Jump to content

Recommended Posts

Sutra Amstel... Najslabiji startlist od kako se pamti, jebem ih u kalendar. Kako god, bas mi je tesko da (padovi i mechanicals aside) zamislim scenario u kome Van der Poel ne uzima solo ovo. Recimo napad na Eyserboswegu. Videcemo na sta ce liciti Hirschi, a zanima me i da li je kod Asgreena na Rondeu zaista spadanje lanca bilo glavni razlog za slab rezultat ili zaista nije imao noge pa ga mozda ni ovde ne bude nigde u finisu. Ceka se i Dumoulin da vidimo kakav je, Wellens bi da je u formi bio vrlo interesantan, Benoot ima kakav-takav ritam... Da se nadamo da bi neko tipa Madouas mogao uciniti nesto...

Link to comment
Share on other sites

Dumoulin za sad u 2022 stvarno nije pokazao ništa. S obzirom na formu, pre če Jumbo da odigra na kombinaciju Laporte - Benoot.

 

Wellens jeste zanimljiv, ali bi ja iz Lotto Sudal pre tipovao na Campenaertsa, koji je bio na prošlim klasikama jako aktivan.

 

In other news, odlična poslednja etapa na utrci po Baskiji danas. Remco se borio ali očekivano nije uspeo da zadrži žutu majicu na ovim strmim usponima danas. Dani Martinez na kraju dobijo GC, dok je domačin Ion Izaguirre osvojio etapu, iako se skršio par kilometara do cilja. Zanimljivo, ponovo je bio umešan Vinegagaard, kao juče kad je Vlasov poljubio patos.

Inače, meni Vlasov izgleda dosta dobro. On bi mogao da se umeša u priču za podijum na nekom od grand tourova, jer Bora može da sastavi odličan tim oko njega. Recimo: Hindley, Kamna, Buchman, Grosschartner, Kelderman, Konrad, Politt. To bi bio mogao da bude dosta zajeban GC tim, imho

Link to comment
Share on other sites

Da, solidan je bio Campenaerts do sada, ali preskroman takticki, uvek ga nesto bitno uhvati u raskoraku, plus me nije uverio ni da je blizu svog maxa. Wellensa sam pomenuo ne sto ocekujem da osvoji, nego kao vapaj sto jos jedan vozac kome odgovara profil Amstela nije na ocekivanom nivou.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ko je zaboravio na Hell of the north i ko se ikada pitao zasto prenos krece od prvog kilometra, trebalo bi da se ukljuci odmah 😁 ineos napravio trku na 210 km od cilja, ceo tim je napred sa jos nekih 30ak drugih vozaca, 1:10 ispred grupe gde su ostali svi glavni favoriti, i prednost raste bez prestanka

Edited by nlavrnja
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Quote

Điro počeo u Budimpešti, Van Der Pul pobednik prve etape

Prve tri etape ovogodišnjeg Đira biće vožene u Mađarskoj, preostalih 18 u Italiji. 

Holandski biciklista Metju Van Der Pul pobedio je u prvoj etapi trke Điro d’Italija, koja je vožena od Budimpešte do Višegrada, grada u Mađarskoj. 

Prvu deonicu dugu 195 kilometara Van Der Pul je izvozio u vremenu od 4:35.28 sati. Drugo mesto je zauzeo biciklista iz Eritreje Girmai Hailu Biniam, dok je treći bio Španac Peljo Bilbao.  

Među prvih pet su se našli i Danac Kort Nilsen Magnus i Holandjanin Vilko Kolderman. U subotu je na programu individualna vožnja na hronometar, i voziće se kroz Budimpeštu u dužini od 9,2 kilometra. Trka Điro d’Italija se završava 29. maja u Veroni. 

Kakva su predviđanja, dajte nešto za nas semenkare ... :classic_smile:

Link to comment
Share on other sites

On 5/7/2022 at 1:53 PM, Kankkunen said:

Kakva su predviđanja, dajte nešto za nas semenkare ... :classic_smile:

 

Carapaz glavni favorit. Kombinacija odličnog GC ridera i jakog tima iza sebe koji mu je u potpunosti podređen.

 

Simon Yates u odličnoj formi, ali Bike Exchange, jbg.

 

Od Almeide se dosta očekuje takođe, ali nisam siguran da je on opravdao očekivanja do sada u ovoj sezoni. Koliko sam čitao, ima navodno malo i turmouila unutar UAE tima. Almeida zahteva da mu se ekipa potpuno podredi za GC, ali valjda Formolo čeka svoju priliku iz prikrajka. Čini se kao da nema prave hemije tu, i da bi to moglo da ih košta. Ali videčemo.

