Jump to content

Epidemija koronavirusa (Covid-19 / SARS-Cov2) - dnevne aktuelnosti iz zemlje i sveta


djole
Message added by Eddard

Dragi forumaši, molimo vas da u vreme ove krize ostanemo prisebni i racionalni i da pisanjem na ovoj temi ne dođemo u situaciju da naudimo nekome. Stoga:

 

- nemojte davati savete za uzimanje lekova i bilo kakvu terapiju, čak i ako ste zdravstveni radnik - jedini ispravni put za sve one koji eventualno osećaju simptome je da se jave svom lekaru ili na neki od telefonskih brojeva koji su za to predviđeni.

- takođe - ne uzimajte lekove napamet! Ni one proverene, ni one potencijalne - obratite se svom lekaru!

- nemojte prenositi neproverene informacije koje bi mogle nekoga da dovedu u zabludu i eventualno mu načine štetu. Znamo da je u moru informacija po pitanju ove situacije jako teško isfiltrirati one koje su lažne, pogrešne ili zlonamerne, ali potrudite se - radi se o zdravlju svih nas. Pokušajte da informacije sa kojekakvih obskurnih sajtova i sumnjivih izvora ne prenosite. Ili ih prvo proverite pre nego što ih prenesete.

- potrudite se da ne dižete paniku svojim postovima - ostanimo mirni i racionalni.

- aktivno propagiranje naučno neutemeljenih (između ostalih i antivaxxerskih) stavova i pozivanje na nevakcinisanje bazirano na njima nećemo tolerisati.

 

Budimo dostojanstveni u ovoj krizi, ovakve situacije su ogledalo svih nas. 

Hvala na razumevanju.

 

Vaš tim Vox92

Vakcinacija  

193 members have voted

  1. 1. Da li ste vakcinisani protiv Coronavirus-a i kojom vakcinom?

    • Pfizer/Biontech
    • Sinopharm
    • Sputnik V
    • Moderna
    • AstraZeneca/Oxford
    • Johnson & Johnson
    • Nisam i ne želim da se vakcinišem
    • Nisam još sigurna/an da li ću se vakcinisati
    • Preležao/la sam Covid-19, pa čekam da vidim da li i kada ću da se vakcinišem


Recommended Posts

8 hours ago, wwww said:

Tramp sad najavljuje da ce da obustavi finansiranje WHO jer su previse Kina-centricni.

 

Evo ga sad: paljba po demokratama.

 

Sad herojska prica o zeni koja je (po Trampovom savetu) uzela lek za malariju: poslala muza u apoteku, on kupio, ona ga uzela i ozdravila, pa se posle zahvalila Trampu jer je zbog njega prezivela!

 


I naravno, ni ovaj put nije propustio da zakaci Svedsku. Rekao je da ona svesno ide na postizanje imuniteta krda zbog cega je sada u vrlo teskoj situaciji i sve tako. Sad svedski Zavod za javno zdravlje mora po hiljaditi put da objasnjava da to nije ni namera, ni cilj, vec da je to prosto tako - virus nece nestati pre nego sto se opsti imunitet ne postigne, bilo masovnim oboljevanjem ili vakcinom. Ali to ne znaci da ovdasnji lekari i politicka vlast sede skrstenih ruku i cekaju da se stvari dese same od sebe, naprotiv! Ali hajde ti to objasni Trumpu i onom delu sveta koji se prima na njegovo lupetanje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Laki21 said:

Tramp i Pussy u stvari jako podsećaju jedan na drugoga. 

 

Umesto Obame i demokrata uzmi Đilasa i Šolaka, neprestano laganje pa i za ono što se desilo pre tri dana i za šta postoje snimci i dokazi i voila. Ko braća rođena.

 

ima i svog didzej vucicevica, OAN aka one american news, kao i svoje budale po drzavama

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, wwww said:

Na BBC rekose da su primetili da je u USA mnogo veca zastupljenost crnaca medju obolelima i umrlim od covid-19 nego u generalnoj populaciji.


