Jump to content

ChromeBook Laptop


Recommended Posts

Ima li neko ChromeBook laptop?

 

Vidim, Acer ih ima za 200$, sa 16GB SSD memorijom umesto diska. Neko ko sa laptopa ide samo na net, ne treba mu ni toliko. Ćerkine drugarice koje su se vratile u Ameriku, kažu da su ih dobile od škole (Portland, Oregon, Washington State) za 120 US$.

 

Malo sam pogledao po netu, to je Android, otporan na viruse (nikoga ne zanima da ih za njega pravi a i Google zna kako da ih neutrališe jer je sve Web), nema igara i nema drajvera za mnoštvo perifernih uređaja kao štampači. Butuje se za nekoliko sekundi.

 

Opet, 200$ za uređaj kojim se pristupa netu, nije loša stvar. To meni van posla jedino i treba, samo da nije malo kao iPhone. Netu se pristupa i sa 50$ kineskim smartphone a ovako jeftin laptop je daleko komforniji, normalan ekran i tastatura.

Link to comment
Share on other sites

Pa to što je naprava ograničena, nema igara, virusa, samo što je veća  i komfornija za upotrebu od smartphone, meni izgleda kao dovoljan razlog da je kupim umesto da nosim laptop na odmor. Ni sa njime mi ne treba ništa osim pristupa netu.

 

Kako je ćerka uzela novi DELL XPS-13, ulogovala se, ispalo joj isto kao i sa prethodnim. Isti ekrani, sve isto. Njoj ne treba MS Word ili bilo šta što živi na lokalnom disku. Čak je i MS Word i ostale productivity applications Microsoft premestio na svoj Office 365 cloud.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...