Jump to content

Covid-19 i rad od kuće


Recommended Posts

11 hours ago, Kronostime said:

nista te ne ometa


Osim npr. ćaleta koji misli da igram igrice na kompjutoru.

Jednom bio on sa kumom u dvorištu i zove me, pita jesam za roštilj, da njih dvojica naprave.
Reko' može.
Zove opet da pita je l' mogu da odem po meso, dok oni nešto obave.
Reko' može.

Doneo meso, stavio u kuhinju, vratio se da radim. Posle sat vremena, setih se ja ROŠTILJ! Silazim, kad meso i dalje na stolu... Zovem ćaleta 
- alo gde si, hoće li taj roštilj?
- e evo došao komšija Mile pa otišli u staru kuću da mu pokažem paradajz što mi rodio. Je l' možeš ti da ispečeš?
... 😄

Onda me je stalno cimao da mu štampam nešto. Pa se onda se malo "opametio", sad je ok i generalno mi prija od kuće da radim. Ali mi još više prija da radim iz firme. Volim društvo, treba mi ta rutina, ručak sa ostalima, itd. 
Kod kuće mi je najveći plus što posle ručka mogu da prilegnem po sata. 😄  

Edited by uvrnuto
  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Teško je to pitanje home ili office, pošto bukvalno svako od nas ima drugačiju situaciju. Neko živi u malom stanu sa ženom i dvoje dece i naravno da če mu office biti bolja opcija za efikasniji rad. A neko ima potpuni mir kod kuče, dok ga u kancelariji smaraju sa odebljavanjem linija u excelu.

 

Za mene i jedno i drugo ima svoje pros and cons. U kancelariji je dobra atmosfera, lakše se iskomunicaraju neke stvari, dođemo do nekih ideja kroz priču. Slučajno se tu i tamo prošeta poneka gospođica pored naših stolova... A kod kuče kad počinjem u 7, alarm mi zvoni u 6.57.  Tough to beat that.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Meni je npr. veliki plus ovih novih dešavanja oko rada od kuće to što sad mogu npr. da otputujem kod drugara i budem kod 2, 3 nedelje, a pritom ne moram da uzmem godišnji. Ok, radim, nemam puno vremena za obilazak i tako, ali bitnije mi je što ću biti sa drugarima. Svakako i oni rade ili treniraju, pa se posle obaveza družimo.

 

Pre to nije bilo toliko dostupno (normalno).

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, L' Imperatore said:

A kod kuče kad počinjem u 7, alarm mi zvoni u 6.57.  Tough to beat that.

 

Dnevno ustedim barem 2 sata. Ako imam sastanak u 9, bukvalno 5 minuta mi je dovoljno, da odem do toaleta i sednem za komp koji je ionako uvek ukljucen. Nema nekog oblacenja, spremanja, pakovanja, nema "gde sam ono bese parkirao" (mada to mi se cesce desava sada nego pre, jer i po par dana nemam potrebu da sednem u auto, a ranije sam morao svakodnevno), pa nema guzve u saobracaju... mozda i vise od 2 sata ustedim. I to pretvorim ili u vreme za porodicu ili opustanje ili rad. 

 

Pre par dana sam spakovao porodicu i otisli na izlet, uz jedno nocenje, uskladio sam put i sastanke, a posao izmedju sastanaka odradio uvece. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

😄

 

5.45. Obavezno kuvanje kafe. Tuš. Ispijanje kave. Spremanje. Proveravanje jel isključena pegla i šporet. I onda polako dovlačenje do firme. Sve u nekom jako laganom tempu 😅

 

edit: a da, zaboravio sam mačka koji mi se konstantno tu ubacuje u schedule, forsirajuči svoj neki sistem nauštrb moga. I obično pobjedi

Edited by L' Imperatore
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Ja radim posao koji nije moguće raditi u potpunosti od kuće (IT infrastruktura), pa mi se rad od kuće svodi na poneki dan, ne na duže.

 

Ali ostale kolege iz kancelarrije su 90% vremena od kuće u zadnjih godinu i po dana i tu ništa ne trpi. Uglavnom ERP podrška i programeri, dobijaju taskove, projekte, rokove, sve se završava i to je to.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ma od kuce je najbolje, samo je pitanje kad ti drzis firmu i radnike sta ti se vise isplati. Pitanje iskustva, znanja i poverenja. Naravno i kako se radi i sta se radi...mali milion pitanja se vrti oko svega toga...on hoce da digne firmu, da i ljudi osete vise taj deo pripadnosti... ne rade svi samo zato sto smo jeftini u odnosu cene i kvaliteta....pa mu se isplati da radis od kuce. Ozbiljne firme koje zele kvalitet, zelete i tu. Mada zavisi i sta se radi...bukvalno trilion pitanja od kojih zavisi sta je bolje...

 

Meni radno vreme leti ne prelazi 2h i to kad hocu..samo ja radim samostalno

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...