Jump to content

Pozoriste i TV drame i predstave


Kronostime

Recommended Posts

Mislim da bi mi ovo bila omiljena tema kad na njoj ne bi pisali samo ti i ja Kronose 😄 ne verujem da je neka pomama za tom u Srba jos uvek, za divno cudo, priznatom vrstom glume. Da se razumemo film i pozoriste kao Litl Ricard i Metalika. Ono jes jedno proisteklo iz drugog al sada zivi zaseban zivot. 

 

Gasi ovo a ja cu sporadicno smarati sa ovim temama u kafani. Pa ko voli nek izvoli nesto pitati tamo o ovoj temi 😄

 

 

P.s. tv drame su mi slaba materija, delom sto ih je RTS jedini snimao, vecim delom sto ih nije prikazivao jer nisu bile komercijalne. Tv drama je inace izvorno nastala kao sto joj i ime kaze za prikazivanje na televiziji iskljucivo, dok se u moderno vreme taj izraz odomacio za 5-6 epizoda seriju, tipa Ranjeni orao. 

Edited by Tamburinjo
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 5 months later...
  • 7 months later...

Hamilton-poster.jpg

 

Sjajan mjuzikl o Aleksandru Hamiltonu. Hamilton je jedan od SAD "očeva osnivača" i istorijski gledano mjuzikl je odradio solidan posao. Mjuzikl je rađen u modernom stilu, odnosno preovlađuje popularna muzika današnjice tipa rep i hip hop. Ja nisam neko ko je fan ovog žanra ali odgledao sam ga na preporuku i oduševljen sam. Mjuzikl ima jednu malu dozu humora, taman da ne postane klasičan mjuzikl. Takođe postoji par fazona koje nisam shvatio jer su verovatno vezani za neko opšte znanje o ovom čoveku koje mi izvan SAD nemamo no nema toga mnogo.

 

Tvorac i glavna uloga je Lin-Manuel Miranda, odličan glumac ali po meni ne toliko dobar pevač, no pošto ima više repa i hip hipa izvukao je ipak ulogu. Druga glavna uloga je Odom koji je bio maestralan. Ostali glumci su odlično otpevali, do te mere da za neke mislim da vrlo verovatno i nisu glumci nego pevači. Posebno me je oduševio Jonathan Groff u ulozi kralja Džordža koji odlično uradio ovu ulogu, u isto vreme uspeo je da bude i ozbiljan i smešan. Ko bude gledao neka obrati pažnju.

 

Preporuka za sve, čak i za one koji ne vole Mjuzikl. Ne volim ga ni ja ali ovo je poseban mjuzikl nešto kao Kosa kada se pojavila. Mjuzikl sa muzikom koja se danas sluša a ne kao oni stari mjuzikli čija muzika je davno pre njih prestala da bude mainstream.

Link to comment
Share on other sites

Mjuzikli su fenomenalni pogotovo uzivo. Hamilton znam da je najpopularniji mjuzikl preko bare, al sam ga ishejtovao zato sto mi sestricina srednjoskolka probi glavu sa njim zbog one klasicne tinejdzerske price kako je sve americko najbolje. Mogu reci da su Mjuzikli na Terazijama vrhunski odradjeni. Kako sad to funkcionise za vreme korone nisam siguran. 

 

Takodje predstava koju ne smete da propustite je Voz. Iskoristite dok je Sergej jos uvek tu, jer nisam siguran koliko ce elana jos imati. Prosto je razvalio, a prica tj scenario stranog autora je vanvremenska. I da, nije komedija nego filozofska drama. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...