Jump to content

Izvan i iza turnira


wwww

Recommended Posts

Bice ovo lepo tenisko prolece, a Vasek izgleda njen vesnik..kukurek:lol_2: budjenje zdravog razuma medju teniserima je pocelo :thumbsup: ni svi Rotenbergovi ga nece zaustaviti!

Kad Papa Fed izadje iz pecine i shvati da je livada procvetala i bez njegovog blagoslova ima da se izbezumi :smiley7:

A Fed fanovi opet brane neodbranjivo, kao onomad ono 6.mesto. Prigovaraju Vaseku na dranju na sudiju, a sve vreme rade iso to po forumima pljujuci PTPA koji im pri tom nista nije uradio. 

Nervoza je dostigla vrhunac.. 

Sta ako PTPA pridobije vecinu igraca? :smiley13:

Sta ako se sve vise igraca okurazi da javno kazu svoje misljenje, a ne ono sto im naredjuju Atp i sponziri? :57:

Pametno rade momci iz PTPA :thumbup: samo polako, bez naglih poteza, bojkota i strajkova. Tiha voda breg roni :kece: 

Edited by Milica
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

https://www.eurosport.de/tennis/manager-von-dominic-thiem-uber-corona-bubble-im-tennis-mental-ein-wahnsinn_sto8193912/story.shtml

 

Quote

Manager von Dominic Thiem spricht über Corona-Bubble im Tennis: "Mental ein Wahnsinn"

 

Thiem-Manager Herwig Straka hofft auf mehr Verständnis für die teilweise genervten und unter Stress stehenden Tennisprofis in der Corona-Bubble. Dominic Thiem sagte etwa seine Teilnahme am ATP Masters in Miami ab. Straka meinte nun zu dieser Entscheidung bei der "APA": "Die Erklärung ist: Am Ende des Tages ist er ein Mensch. Menschen haben ihre Stimmungen, sind abhängig von äußeren Gegebenheiten."

 

Quote

Dominic Thiem's manager talks about the corona bubble in tennis: "Mentally madness"

 

Thiem manager Herwig Straka hopes for more understanding for the sometimes annoyed and stressed tennis professionals in the corona bubble. Dominic Thiem canceled his participation in the ATP Masters in Miami. Straka said about this decision at the "APA": "The explanation is: At the end of the day he is human. People have their moods and are dependent on external circumstances."

 

Quote

As an example, the Austrian's manager cited the tough quarantine measures in Australia, where the Australian Open ended just under a month ago.

 

"If it's like in Australia that you go into quarantine for weeks so that you then play in front of an audience and then that is ruled out again, then of course that has an effect," explained Straka.

 

The players "know very well that they are privileged, but the fact is that a bubble is mentally insane". It should therefore be understandable that in some cases "the tone on social media has become rougher".

 

The Thiem manager explained:

"The whole discussion and the increasing aggressiveness also in the postings has to do with the fact that they are all dissatisfied with the bubble situation."

And further:

"It is their right that many players make public comments, but it is not beneficial. The fact is that in times of pandemics there is no more money. Even if the players always believe that the tournaments earn so much money."

 

The ATP is proud that tournaments can take place at all in the current situation, said Straka, a member of the ATP Board of Directors.

 

Link to comment
Share on other sites

Czech Jonas Forejtek plays with a wooden spoon and he's impressive.

 

Do you remember this video? This little boy is called Jonas Forejtek. He was world junior number 1 after winning the US Open, among others. Now 20, he will be playing his Play In Challenger Lille quarter-final in a few moments ...

 

Edited by wwww
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

 

🤨

 

 

1 minute ago, Crni Bombarder said:

Zar nisi ovaj video/tvit vec kacila? Tipa..prosle godine? :classic_tongue:

nemam pojma, ali nova informacija je da je momak sad na chelendzeru u Lilu.

