Pa iskreno, nije kao nekad. Sada ima gotovo 10 reprezentacija koje se mogu boriti za medalje na svim takmicenjima, maltene nijanse odlucuju.

 

Problem je bio ovaj kvalifikacioni turnir, ja zaista mislim da smo mi kvalitetniji od ove Italije, samim tim ovakav poraz je vrlo cudan, ali ne bih ga svalio na selektora.

 

Na ovom evropskom su nam sanse minimalne.

Link to comment
Share on other sites

Neverovatno kako su naše odigrale ovaj treći set protiv Francuskinja!

Prvo od 10:4 na servis Morels Francuskinje osvajaju četiri poena u nizu a zatim na 17:15 za nas na servis iste igračice Francuskinje prave seriju 10:0 i osvajaju set!

Pretendentu na zlato i jednom od glavnih favorita za zlato ne sme da se dogodi da izgubi deset poena u nizu i to od Francuske pa makar igrala sa potpuno rezervnom postavom.

Link to comment
Share on other sites

Mene  ne zanima koja ekipa kojim tempom trči, već koja će prva da prođe kroz cilj.

Treći i četvrti set je igrala potpuno rezervna postava Srbije, treći set izgubili, četvrti (i meč) dobili. Nosioci igre nisu rizikovali povrede, sveži čekaju sledeće mečeve.

Zanimljivo je kako su naše i juče protiv Bugarske i danas protiv Francuske loše počele meč, protivnice vodile 5-6 razlike, Bugarke čak uzele i prvi set, ali onog trenutka kada im naše pronađu rupu u betlu kreće nemilosrdna egzekucija i pobeda se ni jedne sekunde ne dovodi u pitanje.

Link to comment
Share on other sites

On 9/1/2019 at 5:23 PM, Nicklord said:

Jel prati ko žene? 😄

 

Hmmm....istina ili izazov 😂.

 

Pratio sam ih ja dok sam mogao. Mada sam preskočio meč protiv Rumunki. Ne mogu da ne kažem da je turnir dosta tanak, ili je to mojr subjektivno mišljenje. Još se prave velike pauze između mečeva, pa i to zamara. Naše tek u sredu igraju....ne znam Bugarska nas je malo namučila na startu i baš su pokidale Azerke, ali ne bi smelo da bude problema. Polufinale verovatno Ruskinje, mada Italijanke su u dobroj formi....žao mi bilo Hrvatica, izgubile su od Turkinja jedan jako neizvestan meč, šteta, dobro su se borile.....

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Petar 91 said:

Ja mislim da ce ih italijanke oduvati , ruskinje mogu mozda do seta. Ne znam da li je to samo moj utisak ,ali ruskinje su mi kao usporeni snimak kada se uporede sa italijom. U drugom delu zreba holandija ce da se proseta do finala.

 

Upravo je Turska izbacila Holandiju sa rezultatom 3-0(25-20; 25-22; 25-20)

Link to comment
Share on other sites

Srbija - Italija

Turska - Poljska

 

Grupe u Madjarskoj i Slovackoj nikome srecu donele nisu. Ruskinje su mogle lako i do pobede, svaki set je bio egal do pred kraj. NIje mi jasno kako su izgubile od Nemica u grupi. Holandjanke su bas razocarale, verovatno ih je 18-0 u prvih 6 meceva uspavalo, Turska nije blistala do sada, ali eto rutinska pobeda u 1/4 finalu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...