Jump to content

Skijaski skokovi/letovi


Janne240

Recommended Posts

  • 6 months later...

Sjajna druga serija. Tande ubedljivim drugim skokom pobedio. Još je rano, ali se nadam da će ovo biti njegova sezona.Lanisek, prvi put na podijumu, drugi i Štoh treći posle lošeg prvog skoka i odličjog drugog.

Forfang najduži skok 136 metara u drugoj, ali katastorofalan prvi skok, tako nije ni među 10.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/1/2019 at 12:21 AM, L0shMi said:

Kakav picvajz danas sa diskvalifikacijama. Janne ako si imaš neke detalje, pojasni molim te.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
 

Ne pratim jos uvek aktivno sezonu, cekam da se malo zakuva, vise razmisljam o nasim takmicenjima u FIS kupu koja nam predstoje ove zime.

 

Videh danas da su prosle kvalifikacije za Njiznji Tagil- Forfang, Tande, Huber...

 

 

Edited by Janne240
Link to comment
Share on other sites

On 12/1/2019 at 12:21 AM, L0shMi said:

Kakav picvajz danas sa diskvalifikacijama. Janne ako si imaš neke detalje, pojasni molim te.
 

 

Koliko sam ja shvatio pricu problem je bio u materijalu, jer pored velicine, koja kad nije u redu skakac ne dobije sansu ni da skoci, jer ih mere gore na vrhu, ima i varijabla poroznosti materijala, tj njegove otpornosti, pa su tako valjda Norvezani i Slovenci to testitali na nekim svojim uredjajima i odelo zadovoljilo minimalne vrednosti ali oni ocito nisu bili isto kalibrisan kao fisovi pa na zvanicnim merenjima nisu prosli.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Marijus Lindvik NOR, pobednik je 2. takmicenja NT u Garsmispartenkirhenu, skokovima od 143,5m i 136m *prva pobeda u karijeri (nakon dva podijuma od starta sezone), sto je bilo dovoljno da bude bolji od drugoplasiranog Karla Gajgera 132m i 141,5m za skoro pet bodova (4,8), treci je bio David Kubacki 137m i 139,5m. Vodeci na NT Rjoju Kobajasi nije uzeo i 6. pobedu, vec je zavrsio kao 4-plasirani skokovima 132m i 141m. Peti je bio veteran Daiki Ito 131/136m, dok je Kudelka dosta napredovao u drugoj seriji i zavrsio na 8. mestu iza Hubera i Smida. Peter Prevc je zabelezio nesto bolji plasman 12. mesto u pratnji su bili i ostali Slovenci, Domen 17. Timi Zajc 18 i Anze Lanisek 21. Stok je bio 19...Tande 30.Garmis je kao takmicenje bio na nivou ocekivanja i mogucnosti koje pruza skakaonica a takmicari su bili prilicno raspolozeni za najbolja izdanja.

 

Ne znam, video sam Velingera na pripremama ove jeseni. Za Frojnda se zna.

 

Paa, Lindvik, sjajno za debitanta, sto se skoka tice, bilo je tu remek dela i ranijih sezona (Aman, Ahonen,Sliri).  Marijus je ocito glavni mladi adut Norvezana koji ce se promovisati u SV.kupu ove sezone.

 

Lepo je kad se u Garmisu desi pravi naboj.

 

SRETNA NOVA 2020!!!

 

Edited by Janne240
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Shunsuke Nakamura said:

Lindviku je bilo dovoljno 136.5 u drugoj seriji za prvo mjesto. Gajger drugi, Kubacki treci, Kobajasi iza njih. Tande opet razocarao. Frajtag nije skakao danas. Zna li neko sta je sa Velingerom?