Edited by wwww
Link to comment
Share on other sites

 

ATP i WTA se sad bave unutarpolitickim pitanjima u USA. Mislim, nije im palo na pamet da naprave neku kampanju koja je relevantna za npr. Evropu, Juznu Ameriku, Afriku... Npr. mogli bi da se pozabave i problemom onih nekih muslimana u Kini, i njih maltretiraju (a ovo je vrlo bitno jer WTA ima dosta turnira po Kini), ili muslimana, Arapa po Evropi, plus recimo istocnoevropljana (Rumuna, Bugara npr.), a ni standardna kampanja protiv antisemitizma ne bi bila promasena, narocito na Bliskom Istoku (mogli su to da odrade prethodnih sedmica dok su igrali u Dohi i Dubaiju). Plus da kazu nesto o polozaju zena na Bliskom Istoku. A sigurno i po Africi ima raznoraznih neprimerenih mrznji prema odredjenim narodima/grupacijama.

 

ako vec hoce da se bave politickim pitanjima...

Edited by wwww
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, wwww said:

pa tek su poceli s pravljenjem te unije, a vec su svi krenuli da im podmecu klipove u tockove, ukljucujuci i tog JW i njegovo pisanije u SI.

 

Morali su da ocekuju tako nesto i da krenu sa spremnim planom.

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

pa tek su poceli s pravljenjem te unije, a vec su svi krenuli da im podmecu klipove u tockove, ukljucujuci i tog JW i njegovo pisanije u SI.

 

ne verujem da se oni nisu spremili i konsultovali sa pravnim timom i ko vec ide uz ovakve organizacije.pa nisu ni oni mutavi i krenuli samo sa zeljom da nesto naprave od svega toga.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Boxy said:

 

Morali su da ocekuju tako nesto i da krenu sa spremnim planom.

 

Novak od 2017-2018 intenzivno radi na organizaciji, prvo je angazovao neke pravnike/koga vec da igracima predstave pravnu osnovu (npr. da kao individualni preduzetnici ne mogu da organizuju svoj sindikat, pa se zato sad zovu udruzenje - to je sve obavestio igrace na onom sastanku pred AO, kad su Brigs&Co dobili insajderske informacije o cemu se tu pricalo - od brace Marej i ostalih Britanaca sigurno - i krenuli s pljuvacinom u novinama). U sve to je i Gimelstob bio vrlo aktivno ukljucen (i Izner, Kveri i ostali Ameri) posto zna kako stvari funkcionisu iza zavese, a mislim da se on ukljucio u sve to jos u doba kad je Rodik igrao i imao slicne ideje. Pa se onda i Vasek ukljucio i prostudirao neke stvarcice (dok je i on bio povredjen) i aktivirao se.

 

Pa su valjda prosle godine angazovali neku veliku kanadsku advokatsku firmu koja je strucna u toj oblasti (pretpostavljam da to za sada Novak placa) i oni su poceli pripremu pravnih osnova za to udruzenje. Pred prosli USO (a GS-ovi su vreme kada se bas mnogo igraca moze sresti na jednom mestu i prodiskutovati stvari) je trebalo da se sastanu i informisu ostale, pa ako postoji dovoljno interesovanja i da se izadnje s nekim dokumentom u stilu "namere o osnivanju udruzenja". Ali je onda ATP krenuo djonom (sa sve slanjem pretecih SMS-ova igracima uoci sastanka), pod pritiskom su Novak i Vasek podneli ostavke na clanstvo u PC (da izbegnu sukobe) iako ih pravno nisu mogli da isteraju jer to udruzenje jos uvek zvanicno ni ne postoji. Pa je ATP nastavio dalji pritisak preko svojih piona, u Londonu pred WTF je ponovo bio nekakav sastanak s ATP-om koji se nije slavno zavrsio (sto je ponovo istrosilo Novaka pred vazan turnir).

 

Koliko ja znam, ta pravna firma sad sastavlja dokumenta za osnivanje PTPA (koja god da su potrebna) gde ce biti definisano sta su im ciljevi i kako ce se to ostvariti, kako ide s finansiranjem i sve ostalo (ne razumem se, ali nije to samo jedan papircic koji ja sastavim danas popodne i gotova stvar). Verovato idu i brojne konsultacije s Novakom, Vasekom i ostalim iz uzeg kruga, a onda i s ostalim teniserima oko toga sta se zapravo zeli postici. A to traje, pa jos paralelno njihovim karijerama i privatnim zivotima.