Sinoc pricam sa najboljim drugom i buducim kumom koji zivi u Cikagu, kaze smorili se on i jos 2 drugara jer su danima u izolaciji i danima ne rade pa resili da se provozaju uvece malo. 
I tako vozili se i zavrse u najopasnijem getu, kaze sve pusto, nigde zive duse, pozatvarali se crnci i nigde ih nema. 
Sto i ne bi bilo nista cudno da se svi ponasaju tamo tako.
Kaze u Cikago se u pocetku ljudi pridrzavali izolacije ali poslednjih nedelju dana kaze velika vecina je ili napolju ili se ponasa najnormalnije

Link to comment
Share on other sites

Ko mamlaza savetuje da ovako divlja. Lekari i epidemiolozi sigurno ne jer se iz dana u dan pokazuje da on njih savetuje.Verovatno Kinezi, jebali ga oni. Nadam se da ce za svoje kabinete, kuce, zgradurine, hacijende nabavljati iz kineskih radnji kablove, uticnice, produzne, prekidace... Moze i vuhanske specijalitete da ubaci u skupstinski meni. Po nizim cenama, naravno. Sismisova krilca,  rolovana pacovetina..

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, wwww said:

Tramp sad najavljuje da ce da obustavi finansiranje WHO jer su previse Kina-centricni.

 

Evo ga sad: paljba po demokratama.

 

Sad herojska prica o zeni koja je (po Trampovom savetu) uzela lek za malariju: poslala muza u apoteku, on kupio, ona ga uzela i ozdravila, pa se posle zahvalila Trampu jer je zbog njega prezivela!

 

 

10 hours ago, nemanjaol said:

Razmisljam da uvedem potpuni moratorijum na sve vesti iz Srbije + US. Ne mogu da podnesem vise da gledam ove debile sta izjavljuju i rade, samo me uznemiruju. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ridji said:

 

Dok ne prekrsi neki Boban Rajovic, Stevan Jovetic...

 

Pa ne znam baš nakon ovog primjera

 

"Komandant Mornarice Vojske Crne Gore Vesko Tomanović podnio je juče ostavku, nakon što nije poštovao propise o samoizolaciji i nakon što ga je policija, uz krivičnu prijavu, sprovela u karantin zbog prevencije širenja koronavirusa."

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Laki21 said:

 

 

Taj veroučitelj je na prvoj borbenoj liniji, sa zadatkom dobijenim od Sekte da zadoji decu glupostima, nauči ih mržnji prema svemu što je drugačije i zajebe ih za čitav život.

 

A upravo ne vidiš da to isto ti radiš. Tvoj stav prema onome što je drugačije od tebe i tvojih uverenja. 

 

Tvoje mišljenje o veri, religiji, crkvi, uopšte ne treba da bude bitno u ovoj situaciji, a sudeći po ovom napisanom, pričaš napamet i generalizuješ kao po običaju. Pričaš kao da si bio na času veronauke ovog što je umro, pa znaš šta je govorio deci.

 

Ja mogu sutra da napišem da mi nije žao lekara koji je umro, a koji pre toga nije izašao u javnost i ogradio se od loših doktora, jer je neki drugi lekar odbio da pomogne nekome u mojoj porodici ili tražio pare za operaciju. 

 

Opet, SPC ima milion mana i znaju neki forumaši i moj stav o tome (posebno o sadašnjem patrijarhu), ali biti veroučitelj u školi je zakonom dozvoljen posao. Lik nije uradio ništa zabranjeno, a da to znamo, osim što se bavio poslom koji ga zanima, ali eto, tebi nije žao što je umro, jer je pripadnik nečega što ti nisi. 

 

Grešiš, samo ću to još reći, da ne idemo dalje. 

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, mare80 said:

Sto je najcrnje moguce je da oni uopste ni ne znaju da ga koriste....

Tacno tako....bilo je reci 1 (jednom) o tom aparatu u svrhu propagnade, kao, i mi konja za trku imamo, najbolji smo i - nista.....verovatno da ga nisu ni raspakovali...

Link to comment
Share on other sites

@Dropkick Murphys Prvo izvinjenje na upadici. Necu ni da duzim. Samo sam hteo da napomenem da kad neko kaze da mu nije zao, ne znaci da mu je drago.

 

Evo recimo, licno ne osecam zaljenje ni za jednom zrtvom coronavirusa u, recimo Americi ili Kini, ali ne znaci da se time nasladjujem. Da bi nekome bilo zao necega, to nesto mora da je ostavilo emotivni trag u njegovom zivotu.

 

Sto se tice crkve, generalizacija nikad nije dobra, ali ponasanje crkvenih poglavara je u najmanju ruku diskutabilno. Spremni su da rizikuju zdravlje svojih sledbenika da bi isterali svoju dogmu. Moralan covek ce savetovati ljude da se ponasaju oprezno, a kada virus prodje, mogu nastaviti sa svojim obicajima.