 

Landa navodno glavni u Bahreinu, ali on realno ništa nije pokazao u zadnjoj godini. tako da me nebi iznenadilo da Bilbao preuzme glavnu ulogu u toku trke.

 

MA Lopez. Po mom mišljenju ga ne treba otpisivati, ali kažu da je astana u razsulu. Kasne plate, ovo ono. Tim je onako semi-solid. Dombrowski, Tejada, De la Cruz i matori Nibali. Ali mislim da večina od naborjanih trenutno vozi ispod svojih mogučnosti. Realnije je da se napadne neki stage koji im leži, možda KOM majica. Sve preko toga teško.

 

Bardet u odličnoj formi. Dobio tour of the alps pre par dana. Ali ima samo Arendsmana kao ozbiljniju podršku.

 

Doumolin je tu. Ali slično kao sa Landom, pitanje je koliko može. Na TT-ju je bio odličan, ali je na nekim trkama bio dropovan jako rano kad cesta krene uzbrdo.

 

Bora sa dosta zanimljivom ekipom. Kelderman, Kamna, Buchmann, Hindley.Svi sposobni da ugrabe poneku etapu, ali verovatno niko dovoljno dobar da se ozbiljnije umeša u GC borbu. Čitao sam da za sad čak nema ni pravog lidera tu, nego če videti posle prve sedmice ko je u najboljoj formi, pa če praviti plan za dalje. Kelderman je tu verovatno najozbiljniji GC rider. Dobar na TT-ju, dobar u prvoj etapi. Neko ko može da izdrži tempo u planinama. Dok je Kamna dosta agresivan i eksplozivan climber, koji če vrebati svoje prilike za pobede u etapama. Možda se umeša i u KOM

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Demare danas uzeo treču etapu na ovogodišnjem Giru. Neverovatno, s obzirom kako mu se nije dalo u zadnju godinu dana. Ove sezone pre gira nije pobedio ni jednom, a lani posle Toura imao samo jednu pobedu u oktobru na nekoj manjoj trci.

 

Cavendish treči. Ipak mu fali Morkov.

 

Gaviri se nikako neda. Konstantno je tu negde, ali nikako da uzme etapu. Čini mi se da mu fali bolji leadout, jer je uvek u slabim pozicijama. A možda je krivica i njegova. Juče je imao odlično priliku, ali mu odnese Dainese pobjedu na crti. Izgleda je DSM u njemu konačno našao zamenu za Bola.

 

Kad smo več kod DSM-a, Bardet odustao. Stomačni virus ili nešto tako. Velika šteta. U fantastičnoj formi je i sasvim moguče je da bi ostao u igri za GC do samog kraja.

Link to comment
Share on other sites

Danas Điro prolazi kroz Sloveniju, ide kroz Kobarid uz penjanje na Kolovrat (10km uz prosek 9,5%, uz deonice sa nagibom i od 3% i od 15%).

 

Điro ulazi u finiš, danas i sutra planinske etape, u nedelju hronometar za kraj. Karapaz vodi tri sekunde isped Hindlija, minut i pet isped Lande. Četvrti u plasmanu (5:48 iza) Nibali 🙂 Može li Ajkula do podijuma u svom poslednjem Điru?

 

Žoao Almeida odustao juče, fasovao kovid.

Link to comment
Share on other sites

Jedna od milion stvari koju ne volim kod biciklizma je sto cesto nema borbe za majicu najboljeg brdasa. Ako nisi sposoban biti u prva 3 u generalnom, a ni najbolji po bodovoima, zar ne bi ta majica trebala da bude prvi sledeci cilj vozacima i timovima pa da imamo bar 5, ako ne i 15 vozaca koji bi se aktivno borili za nju, a ne ovako gde skoro na svakom grand turu to osvaja bez konkurencije prvi koji odluci da mu je to primarni cilj 🤮

Link to comment
Share on other sites

Nibs odvezao poslednji Giro. Zao mi je sto poslednje 2 sezone nije nikako uspevao da izvuce makar jos jednu legendarnu trku, mislim da nisu samo godine, pomalo je izgubio fokus i programi priprema su bili cudni i ocigledno neodgovarajuci. Padove koji su ga kostali jos nekih odlicja da ne pominjem, to se svima desavalo bar jedanput. Nadam se da ce 'ostati cist' i u godinama koje dolaze i da necemo cuti neke price o pumpicama, stavljanju salbutamola u sniclu, transfuzijama i slicnim gadostima... Ako bude tako, mislim da je samo pitanje trenutka kada ce dobiti sluzbeno jos jednu Vueltu (Horner at 41, my ass!)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...