 

Tara Moore pokusava da aktivira zene, a mislim da su i Dabrowski i Sloan (kao clanice WTA PC) ukljucene u konsultacije, s tim sto u WTA Azarenka pokusava da ih minira (neuspesni pokusaj da udje u PC, a onda na AO je izasla s svojim "saopstenjem za javnost" i kritikom koleginica). Da ne pricam o totalnoj nezainteresovanosti top teniserki da i prstom mrdnu za nizerangirane koleginice.

 

 

Sad imamo kao objavu da WTA i ATP pokusavaju da se "ujedine", ali od svega sto ja vidim to je samo kozmetika i verovatno zajednicka akcija protiv ujedinjenja tenisera i teniserki u PTPA.

 

Inace, teniseri ne mogu samo da kazu: hajde da se okupimo i nadjemo veceras u 6 da diskutujemo sta i kako, vec to mora da se desi tokom velikih turnira, kad ih je mnogo fizicki prisutno na nekom mestu. A onda je medju njima uvek neki ATP pion koji ce da obavesti nadlezne da dodju i postaraju se da se to sasece u korenu. Kao sto je bilo u Majamiju: Brigs je napisao da su Gaudenzi i jos taj jedan koji je sad s njim dvojac na celu, bili na nekoj veceri, ali da su ih neki igraci pozvali (verovatno njihovi pioni) da se smesta pojave na sastanku igraca. I bi sta bi.

Edited by wwww
  • Like 1
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Boxy said:

Sve je to super, ali trenutno deluju kao neorganizovana banda koja hoce vise para i nista vise.

Dakle, prvo se sve sredi, napravi se plan, izadje se sa tim sta tacno zele, a ne ovako naopako skroz.

pa tako izgleda jer novinari, koji su na platnom spisku ATP-a (i regularno dobijaju ATP nagrade za novinarstvo), to tako predstavljaju u javnosti. A da bi usao u udruzenje teniskih novinara moras da ispunis kvotu pojavljivanja na najvecim turnirima (tu npr. Ozmo nije clan, niti iko od novinara iz Srbije i ostala sirotinja koji regularno pisu o tenisu), plus da dobijes akreditaciju turnira, sto ce reci da budes u dobrim odnosima s njima (setimo se kako je Ubaldo prosao kad je kritikovao masters u Rimu - oduzeli mu akreditaciju).

 

Plus Fedal fanovi (sto individualno, sto preko blogova) po automatizmu slede sta Fedal kaze po tom pitanju. A oni definitivno nisu na strani igraca, vec establishmenta s kojim su u dilu.

 

Treba li da podsecam na "mudre reci" Rafaela Nadala da sad nije vreme da se talasa, ipak je pandemija, pri cemu on u sred te pandemije bez blama kupuje jahtu (izaslo u forbsu koliko milioncica kosta) i sepuri se u stilu Marije Antoanete: "ako nemate hleba, jedite kolace"? Pa da podsetim da je Moja u nekom savetodavnom telu ATP-a, koje je Kermode uveo (sigurno ne radi posao za dzabe)?

 

Treba li da pominjem Laver cup, Fedovo cedo, gde dobija direktnu pomoc od ATP (koliko novcano - ne znam, ali su objavili da im ATP stavlja sudije i ostalo ljudstvo na raspolaganje)?  Pa je Tod Wudbridz konferesje za LC (i prvi u pljuvanju Novaka za sta god treba). Pa su rezultate meceva s LC ubacili u oficijelnu ATP statistiku W/L igraca, i to jos retroaktivno, dve godine unazad. Da ne pricam sto su partneri LC dva GS-ma: USO i AO, tj. USTA i australijska teniska asocijacija (kako god se bese zove). I Australijanci su najglasniji u pljuvanju Novaka (kakvo iznenadjenje!). Pa je LC sklopio s Tennis Channelom ekskluzivni ugovor o prenosenju meceva LC (gde doticni JW radi), pa je Clarey bio specijalno izabrani novinar da prati promociju pred LC u Chikagu, a onda i leteo u Svajcarsku po specijalni intervju s Fedom (sad je kao na sabatikalu jer pise knjigu o Fedu). Sve sam "nezavisni/nepristrasni" novinar i mislilac do "nezavisnog/nepristrasnog" novinara i mislioca!

 

itd. itd.