 

Pozdrav, i jos jednom izvini na upadu.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ne znam što se ovde iščuđavate, koji se iščuđavate, što je i... hendlovanje ovoga tu po principu ebe lud zbunjenog. Pa kad je tu bilo šta bilo organizovano, pa će i ovo? Oni tu ne umeju jednu cevku da promene, ili, kad su bilo šta tu raskopavali da nisu pokidali razne kablove i cevi, vi očekujete da se efikasno bave ozbiljnijim stvarima kao što je ovo. Nema od toga ništa. Zar ne vidite da su to tu sve kompletne budale, svi, sa svih strana, i povelika većina "naroda" isto. Možda su neki od njih školovani, ali su svakako budale. Pa se ne zna ko je veća budala.

 

Eno ga onaj kako se zove, nemam TV i ne pamtim imena tih lica, ovaj sa najsmešnijim virusom. Sramoti svoju porodicu, deca ga se stide, negde sam pročitao, možda ovde, što mu ćerka govorila "znaš li tata šta sve pišu o tebi" , i to on sam govori, hvali se time. I njemu to nije dosta, da se prosvesti malo pa postidi, zbog ćerke bar, nego nastavlja dalje u sve veću budalaštinu. I šta očekujete onda od takvog? A svi su tu takvi, ovi "nadležni organi" i uvek su bili. Ko hoće da se organizuje to treba sam da uradi, a od njih nema ništa.

 

Ili eno ono u Leskovcu što su svi zaraženi tamo gde je ta infektologija ili nešto. Pa znaš kad bih im ja ušao tamo bez opreme,  da sam neko od osoblja, makar one opreme koju sam sam napravio, a garantovano bi bila bolja od ovoga što oni dele. Nikad. Šta će mi uraditi, otpustiće me? I to me zabole. Nego oni da nisu takvi isti partijski uđiguzi ne bi ni bili na tim mestima, većina, zato i mogu tako da ih tretiraju. Sve su to budale, i ne možete vi očekivati organizaciju od nekih kojima je haos u glavama, to stanje veličaju kao nekakav "njihov način", i time se hvale. Poenta je, baveći se tim budalama, samo gubite vreme. Bolje smislite kako da sebe zaštitite što bolje, i od virusa, i od tih budala, nego što gubite vreme na budale i njihove budalaštine.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Dropkick Murphys said:

A upravo ne vidiš da to isto ti radiš. Tvoj stav prema onome što je drugačije od tebe i tvojih uverenja. 

 

Tvoje mišljenje o veri, religiji, crkvi, uopšte ne treba da bude bitno u ovoj situaciji,

Sad ću da skinem narativ:

Svako ponašanje, koje ugrožava javno zdravlje je krivično delo, svako okupljanje koje nije neophodno, da ne govorim u deljenju pribora za jelo je krivično delo.
 

Da ne govorim da time ugrožava herojski rad medicinskih radnika, naših lekara, napore Predsednika Vučića, i Ane Brnbić, što svaki dobrobameran građanin vidi. 

Pobedićemo samo zajedno! Živela Srbija!
#ostanikodkuce

p.s. nije teško biti sns-ovca

 

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Laki21 said:

 

Ne nalazim ni vest da je odbio da se povinuje ludacima kao npr onaj pop što je javno izjavio da treba poštovati mere profilakse pa će sada biti izopšten iz Sekte.

 

Taj veroučitelj je na prvoj borbenoj liniji, sa zadatkom dobijenim od Sekte da zadoji decu glupostima, nauči ih mržnji prema svemu što je drugačije i zajebe ih za čitav život.

 

Sosećanje prema takvima delim tek kada dobijem dokaz da se povinuju razumu a ne dogmi i vradžbinama.

 

ovo kao da je napisao neki black metalac od 14 godina a ne zreo covek

daleko sam od nekog hriscanina i vernika ali pisati ovako o smrti relativno mladog coveka samo zato sto je veroucitelj otkriva u najmanju ruku klinacku napaljenost i zluradost

da, sada jesmo na nekom pocetnom stupnju transhumanizma i mozgovi su nam prakticno umrezeni i zatrpani informacijama i culnim senzacijama pa smo mozda super sami sa sobom, ali postoji mnogo ljudi kojima je ideja boga neophodna  da bi uopste ziveli jer im golo taljiganje jednostavno nije dovoljno, ajde sad da se nasladjujemo njihovom smrcu i pisamo im po grobovima

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • Eddard featured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...