 

Povreda kolena još letos, propustiće celu sezonu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Poredak na Novogodisnjoj turneji

1. Kobajasi                    587

2. Gajger                        581

3. Kubacki                     579

4. Lindvik                       568

5. Kraft                            554

6. Ajzenbihler                 544

7. Zila                               544

8. Johanson                    542

9. Prevc D.                        541

10. Itod D.                         541

 

Edited by Janne240
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Stiletto said:

@Janne240, može neki snimak tvog juniora u letu, makar mobilnim? Koliko da vidimo kako napreduje :18::smiley58:

Moze naravno preko nekog shera...posto ovde ne mogu da uploadujem (imam snimke iz Predaca sa hs 90, gde se nekad odrzalo SP sa Malisem, Smitom i Ahonenom). Sutra cemo odraditi prvi trening zajednicki nakon duze pauze, prvi u Novoj a potom cekamo 12. januaru, Nikola ce pre toga otputovati za Sloveniju a ja za njim. Radimo na povecanju broja skokova na 80/90metarskim. Tu treba ubosti neki optimum skokova ne preterivati sa velikim serijama. Naravno i za nas je nepoznanica kako ce sad to izgledati verujem da ce uz stabilan i postepen napredak Nikola biti u stanju da se nosi sa svojom konkurencijom a da bi dolazak u rang SKupa bio moguc za naredne 2 godine, sto je dosta brzo...(Nikola ima 16 godina) pa i samo da ucestvujemo bice sasvim u redu, bez pretenzija na startu. Ove godine su nam ciljevi prve tocke u FIS kupu. Ocekuju nas 3-4 tekme u FIS kupu i SP za juniore u Obervizentalu u martu.

Trenutni rekord-stari je 65m u maju na HS 80, Planica.

 

Inace, po mom odlaasku iz Slovenije, Nikola radi s njihovim tamosnjim trenerima ja dolazim povremeno, naravno da bi bilo preterano euforicno ocekivati da Nikola za manje od godinu dana predje stotku a onda da tapka u mestu 3-4 godine. Ovako odlucili smo se na strpljiv i detaljan rad u tehnici pa se moze reci da sada Nikola stoji na 65-70% tehnickog napretka u pogledu tranzicije. Nikola je pre eksplozivac nego laganini tehnicar, ali je perfekcionista, zato moramo dosta da radimo na gibljivosti, ima noge za jake duzine ali ga malo opterecuje misicavi torzo. Odlicni nastupi su mu bili u Predacu gde je pokazao stabilnost i malu razliku izmedju dva skoka s tim da je kako je i pozeljno drugi bio jaci od prvog. Uskoro dolazi taj treci FIS kamp Planica-Tarvizio-Filah tu bi opet mogli da napravimo dobru osnovu za zimsku sezonu, pa takmicenja u Rastbihelu gde je zimus debitovao, pa Liberec, FIlah i Obervizental. Samo da nas zdravlje posluzi i da nemamo previse muke oko organizacije puta.

 

p.s. mozes mi poslati i svoj mejl da ti sherujem preko We transfera zimske skokove s Planice i ove s devedesetice iz oktobra 2019.

Edited by Janne240
Link to comment
Share on other sites

Odlično takmičenje danas. Mada mislim da su preterali skraćenjem zaletista posle skoka Lindvika.

Što se tiče Velinger-a, pokidao Acl letos, propusta celu sezonu.

Frajtag je u užasnoj formi, verovatno je neka povreda.

Tande treba da ide na oporavak umesto što se muči.

Moji puleni za ovu sezonu su malo podbacili (Asenvald, Zajc), a duša me boli sto se Markeng polomio. :'(

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Lindvik dobio u Inzbruku, Kobajasi izgubio primat u NT kao i Gajger...

 

Prevrtljiva druga serija dovela je do preokreta kako to obicno i biva u Inzbruku, sledi Bisofshofen gde pada odluka o pobedniku ovogodisnje - Novogodisnje turneje.

 

 

Edited by Janne240
Link to comment
Share on other sites

Svaka čast Lindviku i Kubackom. Izvukli su maksimum u datim uslovima. Takmičenje dosta loše, vreme je baš mučilo takmičare + Gajger i Kobajaši su imali kapiju prenisko d bi mogli išta da urade u prvoj seriji (Stokl izjavio).

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...