Jump to content

Tenis u doba Korone


gggggggg

Recommended Posts

USO potvrdio da ce se odrzati  a bez publike, Rim takodje.

 

Znaci RG verovatno prvi turnir sa publikom !!!!

 

Video sa meca Dimitrov-Lopez od proslog weekenda na Muratogluovom turniru, Grigor sasvim OK trci i udara mada je izgubio mec

 

https://www.eurosport.fr/tennis/uts-feliciano-lopez-38-ans-et-plus-en-forme-que-grigor-dimitrov_vid1330276/video.shtml

Edited by ciao
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Po najsvežijim informacijama održavanje mastersa u Madirdu je pod znakom pitanja. To bi najverovatnije što Kristofer i kaže imalo uticaja i na USO i na NY Masters, što se tiče igrača koji bi mogli nastupiti u USA .

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pod uslovom da je tekst  iz podtvita tačna informacija😰

 

 

Inače još nema potvrde da igrači koji doputuju iz USO neće u Italiji morati u karantin 14 dana, Italijansko min. zdravlja navodno ne odstupa od opštih uslova za gradjane koji dolaze iz USA, a Cincinati bi trebao da počne za 10 tak dana. Ogroman  pritisak na igracima koji treba da se spremaju za nastavak sezone, neizvesnost .

Link to comment
Share on other sites

Nisam sigurna da organizatori USO uopste zele da se turnir odrzi jer ovo svakako nije dobro resenje. Razumem potrebu da se smanji rizik, razumem da ih je tuzba Busarove bacila u pravnu paranoju ali nacin je preteran. 

 

Gde je mera u svemu pojma nemam :smiley33:

Link to comment
Share on other sites

Nisam u toku sa tuzbom od Dzini, sta je bilo?

 

Ne sokira me preterano ovaj tekst koji bi izgleda trebalo da se potpise. I ovde u Fra pred bilo koju lekarsku intervenciju treba da potpises nesto ovako, prvi put se sledis, posle vise ni ne citas, ameri su uvek bili jos gori s te strane jer mozes da ih tuzis za sve i svasta i silnu lovu da uzmes . Pretpostavljam da su to neke formulacije manje vise uopstene i zvanicne, overene da ne mozes da im uzmes milijarde ako dobijes covid na turniru a cak i ako umres od njega, ustvari preuzimas rizik na sebe.

 

Pitam se da li je na Adria turu bilo nekog osiguranja na tu temu, nista nisam procitala

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, ciao said:

Nisam u toku sa tuzbom od Dzini, sta je bilo?

Pad i povreda u tus kabini pre nekoliko godina. Tuzila i dobila protiv organizatora.
 

 

6 minutes ago, vanjabarsa said:

ovo usa sranje treba otkazati .

Prvih 20.igraca na listi preti bojkotom US Opena..

Americka teniska federacija zeli da se US Open odrzi,ali se igraci protive da putuju u Ameriku prema pravilima koja postoje u svetu ili ih namecu organizatori.
Razgovori izmedju igraca i USTA u vezi sa uslovima igranja navodno jos traju. Problem broj jedan je odsustvo dozvole Evropske unije da teniseri po povratku iz Amerike ne moraju u dvonedeljni karantin.
Ovaj problem je iskocio u prvi plan otkazom mastersa u Madridu,jer je spanska vlada pocetkom jula uvela propis po kome vrhunski sportisti mogu da ulaze u zemlju bez izolacije. Da je ostalo da se igra u "Caja Magici" sve bi bilo jednostavno jer bi teniseri u Rim ili Pariz dolazili iz Madrida,odnosno Evropske unije,a ne iz Amerike. Ovako,sve se ponovo iskomplikovalo.
Ako se ovaj propis ne promeni,izvestan je svojevrstan bojkot prvih 20.igraca.

Slicno vazi i za propis,po kome ako se neko iz strucnog staba zarazi koronom,njegov igrac mora da napusti turnir. Teniseri iz svetskog vrha koji imaju brojne timove,zele da se i ovaj propis ukine.

Medjutim,posledica ovakvog stanja moze da bude i stvaranje jaza medju samim igracima. Ako teniserima iz vrha ne nedostaje para,vec su svi visestruki milioneri,pa im i igranje na americkim turnirima nije pitanje egzistencije,nije tako kada se krene niz svetsku listu.
Mnogima,pogotovo onima iza 40.ili 50.pozicije,veoma je znacajno da odigraju US Open kako bi bar malo nadoknadili izgubljenu zaradu zbog pandemije. Oni ionako ne ocekuju da dodju do zavrsnice grend slema,na mastersu u Rimu ne mogu da igraju,tako da do Rolan Garosa imaju tri nedelje,sto je dovoljno i za karantin i pripreme. Naravno,i oni bi da se propis o izolaciji promeni,ali im jos manje odgovara da US Opena uopste ne bude.
Drugo,malo ko od njih ima novca da putuje sa velikim strucnim stabom,tako da je u njihovom slucaju i ovaj rizik umanjen.

Naravno,malo ko veruje da ce do bojkota zaista doci,ali ako se dogodi,to bi bio tezi udarac za jedan grend slem nego bojkot Vimbldona 1973.kada su vodeci igraci sveta odbili da igraju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...