Jump to content

Snooker


dekkard

Recommended Posts

Svaka mu čast na 6 tituli. Trebalo je čudo da se desi da izgubi od Wilsona nakon što je izašao kao pobednik iz onakvih mečeva sa Williamsom i Selbyem. Prvenstvo je moglo biti i bolje, no, valjda su oba 1/2 finala nadoknadila sve. Ronnie je opravdao očekivanja (u smislu da je verovatno bio za nijansu ispred drugih u tom najjužem krugu favorita). 27 god nakon što je osvojio prvu rangirnu titulu i 19 god nakon što je osvojio prvu svetsku titulu, dubok naklon...

 

On 8/14/2020 at 10:35 PM, Stiletto said:

 

Takav igrač je već igrao ovu igru, Stiven "Ledeni" Hendri. I jeste bio neuništiv.

 

On 8/14/2020 at 10:38 PM, Mickey said:

Gledao sam Hendrija, malo je reci da je bio sjajan. Za mnoge je najbolji svih vremena. Ja sam ipak naklonjeniji Roniju, mada sam svojevremeno navijao za Pola Hantera. Nazalost, rano je otisao...

 

E da, Stephen Hendry... Par reči o njemu

 

Spoiler

Hendry je jedan od onih igrača koji se ne mogu dovoljno nahvaliti za sve što su postigli u karijeri. Mnoge rekorde drži, od kojih su valjda najbitniji 7 WSC titula i broj sezona kao No1 (sve one godine tokom 90-ih u tom annual formatu). Ako pogledamo taj dominantan period koji je imao, sa te statističke strane je jasno da bi on morao biti najbolji/najveći. Za GOAT raspravu, koja je sad već malo dosadila, i to ne samo kad je snooker u pitanju, teško je reći. U prilog mu svakako idu pomenuti rekordi, i broj rangirnih titula po kojem je, od večeras, na drugom mestu iza O'Sullivana. Nekoliko stvari mene čini sumnjičavim, kad je u pitanju taj njegov status kao najvećeg. Ovaj rekord od sedam svetskih je nastao u roku od 10god, kad je konkurencija zaista bila daleko slabija. Bilo da se radi o nivou igre na najvažnijem turniru, ili o konstantnosti uopšte. 5 svetskih titula u nizu 1992-1996, (u finalima 3 protiv Whitea, i po jedna protiv Bonda i Ebdona), prva je bila protiv Whitea 1990 a poslednja protiv Williamsa 1999. Vakum, i generacijski, i uopšte u konkurenciji , je postojao u njegovoj eri: Manje talentovana generacija sama po sebi kao prvo, drugo, neki velikani su već prošli svoj vrhunac, i treće, O'Sullivan, Higgins i Williams su tada bili još nedorasli da bi mogli da ga izazovu. (Niko nije sazreo tako brzo, izdominirao u svojim 20-im, pa krenuo da pada nakon poslednjeg velikog uspeha). Iako je bio takmičarski konstantan, Hendry je, počev od 2000-te, u svojim 30-im, pa sve do penzije sa 43 (2012), osvojio svega nekoliko rangirnih turnira, (i 2002 izgubio jedino finale svetskog koje je igrao nakon poslednje titule 1999). Skoro pa pola profesionalne karijere sa nekoliko rangirnih titula i jednim finalem svetskog. Ja dugo nisam znao sve ovo, jer nisam pratio snooker kad je Hendry bio na vrhuncu, niti je imao ko da mi malo prepriča te ranije ere snookera. Davno, na nekoj vesti koja je bila u vezi sa svetskim titulama, naleteo sam na komentar: "Hendry havent had a competition during '90s", naravno da autor ovde nije mislio bukvalno, ali ima u tome istine kad se uporedi sa snookerom u 21 veku. Dodao bih još nešto: Jasno je zašto je Ronnie mnogima neomiljen tokom godina, i zašto im je precenjen - Ponaša se kao diva, svako malo priča o penziji, često nekonstantna forma, ne sviđa mu se ovo ili ono u vezi toura... U poređenju sa njim, Hendry je uvek bio nekako jednostavniji, sa manje priče, kontroverze, "pravi šampion", međutim kao što znamo i vidimo, nije baš sve tako jednostavno...

 

 

Edited by Marko
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...

Kakva nedelja Higgins-a!  :Hail:

Bukvalno se prošetao do titule na Players Championship-u (16 najboljih na jednogodišnjoj listi)

vs. Brown 6:0

vs. Selby 6:0

vs. Wilson 6:1

vs. O'Sullivan 10:3!

Ne znam da li sam ikada video ovakvu dominaciju na nekom turniru za ove 3 decenije koliko pratim snooker.. :cigar:

 

Sutra počinje Gibraltar Open, a u Utorak u 20h možete pogledati povratak velikog Stephen Hendry-a u meču sa Selt-om.. za neupućene, dobio je dvogodišnji wild card, i probaće u aprilu preko kvalifikacija da igra i na sveCkom.. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
42 minutes ago, Ne sam Safete said:

Kad startuje turnir u Šefildu ... prvo kolo kvalifikacija Hendry vs White.

 

Ako pitaš za Svetsko prvenstvo, kvalifikacije su od 5. do 14. aprila, glavni turnir počinje 17. aprila.

 

Raspored kvalifikacija: https://wst.tv/wp-content/uploads/2021/03/Click-here-for-the-draw-1.pdf

 

U kvalifikacijama igraju i dve žene, svetski prvak Reane Evans i Rebeka Kena.

Edited by Stiletto
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ako još neko osim nižepotpisanog prati Svetsko prvenstvo u Crucible teatru u Šefildu...

 

Roni O'Saliven u velikom problemu protiv Entoni MekGila u drugom kolu, posle vođstva od 4:1 gubi sedam frame-ova zaredom i trenutno je 8:4 za MekGila. Srećom po njega, igra se do 13, pa još ima šanse da se izvadi.

 

Od ostalih rezultata prvog kola, najjaču formu zasad pokazao Selbi koji je počistio Kurta Maflina 10:1. Od jačih mečeva prvog kola, Bingam - Ding 10:9, Džejmi Džons - Stiven Megvajer 10:4, Džek Lisovski - Ali Karter 10:9.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Poraz O'Salivena ispade jedino iznenađenje u drugom kolu Svetskog prvenstva. Svi ostali favoriti su prošli dalje relativno lako.

 

Ćetvrtfinale će već da bude druga priča, od osam igrača tu su šest bivših svetskih prvaka.

 

Anthony McGill vs Stuart Bingham

Mark Williams vs Mark Selby

Neil Robertson vs Kyren Wilson

Shaun Murphy vs Judd Trump

 

Očekujem mnogo dobre mečeve.

Link to comment
Share on other sites

Mark Selby uništio Marka Williamsa u dve sesije, 13-3.

 

Kyren Wilson dobio Neila Robertsona 13-8.

 

U ostala dva četvrtfinala, posle druge sesije Anthony McGill - Stuart Bingham 9-7, posle prve sesije Shaun Murphy - Judd Trump 4-4.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...