 

Inace, ona linijska sudinica, koju je Novak udario lopticom, je takodje bila sudinica na LC, sve se slikala s teniskom elitom na LC. Ne bih da pisem sad sta sam videla na njenom twiter nalogu pre nego sto je pobrisala kriticne twitove.

 

Edited by wwww
  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ih, sad ces jos da uzmes za zlo Nadalu cinjenicu da je kupio jahtu...

Vest iz decembra 2020. :default_coffee:

Supruga Novaka Đokovića, Jelena Đoković, je kupila kuću na Kosmaju od Elene i Jugoslava Karića 2,9 miliona evra.

 

Ili Djokovic sme zato sto je on na strani sirotinje :classic_unsure:

 

Ma da, ona sa USO se postavila na putanji loptice, svi smo videli i to je dobila instrukcije kad je sudila na LC :ajme:

 

Sve ovo sto si ti napisala uopste ne daje odgovor niti prica o onom o cemu ja pricam, a to je da se izadje sa jasnim planom, sa jasnom agendom, sa jasnim zahtevima itd.

A sta je do sad uradio PTPA? 

Slikali su se svi na terenu na USO...i to je to 

Ako su krenuli na tako jake igrace, ako su krenuli na establishment, onda su morali da budu 1000% spremni, a ne da izgleda kao da sve rade u letu i bez ikakvog plana.

Link to comment
Share on other sites

ti to citiras srpske Informere i slicne stvari o kupovini kuce na Kosmaju? I to poredis s Forbsom?

 

I ne vidis licemerje u Nadalovoj izjavi da je sve super i fino i ne treba talasati u doba pandemije kad mnogi gube posao (pri cemu je njega bas briga sto njegove kolege nemaju posao i ne mogu da prezive tu istu pandemiju)? Pri cemu je on kao u PC da bi zastupao interese svojih kolega, pa i tih koji su ostali bez posla. Ali ne, on je u PC samo da bi stitio svoje interese, evo konacno se izborio za dvogodisnji renking, za koji se zalagao pre nekih 10-tak godina, pa taj njegov predlog nisu usvojili (Fed bio prvi protiv toga) jer bi usporio napredovanje mladih igraca - sto sad na primeru Rubljova (i jos nekih mladjih igraca) i vidimo. Briga njega za ostale (sto je par spansko-juznoamerickih tenisera sad u Australiji i prokomentarisalo).

 

Sto se PTPA tice, oni su u procesu osnivanja i formulisanja zahteva i ostalog. Strpi se malo, nije to on/off dugmence, pa kad pritisnes odmah izleti odgovor na sve sto ti treba.

 

Sto se doticne sudinice tice, ne da se namerno nije sklonila s putanje loptice (a sve linijske sudije to regularno rade tokom meceva), nego je jos izdramila dodatno, covek bi pomislio da joj je neko iscupao grkljan koliko je dramila.  Hajde da viknes kad te loptica udari, ali ona je kukala dobrih 20s kao da je muce na srednjovekovnim spravama. A videla sam joj tvitove odusevljenja Fedalom (u par razlicitih situacija) koje je potom izbrisala, pa sad ne mogu da ih prilozim kao dokaz. Plus je napadala npr. Opelku (od svih americkih tenisera!) po pitanju ravnopravnosti zena i muskaraca u tenisu i pretpostavljenog mizoginog stava svih tenisera o tom pitanju, a to je jedna od tema vodilja kad se krene s pljuvacinom po Novaku po anglo medijima. I to je izbrisala.

Mozemo mi sad da se ubedjujemo ovde ceo dan, ali ja znam sta sam videla i sta je izbrisano.

 

Link to comment
Share on other sites

Mislim da nije stvar u prezentaciji i planu ili nedostatku istog koliko u razjedinjenosti i nezainteresovanosti dobrog dela igrača/ica. Uvek će biti onih kojima je dovoljno dobro ovako i neće da izgube šta sad imaju radi nekog nesigurnog boljitka, i onih kojima nije dobro ali se boje da ne bude još gore. I naravno onih koje zabole za sve ostale osim njih samih. Sounds familiar? Zato je pokretanje ovakve revolucije toliko mamutski poduhvat, i zato tako retko uspeva.

Mada mi je najsmešnije od svega što će jedan od glavnih argumenata protiv biti da PTPA ne uključuje žene, a igračice su te koje prstom neće da mrdnu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...